Tuesday, June 7, 2011

Miercuri, Joi, ...

După miercuri cu siguranță urmează joi, asta în calendarele oficiale, dar nu mă refeream neapărat la asta. Se pot face multe paralele, de toate felurile. Nu aș vrea să mă opresc spre pildă la Miercurea în care Iuda l-a vândut pe Hristos, Joi Mari fiind ziua în care s-au spălat picioare, s-au împărtășit de cină, unii spre mântuire, altul spre pieire!
Mă refer strict la ceea ce se va întâmpla după miercurea asta!
Joi este mitingul de protest împotriva mișelimii!
Este protestul oamenilor normali!
Este adeverirea civismului, ceea ce a mai rămas din el în sufletul greu încercat al românului, umilit și obidit, sub povara indiferenței comunitare și a egoismului individualist (scuzați licența poetică, adică pleonasmul; doar suna bine).
După mâine urmează negreșit mitingul de Joi, indiferent de rezultatul vizitei, pentru că ne-am săturat, pentru a câta oară, să fim mințiți, să fim luați de proști.

http://www.debanat.ro/2011/06/miting-de-totul-sau-nimic-pentru-mitropolitul-banatului/

 http://www.ziuadevest.ro/eveniment/20577-miting-de-totul-sau-nimic-pentru-inalt-prea-sfinitul-nicolae-.html

8 comments:

  1. Doamne ajuta! Sa plece clica din MBT!

    ReplyDelete
  2. Treaba se impute peste tot!

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/credinciosii-se-rasvratesc-impotriva-episcopiei-227693.html

    ReplyDelete
  3. PREOTII PENTRU A SPALA RUSINEA DE PANA ACUM, AR FI DE BUN AUGUR SA FIE IN FRUNTEA CREDINCIOSILOR LOR LA MITINGUL DE JOI, ORICARE AR FI PRETUL PLATIT, CA DOAR NU POATE PAISIE SA I CATERISEASCA PE TOTI CEI 500 DE PREOTI DIN EPARHIE, PEIEROMONAHII, IERODIACONII, DIACONII, BA INCA SI MONAHII SI MONAHIILE,CARE DATOREAZA MULT NU NUMAI INALTULUI NICOLAE CI LUI DUMNEZEU.
    PENTRU CA SA NU SE MAI POATE!
    DOMNUL SA FIE CU NOI.

    ReplyDelete
  4. a SOSIT PACIFICATORUL=SUPERVAIZARUL !
    -PRIMIT CU FLORI DE domnu paisie la catedrala mitropolitana...
    si acum sa inceapa ...balul !
    http://www.debanat.ro/2011/06/mitropolitul-olteniei-vine-sa-linisteasca-atmosfera-la-timisoara/

    ReplyDelete
  5. Vai si amar de noi, nu exista nici o speranta, sunt prea mari interesele si prea mari ticalosii astia. Noi suntem niste bieti muritori care nezbatem ca pestii pe uscat. Nimic nu se va mai rezolva, ei vor ramane pe pozitii si isi vor continua linistiti ceea ce au inceput. Doua variante exista - ori va fi Paisie mitropolit, ori vine un mitropolit tot ca el si isi fac ambii jocurile, asta e. Uitati de dreptate si de adevar, lucrurile astea nu mai exista in tara asta mizera. La nivel inalt, interesele sunt la fel de ... inalte. Noi habar nu avem ce pot face astia, nu ne poate duce mintea ce mizerii se fac. Trebuie sa ne consolam ca asta e, nu prea mai e nimic de facut.

    ReplyDelete
  6. În ultimele ore a apărut o informaţie foarte interesantă. Potrivit informaţiilor pesurse.ro ÎPS Nicolae Corneanu, Motropolitul Banatului şi Arhiepiscop al Timişoarei şi-a înaintat demisia Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Mitropolitul şi-ar fi înaintat azi cererea de eliberare din funcţie, cerere care va fi discutată în şedinţa Sinodului Permanent al BOR.

    http://www.pesurse.com/#/2011/6/7/s-a-retras-ips-nicolae-corneanu-mitropolitul-banat/archive/

    ReplyDelete
  7. oare chestia asta s-a intamplat dupa intalnirea nicolae-irineu? a venit irineu cu directivele trasate de sus? sa fie daniel asa de marsav?
    dar sa asteptam sa vedem daca se adevereste stirea, sa nu fie cumva cacealma!

    ReplyDelete
  8. Repet - vai si amar de noi!

    ReplyDelete