Saturday, April 26, 2014

Biserica și Școala...


PROFITUL PATRIARHIEI, ÎN SCĂDERE Excedentul instituției s-a prăbușit în doi ani *În ultimii ani, Patriarhiei Române îi rămân tot mai puțini bani. Excedentul instituției s-a prăbușit în doi ani de la 28 de milioane de lei, la nici 500 de mii de lei. Astfel, în 2011, excedentul Administraţiei Patriarhale ajungea la aproape 28 de milioane de lei, informeaza Ministerul de Finante. Anul trecut, însă, cifrele nu au mai fost atât de bune. Institutia a anunţat un excedent de doar 487.000 de lei, de aproape 60 de ori mai mic decât în 2011. Veniturile totale ale Administraţiei Patriarhale în 2013 s-au ridicat la peste 65 de milioane de lei, în uşoară scădere faţă de anul anterior. Anul trecut, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit aproape 81 de milioane pentru activităţi filantropice ...

Activități filantropice?! De tipul celor de mai sus?

172 comments:

  1. profitul-declarat-al-mbt-declarat-de-dl-PL-2014-a-fost-de-2mil.lei-adica-aproape-500.000-euro.
    vezi-raportul-oficial-2014.
    asa-ca-timisoara-este-vaca-de-muls...

    ReplyDelete
  2. este-raportat-pe-2013.

    ReplyDelete
  3. http://ziuadevest.ro/eveniment/46375-un-salon-al-clinicii-de-chirurgie-vasculara-modernizat-cu-sprijinul-credinciosilor-arhiepiscopiei-timisoara

    ReplyDelete
  4. http://ziuadevest.ro/eveniment/46375-un-salon-al-clinicii-de-chirurgie-vasculara-modernizat-cu-sprijinul-credinciosilor-arhiepiscopiei-timisoara

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sfarsit o miscare buna din partea garniturii din mitropolie. Pe cand un spital? Treaba cu scoala si gradinita nu tine, hai sa o recunoastem.

      Delete
  5. Paisie incalca iar statutul de organizare si functionare al BOR ,scrie clar ca nu poate fi titularizat un preot la oras fara minim 5 ani de experienta in mediul rural , iar paisie chiar la Catedrala aduce un preot cu cu numai un an de experienta la sat .

    ReplyDelete
    Replies
    1. se prevaleaza de faptul ca un chiriarh poate transfera fara a da socoteala cuiva pt motive pastorale pe cine vrea unde doreste.
      cf prvederilor din statutul BCOR
      problema este ca dl paisie nu este... CHIRIARH!
      ci doar un amarat de UZURPATOR DE CHIRIARH.

      Delete
    2. Catedrala nu are statut de parohie, ci de manastire, avand ca staret pe Chiriarh. Deci la catedrale si la paraclisele episcopale /mitropolitane/ patriarhale, care sunt si ele in directa subordonare a Chiriarhului, acesta poate numi si schimba slujitorii cand doreste. Timisoara e printre putinele orase mari care nu au astfel de paraclise (a se intelege foste parohii istorice din centrul oraselor: Maica Domnului-Dudu, Craiova, Sf. Spiridon Nou-Bucuresti, nu paraclise in sensul obisnuit al termenului)

      Delete
  6. de la papa francis citire:
    "Sunt oameni care il urmeaza pe Iisus pentru bani, care profita de pe urma parohiei lor, a diocezei, a comunitatii crestine, a spitalului, a scolii", a spus Inaltul Pontif.
    se aude si in BCOR?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cat adevar......sa incepem cu exemple concrete?nu ar fii o idee rea, nu stiu la catolici cum e exact dar la noi, la MBT se intrec popii in "urmarirea banului"

      Delete
  7. Nicolae, zis şi Corneanu, e cel mai cuvios creştin,

    Umblă numai cu sectarii, şi se-nchină, la Kremlin.

    Mitropolit el se numeşte, şi-al Bisericii ierarh,

    Şi ca culme, de nu roşeşte, că-i sovieto-chiriarh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te-ai gasit tu destept , cand o sa ajungi la nivelul sau intelectual atunci si ridici ratul sa vorbesti !! Nesimtitule

      Delete
    2. poti sa imi indici o singura predica a ips nicolae pe net? a se vedea apoi predicile ips bartolomeu!
      n 54 de ani o singura carte scrisa si aceia retradusa;SCARA
      pese paisie macar nu se preocupa defel in domeniul cartii...!
      are in grija punga/şul.

