Monday, June 20, 2011

La televiziunea poporului

Am ajuns mari, fraților!
Aseară, la Dan Diaconescu în direct, s-a citit o listă cu mafioții din județul Timiș!
Cu bucurie am constatat că Televiziunea Poporului a ținut să prezinte faptul că printre marii mahări interlopi din Timișoara se regăsește și PS Paisie Lugojeanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Acesta s-a făcut remarcat prin urmărirea cu înverșunare a propriilor interese/țepe imobiliare și financiare săvârșite sub paravanul BOR și prin atitudinea de Capo di tuti capi asupra preoților și credincioșilor din eparhie.
Suntem într-adevăr mari! La rușine, bun înțeles, pentru că așa ceva nu s-a mai întâmplat de multă vreme.
Preasfințite, la mai mare!!!

10 comments:

  1. adicatelea...prenesfintite!
    ca doar lacomia naste lacomie.
    il capo di tutti capii mafiei sutanelor negre din banat.
    ca tot zice pai ca este expert in limba italiana!

    ReplyDelete
  2. Intai pozati cu Mihai Pop, cel mai corupt, murdar si isteric preot din istoria Banatului si acum va bucura aparita la OTV. Scandalagii de ultima speta!

    ReplyDelete
  3. Daca nu ai observat - bucurie - este scris cu italic, adica, am vrut sa fiu ironic.
    Daca tu crezi ca ce se intampla este o bucurie pentru noi, inseamna ca nu esti cu toate acasa!
    Ce se intampla acum in Biserica este o nenorocire fara margini, si nu ne bucura, ci ne intristeaza peste masura!
    Ai impresia ca de bucurie iasa lumea la proteste?
    Mai gandeste un pic!

    ReplyDelete
  4. "iese" nu "iasa".

    ReplyDelete
  5. In Banat se zice iasă!

    ReplyDelete
  6. "Vreme este să grăieşti şi vreme să taci"June 20, 2011 at 11:21 PM

    Vreme este să grăieşti şi vreme să taci said...

    Dacă într-adevăr vă îngrijorează situaţia grea, apăsătoare în care se află Înaltpreasfinţia Sa, foarte periculoasă pentru sănătatea dânsului, şi aşa pusă la încercare în ultimele patru săptămâni, rugaţi-vă, reflectaţi, înţelegeţi că lucrurile au luat o întorsătură cu totul nepotrivită, pe alocuri de mahala, care nu ne face cinste şi care nu-i poate fi de folos Mitropolitului nostru. Duhul rugăciunii, al smereniei, al iubirii respectuoase şi cuviincioase să fie oare cel care ne conduce în prezent -- sau duhul de gâlceavă, de grăire deşartă, duhul plăcerii de a-i judeca şi osândi pe ceilalţi, duhul trufiei, proverbiala noastră fală, lipsa de discernământ şi de tact, de fineţe, de înţelepciune? Ne-am exprimat opiniile, ne-am manifestat atitudinea de împotrivire faţă de hotărârea Sfântului Sinod, am protestat în mitinguri,în emisiuni televizate, în dialoguri radiofonice, în articole publicate în ziarele locale şi naţionale, am scris scrisori deschise, am completat liste de semnaturi pentru susţinerea Înaltpreasfinţiei Sale. E cazul să ne oprim şi să ne canalizăm energiile spre rugăciune. Altfel vom strica tot ce am încercat să construim. Bunul Dumnezeu cunoaşte inimile noastre, vede ce se întâmplă, dar nu ne aude rugăciunile, fiindcă suntem prea ocupaţi să ne acoperim cu injurii unii pe ceilalţi şi să ne batem cu pumnii în piept de cât suntem noi de falnici şi neînfricaţi! Şi aşa, am ajuns să decretăm noi sus şi tare că "pace nu va fi până ce se va răsplăti!" -- jucându-ne, de fapt, cu viaţa celui pe care pretindem că-l iubim şi-l ocrotim! Noi suntem cei care-l sfârtecăm zilnic cu vorbe, vorbe, vorbe pe Înaltpreasfinţitul! Oare e atât de greu de pus punct? Ne-am împlinit misiunea, a sosit vremea să lucreze Domnul de acum înainte. Să ne punem toată încrederea în El şi El va duce corabia la liman. Sau te pomeneşti că şi Lui vrem să-I arătăm obrazul???

    ReplyDelete
  7. popa florescu ne bate obrazu, ca de ce nu ne rugam!?
    frumoase vorbe, dar am rabdat dindestul, acum este vremea sa ne spunem pasul iar cei care au UZURPAT calitatea de mitropolit SA PLECE!
    atunci va fi PACE !

    ReplyDelete
  8. PENTRU "Vreme este să grăieşti şi vreme să taci" said...
    Asta/i grav, foarte grav, ca lumea a protestat, s/au facut mininguri s/au trimis memorii si? Patriarhia, la fel ca actuala conducere a MBT, raspunde cu acelas limbaj de lemn care nici nu/l maingaie, nici nu/l lamureste pe credincios.

    Tu chiar nu vezi ca actuala conducere din MTB a transformat arhiepiscopia si, implicit, Mitropolia in pestera de talhari. Chiar nu vezi?

    daca vom tacea, pietrele vor striga!

    ReplyDelete
  9. Oamenii de aici sunt mai rău decât câinii.
    Vorbele şi injuriile aduse nu le fac cinste.

    Şi dacă avem ca barem de opinie OTV ul, unde face audienţă Elodia ... e grav de tot.
    Dacă sunteţi oameni care vă uitaţi la OTV, sunteţi la fel ca OTV.

    ReplyDelete
  10. Toată lumea se uită la OTV, dar cu..... nu recunosc!

    ReplyDelete