Saturday, June 18, 2011

Ionel, Ionelule, ce mai faci băiatule?

În practica BOR există o cutumă consemnată și prin acte de regulă internă, și anume că în posturile de peste an preoții nu pot să își ia concediu de odihnă, regulă de altfel de bun simț.
Însă după cum ne-am obișnuit, iată că regulile pot fi dispensate, în funcție de poziția pe care o ocupi în beserecă! Cu cât ești mai jmeker cu atât dispensa este mai betoană! Asta numa' dacă ești jmeker.
Domnul Popescu este un jmeker! Așa că, încălcând, pentru a câta oară, regulamentele bisericii, a plecat în concediu de odihnă, pe perioada postului Sfinților Apostoli!
Ne întrebăm, totuși, de unde și-a luat concediu de odihnă, de la Arhiepiscopie sau de la Parohie, sau de la amândouă? Oare primește salariu pe concediu de la amândouă sau numa de la una și de la cealaltă salar? Enigmă!
De ce a plecat în concediu? Să fie oare din cauză că IPS Nicolae l-a luat la întrebări în legătură cu evenimentele întâmplate, sau în legătură cu referatul?
A plecat oare domnul Popescu în concediu ca să fugă de răzbelul ce l-a provocat? Nu are curaj să înfrunte responsabilitățile ce-i revin? Este Ionel un laș?
Dincolo de aceste întrebări rămâne faptul că din nou Ionel a călcat în picioare regulile interne ale bisericii pe care chiar el le-a comunicat celorlalți popani și pe care cu învârtoșare milițienească le-a pretins de la ei.
Ionele, să-ți fie ....!

14 comments:

  1. caracterul astuia numit popescu e de groaza!

    ReplyDelete
  2. Pe site-ul Patriarhiei, nu ni se spune unde va sluji Paisie maine. S-a lasat de arhierie sau iar nu trimite rapoarte unde trebuie sa ajunga?! Ca sa stim si noi, norodu', unde sa-l "intampinam"!

    ReplyDelete
  3. Poate e in concediu.

    ReplyDelete
  4. e la gyula...are si el framantarile lui...e la otlaca pusta

    ReplyDelete
  5. Oameni buni, stau si ma gandesc ca se tot scriu scrisori, articole, se fac proteste, se fac emisiuni tv, radio, se arhi-comenteaza pe bloguri despre tot ce se intampla in Biserica si Patriarhia NU RIDICA UN DEGET!!! Nici macar nu clipeste sau sa arate vreo minima preocupare, cat de mica, in calamitatea asta care a cuprins si roade biserica si care se cheama aici, la noi in Banat, Paisie Lugojanu et alii.
    Nu-mi vine sa cred si-mi vine sa plang cand vad cata indolenta, sfidare si bataie de joc din partea Patriarhiei, Patriarhului si a tuturor celor care trebuie sa decida drept in situatia asta.
    Ne tot punem speranta ca cei de la Bucuresti vor face ceva in cazul asta care NU MAI SUPORTA AMANARE!!! Tacerea lor insa parca spune: "Noi asta ne dorim, asta ne place, aici si voiam sa se ajunga. Nu ati inteles pana acum?"
    Daca se asteapta la minuni, cum spunea IPSS Irineu, pai minunea sunt ei, cei care vin sa indrepte strambatatile, ca prin oameni lucreaza Dumnezeu!
    Daca dupa tot ce s-a scris, vazut si dovedit in realitatea cat se poate de palpabila si verificabila, nu se face nimic, ce se asteapta??? Venirea si instaurarea cat mai degraba a antihristului? Dumnezeu sa ma ierte! Sau trebuie sa moara oameni si familiile lor, la propriu, ca sa se trezeasca, intr-un final, niste costiinte???
    Prea Fericite Parinte Patriarh, Sfintiile Voastre din Sf Sinod, ce mai trebuie sa facem ca sa razbata si pana la dv CHINUL, DISPERAREA si SINGURATATEA noastra???

    ReplyDelete
  6. Ce sfintii, ce patriarh bai nene, ca si aia-s ca astia, niste "caca in tzekar"!

    @ webmaster: Contorul ala e pus la vrajeala, inregistreaza fiecare accesare de pagina/articol si nu vizite unice :)

    ReplyDelete
  7. ai numai impresia! e pe sesiune contorul! asa e platforma! vizionare pe sesiune, daca intelegi ce vrea a spune!

