Thursday, November 14, 2013

Ia şi de la Kanal D

sursa: KanalD

"DE NECREZUT! Si-a donat toata averea in slujba bisericii si acum a ramas pe drumuri"

Citatul biblic este cat se poate de potrivit in cazul unui enorias din Timis. Barbatul si-a investit toata averea intr-o manastire, pe care a donat-o Mitropoliei Banatului.
Desi unora li s-ar parea un gest nebun, el a crezut de cuviinta ca asa trebuie sa faca. Aurel Filip a muncit timp de 40 de ani ca bucatar. Om harnic si gospodar, a strans o avere frumusica. Pentru ca nu are familie, barbatul s-a gandit la batranete sa doneze toata agoniseala de-o viata bisericii, convins ca "dar din dar se face Rai". A cumparat doua hectare si jumatate de teren intr-o padure, in satul Iersnic, unde a inaltat cu propriile maini o manastire...pentru pomenire.
Acum, insa, ctitorul a ajuns, din print, cersetor. Locuieste la marginea satului Sinersig, intr-o baraca darapanata. Culmea, manastirea are toate utilitatile: apa, curent, drum de acces, un lux pe care Aurel Filip nu si-l mai permite pentru propria casa. Fetele bisericesti l-au lasat pe drumuri... cel putin deocamdata!

See more: aici


91 comments:

  1. parafrazez>UNDE MILĂ NU E NIMIC NU E!
    poate ca, la finalul cuvantului sau, trebuia sa spuna acest domn asa un cuvant din popor: cine face ca mine, ca mine sa paţească...!
    cât priveste sfatul dat de purtatorul de vorbe paisac,domnului din reportaj nu am cuvinte!
    si atunci va intreb pe voi, cui slujesc acesti trepadusi paisiaci, aflati vremelnic in functii in arhiepiscopia banatului?
    ps>un cuvant de final:ceia ce incepe prost se termina si mai prost!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foarte urat si arogant mesajul purtatorului de cuvant , pai cum ''sa stea linistit ''cand nu mai are nimic ??!! de ce ati primit donatia daca nu sunteti in stare sa-o administrati !
      Voi va lafaiti cururile in masini scumpe [....] iar el nu mai are nici ce manca ! Fa tot faceti doctorate pe la bucuresti [ vezi Pr Lungoci ] iar el doarme pe unde apuca.
      Sper ca IPS Nicolae sa afle despre situatia aceasta si sa ia masuri .

      Delete
    2. speri degeaba!
      ips nicolae este la mana paisacilor!
      probabil ca saptamana viitoare vor face sarbatorirea lui cu 90 de trandafiri!
      probabil ca nu il mai interesaza problemele muritorilor ci propria mantuire.
      daca il mai interesaza...!
      apropo,un notar bun nu stiti ca sa ne lamureasca ce este cu aceasta donatie, cum se poate ANULA!
      personal cred ca paisie, urmareste sa puna mana pe cele 2 ha si constructia propriu zisa de la iersnic(3 km de dobresti) sa fie metoc a manastirii patriarhului...
      opinia mea.
      va astept cu noutati, daca va pricepeti la "donatii"!

      Delete
    3. Nu se poate anula nimic! E bun dat, la revedere! A semnat in cunostinta de cauza si in deplinatatea facultatilor mintale. Ca i s-a parut, ca a crezut, ca a sperat, nu mai conteaza. Faptu-i implinit. In contractul de donatie trebuia sa specifice clar conditia lui si faptul ca numai respectand-o pot beneficia de respectiva donatie. Intrebarea e cine a intocmit actul (ca e clar ca a stiut ce face!) sau cine a sugerat intocmirea lui astfel...
      Cand Biserica iti trage teapa, ce sa mai speri?

      Delete
    4. doar paisie-cel-hrăpăreţ a putut dface o asemenea mârşăvie.
      este amprenta lui proprie.
      actul a fost dictat asa cum a dorit preafericitu pai.
      fara clauze, fara conditii restrictive,donat si punct.

