Wednesday, June 29, 2011

Oh, nu rămâi!

Fără număr!
Dedicație cu coincidențe, pentru clica paisiacă!

16 comments:

  1. bravo, domnule redactor!

    ReplyDelete
  2. LIBERTATE TE IUBIM ORI INVINGEM ORI MURIM
    IN SI PENTRU HRISTOS DOMNUL!

    ReplyDelete
  3. Bravo, Dommnule Redactor Sef!

    ReplyDelete
  4. Mai sunt doua luni si doua saptamani pana cand va fi hramul Catedralei - Sfantul Iosif cel Nou de la Partos.
    Cum va avea curajul sa intre paiSIE in catedrala, sa treaca prin multime, sa mearga sa inconjure catedrala, sa rosteasca un cuvant de invatatura, sau sa faca ordine pentru a nu fi imbulzeala?
    Noi il asteptam pe IPS Nicolae, dorm sa primim binecuvantare de el nu de la un om fara scrupule si fara caracter, lacom de bani care prefera culoarea albastra(100) galbena (200) si pe cea cu Eminescu (500).

    ReplyDelete
  5. Defectele care le vezi la altii si te deranjeaza, le ai si tu.

    ReplyDelete
  6. nu prietene,nu generaliza!
    sunt oameni si oameni, cum i place sa spuna lui Vladica Nicolae.
    cum ar spune bunica:" unora le place popa altora...preoteasa!"
    mai gandeste-te cand scoti perle generalizatoare.
    personal imi place pita calda-fierbinte chiar!
    ps: se spune ca paiSIE,pe surse anunta ca nu sfinteste o vila fara 500 de oero,fara chitanta, asa ca "donatie" !
    odata, la o nunta la logoji, a cununat un cuplu de tineri, nasi fiindu le dl frunzaverde.
    la final dl nas, a scos o hartie cu chipul dlui eminescu pe ea si a pus o pe sf masa!
    paiSIE, a cercetat o atent si nefiind gasita trebuincioasa-nu era coco-a lasat o "prada" parohului cerbu si fiului, care se dadeau de ceasul mortii dac sa o ia ori ba !
    or luat o bineanteles, doar nu era sa o lase "prada" crasnicului!

    ReplyDelete
  7. Cât timp aveți de faceți muncă de spionaj ?
    La vechile jivine năravurile nu se schimbă prea repede se pare.
    Câtă ură aveți de inventați fapte, răstălmăciți vorbe, propuneți acțiuni violente ... ? Voi ați uitat de Dumnezeu și de tot ce înseamnă ortodoxia. Sunteți inundați de ură și răutate.

    Și dacă va veni PreaSfințitul Paisie la hram ce veți face? Veți huidi, veți scupia, veți arunca cu roșii ? Cu asta vă lăudați ? Cu asta vreți să amenințați.

    Nu vă jucați domnilor cu focul că s-ar putea să aveți o MARE supriză. Știți care ? Majoritatea timișorenilor îl iubesc pe PS Paisie și nu cred că se lasă intimidați de o mână de scandalagii.

    Sau credeți că dețineți vreo majoritate cu cele 200 de persoane care au fost prostite să vină la protestele de la Catedrală ?
    Sau credeți că Cihandru este un punct de reper ?
    Câți timișoreni mai au încrederea în primar, după ce s-a aliat cu PSD ul ?
    Sau vă lăudați cu PNL ul, fiindcă se pare că ați implicat și politica în a vă spăla rufele murdare.
    Sau cu foștii revoluționari care acum dau mâna cu PDL vă lăudați ?
    Sau cu adepții ecumenismului?
    Mare amalgam ați făcut!

    Anturajul vostru e stricat și compromis.

    De preoții care vă susțin nici nu vreau să pomenesc din repect pentru restul preoților, care sunt dedicați misiunii lor. Dumnezeu îi știe pe toți.

    Însă să nu îndrăjniți să faceți scandal la hramul Sf. Iosif cel Nou de la Partoș, că veți pica într-o mare penibiliate.
    Realitatea nu e cea din grupul vostru. Nu vă îmbătați cu apă rece.