    ReplyDelete
  8. http://www.tvr.ro/articol.php?id=105199
    UNITATE-SOLIDARITATE-ADEVAR =TIMISOARA

    ReplyDelete
  9. Doamne ajuta!
    Impresionant reportajul de la televiziune si cinste si admiratie pr. Mihai Pop pentru curaj si buna intentie. Mare pacat, insa, ca trebuie sa trecem prin asa ceva. Durerea si dezamagirea oamenilor e mare, se vede si pe fata mitropolitului cat de necajit este pentru ce s-a intamplat. Si e singur, nu e nimeni langa el si de aceea se emit fel de fel de ipoteze care mai de care mai false si umilitoare. As vrea sa va supun atentiei un aspect - mitropolitului i s-a retras dreptul de semnatura. Este mitropolit in continuare, iar hotararea e temporara. Bun, pana aici, am inteles! I se reda sa zicem inapoi dreptul de semnatura poate la toamna. Dar dreptul de DECIZIE?!!! Pana acum a avut drept de semnatura, dar cine a decis pentru el, in numele lui s-au dat atatea acte, s-au facut atatea demersuri si....cine, cine a fost de fapt autorul tuturor acestor invarteli? Nu dreptul de semnatura este atat de important, ci cel de decizie, mai mult. Reprimeste dreptul de a semna si in continuare Paisie e mare conducator al mitropoliei, punand totul in seama batranului mitropolit. Asta trebuie sa ne preocupe mai mult, inainte de a reprimi dreptul de semnatura, trebuie eliminati ticalosii - Paisie, Popescu si toata clica episcopului care unde s-ar afla. Si mai este un aspect - aceasta hotarare fara precedent a SS poate fi interpretata si ca o razbunare personala a Patriarhului. Acesta, pe vremea cand era mitropolit al Moldovei, a vrut sa ridice o manastire in localitatea lui natala, iar Nicolae nu a fost de acord. Nu si-au mai vorbit pana nu a devenit Daniel Patriarh si si-a pus in aplicare dorinta. Paisie, in plus, cotizeaza din bogatiile mitropoliei Banatului la greu, cumparandu-si si intretinandu-si pozitia cu varf si indesat. E un nebun, un fanatic, un masochist, trebuie facut ceva concret, trebuie cumva anihilat, nu e de glumit cu asemenea creaturi sanatice, demonice, culmea ca in randul bisericii Diavolul este mai puternic decat oriunde.

    ReplyDelete
  10. Cine e avocata cu care se zvoneste ca traieste Paisie? Am intelesc ca are un copil si se spune ca e a lui. Pe unde umbla ea, pe la ce biserica? Este angajata mitropoliei, se ocupa de procesele de acolo?

    ReplyDelete
  11. raspuns AFIRMATIV!
    nu este angajata mbt ci a domnului pai, care o plateste regeste in procese!
    merge dupa pai, ca un caine credincios!
    numele ei: av diavolului=ileana larisa gavrilescu.

    ReplyDelete
  12. fratilor
    nu ati inteles inca?
    aici este mana pf Daniel
    tare ma tem ca vrea un mitropolit de prin zona bucurestiului
    ciprian campineanu
    varlaam ploiesteanul
    varsanufie prahoveanul
    sau de ce nu fostul vicar patrialhal ?
    cred ca nu se doreste venirea lui lucian mic la timisoara ca mitropolit
    stie cineva de sus ca aici lucian este iubit si dorit

    ReplyDelete
  13. A VENIT IONELUŞ POPESCU DIN CONCEDIU ŞI A ÎNCEPUT DIN NOU NU MANEVRELE ÎMPREUNĂ CU PS PAISIE.DOAR BANUL ESTE INTERESUL LOR.CRED CĂ SUNT BOLNAVI, SĂ NU AI FRÂNE NICI ACUM CÂND SUNT ÎN PLIN SCANDAL, ORI AU UN SPATE FOARTE PUTERNIC ŞI ŞTIU SIGUR CE FAC.NU ESTE LOC DECÂT PT. EI ŞI COTIZANŢII LOR.CUM SE SIMTE PS PAISIE LA VILA LUI DIN RETEZAT? IAR CEI TINERI DE LA PAROHIILE SĂRACE NU AU DIN CE TRĂII ŞI PLĂTI DIJMELE ENORME LA EI.CHIAR NU LE PASĂ DE NIMENI ŞI NIMIC, S-AU ÎMBOGĂŢIT ŞI ÎN NEMERNICIA LOR CRED CĂ LI SE CUVINE TOTUL, INCLUSIV VIEŢILE NOASTRE.CINE SUNT ACEŞTI TINERI RECHINI BOANCHES, SFERCOCI ETC., PE CE CRITERII DE CAPACITATE AU AJUNS CONSILIERI ÎN MITROLOIE?,CÂND NIVELUL LOR DE INTELINGENŢĂ ESTE CLAR INFERIOR, DOAR NIVELUL DE NESIMŢIRE LE ESTE SUPERIOR FAŢĂ DE CEILALŢI. SUNT TINERI PREOŢI CHIAR SUPERIORI LOR CA NIVEL DE INTELINGENŢĂ ŞI PREGĂTIRE, ŞI NU AU VOIE NICI SĂ RESPIRE.SCIREM PE BLOG, NE PLÂNGEM DE MILĂ ŞI TOT CE VOR EI SE ÎNTÂMPLĂ.DAR NU VOR AVEA SCĂPARE, VOR PLĂTII COPII LOR.

    ReplyDelete