Wednesday, June 15, 2011

AM - FM

http://www.ziuadevest.ro/component/content/article/22-stiri-recomandate/20765-situaia-conflictual-de-la-mitropolia-banatului-dezbtut-la-radio-timioara.html

Suntem chiar uluiți de lipsa de reacție a SS al BOR. La un astfel de scandal, în tările civilizate se lăsa cu ceva demisii, dar la noi, unde instituția demisiei și a onoarei nu există, trebuie să te bată Dumnezeu ca să se întâmple vreo schimbare!
Din nefericire, într-adevăr, BOR a intrat în era tiraniei și a cultului personalității!
Nu este altceva decât a pack of wolves.

18 comments:

  1. Dragi crestini ortodocsi,
    ma bucur nespus sa vad ca este atata lume interesata de binele mers al bisericii noastre ortodoxe si mai ales al celor care ne conduc.M-a impresionat curajul si perseverenta intelectualilor din oras, care apreciaza un om de calitate, asa cum este mitropolitul Nicolae. Normal ca ar trebui sa fie mult mai multi oameni cu curaj, mai ales din randul preotilor, dar acestora le este frica si bineinteles, majoritatea fiind acolitii episcopului, nu vor sa piarda din mana ceea ce le place cel mai mult - banul si puterea, afacerea atat de prospera care se numeste "biserica". Sub protectia anonimatului scriem aici toti, fie ca folosim un limbaj mai adecvat, fie unul mai comun, ne exprimam supararea si indignarea asa cum stim si putem. M-au impresionat scrisorile deschise adresate patriarhiei, unde se pomeneau atatea lucruri nedrepte, putine, caci sunt mult mai multe, cazuri precum Biserica Sf. Ilie, Badea Cartan, Mehala. Mai era de amintit si biserica pr. Covaci, unde episcopul a dat cu bidineaua peste pictura noua. Va dau un sfat, daca imi este permis - atentie cum se formuleaza aceste scrisori, ele scot in evidenta multe nereguli si omisiuni, cei smecheri pot profita si pot spune ca acesta este motivul pentru care i s-a retras semnatura mitropolitului, ca nu e capabil sa gestioneze situatia.

    ReplyDelete
  2. Continui...
    Sunt asa de mici si neinsemnati sa ne dam seama de mizeriile si escrocheriile ce se fac in biserica ortodoxa. Episcopul si ionel popescu au raspandit coruptia si mita cum nu s-a mai pomenit. Tinerii preoti isi platesc bine posturile in oras, si devin imediat parohi, ca trebuie sa isi scoata miliardul investit, sa aiba controlul episcopul asupra bisericilor si sa vina contributia lunara. Daca ati fi avut ocazia ca inainte de acest scandal sa vedeti cine mergea zilnic la mitropolie si la protopopiat, erau aceleasi persoane care prezentau raporturi si de mai multe ori pe zi. Situatia nu e roz nici pentru cei de la sate, la Remetea, la Recas sunt introdusi si acolo preoti noi care sa terorizeze vechii preoti si sa controleze in numele episcopului totul.
    E greu de trecut prin asemenea situatii, oricum sunt vremuri grele, e timpul raului, dar nu in halul asta sa fim umiliti si terorizati. Mi-e frica de 2 situatii - ori ajunge mizerabilul de episcop mitropolit, ori vine un mitropolit asemeni lui si atunci isi fac ei toate mendrele pe spatele credinciosilor.

    ReplyDelete
  3. Schimbarile ce trebuiesc facute sunt extrem de mari, radicale, plecarea episcopului, a acolitilor lui, nu mai ionel popescu, nu mai tinerii parohi ahtiati de putere, repunerea celor umiliti si dati la o parte pe nedrept inapoi la locul lor, sa faca ce e bine si cat de cat corect, ordine si disciplina, cine nu se supune sa fie pedepsit si trimis la manastire, ca asa se procedeaza. Mitropolitul nostru nu a pedepsit pe nimeni, dar este crunt si aspru pedepsit pentru pacatele unui misel pe care l-a luat sub protectia sa. Pacat de aceasta situatie, pacat de cei care, desi poate se va schimba ceva, probabil e prea tarziu pentru ei si nu vor mai avea putere sa mai o ia de la capat. Sa ne fereasca Dumnnezeu de ce e mai rau si sa ne dea putere sa induram tot ce vine.