      Delete
    3. IPS Nicolae a scris multe carti , a scris mult si a scris bine !!! cauta si o sa gasesti opera Mitropolitului nostru , Sacara este doar una din cartile sale ,dar sunt multe ,nu stiu pe unde ai cautat de nu-le ai gasit ,dar eu le-am citit si sunt foarte bune .

      Delete
    4. Vai, dar cum sa nu fi scris mult ?! Problema e ca nu ai cautat unde trebuie....la CNSAS gasesti mii de pagini

      Delete
  8. Cea mai buna carte a lui Corneanu ar fiun vast dosar compus din note informative oferite securitatii despre mitropolitul Lazarescu. Am auzit dintr-o sursa neoficiala ca astazi la Caransebes, in cadrul conferintei preotesti, unul dintre preoti care s-ar fi ocupat intr-un volum de viata lui Lazarescu, ar fi incercat sa divulge anumite lucruri nestiute despre Corneanu si altii care mai traiesc inca si au pozitii importante in ierarhie. Stie cineva cum il cheama pe preot si unde poate fi gasit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cred ca este pe net o teza de doctorat pe tema mai sus amintita...!
      1947-1989 ....delatiune continua!
      cel mai celebru caz este preotul calciu dumitreasa si discipolii sai.

      Delete
    2. vanduti securitatii...

      Delete
    3. Habar na-veti ce vorbiti . IPS Nicolae Corneanu este unul din cei mai buni ierarhi ai bisericii noastre , un carturar de mare valuare ,un predicator deosebit cu o harisma incantatoare ,atunci cand predica ca Catedrala il asculta toata lumea cu placere , nu ca pe alti care stiu doar sa critice .
      Asa ca daca nu stiti nu va mai dati cu parerea ,

      Delete
    4. E vorba de preotul Petrica Zamela. Iata o recenzie a cartii
      http://ziarullumina.ro/memoria-bisericii/o-monografie-istorica-dedicata-unui-mitropolit-mai-putin-cunoscut-vasile-lazarescu
      Chiar merita citita...

      Delete
    5. Nicolae Corneanu va ramane in istoria bisericeasca cu acelasi ”prestigiu” pe care l-a avut si Valerian Zaharia al Oradiei

      Delete
  9. SE IMPLINESC 3 ANI DE CAND ACEST FORUM DE DISCUTII SI ANALIZA EXISTA!
    se cuvine un cuvant de multumire truditorilor >arhiziaristului si discipolilor sai arhinevazuti...!
    la fnal un cuvant de pe baricadele estice:
    "Pentru un timp foarte indelungat, credeam ca sunt singura. In final, s-a intamplat, oamenii au incetat sa mai fie atat de pasivi", a marturisit ea,o jurnalista ucraineana care de cativa ani a infintat o televiziune on line.
    acesta este meritul MARE al acestui blog de atitudine:EXISTAM si NU SUNTEM o masă amorfă,PASIVI LA RĂUL DIN MBT.
    CA,nu suntem viermi ci OAMENI DEMNI, CĂRORA LE PASĂ de ceia ce se întampla in ahiepiscopia timisoarei de ani si ani de zile!

    ReplyDelete
  10. http://basilica.ro/stiri/simpozion-international-de-teologie-la-manastirea-timiseni-ag_16883.html.
    manastire de exilati!
    care sunt si ei la ceva buni!
    dl paisie oare pe unde mai haladuieste....?

    ReplyDelete
  11. a deschis lucrarile congresului interplanetar de teologie, ca la PSD timis.

    ReplyDelete
  12. Episcopul Lucian o da cu linguselile fata de PSD. Am impresia ca din pacate nu mai are coerenta vorbirii si in ”predicile” sale repetitive de cel putin cate jumate de ora ii mai scapa cate un porumbel pe gura. Daca se intampla asta acuma, ce-o sa faca la batranete?
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17238477-europarlamantarii-psd-sfintiti-bor.htm

    ReplyDelete
  13. "Preotul orădean suspectat de coordonarea unei grupări care a provocat un prejudiciu de 1,8 milioane de euro şi încă trei persoane au fost reţinuţi, urmând ca marţi să fie duşi la Parchetul Tribunalului Bihor, iar apoi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
    din ograda" dlui sofronie,cel care ne-a pricopsit cu dl paisie..!

