Sunday, June 26, 2011

Intoxicare

Dacă ne culcăm pe o ureche, după zvonurile aruncate pe piață, conform cărora am câștigat respectul mafiei paisiace, ne înșelem amarnic!
Garantat, nu se va întâmpla să ne întoarcem la normalitate cu astfel de gașcă la Arhiepiscopia Timișoarei!
Chiar dacă protestele sunt pentru susținerea IPS Nicolae, lucrurile nu se vor îndrepta în bine decât după plecarea ps paiSIE din Timișoara, împreună cu tovarășii lui! Pentru că tot scandalul a pornit de la nenea ion gheorghe!
Zvonul aruncat acum pe piață este numai o încercare grosolană de manipulare, pentru ca să se câștige timp!

http://www.debanat.ro/2011/06/mitropolitul-banatului-va-fi-repus-in-drepturi/

Cum o fi oare să conducă doi directori o fabrică? Până acu nu a fost așa? Oare nu din cauză că ps paiSIE și-a băgat nasu unde nu era de competența lui a ieșit un ghiveci? IPS Nicolae zicea într-un fel, paiSIE într-altul! paiSIE mânat de interese imobiliar-financiare, întorcea orice hotărâre a IPS Nicolae, la statura lui cu totul dezinteresat! De aici zecile de acte contradictorii!
Pai dacă asta e soluția propusă de SS al BOR, atunci am făcut taman pe naiba!
Asta a fost și până acu, și asta o să fie și de acu înainte! Se vede treaba că SS al BOR nu vrea să rezolve situația de la Timișoara în limitele bunului simț, ci dimpotrivă vrea să țină situația încurcată și încordată ca să aibă motiv la vremea potrivită să-și trimită pe THE SAVIOR și să închidă cazul Timișoara!
Cine crede că va fi altfel este un naiv!
Singura soluție valabilă pentru Timișoara este plecarea găștii paisiace, și revenirea la coordonatele firești ale ortodoxiei bănățene! Oamenii pe primul plan și nu o instituție de doi lei, în care interesele funcționarilor ei sunt mai presus de orice.
Eu nu cred, până nu văd!

28 comments:

  1. http://www.renasterea.ro/stiri-timisoara/actualitate/un-ultim-protest-la-catedrala-mitropolitana.html

    Un ultim protest la Catedrala Mitropolitană

    În pofida îndemnului Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Timişoarei, care cerea credincioşilor, cu doar câteva zile înainte, să nu se manifeste "prin acţiuni de protest şi de stradă", susţinătorii Mitropolitului Nicolae al Banatului şi-au ţinut astăzi promisiunea făcută acum o săptămână.


    Ei s-au adunat din nou, după liturghie, pe treptele catedralei, s-au luat de mâini şi au rostit împreună rugăciunea "Tatăl Nostru" în semn de solidaritate cu arhiereul rămas fără drept de semnătură prin decizia din 20 mai a Sf. Sinod al B.O.R.

    "N-am încetat să nădăjduim", a punctat prof. univ. dr. Viorica Bălteanu, membră a grupului care a organizat suita de manifestaţii în favoarea revocării amintitei hotărâri. Ea a mai precizat că Sinodul a întreprins deja cercetări privind starea de sănătate a ÎPS Nicolae şi a dat citire scrisorii deschise trimise Patriarhului Daniel, document în care se spune: "Ne dorim, din toată inima, ca Î.P.S.S. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, să fie reintegrat în drepturile chiriahice ale rangului pe care l-a cinstit cu devotament şi moderaţie preţ de 49 de ani, menţinând buna înţelegere, echilibrul în eparhie."

    În acelaşi context, Viorica Băletanu a declarat că protestele încetează. Se aşteaptă acum doar următoarea întrunire a Sinodullui Bisericii Ortodoxe Române.