    ReplyDelete
  4. In sfarsit un comentariu pertinent , fara jigniri si acuze !!!
    Indiferent de opinie si de locul adevarului, cineva a ridicat stacheta blogului care prin posturile anteriare a fost o R U S I N E pentru timisoareni si banateni.
    Eu nu sunt din Timisoara ,nu cunosc situatia DAR,..din cele citite aici nu am inteles decat ca niste agramati, defaimatori, persoane de joasa speta care raspund unei alte pareri prin jigniri si acuze, deci toti nime-n lume astia sar in apararea mitropolitului . Mie mi-ar fii rusine sa ma apere astfel de indivizi!
    In concluzie , ma bucur sa citesc ceva de bun simt, cu un ton civilizat.
    Situatia se putea prezenta si mai elevat, dar merge . Putea incepe sau termina cu un "Doamne ajuta" caci, asta e salutul crestinului
    ortodox !
    - deci Doamne ajuta ! Sa fie liniste si pace !

    ReplyDelete
  5. asa care va sa zica:liniste si pace!
    ori:dormitzi linistiti
    sau: dormi tu ca noi te lucram,
    sau :mai bine sa lasam lucrurile asa cum sunt!
    aflam de faptul ca domnu paisie, prin consilierii delegati ori popii-talibani, primeste informari detaliate de la adunarile protesti semestriale si ia masuri pe loc.telefoane de amenintare!
    "stati linistiti pe locurile voastre,ca nu se intampla nimic"!
    OARE?
    DUMNEZEU SA NE AJUTE SA NE IZBAVIM DE RAUFACATORI/UZURPATORI "!

    ReplyDelete
  6. http://www.mitropolia-banatului.ro/noutati.php?readmore=929

    ReplyDelete
  7. mai crestine?
    De unde ai tu informatiile astea? Ori esti un preot si stii , in cazul asta nu ai curajul si taria sa mergi acolo-n fata sa spui lucrurilor pe nume, ori esti un in eroare.Sau esti "cartita".

    Uite ca nu te-am jignit. Dar chiar nu inteleg , ca om,.ce cautati voi ca mireni sa stiti si sa intrati in dedesubturile bisericii? Stii tu cumva daca ai toate datele? Poate lipseste ceva?
    Nu ti-ai pus intrebarea?
    Logic , nu se leaga nimic, decat dorinta de al- indeparta pe parintele Paisie din motice financiare.
    Nu am citit nimic despre suflet.Decat bani si bani.
    Mai vin si eu prin Timisoara si am auzit de parintele Corneanu ca e om bun. Dar la fel am auzit si de parintele Paisie. L=am si vazut la un hram. Fata lui exprima bunatate , bunatate,bunatate fata de oitele din turma.
    Imi pare rau ca dezamagesc. Dar , forumul e pentru pareri si opinii sau doar pentru denigrat?

    Cele spuse aici care nu-s argumente ci doar acuze , nu pot fii credibile pentru ca vin din partea oamenilor de rand. Nu din cadrul clerului .. Sau?
    De unde stie Popescu si Ionescu ,x,y.z.ce acte vin la Mitroploie ce se hotareste la nivel inalt..etc.etc.. Indiferent de ce functie superioara or avea.. totusi nu ai acces la cele bisericesti. E ca si cum intervin eu la vecini sa le fac ordine in gospodarie.
    Nu ne ametiti si nu ne prostiti , ca nu avem creierele spalate , cum spuneam pe un alt post.
    Se vede clar ca totul e o facatura ! Motivul... e si el pe undeva .
    Si rautatea asta cu care se pune problema ..
    Pare ca un manipulator a inversunat o mana de oameni care musca si-n stanga si-n dreapta.
    O fii pentru bani?
    Se poate argumenta aici fara vreo jignire? Ca oricum vad ca e citit blogul asta.
    Lincul de mai sus nu duce la nimic.