      Delete
  2. http://adevarul.ro/international/europa/papa-francisc-devenit-o-tinta-mafiei-italia-1_5284e9d4c7b855ff56f60297/index.html

    ReplyDelete
  3. Nimic nu este de mirare în privinţa "hotătârilor" mai marilor din MBT, doar banii şi averea pentru ei contează.Lasă oameni pe drumuri nu doar credincioşi, chiar din rândul preoţilor.Soarta tuturor depinde de cât pot cotiza la buzunarele lor, dacă sunt de acord să fie informatori , să îi pupe toată ziua.Dar vine şi rândul lor cât de curând, vă promit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gresit! Episcopii mizeri au fost majoritari, procentual vorbind, de 2000 de ani incoace. Paisie e mic copil, in impostura, in comparatie cu foarte multe figuri din istorie sau chiar contemporani. Da, cred ca solutia ar fi sa se desfiinteze orice structura ecleziala si sa functioneze pe cont propriu, fiecare, ca un punct de lucru. Cred ca numai credinciosii sunt cei capabili sa-l cheme pe popa in consistoriul parohial sau sa-l demita. Pana una alta desacralizarea si decaderea bisericii sunt binevenite. Daca biserica nu e instare sa numeasca pe scaune episcopi capabili, cat de cat verticali atunci sa se desfiinteze!

      Delete
    2. Mda, ce sa zic?! Hai sa-L aruncam pe Dumnezeu la gunoi pentru ca au fost cativa episcopi mizerabili! Buna idee!
      De ce sa nu-l calcam in picioare pe pasie pe treptele catedralei si apoi sa aruncam o balena peste el si un popescu oarecare, ca sa fie tacamul complet! Pacatul ar fi mult mai mic. Dar nu! Ne bucuram ca Biserica noastra moare pentru ca nu ne plac mutrele popilor! Halal!

      Delete
  4. http://mitropolia-banatului.ro/cimitirul-ca-element-in-evolutia-peisajului-cultural/
    marele inspector al culturii din mbt ,cu binecuvântarea ips nicolae si alui ps paisie, a conferentiat despre...cimintire!
    lume bună,la subsolul catedralei, primită fără protocol, a asistat...inmarmurita
    la aleasa prelegere si cugetare despre...moarte!
    ps:sa vorbesti despre franghie...in casa spanzuratului...!
    oare ips nicolae chiar stia despre manifestare?

    ReplyDelete
  5. Si voi credeati doar, doar vine Mic mitropolit si ati scapat de Paisie. Gresit! Au aceleasi apucaturi.
    http://www.promptmedia.ro/stiri/49765-cara-severin-incurcate-sunt-cile-domnului--

    ReplyDelete
    Replies
    1. am citit acea fituica!
      contine multe neadevaruri si chiar minciuni.
      pacat!

      Delete
  6. http://www.renasterea.ro/stiri-mapamond/europa/papa-francisc-propune-o-pedeaps-biblic-pentru-corupti---video.html
    discursul papei francisc depre corupti
    -as vrea sa aud si din partea multpreafericitului daniel un asemenea cuvant direct!

    ReplyDelete
  7. http://www.ziare.com/social/biserica/biserica-deranjata-de-tehnologie-pacatele-nu-pot-fi-dezlegate-pe-internet-spovedania-doar-la-preot-1268156
    daca spune ips streza,specialist in comunicare si mana dreapta a pf daniel...
    cunosc destui preoti si ieromonahi care sunt de alta parere.
    pe FB sunt deja prezenti, inclusiv episcopi(vezi episcopul de ghiula) care se imprietenesc cu cei ce le solicita prietenia!
    asa ca dle streza mai usurel cu JUDECATA aproapelui!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce mai fac copiii mitropolitului Streza? Dar nepotii? Am inteles ca fetele au divortat. Nu e chiar usor sa te traga de sutana nepotii si sa te strige prin mitropolie: buniculeeeeee! (Sa mai taca dracului securistul arogant de la Sibiu si sa-si vada de pacatele lui. Treaba cu interenetul o putea spune un ieromonah, episcop-calugar, un om cu viata duhovniceasca adevarata, nu mizeria aia de om ce a ajuns pe cai necinstite mitropolit)

      Delete
  8. Sa sapram ca vor disparea anumite mutre din peisaj !! in special nevertebratele de la centrul eparhial .......!!!

    ReplyDelete
  9. Şi cele de la Protopopiatul Lugoj.Cu cât s-a "licitat" Parohia Secaş? Avem bani de maşină.La aşa socru, aşa noră.