    Și aceeași rugăminte pentru curajoșii anonimi de pe blog .. postați-vă măcar prenumele să știm cu cine vorbim.

    ReplyDelete
  8. Și ca răspuns pentru anonimul care menționa de îmbulzeală la hram ... nu știu din ce lume face parte.
    Iacă eu am fost mereu impresionată de bunul simț al oamenilor care stăteau în rând pentru a se închina.
    Dar cine visează proteste și îmbâncituri ... totul pare înghesuială și agitație.
    Pasărea mălai visează.

    ReplyDelete
  9. Da, e foarte adevarat ca nu e imbulzeala la hram...dupa Sf. Liturghie de la miezul noptii. Dar oare cum e la vecernie? ati uitat cum se impinge lumea cand se iese cu Sf. Moaste la inconjurat? sau e posibil sa nu stiti daca stati in catedrala si nu inconjurati, sau priviti totul din strada. De acolo e foarte adevarat ca se vede frumos si nici urma de imbulzeala.
    Nu a vorbit nimeni nici de aruncat cu rosii, nici de huiduit si nici de scuipat, nu ca nu ar merita PAISIE pentru felul in care se poarta cu IPS Nicolae, fiindca daca nu era Inaltu Nicolae, si acum era la volan "blandul PAISIE" conducand masina PS Sofronie, fiind facut tot acusi prostanac si in alte feluri. Dar acum e vladica si isi bate joc de cel care a avut grija de el, si cu ajutorul caruia a ajuns episcop.
    Asa ca nu isi doreste nimeni sa fie nici huidut de hram si nici sa se arunce cu rosii sau scuipat fiindca e prea mare cinstea pt Sf. Iosif si nu merita bagat in seama cel care isi bate joc de Inaltul Nicolae si trateaza preotii in functie de interesele lui (imobiliare sau banesti).
    Deci, Camelia, ai perfecta dreptate. Dupa ce se termina Dumnezeiasca Liturghie de la miezul noptii oamenii stau la rand si nu se mai imping si nu e imbulzeala. Atunci si eu sunt impresionat de modul in care se comporta credinciosii. Dar nu pot vorbi de acelasi comportament dupa Slujba Vecerniei.
    E normal sa intreb cum va fi la hram, daca am vazut ca in timisoara Preasfintitul Paisie este escortat de jandarmi sau de politie.
    Oare cum ar fi sa intre in catedrala insotit de jandarmi si de politie pentru a fi in siguranta. Daca eu ma insel, pentru ce apeleaza la aceste servicii? Se pare ca ii e teama de ceva? Sau ai tu, Camelia, o alta explicatie?
    Nu e bine sa uitam de cei care ne-au ajutat. Iar cel are uita ajutorul primit, si ii raspunde binelui cu rau este asemenea lui iuda...

    ReplyDelete
  10. Pt pupindosista paisiaca Camelia(!nu ne cerem scuze pt cacofonie),

    Cand o sa va semnati si dv cu identitate intreaga si nu pe jumatate si va veti legitima cu CNP veridic si verificabil in realitatea inconjuratoare, atunci o sa ne semnam si noi cu prenume si nume.
    Si daca tot sunteti atat de nelinistita, de ce nu iesiti in fata oamenilor sa va aparati concubinul, si mai si semnati cu un nume de blog inexistent?
    Iar cu amenintari sa va tratati neamu' dv!!!

    PS Din moment ce s-a sesizat parasuta asta, e evident ca aprox 99% din ceea ce se scrie aici e ADEVARAT!