    ReplyDelete
  8. Hopa, s-a revoltat un paisiac. Mai "paisiace", care nu esti deloc crestin, daca tu apreciezi ca fata episcopului exprima bunatate, ar trebui sa-ti cumperi ochelari. Cat despre creier, e clar ca il ai deja spalat.Ce se scrie aici e 1 % din cat se face si se stie ce se face, doar ca se asteapta momentul potrivit sa se iese in fata cu dovezile, hotararile schimbate ale mitropolitului sau nepuse in aplicare de paisie si popescu. Lasa ca stie un oras intreg, poate si o tara intreaga ce fac astia si le vine randul. Intre timp, stai in banca sau mai bine in barca ta, se vede ca iti tremura ceva de frica sa nu pice paisie si sa pierzi banutii si pozitia, asa de importante pentru voi, ticalosilor.

    ReplyDelete
  9. mai....Mihail...

    De unde stii tu ce stie un oras intreg? Ha? Esti securist? Asculti pe la usi? Cotrobai prin hartii . Hai ca esti penibil .

    Stii tu cum e vorba??? Hotului de hot ii frica! Daca ti se coloreaza pantalonii in maro, sa ai grija sa nu-ti curga pe picior in jos ...
    Nu ai rezistat nici macar un comentariu fara jignire. E clar . Ori ai de pierdut ceva, ori esti platit bine , ori ai creierul spalat, ori esti psihopat . Cred ca toate
    Hai, sa fii iubit . Linisteste-te si D-zeu sa te binecuvanteze.
    Sincer nu am vrut sa te supar.Nu sunt din tagma ticalosilor, caci vezi tu... nu ma agreezi desi eu am incercat sa fiu de treaba. Voiam doar sa stiu eu si ceilalti care citesc. Daca ma trimiti la plimbare, inseamna... tot ce am scris mai sus , e adevarat.Si ti-ai dat cu firma in cap...din nou..
    Mi-e sincer mila de tine. Simt disperarea ta.. . Cand mergi la biserica .. mai roaga-te , nu te uita cate lumanari se cumpara , care popa da vreo hartie altui preot, roaga-te si atat; ca este departe de credinta si rugaciune desi porti nume de arhangel.
    Servus...

    ReplyDelete
  10. Dragul meu, citeste nu ceea ce scriem noi aici, ci uita-te la ce spune Inaltul Nicolae si daca tu crezi ca abereaza, n-am ce-ti face!

    ReplyDelete
  11. defapt, ce cauta paisiacii pe acest blog daca sunt doar denigrari.........?ar trebui sa nu fie curiosi deloc. sub masca cucerniciei si bunatatii lor se ascund niste ipocriti asemeni celui in care cred si ii sunt fideli, pentru ca cine a patit-o cu paisie, da' asa urat de tot, si "a murit" cu dreptatea in mana nu poate sa nu fie scarbit si sa nu scuipe pe urma pasilor lui.
    si, in plus, biserica apartine lui Dumnezeu si mirenilor , nu popilor in primul rand. cuvantul lui Christos a ajuns scop de inavutire personala pentru capii bisericii.
    l-am cunoscut personal pe paisie (intr-un grup intrunit undeva ) si om mai perfid si mai ipocrit rar mi-a fost dat sa vad. prima impresie a fost de falsitate totala, mierosienie de prost gust ce nu are nimic de-a face cu piosenia crestina.
    tot ceea ce mi se povestise anterior de acest personaj s-a adeverit in cele 10-20 de minute ce le-am petrecut in acelasi spatiu.
    inchei, cu speranta ca biserica sa ramana una a crestinilor, un spatiu de liniste si intelegere.

    ReplyDelete
  12. faza tare azi la Permanenta Eparhiala!
    mai intai au facut un efort de convingere cu ips nicolae sa coboare la sedinta!
    apoi,au lamurit chestiuni administrative, printre care, numire de preot.
    chestii socoteli, cu supervizare fata catre fata paisie si inaltul.
    la final bomba, a se vedea comunicatul postat pe arhiprafuitul sait mbt:
    va citez din memorie cu talcuire:
    membrii pemanentei eparhiale-deci si inaltul prezent-isi reafirma atasamentul pentru decizia sinodala emisa de cancelarie sf sinod in 23 mai!
    talcul acesta era: ca inaltul sa confere legitimitate adunarii talharilor uzurpatori prezenti.
    ramaneti pe receptie, maine seara pe radiotimisoara.ro
    LASATI APARATELE DESCHISE...