    ReplyDelete
  10. din sursele de la" bursa locala lugoj" a fost vorba de 8000 de euro.se pare ca Cer-boul a facut parte in parte cu Ionelas cel de pe imash...alo?!?DNA?!ne auzi?! nici nu banuiti ce sune se invart la "licitatiile" pentru parohii!v-am pupat pe portofele sau.. reci jegosilor!!!hai pa si pu la revedere!

    ReplyDelete
  11. 8000 de euro ptr Secas?!?pai la ce bani invarte asta ce e acuma la secas,nici nu a dat mult dupa cum spune chiar el!ce va spun e de pe sursele interne din Protopopiatul Lugoj.a spus k i se rupe ca are bani gramada si el vrea doar asa sa fie popa sa o lalaie toata ziua,k el traieste din chiriile ce le are la oras.sa vedeti voi cotizatii in continuare ce o sa bage fraieru la cerbu...

    ReplyDelete
  12. SE SPUNE CA HOŢULUI DE HOŢ ÎI ESTE FRICĂ!
    cuvânt de învăţătură drept pilda.
    ia aminte cerBOULE!
    un negustor de pâine avea dugheana vis a vis de a unui negustor de brânză.
    într-o zi a cumpărat un kilogram de brânză şi venind acasă şi cântărind-o a văzut ca lipsesc 200 gr.a anuntat poliţia şi apoi s-a înfăţişat la negustorul de brânză cu poliţistul ca să îşi caute dreptatea pe loc.
    negustorul de brânză nu a tăgăduit că poate fi lipsă la cântar şi a explicat de fapt cum era situaţia.
    fiind cu negustoria la început,am cumpărat cântar dar nu am mai avut şi bani pentru greutăţi.am mers la negustorul de pâine de alături, am cumpărat o pâine de un kilogram şi am pus-o pe talgerul cu greutăţi iar pe celălalt talger am pus cantitatea de brânză până s-a echilibrat balanţa!
    a ieşit la iveală înşelătoria, dar nu a negustorului de branză ci a celui de pâine care a fost amendat pe loc şi muştruluit pentru hoţie la cântar!
    cum se spune in popor:nu săpa groapa altuia că poţi tu să cazi în ea.
    cât priveşte lăcomia paisiacilor avem destule mărturii...
    nu vor pleca pe lumea cealalltă cu nimic din ceia ce au adunat pe aici.
    scris este:făceţi-vă comori în cer, unde furii nu le fură şi rugina nu le rugineşte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si totusi hotia emare la centru !!! toti fura si vor sa isi umple buzunarele ca nu se stie cata vreme vor mai sta pe functii , mitropolitul este o bomba cu ceas nu se stie cand......si isi fac provizi daca pleaca PS P. .sa terminat cu ei !~!

      Delete
  13. sa nu uitam de aniversarea ips nicolae!
    azi probabil ca se va posta pe saitul arhiprafuit al mbt poza de grup cu ips nicolae viu si nevatamat, in centrul paisacilor...!
    probabil, spun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://mitropolia-banatului.ro/mitropolitul-banatului-la-ceas-aniversar/
      intrebarea este>participa si ips nicolae, ori se face manifestarea ca la 50 de ani de arhierie, in ...lipsa lui!

      Delete
    2. http://mitropolia-banatului.ro/inaltpreasfintitul-nicolae-mitropolitul-banatului-implineste-90-de-ani/.
      o simpla sueta...!
      nu vad academicieni,personalitati, etc.
      si totusi CID-ul rasfoieste o carte nestiuta de el.........
      isi spune:de unde or mai fi scos si astia cartea asta ?

      Delete
  14. Cu cât s-a licitat Parohia Bara? ştie cineva?, dar Parohia este în litigiu, nu este încă vacantă până nu se termină litigiul cu preotul.Aveţi grijă doritorilor, să nu daţi banii degeaba.Poate ajungeţi la TV aşa cum a fost cu Boldurul acum câţiva ani.Nimic nu este exclus. Ruşine "bucuroşilor".

    ReplyDelete
  15. Interesant ca usa de la biroul Inaltului are cheia pe dinafara, probabil cand nu au chef de el il incuie acolo sau cine stie, sa nu cumva sa trimita o noua scrisoare la PF. Daniel ca vrea sa se retraga si sa isi piarda unii banii...