    ReplyDelete
  2. NU, PRIETENE,PROTESTELE PASNICE DE LA CATEDRALA MITROPOLITANA A TIMISOAREI NU INCETEAZA!
    CREDINCIOSII ADUNATI AZI, AU SIMTIT FAPTUL CA DNA VIORICA ESTE PUTIN NAIVA SI CREDE CA ACEST CAZ ESTE REZOLVAT MAI DINAINTE SI AU CERUT IN UNANIMITATE SA NE RENTALNIM IN FIECARE DUMINICA, PANA DUPA SF SINOD!
    SUNTEM TOTI DE ACORD CU REDACTIA BLOGULUI CA SUNTEM DEPARTE DE REZOLVAREA SITUATIEI DE LA MITROPOLIA BANATULUI SI DOAR PRIN UNITATE SI CUGET BUN VOM IZBANDI, DOAR CU AJUTORUL DOMNULUI ATOTPUTERNIC!
    SA FIM VIGILENTI SI ATENTI SI LA MANIPULARILE PAISIACE...
    CARE STAU ASCUNSI DAR MEREU GATA SA CONTRAATACE!

    ReplyDelete
  3. Dacă e ultimul, atunci s-a terminat!
    Dacă se renunță acum atunci e într-adevăr ultimul!

    ReplyDelete
  4. LUPTA CONTINUA!
    PANA LA PLECAREA CLICII PAISIACE!
    SUNT SUSTINATORI FERMI SI HOTARATI, CARE NU VOIESC SA SE OPREASCA LA JUMATATEA DRUMULUI...
    LUPTA IAR INCEPE,
    DUSMANII ZDROBITI
    CAD CA NISTE SPICE...

    ReplyDelete
  5. Sa fie deci ultimul protest.
    Sa ne rugam ca urmatorul mitropolit sa fie ales dintre ierarhii din Banat, sa nu care cumva sa ne trimita un vicar patriarhal sau pe PS Sofronie,
    un ecumenist incurabil, ca va fi vai si amar de noi... astea sunt extremele.
    PS Paisie ar fi alegerea corecta, e apreciat si de ecumenisti si de traditionali...
    Vrednic este !

    ReplyDelete
  6. Ca sa fie pace si liniste:
    toti episcopii vicari de la Timisoara au fost alesi dupa chipul si asemanarea lui IPS Nicolae.
    Daca Banatul vrea sa fie in loc de frunte,
    va trebui sa il acceptam pe PS Paisie, un ierarh devotat Bisericii. Atentie! Interesele imobiliare, in lumea de azi trebuie sa primeze, ierarhii de azi sunt adevarati manageri.
    Daca Biserica s-a adaptat capitalismului, de ce nu am putea noi, pacatosii cei lacomi, sa acceptam asta ?

    ReplyDelete
  7. Sunt de acord cu managementul cu o observatie!
    Episcopul sa fie crestin si nu rechin de pe wall street!

    Pana acum paiSIE nu a demonstrat ca e crestin! Doar broker! A calcat peste cadavre fara nicio condescendenta!
    De aia trebuie sa plece!

    ReplyDelete
  8. si unde mai pui la socoteala ca domnu paiSIE, ne vroieste binele...
    asa bine nici la dusmani sa nu voim!
    nevrednic este.
    la rromanii papuasi cu el.

    ReplyDelete
  9. Din pacate, este posibil sa ai dreptate Domnule Redactor-Sef...

    ReplyDelete
  10. Tactica noilor preoti tineri parohi este una de teroare, de impunere, de ura si rautate la adresa credinciosilor, de sfidare si de ignoranta a oamenilor. Au toti o tactica anume, care se repeta identic la fiecare biserica. Ultimul caz etse la Sf. Ilie. A venit noul preot paroh, in cateva zile nu mai recunosteai biserica. In primul rand, schimba totul. Erau perdele, s-au dat jos si s-au pus altele, s-au mutat unele lucruri in biserica, nu ca nu ar fi stat bine, ci asa, ca sa se vada cine e seful. Imediat ce vine la conducere, se aduna Consiliul Eparhial si daca oamenii indraznesc sa spuna ceva, noul paroh bate cu pumnul in masa si spune ca nu se poate decat ce vrea el, ca asa vrea si spune el si tacere. Incepe sa dea pe toata lumea afara, de la cantor, oamenii si femeile de la curatenie, schimba tot Consiliul, da afara chiar si pe bietul batran care taia prescura si mai ales, isi angajeaza obligatoriu nevasta pe postul de contabila, sa fie gestiunea sub control. Cand te duci ulterior la biserica, nu mai recunosti nici locasul sfant, nici oamenii care sunt pe acolo, e noua echipa de garda a noului paroh, numit rapid, fara concurs, doar cu plicul dat la episcop si Popescu. Cei noi sunt ca de la securitate, nu lasa sa vorbeasca oamenii intre ei, vechii enoriasi, stau la panda in biserica, monitorizeaza tot, ce mai, esti mai rau ca la SRI. Si asta e tactica impusa de Paisie.