    ReplyDelete
  14. Fereasca Dumnezeu de un asa mitropolit ! Sfantul Sinod trebuie sa se implice mai mult in problemele mari din Banat si sa treaca peste autoritatea ierarhilor de aici care se vede ca sunt incapabili sa le resolve. Ar fi foarte bine daca mitropolitul Nicolae si arhiepiscopul Timotei ar fi pensionati si in locul lor ar veni IPS Serafim si IPS Ioan. Avand in vedere si noile evolutii de la Caransebes cred ca si acolo s-ar impune un episcop-vicar . La fel la Varset unde episcopal Daniil e bolnav. https://www.facebook.com/photo.php?v=828043410542494&set=vb.100000105281696&type=2&theater

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ierarhi din Banat sunt cei mai buni, ma refer la IPS Nicolae, IPS Timotei si PS Lucian , ei sunt Banateni si se vede omenia si bunul simt !!! sunt oameni buni si fac ciste bisericii ortodoxe !!! lumea ii iubeste si ii respecta , numai viniturile nu ii suporta pentru ca nu ii pot intelege .In banat nu s-ar potrivii nicio data un episcop sau un mitropolit care nu este banatean , [vezi cazul lui Paisie , nimeni nu-l suporta pe argesanul mosier de la MBT] asa ca mai taceti din gura cu prostiile voastre !!

      Delete
  15. Cred ca Lucica fara frica face spune la gura, nu pt ca ii perie pe politicieni, asta e o practica cu care toti din caras ne-am obisnuit, ci pt ca i-au gresit numele(laurentiu mic) : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevarul e ca scaunul de mitropolit e prea MARE pentru PS Lucian di prea MIC pentru PS Sofronie :)

      Delete
  16. http://www.voceavalcii.ro/2014051421403/Alegeri-arhiepiscopale-la-Valcea.-Diavolul-rosu-isi-vara-coada-intre-popi.html

    ReplyDelete
  17. http://ziaruldevalcea.ro/2014/04/23/sparle-si-soparle-24-04-2014/

    ReplyDelete
  18. Indiferent cum e Lucian e mai bun decat ce avem acum!!!

    ReplyDelete
  19. http://www.indiscret.ro/articol-lupte-in-sinod-pentru-tronul-de-arhiepiscop-al-ramnicului-s Paisie ar merita sa mearga in locul episcopului ce va ocupa scaunul de Arhiepiscop al Ramnicului. Ar merita sa fie promovat episcop plin mai ales ca e aproape de casa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da si eu am aceiasi parere , cred ca PS Paisie e forte potrivit pentru a ocupa scaunul ramas vacat al Ramnicului , sper ca sinodali vor alege pe cel mia bun, un episcop tanar si energic ,competent si bun chivernisitor !

      Delete
  20. Pentru clica lui Ionel Popescu: sinodul pune in discutiune INCOMPATIBILITATILE! Popescu se va jura ca nu este ruda cu nevasta-sa contabila la parohie! Mai vin si altele...Nu le aplicati ca daca le aplici vei spune tu, pr. Ionel Popescu, ca Patriarhul a avut o initiativa care a creat blocaj administrativ la Iosefin de s-a curtremurat si osul din Saguna. Nu-i asa, vicar, paroh si consilier Ionel Popescu, sotul doamnei Rodica Popescu, contabil la parohia pe care tu o conduci?

    ReplyDelete
  21. Rugam pe PS Lucian sa nu mai intre pe site sa se laude singur si nici pe marionetele sale sa nu le mai puna sa-l laude, pt ca stim deja cu cine avem de-a face. Cunoscatorii stiu despre ce vorbesc

    ReplyDelete
  22. la toate protopopiatele este la fel, soţii încadrate cu 2 salarii, copii "făcuţi" preoţi fără a avea drept conform Statutuui BOR, şi care are 3 salarii, să nu mai zic de protopop....pt.restul Dumnezeu cu mila Lui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aceasta este o lacomie fara de margini...
      in vreme ce proprii preoti si enoriasi se zbat in saracie.
      unde vor merge sufletele lor?
      dar al dlui paisie-cel-trufas?
      de ips nicolae nu mai vorbesc.