    ReplyDelete
  16. http://mitropolia-banatului.ro/mitropolitul-banatului-la-ceas-aniversar/
    maine de la ora 10,30 in sala de festivitati a mbt va avea loc festivitatea de premiere cu prilejul implinirii a 90 de toamne a ips nicolae si lansare de volum.
    se prea poate sa-l coninga si pe chiriarh sa fie prezent!
    ps:SUNTETI INVITATI CU TOTII-COMUNITATEA OP VS pL SA FITI PREZENTI!
    POATE LUAM SI CUVANTUL IN PLEN!
    VA ASTEPTAM CU DRAG
    MITROPOLIA BANATULUI

    ReplyDelete
  17. ODA DE LA IONELAS -SPÂNACHE.
    "Suntem prezenţi cu emoţie în suflet şi cu bucurie la acest eveniment aniversar toţi membrii Permanenţei Consiliului Eparhial în frunte cu Preasfinţitul Paisie Lugojanul şi colaboratori de la oficiile protopopeşti, de la sfintele mănăstiri şi de la Catedrala mitropolitană, dar şi ceilalţi fraţi şi surori de la Centrul eparhial, mulţumindu-vă, Înaltpreasfinţite Părinte Mitropolit, pentru dragostea ce ne-o arătaţi, pentru rodnicile împliniri în ogorul Domnului şi mai ales pentru, modul minunat în care aţi ştiut întotdeauna să vă apropiaţi de oameni, de sufletul, nevoile şi aspiraţiile lor. Este un moment important în viaţa Înaltpreasfinţiei Voastre, dar şi în viaţa eparhiei noastre, pentru că Bunul Dumnezeu v-a hărăzit aceşti mulţi ani de viaţă, închinaţi slujirii Bisericii şi credincioşilor în această de Dumnezeu păzită eparhie a Mitropoliei Banatului, din care 52 de ani ca episcop şi mai ales ca Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului. În această înaltă demnitate aţi slujit „cu timp şi fără timp” la altarul Bisericii noastre dreptmăritoare pe plan pastoral-misionar, teologic şi ştiinţific, ecumenic şi filantropic, dar şi administrativ-gospodăresc. Opera Înaltpreasfinţiei Voastre este una extrem de bogată pe plan local, naţional dar şi internaţional. Vă mărturisim că toţi colaboratorii prezenţi am avut multe de învăţat de la Înaltpreasfinţia Voastră în aceşti ani, spre a deveni buni slujitori ai lui Dumnezeu, ai Bisericii şi ai credincioşilor; am învăţat ce înseamnă rigoarea administrativă, dar şi ştiinţifică-teologică, pilduitoare fiind opera teologică pe care aţi creat-o, sutele de articole, recenzii şi studii publicate în ţară şi în străinătate, nu mai puţin zecile de cărţi atât de utile preoţilor, profesorilor de Teologie, studenţilor, elevilor seminarişti şi tutror credincioşilor. Toţi cei prezenţi astăzi aici, în frunte cu Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Vă aducem acum cuvânt de aleasă felicitare, prinos de cinstire şi de filială dragoste, rugând pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască încă mulţi şi binecuvântaţi ani de viaţă, spre binele Bisericii noastre şi al credincioşilor pe care îi arhipăstoriţi”, a spus preotul Ionel Popescu,sluga lui pL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parca suntem iar pe vremea lui Ceausescu! Oda... in metru antic!
      Nici Lui Hristos nu i s-au "aratat" asemenea ode! Sigur impunea respect si lingaii nu indrazneau! Dar "noi restul" ... oameni suntem!
      Cate nopti si-or fi framantat mintile, sau, pur si simplu au luat discursul de anul trecut sau pe cel de acum zece ani...

