Monday, June 20, 2011

Les voleurs

Până unde merge ipocrizia unora dintre membri centrului eparhial?
După ce comiți o tâlhărie și ești dat în vileag, mai ai tupeu să spui că nu s-a întâmplat nimic și că cei care au văzut și strigă după ajutor să stea liniștiți ca să nu facă de rușine Biserica.
Păi, nu cei care strigă au făcut de rușine Biserica, ci cei care au comis mișelia!
Așa că, pace nu va fi până ce se va răsplăti!

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/adevarul-timisoara-Mitropolia_cere_din_nou_pace-iubire_frateasca_si_incetarea_protestelor_0_502749954.html

Și cârdășia Patriarhiei!
Amenințări, peste amenințări!
Păi, cine generează blocajul administrativ? Oare nu paiSIE?
Pentru declarația domnului Stoica, PF Daniel ar trebui să-i ceară demisia!
Vai și amar de managementul BOR!


http://www.tvr.ro/articol.php?id=105258&c=4765

7 comments:

  1. Vreme este să grăieşti şi vreme să taciJune 20, 2011 at 11:15 PM

    Dacă într-adevăr vă îngrijorează situaţia grea, apăsătoare în care se află Înaltpreasfinţia Sa, foarte periculoasă pentru sănătatea dânsului, şi aşa pusă la încercare în ultimele patru săptămâni, rugaţi-vă, reflectaţi, înţelegeţi că lucrurile au luat o întorsătură cu totul nepotrivită, pe alocuri de mahala, care nu ne face cinste şi care nu-i poate fi de folos Mitropolitului nostru. Duhul rugăciunii, al smereniei, al iubirii respectuoase şi cuviincioase să fie oare cel care ne conduce în prezent -- sau duhul de gâlceavă, de grăire deşartă, duhul plăcerii de a-i judeca şi osândi pe ceilalţi, duhul trufiei, proverbiala noastră fală, lipsa de discernământ şi de tact, de fineţe, de înţelepciune? Ne-am exprimat opiniile, ne-am manifestat atitudinea de împotrivire faţă de hotărârea Sfântului Sinod, am protestat în mitinguri,în emisiuni televizate, în dialoguri radiofonice, în articole publicate în ziarele locale şi naţionale, am scris scrisori deschise, am completat liste de semnaturi pentru susţinerea Înaltpreasfinţiei Sale. E cazul să ne oprim şi să ne canalizăm energiile spre rugăciune. Altfel vom strica tot ce am încercat să construim. Bunul Dumnezeu cunoaşte inimile noastre, vede ce se întâmplă, dar nu ne aude rugăciunile, fiindcă suntem prea ocupaţi să ne acoperim cu injurii unii pe ceilalţi şi să ne batem cu pumnii în piept de cât suntem noi de falnici şi neînfricaţi! Şi aşa, am ajuns să decretăm noi sus şi tare că "pace nu va fi până ce se va răsplăti!" -- jucându-ne, de fapt, cu viaţa celui pe care pretindem că-l iubim şi-l ocrotim! Noi suntem cei care-l sfârtecăm zilnic cu vorbe, vorbe, vorbe pe Înaltpreasfinţitul! Oare e atât de greu de pus punct? Ne-am împlinit misiunea, a sosit vremea să lucreze Domnul de acum înainte. Să ne punem toată încrederea în El şi El va duce corabia la liman. Sau te pomeneşti că şi Lui vrem să-I arătăm obrazul???

    ReplyDelete
  2. Omul asta, Stoica, si poate si multi altii, chiar ne cred prosti? Pai Sinodul a spus ca daca se face liniste, inseamna ca ce au decis e bine. Uite ca nu se face, pt ca anormalitatea e intretinuta de nevroticul de Paisie et alii; ca acum sa ni spuna ca daca se mai protesteaza, Sinodul isi mentine hotararea???
    Cata mizerie isi inchipuie unii ca mai inghitim fara sa cracnim???

    ReplyDelete
  3. tare mi/e teama ca Marele Alb s/a dezis de cel caruia i/a fost vicar! Tare mi/e teama ca vremea Parintilor Sinodali a trecut, aceasta fiind luata de Manageri Sinodali.

    Unde-i logica par stoica? Unde- logica par patriarh?
    - cat a condus IPSS nu a fost bine, ca era debandata
    - de cand conduc cei propusi de sinod, fiind si mai mare debandata, si mai mare taraboi, vinovat e tot IPSS?
    - hei, introduceci un modul, un postdoc sau un postdruc, pentru slujitorii de la patriarhie, un modul, nu pedagocic, unul de logica,
    - nu de alta dar rad "ereticii" (sic!) de noi: rad adica greco-catolici, romano-catolicii, luteranii, calvinii, unitarienii din ardeal (+ secuime), neo-protestantii si,

    - cdreteti-ma, nu vreau, din cauza unor besmetici de la varful piramidei pamantesti, sa rada de mine, ortodoxul, si cine vrea si cine nu vrea si cine poate si cine nu poate

    ReplyDelete
  4. Fratilor, ca sa cada "gunoiul" si argatii lui, trebuie unire din partea tuturor preotilor, ca daca ne gandim si ei se lasa condusi de mafia si se complac in aceasta situatie. Va mai zic eu un pont, stiati ca a fost si mai este scandal pe seama icoanelor de la Maica Domnului si de la Iisus din Catefrala, care au fost duse de Paisie,in Grecia, cica pentru a fi refacute ca erau prea uzate, dar de fapt au fost luate si duse definitiv. Cand intrebi vreun preot, ce este cu ele stiti ce zic? "Nu stiu, imi apar pielea"

    ReplyDelete
  5. Da, aveti dreptate, numai ca toti preotii in afara de cei care au luat deja atitudine, se ascund sub pretextul ca au fost amenintati. Au dreptate, pana la un punct; e adevarat si ii cred, amenintarile sunt palpabile, cat se poate de reale, (le-a vazut toata lumea!!!), dar cand vezi ca ceilalti colegi, preoti ca si tine, lupta pt dreptate cinste si adevar, cu toate riscurile pe care acestea le implica, si sa stai ascuns cum ca lasa ca face altul, fac altii, inseamna ca se are incredere mai mare in frica instaurata decat in ajutorul si dreptatea lui Dumnezeu.
    Pe asta se si bazeaza regimul paisian! Frica preotilor si dezbinarea lor sunt combustibil nesecat pt ca afaceristii din Arhiepiscopia TM sa ramana in functii si sa contribuie pe mai departe la distrugerea Bisericii! Ca asta se urmareste, de fapt!!!
    SA FIE CLAR, NU JUDEC PE NIMENI! Fiecare e liber sa faca precum ii dicteaza constiinta, insa celor care lupta le-ar prinde bine o mana de ajutor! In unitatea noastra sta salvarea.
    Nu este usor, e chiar foarte greu, dar si Hristos a zis: "Nu te teme, turma mica!"
    Reiterez, NU-MI PERMIT SA DAU SFATURI NIMANUI, ceea ce am spus reprezinta o opinie personala.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete