Monday, June 13, 2011

Bilet la autobuz - reloaded

În sfârșit!
Bine că s-a gândit cineva să se ducă să-l întrebe pe IPS Nicolae ce se întâmplă!
E de-a dreptul hilar faptul că nimănui nu i-a trecut prin cap, nici măcar SS al BOR, să facă un lucru de bun simț! Să întrebe și persoana în cauză care-i de fapt problema!
Mai deunăzi parcă s-a citit la evanghelie nedumerirea lui Nicodim, aceea că, sinedriul judecă un Om fără să-l asculte!? Oare năravul respectiv s-a moștenit prin succesiune apostolică sau prin caracter uman infect?
Una peste alta, din cele relatate în interviul pe care IPS Nicolae a acceptat să-l dea d-lui Ovidiu Mărăscu se vede clar ca Bună ziua ce s-a întâmplat.
O lucrătură mârșavă care s-a ticluit mai demult, din 2008, dar care a fost declanșată pripit în noaptea cuțitelor lungi, când puciștii au fost avertizați de către IPS Nicolae că trebuie să reintre în legalitate și să renunțe la normele multiple!
Atunci preotul Popescu Ionel a declanșat operațiunea UZURPAREA, pentru a-și acoperii mizeriile făcute de-alungul anilor. I-a activat pe prietenii săi Popovici și Savu, a obținut binecuvântarea episcopului vicar, momindu-l cu funcția de mitropolit interimar, funcție inexistentă, însă subtil fundamentată de geniul malefic al Sepiei, Ardelean Sebastian, șarpele trimis la încălzit în sânul Patriarhului Daniel.
Cu toate că nu îl iubesc deloc pe paiSIE, și o să sar în sus de bucurie la plecarea lui de aici, trebuie să recunosc că și acesta a căzut în plasa întinsă de păianjenul Ionel Popescu, ajungând să fie compromis de pânza țesută de vicarul administrativ, adevăratul autor al puciului.
Nebunia creată ar fi dus cu siguranță la potrivirea evenimentelor de așa natură încât toată vina să pice asupra paisiacului, iar cel care ar fi căzut în picioare ar fi fost tot Ionelaș.
Unde este atunci greșeala?
Atacul declanșat prea devreme și implicarea celor doi mireni, Popovici și Savu, intimi ai familiei popesciene. Asta l-a dat de gol.
paiSIE a mușcat momeala din cauza vanității sale și a prostiei lui devenită deja legendară. De asemenea Popescu a exploatat diabolic de genial legătura dintre Sepie și Ighemon, bazându-se pe faptul că nesmeritul de Ardeleanu, în ura lui față de IPS Nicolae, va face toate diligențele posibile și va depune toate eforturile pentru a-l păcăli pe PF Daniel, fapt ce s-a și întâmplat. Iar mai departe, floare la ureche!
IPS Nicolae a fost îndepărtat încet dar sigur din inima timișorenilor prin așa-zisele menajamente, iar tranziția trebuia să fie una lină!
Nu s-a întâmplat așa, în primul rând datorită lui Dumnezeu, care a stricat planurile uzurpatorilor, prin declanșarea manevrelor înainte de vreme, ca un avorton bolnav, abia apoi datorită inimoșeniei celor care l-au iubit cu adevărat pe Mitropolitul Banatului, având noroc chior, pentru că se vede treaba că ar fi rămas mult mai puțini dacă se întâmpla mișelia mai târziu.
Astfel, dăm MĂRIRE lui DUMNEZEU, că adevărul a ieșit la iveală!
Dar cerem cu insistență ca cei vinovați să plece, pentru că nu mai reprezintă Biserica din Banat!
Domnule Popescu, cum îți spune IPS Nicolae de ceva vreme, ia-te și du-te!



http://www.ziuadevest.ro/eveniment/20717-mitropolitul-banatului-rupe-tcerea-.html

6 comments:

  1. bravo, domnule redactor

    ReplyDelete
  2. Ionel Popescu spune astfel: Corneanu-si reprimeste dreptul de semnatura cand or invia mortii!

    ReplyDelete
  3. sperantele noastre renasc si din acest ARHIINTERVIU!
    BINE EXPRIMATE INTREBARILE SI DE SUPERCLASA RASPUNSURILE...
    ATI MAI CITIT ASA INTERVIU IN ULTIMII ANI?!
    CREDEM CA DNA LIA LUCIA ESTE O ARHIZIARISTA!
    EA STA IN SPATELE ACESTUI INTERVIU SI PUTEM CONTA PE SUSTINEREA SA SI MAI DEPARTE IN LUPTA NOASTRA !

    ReplyDelete
  4. da ata da interviu,ce elegant vorbeste mitropolitul INCREDIBIL,MINUNAT

    ReplyDelete
  5. IPS-ul demonteaza, in primul rand, premisa de la care pleaca uneltitorii: ca ar fi senil. hello! e mai lucid decat paisie si gasca, la un loc. PAISIE! mai ai de invatat! mult! nu vrei tu sa te retragi undeva, departe, si sa tot citesti interviul asta pana inveti ceva?macar ceva!

    ReplyDelete
  6. PENTRU @Ionel Popescu spune astfel: Corneanu-si reprimeste dreptul de semnatura cand or invia mortii!@
    cred ca ar trebui sa se i se aminteasca lui Ionel Popescu ca, inainte de reusita Revolutiei de la Timisoara, si Ceausescu spunea ca un anumit lucru se va intampla atunci "cand va face plopul pere si rachita micsunele".

    Problema e> este patriarhul de partea pucistilor sau ba?
    1) Daca sinodul talharesc a fost opera sinedristilor talibani, atunci IPSS va reprimi dreptul de semnatura in toamna
    2) daca sinodul talharesc o fost orchestrat, fie din umbra, de Daniel, atunci Ionel Popescu are dreptate.

    ReplyDelete