      Delete
  18. celor care se cred urmaşii Domnului Hristos pe pământ
    "Imitarea lui Hristos, prin viata si fapte, acesta este criteriul suprem la judecata ultima. Evanghelistul Matei (25, 31-46), care descrie pe larg ziua judecatii ultime, arata ca Iisus vorbeste aici de El Insusi, anuntand ca va veni in slava Sa, va lua loc pe scaunul de slava ca sa judece pe toti, fara distinctie, inconjurat de ingerii Sai, separand pe cei alesi, care au facut fapte bune, si pe cei respinsi. O explicatie este subliniata: in masura in care <>. Hristos intra in scena nu numai ca judecator, ci si ca Cel Caruia I S-a refuzat dragostea. Ceea ce facem pentru altii, porneste nu numai din altruism, din compasiune naturala, ci si din faptul ca iubim pe Dumnezeu in aproapele nostru. Mantuirea vesnica a fiecaruia din noi depinde de ceea ce am facut celor mai mici frati ai nostri, cu care se identifica Hristos. Prin urmare, Dumnezeu este plin de iubire si de dreptate, dar fiecare are raspundera pentru ceea ce face."
    sursa:eshatologia sau lumea viitoare
    să luăm aminte!

    ReplyDelete
  19. Preotul Marius Florescu a fost executat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dat afară?
      la un anumit moment,inainte de al nominaliza pe ighe, ips nicolae se gandea sa il numeasca ep. vicar, de aceia i-a cerut si sa ramana celib.
      asteptam amanunte...

      Delete
  20. Cum adica a fost executat?

    ReplyDelete
  21. Dezastru este si la facultatea de teologie din timisoara , profesori care nu vin la ore sau atunci cand vin bat campi !!

    ReplyDelete
  22. Da, e unul Ariesan care dupa ce ca vine din 2 in 2 saptamani (desi ar trebui in fiecare saptamana) isi vinde cartea la student cu suprapret! Ce ziceti? Fain, nu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pr. Itineantu si Gabriela Radu sunt doua gunoaie care trebuie sa dispara din facultate , unde sunt oare profesorii adevarati care au predat la teologie ? Camarila ia mazilit unul cate unul pentru a face loc loazelor paisiace !!

      Delete
    2. esti imbecil, frate, nam auzit decit chestii bune despre ei, dar ai picat la examene la ei ...deci esti un frustat!!!

      Delete
    3. Imbecil esti tu !! Nustiu pe cine ai intrebat despre ei sau unde ai intrebat despre ei , la colt de strada sau prin bitruri daca intrebi despre ei sigur nu a auzit nimeni despre ei ,insa daca ai intreba studentii sigur iti vor spune cum stau lucrurile ....., bine inteles daca nu esti si tu vreun paisiac obedient .

      Delete
    4. Da studentii ca si tine, poate.

      Delete
    5. Toata lumea e nemultumita de nesimtirea nevertebratelor care au ajuns ''mari'' si isi bat joc de toata lumea .

      Delete
  23. NOUL MITROPOLIT este SOLUTIA! Absenta mitropolitului din viata Bisericii banatene este pagubitoare! Intrusi ca Lucian Florea, noul putator de divan si altii sunt suprema dovada ca paiata pidosnica pune oamenii lui peste tot locul. Ionel Popescu este clestele de fier al lui Paisie. Ionele: acum ceva timp doreai pe Marius Florescu consilier economic si acumai contribuit insinuant la caderea lui. Vine vremea tic-tac, tic-tac

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parintele Marius Florescu este un bun si bland ,numai ca din diverse motive a ajuns sa faca jocurile camarilei ,el este unul din putini OAMENI de la centru' insa nu are incotro trebuie sa transmita mesajele stapanului [' iubit ']catre popor .
      Sunt alti mult mai rai si mai parsivi decat M. Florescu .

      Delete
  24. Psamistul 11, 8 spunea ca atunci când se ridică sus oamenii de nimic precum calugarul din Gyula, paisie alias Ion Gheorghe, cel fara de nume, nelegiuiţii mişună pretutindeni.

    ReplyDelete
  25. Vineri la lansarea de carte in onoarea IPS NICOLAE au fost prezenti toti ierarhii mitropoliei si IPS Serafim Joanta ,fiecare a vorbit despre Mitropolit ,sala festiva a fost arhiplina de banateni dornici sa-l vada pe IPS Nicolae din pacate nu a fost prezent. Insa am avut bucuria de a asculta cuvintele frumoase ale IPS Timotei al Aradului si PS Lucian care au mangaiat sufletele celor prezenti .Cred ca toti cei prezenti au simtit nevoie unui ierarh banatean ,bland si bun asa cum a fost IPS NICOLAE si asa cum sunt IPS Timotei si PS Lucian .

