Saturday, June 11, 2011

O recapitulare

Pentru că în această zonă liniștită de țară, cel puțin din punct de vedere religios, dar nu numai, scandalul nu a fost până acum o obișnuință, ceea ce s-a întâmplat în biserica bănățeană a captat pe drept atenția mass mediei și a făcut rating pentru cei care, din media, au avut curajul să ia berbecul de coarne și să intre într-o lume ezoterică pentru laici. Zic ezoterică, doar la prima vedere, pentru că nu demult această lume era destul de deslușită în viața mireanului, dar care în ultima vreme se cam ocultizează, și asta nu din cauza tălpii bisericii, ci din cauza capilor ei.
Se cuvenea dar să apară o recapitulație, pentru a nu uita cititorul unde se află în epopeea pornită de Ghilgameșul Argeșean în căutarea nemuririi timișene!

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-adevarul-Scandalurile_care_au_zguduit_biserica_ortodoxa_din_Banat_0_496750937.html

Din nefericire, Ghilgameș a eșuat, în ciuda sfaturilor de bine și a bunelor intenții pe care Utnapiștimul (bănățean) a vrut să i le predea.
Ghilgameș s-a ras pe bot de nemurire, și a murit!
Pentru că nu a știut că nemurirea nu se câștigă prin putere,
ci se dăruiește în omenie și bunătate!
A murit înaintea lui Ninsundra!

 http://www.ziuadevest.ro/eveniment/20684-inaltpreasfinitul-nicolae-ateapt-s-fie-repus-in-toate-drepturile.html

Asta este drama eroilor care nu știu pe ce lume trăiesc, din cauza problemelor legate de cap!
Bineînțeles că mă refer la paiSIE!
Întotdeauna nebunul are impresia că el este cel normal,
iar cei din jurul său sunt fără o doagă!
Mai mult, în nebunia lui, chiar încearcă să demonstreze că ceilalți sunt aiurea,
iar el este OK!
Totuși, nu nebunul este de plâns, ci cei care se prefac că este normal, fie din teamă, fie din lașitate, fie din interes.

8 comments:

  1. domnule redactor general, multumiri!

    ReplyDelete
  2. 1. Cum pot niste oameni care se cred aparatorii dreptatii crestine sa insulte, sa vorbeasca argresiv la adresa unui Pres Sfintit ?
    2. Cum poate IPS Nicola sa fie de acord cu mitingurile din fata Catedralei … cand se stie clar ca IPS Nicolae nu a mai participat la sedintele sinodale, nu mai participa la slujbe, etc ?
    3. Nu e normal ca atunci cand nu mai esti in puteri, sa fi ajutat ? PS Paisie NU ii ia locul … nu devine el mitropolit.
    4. De ce se tem oamenii de PS Paisie ? Pentru ca vrea o schimbare in bine ? Pentru ca a vazut mafia din biserici si vrea sa o curete? Pentru ca e dur cu studentii de la teologie si pentru ca isi ia rolul de profesr in serios ? Pentru ca viziteaza parohiile din judet si e alaturi de oameni ?
    5. PENTRU CA E UN EXEMPLU DEMN DE URMAT ?
    6. Faceti proteste rusinoase, oameni buni. Sunteti de rasul lumii … ati implicat oameni politici, profesori, cica si studentii de la OSUT … insa pe scarile Catedralei nu sunt decat 30 de pensionari. Atat.Cum vine asta ?

    Si totusi … de ce va temeti, fratilor ? De o schimbare in bine ? Va temeti de o intarire a ortodoxiei ? Preferati impartasirea la catolici ?
    Am fost azi la Catedrala … puteam sa numar pe degete cand femei aveau naframa pe cap. Apoi, 4 femei care sa stranga banii in timpul slujbei ? Dar ce-i asta ? Biserica ortodoxa NU inseamna bani si comoditate. Dar asa s-a ajuns.
    De aceea, daca se va schimba ceva, eu una ma bucur !
    Sa ni-l tina Dumnezeu luminat la suflet si la minte pe PS Paisie !