    ReplyDelete
  11. Biserica nu mai este biserica, s-au pierdut valorile ei esentiale. Cum sa stai sa asculti predica unui preot, cand stii ce mizerii a facut si continua sa faca, cum sa i te mai spovedesti sau sa indraznesti sa ii mai faci o donatie pentru biserica. Si sunt unii atat de fanatici, ca te doare mintea, ma gandesc la preotul Dumitriu, a carui biserica si casa parohiala rivalizeaza acusi cu palatul lui Becalli. Vis-a-vis, biserica de la Piata Badea Cartan s-a ridicat cu eforturi si greutati, de cand e noul preot paroh tanar din clica paisiaca, nu s-a mai facut nimic, doar s-a "amenajat" biserica, gata cu restul, ca trebuie strans banul care s-a dat. La preotul Dumitriu, la pangar, sunt obiecte de cult aduse din pelerinajele din Grecia, cu preturi de te doare inima, 1 kg de tamaie este 100 lei. Apoi, preoti care isi bat joc de familiile lor, isi inseala nevestela, le parasesc, cum e cazul preotului Botezatu, ce exemplu sa mai luam de la acesti oameni. Lumea isi va pierde interesul pentru credinta si ori nu va mai frecventa biserica ortodoxa, ori ne vor conduce sectantii, care cred ca acum speculeaza orice miscare, in posta gasesc zilnic pliante cu conferinte pe stadion si indemnuri de a-i urma. Grija mare!

    ReplyDelete
  12. Sigur ca lupta continua, chiar daca nu se mai vad manifestari atat de dese in public, sigur ca cei convinsi de abuzurile produse vor lupta mai departe pentru adevar si dreptate. Lumea totusi nu este informata, deja este impartita in 2 tabere si cei ce il sustin pe episcop nu stiu realitatea. Cert este un lucru - nu conteaza persoana acestui episcop, cine este, de unde a venit, putea sa fie si ortodox - indian sau afro- american (am exagerat aici), important era sa fie Om si Slujitor al Domnului, vrednic de pozitia in care se afla. Insa Paisie si-a luat rolul de uzurpator si i se potriveste manusa. Trebuie populatia informata, faceti pliante cu rezumate de pe blog, scoate-ti in evidenta abuzurile si ticalosiile celor implicati, indemnati populatia sa nu mai dea la biserici, sa nu se lase la mana preotilor, impartiti pliante oriunde se poate, prin cutiile postale, in parcuri, in locuri publice, chiar si in biserici, manifestatiile de la catedrala nu rezolva totul, trebuie depus si mai mult efort. Si nu uitati cu cine va puneti, preotii tineri sunt niste teroristi, niste soldati gata si sa loveasca in enoriasi, la propriu, daca nu se fac ascultati. Sunt prea multi cei care il sustin pe Paisie, pentru ca le convine sa stea in umbra lui si sa aiba parte de tot tacamul de interese, tin la afacerea asta mai mult ca la orice. Orice informatie detineti nu ezitati sa o spuneti, chiar aici pe blog, sub protectia anonimatului, si apoi se va distribui mai departe. Inregistrati tot ce puteti, convorbiri, sedinte, cineva trebuie sa greseasca undeva, sa avem ceva la mana, ca e pacat numai sa facem teorii.