    ReplyDelete
  26. Sa stiti ca eu il admir pe Paisie. Stiti de ce? Trebuie sa ai stomac tare, dar tare de tot si sa fi facut cu apa si cu otet in toate domeniile, sa fi acuzat de toate magariile (si majoritatea reale - si asta toata lumea stie), si tu ca episcop sa nu rosesti un pic, sa te fastacesti o lecuta. Nu va suparati, dar eu nu as putea sa fiu ca el. Pur si simplu nu as putea. E o chestie si biologica, e ceva de genu, te nasti magar si asa ramai toata viata. Pacat ca e plin Sinodul de ei! Va solicit o opinie fratilor, pe marginea celor spuse de mine.

    ReplyDelete
  27. Totusi asteptam informatii concrete despre preotul Marius Florescu.Ce s-a intamplat?Cineva spunea mai sus ca a fost executat.Cum a fost executat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Florescu e bine ,nare niciun stres !! calmativa

      Delete
    2. A fost dat afara de la Catedrala !

      Delete
    3. asteptam informatii verificate, daca este posibil chiar de la fratele nostru zaharia,consilier cultural si seful saitului mbt!

      Delete
    4. Mergeti la Catedrala si o sa vedeti ca nu mai e parinele !!!

      Delete
    5. pe saitul mbt inca figureaza la ziaristi...!

      Delete
    6. Acolo va mai figura inca vre-o cateva luni ca nare cine sa modifice , loazele sunt ocupate cu chestiuni economice ...!

      Delete
  28. http://www.bzza.ro/2013/10/paisie-lugojanul-noua-imagine-rosia-montana-gold-corporation-daca-dau-bani-de-ce-nu/

    ReplyDelete
  29. Paisie este un fel de PHAIDROS al clasicismului: victima predestinata a oricarui model uman, cultural, religios, social. A ajuns de batjocura nationala http://www.bzza.ro/2013/10/paisie-lugojanul-noua-imagine-rosia-montana-gold-corporation-daca-dau-bani-de-ce-nu/

    ReplyDelete
  30. LA MULŢI ANI ROMÂNIA!
    DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ROMÂNIA!
    SĂ NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU SĂ VEDEM CU OCHII NOŞTII UNIREA CU BASARABIA PÂNĂ LA ÎMPLINIREA UNUI SECOL DE LA MAREA UNIRE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unirea cu Basarabia nu este dorita de Romani si nici nu cred ca se va realiza!! de ce? Pentru ca nu ar aduce niciun bweneficiu romanilor ,in afara ca Basarabia e saraca de pute altceva nu are, unirea cu ea ne-ar aduce foarte multi infractori si multa saracie .....lucruri pe care le avem si noi din belsug ~!!!! asa ca lasati-o moarta cu unirea basarabiei .

      Delete
  31. Evanghelia zilei: Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul: vai vouă, fariseilor, pentru că voi daţi zeciuială din izmă şi din untariţă şi din toate legumele, dar lăsaţi la o parte dreptatea şi dragostea lui Dumnezeu; pe acestea se cădea să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute. Vai vouă, fariseilor, pentru că vă place să staţi în scaunele dintâi în sinagogi şi să vi se închine lumea prin târguri. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici, pentru că sunteţi ca mormintele ce nu se cunosc şi oamenii, care umblă peste ele, nu le ştiu. Atunci unul dintre învăţătorii de lege, răspunzându-I, a zis: Învăţătorule, cu vorbele acesteane faci de ocară şi pe noi. Iar El a zis către ei: vai şi vouă, învăţătorilor de Lege, pentru că voi împovăraţi pe oameni cu sarcini, care nu se pot cu uşurinţă purta, iar voi nu vă atingeţi de ele nici cu unul din degetele voastre. Ev. Luca 11, 42-46

    ReplyDelete
    Replies
    1. scris este:Milă voiesc iar nu jertfă.
      cine are minte şi inimă de creştin să ia aminte la Cuvintele Domnului.

      Delete
  32. Ce a patit pana la urma pr. Florescu?
    Ce lipsa de subiecte noi si de comentarii pe acest blog. Vad ca lumea s-a obisnuit cu situatia actuala...

    ReplyDelete
  33. Profesorul de Vechiul Testament Mihai Vladimirescu [ care are o biografie foarte bogata si multe studii prin strainatate ,si un doctorat in V.T. si Ebraica ....] a intrat ca profesor anul acesta la facultatea de teologie din Timisoara a fost mazilit si a trebuit sa plece !! iar in locul lui venind C. Jinga , pacat ca a plecat dl Vladimirescu si in schimba a ramas Itineantu si Gabriela Radu !!!!

    ReplyDelete
  34. Costel Raduica nu te opresti sa improsti cu venin nici in post!!!
    Toti colegii stiu ca te-au picat si umbli cu mizerii ce sti tu de ce a plecat Vladimirescu care abia venea la ore?

    ReplyDelete
  35. http://www.ziare.com/international/papa/cum-vrea-papa-francisc-sa-combata-abuzurile-sexuale-din-biserica-1271494
    no comment

    ReplyDelete
  36. Ba ce barfa ordinara aveti pe aici credeam ca vorbiti chestii mai destepte da vai si amar!

    ReplyDelete
  37. http://ziuadevest.ro/actualitate/43710-o-comisie-special-analizeaz-invmantul-teologic-din-mitropolia-banatului-.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate aceasta comisie va reusi sa-i dea afara pe profesorii: Itineantu , G. Radu, D. Debucean !!!ar fi singura sansa sa se salvezeu invatamnatul teologic din Timisoara .

      Delete
    2. Frustat mai esti, daca esti asa cu grija altuia, ai curajul si da-ti numele!
      De parca nu se stie cine esti, ha, ha...

      Delete
    3. Nu e vorba de frustrare dar ce fac aceste personaje este sub ori ce critica si ori cine poate vedea asta , desigur daca nu cumva esti si tu vreun paisiac si atunci intelegem ....

      Delete
  38. Cricovean si gasca lui de studenti/fosti studenti ar trebuie sa uite de ura si sa isi indrepte energia spre alte lucruri mai importante si sa nu mai propovaduiasca pizma prin blogul asta.Exemplu ar fi o rugaciune neintrerupta pentru pr.Itineant ca sa-i lumineze Dumnezeu mintea si sa nu mai ia atat mita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itineatu nu vine la ore decat ca sa ii ameninte pe studenti ca ii pica la examen [examenul la Tipic se da in prezenta PS Paisie ] si nici Debucean nu e mai departe aceiasi netoda o aplica si el [ca doar e baiatu' lu' Tati ]!!!

      Delete
    2. Pt cei care nu stiau Prof . Gabriela Radu are grave probleme temperamentale si psihice !!! dar din pacate nimeni nu ia pasuri contra ei....din motive pe care nu le putem mentiona .

      Delete
    3. Probleme psihice ai tu nu ea, retardat inalt, prost si in costum maro nu sti ce sa mai scrii ca sa o jignesti si sti doar a fost profa ta ca e printer putinii profi pregatiti si seriosi. Stiu cine esti si esti singurul care incearca sa faca rau , sa-ti fie rusine!

      Delete
    4. la curs e super, nu stiu la examen...

      Delete
    5. ba, aia sunt profi asa zis buni care se fac ca nu vad cand se copiaza si stau pe coridoare la examen...ca nu le pasa ca ei iau banul gros de la parohie.

      Delete
    6. Gabriela e frustrata si suparata pe toata lumea ca nimeni nu mia are nevoie de limbile ei clasice !! si din cauza aceasta se razbuna pe studenti .Numai cine no cunoaste o lauda ,cei care au facut macar o ora cu ea stiu cine e si cat o duce capul .

      Delete
    7. tu esti frustat so obsedat ca te-a picat
      Raduica obsedatul, ha, ha!

      Delete
    8. Nu ma picat !!!! stai linistit turbatule , dar nu e normala la cap individa a ajuns la menopauza si nu se mai comtroleaza !!!!

      Delete
    9. esti bolnav de ura nu mai scriu la astfel de comentarii, asta nu e teologie sau discutie normal e barfa ta de rahat...
      Hai, pa si pu!

      Delete
    10. Nici nu trebuie sa mai scri !!!!! esti un habotnic care nu stie decat sa pune in cur pe cei mai mari decat el ca sa-i fie si lui bine .