    ReplyDelete
  3. daca prostia ar durea sustinatorii lui paisie ar urla intr-una. sau i-a tras paisie de doua ori cu ochiul si a picat fata in cap? o fi vreo pioasa din-aia redusa, de crede ca popi sunt sfinti, cu har si alesi? DEZMETICIREA! MAJORITATEA SUNT DIAVOLI IN SUTANA A CAROR SCOP ESTE SA ALUNGE LUMEA DIN BISERICA. faza naspa e ca le si reuseste.

    ReplyDelete
  4. pai banii aia ajung chiar la paisie.

    ReplyDelete
  5. Camelia, esti proasta gramada ori bei absint in loc de apa in mod constant!!! Duduie ori esti dobitoaca ori esti dobitoaca! Nu sunt insulte ci sunt cuvinte de dictionar care descriu exact realitatea in care te afli. Daca te simti jignita inseamna ca asa esti! Dormi pe tine!!! Lasa-ne, pune-ti naframa pe cap, ca vad ca tii la ea mai mult decat la Hristos si taci din gura!!! Esti exemplul viu pt care cineva a zis ca femeile n-au voie sa vorbeasca in Biserica!!! Doamne ajuta ca nu-s toate ca tine!

    ReplyDelete
  6. DUDUIA ESTE CHIAR AVOCATA-DIAVOLULUI, CE IL REPREZINTA PE domnu paisie in instante, ca se judeca pentru orice!
    nu iti este rusine Duduie SA JUDECI TU OAMENII?!
    IA INTREABA L PE DOM LECTOR PAISIE CANA A DAT ULTIMA DATA PE LA FACULTA, PT CARE INCASEAZA PE CARD 2500 LEI NOI/LUNA, INCLUSIV IN CONCEDIU!
    AFERIM.

    ReplyDelete
  7. Îmi pare rău că trebui să mă repet, dar nu meritaţi efortul de a compune două mesaje diferite.

    Deci, am impresia că nici măcar o minoritate nu puteţi fi consideraţi.
    După ce mi-a fost pedepsit crunt dreptul la propria părere, consider că lumea care a iniţiat acest grup nu este pe treaba ei.
    Dacă pentru o postare am fost făcută în cele mai urâte moduri, care nu pentru o fată ... ci pentru orice om sunt odioase, atunci cum vom discuta faţă către faţă ?
    Pe un alt topic am fost numită mieros "soră", dar aveţi uşurinţa să mă faceţi "dobitoacă", "proastă", "băutoare de absint", "avocata diavolului" şi altele.
    Nu credeţi că sunteţi cam penibil ?

    Şi totuşi, IPS Nicolae a mulţumit pentru susţinere unor astfel de oameni ...
    Aceasta e cu adevărat o lovitură grea.

    Pe mine nu mă schimbă cuvintele voastre, dar problema e ca tot gunoiul şi tot rahatul cu care aruncaţi în oameni e de la voi.
    Voi îl aveţi, nu cei în care daţi.

    ReplyDelete
  8. ..Da duduie Camelia .. Rusine !!!
    Cat tupeu poti sa ai...
    Cu naframa pe cap - semn de pretuire a trairii ortodoxe, criticand dezmatul si mitocania ce se imtampla ACUM in biserica ortodoxa... vii d-ta cu tupeu si in loc sa-ti vezi de treaba ( ca poate ai ceva mai bun de facut) , intrii aici in mijlocul serpariei astea, in cloaca asta.
    Crezi ca cineva se gandeste macar o secunda ca exista un ( alt) adevar decat " al lor"???
    Creierele spalate sau capetele corupte sau prost informate , stau la panda din hatisuri si sar la jugulara..
    Nu-i ptr. fete ..
    Mai bine citeste un acatist pentru cei "gresiti" ca e mai bine !
    Lasa mortii sa-si planga mortii lor !

    ReplyDelete