    ReplyDelete
  13. Biserica ortodoxa se duce de rapa in cel mai urat si mizerabil hal, fiind dominata in primul rand de iubirea pentru ban, pozitie, interese si toate astea se fac exercitand teroare si impunere asupra credinciosilor. Am ajuns sa stam cu politia la usa bisericii? E mai rau ca pe vremuri. Unde ne sunt preotii capabili, cei instruiti si ocrotiti de IPS Nicolae, cei pe care mitropolitul i-a invatat calea cea dreapta si adevarata. Nu ii priviti cu rautate pe cei din generatia mai veche, chiar nu sunt asa de vinovati cu ii acuza unii. Se stie ca un preot primeste multe si are stare materiala buna, dar s-au construit si biserici si daca preotul ar fi bagat in buzunarul propriu acesti bani, nu am mai fi vazut rezultate. Intelectualii orasului sunt demn de admirat, este o mandrie sa fii cetatean al Timisoarei din punctul asta de vedere. Si intr-un oras ca a nostru, biserica ar trebui sa joace un rol important, condusa cu intelepciune si corectitudine. Nu ne trebuiesc 2 la conducere, mitropolitul e de ajuns si cand nu mai poate sa vina altul, dar fara episcop. Si sa se impuna reguli clare si ordine si disciplina, cine nu respecta, la manastire cateva luni drept mustrare, ca altfel nu se poate. Ma tot intreb cum va fi generatia noua de preoti care termina acum scoala, cum se chinuie ei sa stranga banul si sa intre in gratiile episcopului si ale acolitiilor sai.Si e atitudine de rautate, sfidare si teroare impun credinciosilor. Un preot de la tara si-a ipotecat casa parinteasca, sa ia imprumut din banca sa dea pentru post de preot in oras la episcop si la Popescu. Ce am ajuns, sa ne fereasca Dumnezeu! E mai mult decat strigator la cer.

    ReplyDelete
  14. Daca tot ai zis de preotul de la tara... Spune si care.... Asa pentru argument la ce spui!!!

    ReplyDelete
  15. paiSIE, SUGUBATULE,CE AI VREA SA NE DIVULGAM SURSELE SI SA-TI DAM SI NUMELE POPII...
    IACA TI-L DAM.
    popa flocea

    ReplyDelete
  16. arhiprafuitul sait al mbt posteaza 4 poze cu ips nicolae iar alaturi, anunturi de achizitie de materiale de curatenie...
    or avea deja o premonitie.
    sugeram sa se achizitioneze: INSECTICIDE si otrava pentru sobolani!
    rusine .

    ReplyDelete
  17. Nu merita sa amanetezi parte din tine - casa parinteasca! - ca sa umfli niste vampiri financiari vesnic infometati. Oricat de mare ar fi suma, este ieftin!!!
    Parintii si casa parinteasca, parte din tine, si tu parte din ea, NU pot fi cuantificati in nici o masura!!!
    Sfasierea e dubla, din punctul meu de vedere: o data ca pui masura unde Dumnezeu a lasat nemasurarea si nelimitarea si apoi pt ca probabil din razbunare sau din remuscare vei impila pe altii ca sa refaci ce-ai pierdut prin nesabuinta.
    Si tot ce se pierde, se pierde pt totdeauna!
    Foarte trist pt omul respectiv, ma gandesc. Daca e adevarat ce s-a scris la postarea/-ile anterioare, nici nu ma mir ca preotul respectiv se simte frustrat, stanjenit si privit circumspect si cu oarecare dusmanie de catre enoriasi, si incearca sa-si ascunda supararea prin comportament despotic.
    Se arhistie ca un om care face rau altuia este el insusi un om care sufera.

    ReplyDelete
  18. 2 precini buni, uniti de acelasi ideal:
    sa ramana protopotky si dupa marea schimbare de la mbt.
    a se vedea pozele de la hram la poiana marului postate pe episcopia caransebesului.
    oare de ce nu au mers cu paiSIE LA HRAM LA MORISENA in propria lor eparhie!
    va spune mandea: din neiubire!
    au preferat ca in locul neiubirii si reprosurilor sa primeasca o doza de bucurie duhovniceasca si ceva aer curat-ozonizat, ca vor avea nevoie in curand...