      Delete
  39. Poate si pentru alti pr. profesori care au transformat Taina Casatoriei intr-o ierurgie si schimba verighetele ca pe sosete.Poate se simte pr. Covan si se smereste un pic,aducandu-si aminte caci curvia e mare pacat.Si poate lucreaza mai mult la dragoste si la blandete pe langa smerenie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aline, aline anul nou vine, vine! nu uita: „rețele” (de toate felurile) consuna cu ... pacanele (de toate felurile)... asa se configureaza viiltorul. stii bine ce ”sanse, deschise”, ai... si un proverb: „prostul e fudul”

      Delete
  40. Apropo, ce se s-a intamplat la Arad cu cei de la centru epahial??? Vor avea episcop vicar ca am inteles ca s-au revoltat.

    ReplyDelete
  41. Daca poate cineva sa detalieze situatia de la Arad. Mai ia vreo decizie PS Timotei sau conduc altii??? Si ce s-a intamplat la centru eparhial??

    ReplyDelete
  42. Mai intai vor vinde pamantul, apoi credinta.
    Vor lua banii, pupe-i din iad!
    Apoi va veni randul preotilor, unii vanzatori ca vantul,
    Altii depusi din drepturi si alungati, ca pamantul.
    Tu de care esti? Vinzi si te vinzi si alergi dupa bani,
    Sau ma ai biserica in suflet, de unde nu ti-o poate lua nimeni?
    Fericiti veti fi! Stiti voi care.
    http://www.armonianaturii.ro/Rascoala-de-la-Pungesti.-Sau-despre-necesitatea-de-a-ne-apara-pamantul-tara-prezentul-si-viitorul..html*articleID_1474-articol

    ReplyDelete
  43. Ce parere aveti despre distrugerea Pietii Unirii ?? schimbarea pietrei cubice [care alere valuare istorica si arhitecturala deosebita ] cu cine stie ce pavaje de beton si borduri sare sa fie schimbate de 3-4 ori pe an .......!!
    Piatra de ganit [cubica] se realizeaza printr-o tehnica deosebit de complexa dar foarte rezistenta in timp !!! toate marile metropole care isi respecta centrul vechi pastreaza piatra cubica .
    Salvati centrul vechi al orasului !!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. E gata salvata. Se pastreaza piatra cubica care va fi completata si reasezata. Cauta alta cauza pentru care sa militezi. Aceasta e castigata deja :-)

      Delete
  44. http://ziuadevest.ro/actualitate/43962-zi-de-doliu-la-timioara-paisie-la-chef-cu-patriarhul-.html

    ReplyDelete
  45. Patriarhul a cerut 200.000 de lei si de la Primaria Timisoara, Robu zice pas

    Citeste mai mult pe: deBanat.ro - stiri din timisoara, stiri din banat http://www.debanat.ro#ixzz2o26RwSGa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper ca Rodu sa ramana constant in aceasta hotarare si sa nu dea nici un bac !!!!!!!! avem suficiente catedralale.

      Delete
  46. domnii din conducerea mbt au primit alaiul colindatorilor!
    ips nikolai asculta linistit si impacat.
    http://mitropolia-banatului.ro/alaiul-colindatorilor-la-timisoara-2/


    ReplyDelete
  47. Eu inteleg ca PS Lucian e si Mic, dar sa faci o asemenea gafa...
    PS Lucian la comemorarea eroilor de la Revolutie "De aceea și această comemorare a început cu o slujbă de pomenire, dar și cu o rugăciune de mulțumire, pentru că Dumnezeu ne-a ajutat, a fost cu noi, ne-a dăruit în acele zile, în urmă cu douăzeci și patru de ani, o vreme frumoasă și cu toții au putut ieși în stradă, pentru că s-au săturat de abuzurile unui sistem, de abuzurile clasei politice din vremea aceea, au vrut o schimbare a regimului comunist și nu neaparat o detronare a dictatorului Ceaușescu". http://basilica.ro/stiri/eroii-revolutiei-din-decembrie-1989-comemorati-la-caransebes_13016.html
    Revolutionarii au vrut o schimbare a regimului comunist și nu neaparat o detronare a dictatorului Ceaușescu ??? Poate tovarasul mitropolit Corneanu, care apropo va transmite o pastorala speciala: voua internautilor
    http://www.youtube.com/watch?v=1AAqyGxlf7A

    ReplyDelete