    ReplyDelete
  13. toti fariseii si carturarii, v-ati mobilizat impotriva lui ps paisie, un ierarh vrednic si plin de duhul lui Dumnezeu. rusine sa va fie.
    in loc sa va bucurati ca avem un arhiereu tanar si capabil in timisoara si timis, voi clevetiti.
    plecati-va capetele ingreunate de pacate si rugativa spre iertarea pacatelor voastre.
    a ponegri un ierarh e un pacat mare, care atrage multa mustrare, pedeapsa si suferinta, dar apoi mustrare si smerenie.

    ReplyDelete
  14. ierarh tanar si capabil?capabil sa tiranizeze eventual.ce studii a avut omul asta pt a ajunge episcop vivar?va spun eu facultatea de teologie de la timisoar facuta pe fuga.cateva zile de manastire si secretar,pardon lingau pe la ghiula la ps sofronie.si un preot ca sa ajunga in timisoara tebuie sa aiba facultate,master,5 ani vechime,banuti si asta a aterizat direct episcop in timisoara .cu ce experienta? unde are studii?aaa isi face acu doctoratu pe la streza,il linge si pe asta sa l faca om si apoi ii taie mana ca lui nicolae,e un ticalos si jmecher care joaca cartea lui ionel popescu dar jocuriel s au cam terminat

    ReplyDelete
  15. unui pupincurist paisiac, vezi mai sus !
    ai avut parte tu, de "mangaierile lui divine!"?
    sa ne fereasca Dumnezeu de el si planurile lui tiranice.
    apropo:am inteles ca nu are rabdarea sa scrie nici macare un articol in "Invierea",daramite la "Lumina" ori "Altarul Banatului"...
    OARE DE CE?
    de prea multa ERUDITIE?

    ReplyDelete
  16. are doua facultati. voi cate aveti ?

    ReplyDelete
  17. Dar nu e in toate facultatile mintale!

    ReplyDelete
  18. http://www.gloriagrup.ro/PatriarhiaPhp/sinod/Prea%20Sfintitul%20Paisie%20Lugojanu.htm

    "prin voia lui Dumnezeu, paşii mi-au fost călăuziţi în pământul Banatului, ocrotit de neîncetatele mijlociri ale unui alt mare Sfânt al Bisericii noastre Dreptmăritoare Române: Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Timişoarei. Mărturisesc că oriunde m-am aflat în decursul timpului, am fost legat spiritual de aceşti doi sfinţi, apropiaţi sufletului meu.

    Iată că astăzi, în Catedrala Mitropolitană a Timişoarei, ca urmare a propunerii Înalt Prea Sfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae şi în urma alegerii de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, am primit din partea Veşnicului Arhiereu – Mântuitorul nostru Iisus Hristos – prin punerea mâinilor şi rugăciunile ierarhilor slujitori, marele dar al arhieriei.

    Pentru acest dar ceresc, dator sunt mai înainte de toate, a aduce cu adâncă smerenie mulţumire lui Dumnezeu Care, în chip tainic, mi-a adresat această chemare, prin harul Duhului Sfânt, pe care astăzi L-a revărsat asupra mea. Din adâncul inimii, cu întreaga mea fiinţă, Îi sunt recunoscător Prea Sfintei Treimi Care necontenit mi-a purtat de grijă, făcându-mă părtaş iubirii Sale de oameni....De asemenea, îi sunt adânc recunoscător şi îi mulţumesc Înalt Prea Sfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, care şi-a oprit privirea asupra mea, acordându-mi încrederea sa şi chemarea la această înaltă treaptă a arhieriei. Nădăjduiesc în ajutorul Atotţiitorului Dumnezeu, al Prea Curatei Sale Maici şi în sprijinul Înalt Prea Sfinţiei Sale pentru a putea aduce roade bogate în slujirea de arhiereu. Echilibrul şi înţelepciunea Înalt Prea Sfinţiei Sale îmi vor fi pildă vrednică de urmat în misiunea pe care o voi îndeplini în viitor."
    Paisie Lugojanul – Episcop-vicar
    Iata cum multumeste...Am ramas surprins citindu-i cv-ul.
    Ce roade a adus printre banateni? Umilinta si sminteala credinciosului care nu mai stie ce sa creada ce se petrece in Sfanta Biserica.
    RUSINE ! VREM NORMALITATE!

    ReplyDelete