    ReplyDelete
  19. fratele nost zaharia,o vazut pe blog ca suntem suparati pe faptul ca apus pozele ips nicolae la achizitor de materiale de curatenie- de sanchi pt a face iconomie la reclama in presa- si ce sa vezi,o dat jos pozele si o pus in locul lor stema arhiepiscopiei!
    bravos dom zaharia, asa arhiviteza mai rar!
    da nu avea grija ca am salvat nastrusnicele dumitale anunturi!
    ps:recomand furadan,arte efect garantat!
    ucide toate"ganganiile,gandacii de bucatarie si sobolanii" INSTANT!
    poate fi dat anunt si pe net, vin baietii cu arhiviteza prin posta rapida...

    ReplyDelete
  20. E liniste, prea multa liniste, dubios de liniste...
    Sau se gandesc masuri, se iau decizii, se va face pana la urma ceva.
    Ce se va intampla cu noi pana la urma? Am impresia ca oamenii astia nu au chiar nici o jena, nu le e frica de nimic, chiar asa de bine si-au platit pozitiile pe care sunt? Chiar asa de bine au stiut sa isi asigure interesele si acum nu mai au nici o treaba? Cine e alaturi de mitropolitul nostru? Este tot singur? E bine? Nu stim nimic. Vedem doar cum biserica dreapta ortodoxa se duce incet pe un drum gresit.
    Tot ce s-a scris mai sus este adevarat, despre preotii tineri, despre banii dati, despre schimbarile in biserici, despre comportamente abuzive, despre afaceri in interiorul bisericilor. Si degeaba se spune si se scrie, ca nu se face nimic, chiar nu se poate face ceva concret? S-a luat clar o masura din 20 mai, s-a schimbat macar ceva? Nu. Continuam sa fim terorizati si ignorati, se instaleaza preoti cu politia la usa, preoti care sfideaza credinciosii, protopopul Silagy se fofileaza si el cum poate, e vremea concediilor, nimeni nu mai are nici un interes. Apropo, de ce trebuiau 2 protopopi in oras, de ce nu era de ajuns numai protopopul Bude, un om capabil si care facea fata la toate responsabilitatile? Silagy e ... cu Paisie? Cine mai poate intelege cine cu cine este.

    ReplyDelete
  21. cu noi este Dumnezeu!
    in rest LINISTEa dinaintea furtunii...

    ReplyDelete
  22. Eu vad un lucru: al batran e retras deja...
    Toata munca, slujbele, hirotonirile de preoti,
    vizitele pe la parohii, cine le face, daca nu cumva vladica paisie, 'cel nou' ?
    Are rost sa ne mai necajim dupa o poveste veche de 50 ani ? A fost o vreme buna, dar trebuie sa ne bucuram de ceea ce se intampla acum...
    Preotii cei batrani si plini de pacate sunt retrasi de la parohii, si tineri plini de forta vor continua munca asidua de a mentine stravechea noastra dreapta-credinta.
    E o minune ce face Preasfintitul Paisie Lugojanul, o curatenie, o primenire duhovniceasca, a noastra a tuturor !
    Exista preoti batrani, divortati si adulteri, pe care PS Paisie ii va zbura din Biserica !!
    \/rednic este !!!

    ReplyDelete
  23. Preavrednic este ! Ca altfel nu ar fi avut chemare. Si nici raspuns. Sa-i dea Dumnezeu sanatate! dar si painea si linistea mea.

    ReplyDelete
  24. "Exista preoti batrani, divortati si adulteri, pe care PS Paisie ii va zbura din Biserica !!" Ii recomandam sa inceapa cu persoana proprie si apoi sa vada paiul din ochii celorlalti!!! E d-lui insusi un MINCINOS DE CEA MAI JOASA SPETA, UN TRADATOR MIZERABIL, nedemn de functia pe care o ocupa din toate punctele de vedere, un sfertodoct fudul!
    Voi de-i pupati talpile, faceti-va blog de gratulare, ghiseu de pupaciuni in dos si linie telefonica de slavire a lu' barba neagra asta.
    Am inteles toate elucubratiile voastre rasarite din aburi etilici si cunoastem si dreptul la opinie al fiecaruia, insa ne-a ajuns!!!
    Face Paisie cu voi primenire de nu va vedeti, slugi netrebnice si aplaudaci ce mancati placinta umilirii, va vindeti sufletul cui nu stiti!!! Va priveste direct si personal!
    Care din voi astia care scrieti pe blog a iesit la protestele pasnice pe care le-am facut sa-si apere comandantu' suprem Paisie??? Daca ziceti ca-i bun si drept. Care??? Nici unul! Taceti ca smarcurile, sunteti lasi pana-n varful unghiilor, n-aveti curaj nici cat o gaina! Oare nu merita jupanu' vostru atat din partea voastra pentru cat face pt voi, ca va foloseste de scara pentru propasirea personala si sufleteasca a lui insusi? Halal soldati are! Bravos! Cuiere de izmene ude!
    Deschideti ochii!!!