    ReplyDelete
  11. Sunt perfect de acord cu antescriitorul meu. E foarte dubioasa aceasta dama Camelia, mare iubitoare a episcopului si devotata, ridicandu-l la rang de sfant. Poate ca avem deja in persoana lui Paisie pe insusi mantuitorul, care, de dragul banatenilor, a venit tocmai in Timisoara sa faca ordine in biserica ortodoxa. Draga Camelia, tempereaza-ti nervii si stapaneste-te, ce se scrie pe blog este 99 % adevarat si asta nu din spionaj, ci din fapte petrecute zi cu zi ca urmare a demnelor fapte ale episcopului nostru si acolitilor sai. Si mai lasa-ne pe noi cu semnatul de nume si prenume, asta nu valoreaza nimic. Sunt atatea scandaluri prin biserici dupa slujbe, pe treptele bisericilor si in cursul zilei si atatia oameni fara nici un interes intra pe acolo sa se roage si vad niste anomalii si li se intoarce stomacul pe dos. Cine il iubeste pe episcopul, daca il poate cineva iubi, nu il cunoaste ce ticalos este si ce mizerii savarseste, cum isi bate el joc de preoti si de credinciosi. Sunt convins ca unii dintre cei ce scriu aici poate au fost in audienta la el si a vazut ce comportament ordinar si de mahala are. Iar daca il iubesti asa de mult, Camelia, pe un om bolnav cu nervii, apoi nu te supara, suferi si tu de aceleasi maladii, ca sanatoasa la minte nu poti fii langa astfel de mizerabil. Tu nu ai nici un respect fata de preoti sau fata de credinciosi, in general. Sau esti cumva Paisie insusi? Ne faci o vizita surpriza din cand in cand si ne mai si ameninti putin? Ce dragut! Uite ce mai tremuram de frica dumitale! Cu noi este Dumnezeu, nu cu ticalosii si mizerabilii, care vor plati mai repede decat cred ei. Nu ne speriati si vom scrie tot ce stim, si numai adevarul, care vad ca doare tare rau.

    ReplyDelete
  12. Nu prea cred ca-i cu voi Dumnezeu cand vad cum va exprimati si cum aruncati cu tot felul de epitete in episcop si alte persoane. Nu trebuie sa vina hramul ca sa slujeasca in catedrala. Va sluji si pana de hram, iar de plecat nu va pleca pentru ca vreti voi ci doar daca asa este voia Lui Dumnezeu.

    ReplyDelete
  13. camelia este chiar...avocata LARISA ILEANA!
    DRAGA ILEANA, NOI STI CA ADEVARUL ESTE CA APA RECE LA O MASEA CARIATA...
    TE MAI ASTEPTAM SA TE PRIJONIM CU CATE UN RASPUNS CURAT CA APA RECE DE IZVOR.
    PA!
    PUPICI DULCI!

    ReplyDelete
  14. fratilor
    imi pare foarte rau sa va spun
    dar de ceva vreme
    hramul catedralei din timisoara nu mai reprezinta ceva pentru mine
    din cateva motive:
    -seara la vecernie nu mai participa ips parinte mitropolit Nicolaie
    -programul slujbelor lasa de dorit im sensul ca avem o ora jumate slujba ,trei ore pauza
    -imbulzeala atunci cand se saruta moastele
    si chiar daca voi cadea in dizgratie as dori sa felicit pe ps Paisie pentru faptul ca mai face ordine la hram si in facultatea de teologie
    in rest nu prea am de ce sa il iubesc atata vreme cat se comporta ca si cum el ar fi suveran
    doar el stie sa slujeasca
    doar el este tare
    ps: am ramas impresionat ,chiar profund impresionat de felul cum colaboreaza ips iustinian al maramuresului ci ps iustin sighteanul episcop vicar al maramuresului
    bine ar fi daca acelasi lucru sar intampla si la noi

    ReplyDelete
  15. Nimeni nu contesta pe cei care vor sa faca curatenie in locurile unde acest lucru e necesar! Dar sa ai pretentia ca faci curatenie, dar de fapt nu faci decat sa reasezi o murdarie si mai mare, aici e buba cea mare! Paisie ar fi avut succes garantat daca ar fi fost de buna credinta si cu dragoste catre credinciosi si slujitori! Din nefericire nu este decat alt smintit care crede ca prin teroare poti conduce biserica!

    ReplyDelete