    ReplyDelete
  25. paisie,paisie,paisie, de ce ne prigonesti prin neiubirea ta !
    vedem ca ti ai trimis ciracii sa ne de a lectii de moralitate...
    vai voua!

    ReplyDelete
  26. " Preotii cei batrani si plini de pacate sunt retrasi de la parohii, si tineri plini de forta vor continua munca asidua de a mentine stravechea noastra dreapta-credinta.
    E o minune ce face Preasfintitul Paisie Lugojanul, o curatenie, o primenire duhovniceasca, a noastra a tuturor ! "

    In primul rand, nu toti preotii batrani sunt plini de pacate, sunt tineri care au pacate de mii de ori mai multe si mai mari decat a lor. Sunt preoti care au construit bisericii, care au ajutat credinciosi, care i-au respectat si ascultat. Singurul lor pacat este ca nu l-au pupat in frunte pe Paisie. Da, ce face Paisie e o minune, dar nu de la Dumnezeu, ci de la Satana. Nu se poate om mai rau si mai mizerabil ca el. Trebuie sa mai reamintesc ca e bolnav psihic, ca are iesiri de violenta, necontrolate, ca ii place teroarea si impunerea, ca asta il satisface cel mai mult? Si daca accepti un astfel de om cu asemenea probleme, nu inseamna decat un singur lucru - ca ai si tu la randul tau probleme cu capul. Asa ca mai bine tratati-va si deschideti ochii decat sa ridicati in slavi un demon imbracat in sutana. Tinerii plini de forta vor continua o munca diabolica, in care va guverna rautatea, teroarea, impunerea si valorile materiale. Nu lipseste mult sa auzim ca tinerii preoti ii iau la bataie pe cei mai in varsta sau pe credinciosi, atata sunt de habotnici si de indoctrinati, de porniti pe rele, sunt pur si simplu indemnati spre violenta si rau, rau cat de mult se poate. Asta le place enorm. Grija mare cui va impartasiti tainele sufletului, cui va spovediti si ce spuneti, ca totul se poate intoarce impotriva voastra. Am auzit ca preotul Dumitriu este campion la a influenta femeile sa divorteze de soti. Poate ca vrea harem el, si il imparte cu Paisie, cine stie. Cert este ca gasculitele cu fuste pana in pamant si batic il insotesc ca puii dupa closca si i se supun ca lui Iisus. Iar el, asa de smerit si de bland si blajin, de zici ca nu poate sa-l atinga nici macar o pana! Aveti mare grija, picati pe mainile necuratului, daca sunteti slabi!

    ReplyDelete
  27. daca mai ramane mult in eparhia timisoariei,domnu paiSIE, va talibaniza,una cate una fiecare parohie,instaland pre-oti dupa tiparul lui,descrisi foarte bine de antescriitorul meu.
    calea de mijloc, cea imparateasca este solutia bisericii ortodoxe romane...
    cu ierarhi traitori dintr u unceputuri in manastire, avand smerenia ca temelie si bunatatea si milostivirea ca virtuti de la sine intelese.
    si mai usurel cu argintii...
    da chiar, pe cand episcopi-calugari fara de arginti cum scria cineva pe blog!

    ReplyDelete
  28. manaGERUL PAISIE rade tot!
    castig bunicel are-3000 de coco lunar-oficial, basca si alte plocoane de la hram.
    se spune ca are contu budusit!
    vai tie paiSIE!

    ReplyDelete