      Delete
  23. Motive pentru care vâlcenii nu şi-l doresc Arhiepiscop de Râmnic pe Episcopul vicar Emilian Lovişteanul

    1. Dezordinea instaurată în Episcopie după venirea lui

    2. Coabitarea cu clica coruptă

    3. Umilinţa, batjocora şi exilul unor preoţi

    4. Trecerea la greco-catolici a unor preoţi

    5. Pedepsirea şi caterisirea unor preoţi fără motive întemeiate

    6. Lipsa dialogului şi comunicării cu preoţii şi laicii

    7. Construcţia dubioasă a unor mănăstiri cu omul de afaceri Frank Timiş

    8. Destabilizarea obştilor din mănăstiri şi pedepsirea unor stareţi fără motive

    9. Aducerea în arhiepiscopie a unor oameni obscuri şi fără valoare

    10. Contribuţia morală la îmbolnăvirea şi moartea unor preoţi (Pr. Păun Ion şi Pr. Paul Octavian Stanciulescu)

    11. Mozaicurile de pe faţada Catedralei, date jos fără nici un motiv, cu blestemul credincioşilor

    12. Scoaterea unor picturi celebre din Biserica Catedrală ale lui Tătărăscu

    13. Trecerea la alte confesiuni a unor credincioşi

    14. Lipsa prelungită din Centru Eparhial fără motive întemeiate

    15. Gospodăria Centrului Eparhial lăsată în paragina şi mizerie

    16. Desfiinţarea si distrugerea tipografiei istorice a eparhiei

    17. Desfiinţarea şi distrugerea Muzeului tiparului din eparhie

    18. Starea conflictuală dintre salariaţii Centrului Eparhial şi între preoţii din eparhie

    19. Instalarea cu jandarmi a preotului cămătar Predescu Ion (dovedit) la Biserica Cuvioasa Paraschiva din Râmnicu-Vâlcea, cu consecinţe incalculabile

    20. Batjocorirea, umilinţa şi exilul unui preot valoros al Râmnicului cu un război mediatic naţional şi internaţional (a se vedea presa vremii 2010)

    21. Cum se împărtăşeşte acest episcop (împotriva canoanelor) când nu este împăcat, nu răspunde la salut, nu vorbeşte cu preoţii şi mirenii care nu-i sunt pe plac?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tocmai din aceste motive trebuie schimbat Emilian cu Paisie !!! Lugojanul nostru e mult mai bun !!! il recomandam cu toata increderea .

      Delete
  24. VA SUNA CUNOSCUT SI LA ...TIMISOARA?

    ReplyDelete
  25. Toti sunt claditi pe acelasi calapod: Paisie, Lucian etc.

    http://adevarul.ro/locale/bacau/exclusiv-rascoala-sutanelor-negre-preasfintitul-ioachim-bacauanul-acuzat-preoti-filmeaza-santajeaza-amendeaza-1_537cfc220d133766a8da9da9/index.html

    ReplyDelete
  26. Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul este noul Arhiepiscop al Râmnicului !
    sursa: BASILICA

    ReplyDelete
  27. Conform statutului BOR, PS Emilian nici nu putea sa candideze pentru un post de episcop eparhiot din cauza ca nu are vechimea ceruta, 7 ani...cum de i s-a permis sa candideze? si inca si sa obtina 18 voturi din 43, destul de mult?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avea dreptul. Termenul de 7 ani e valabil doar pentru episcopii eparhioti fiindca pe vremuri era prostul obicei de a se muta dintr-un scaun in altul in termen scurt astfel ca nu apuca nici sa-si cunoasca eparhia. Episcopii-vicari in schimb, au doar rolul de a-i ajuta pe chiriarhi.

      Delete
  28. Emilian a fost hirotonit episcop vicar in octombrie 2009, deci nu are nici 5 (cinci) ani vechime in arhierie...fata de acesta, Paisie ar putea candida cu sanse reale, avand peste 8 ani vechime in arhierie...si daca Emilian a obtinut 18 voturi, oare PAISIE GHEORGHE cate ar obtine??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca era ales Paisie ,acum toata arhiepiscopia ar fi fost in sarbatoare !!!!! pacat ca nici de data asta nu am scapat de span , poate daca pleca am fi scapat de luaza de dobitoci impusi de paiu :Gabriela Radu [app de distinsa domna se apropie iar sesiunea partea ei preferata din an cand are ocazia sa-si verse urile si frustrarile personale pe studentii care nu au nicio vina ] Itineantu, Debucean .....etc.

      Delete
  29. ceta ceva din spatele usilor inchise, de la sursa:
    http://www.indiscret.ro/articol-intrigi-si-tradari-pentru-alegerea-noului-arhiepiscop-al-ramnicului

    ReplyDelete
  30. http://ohanesian.wordpress.com/2014/05/22/popa-securist-ilie-sarbu-dosarul-gugulanul-si-crimele-revolutiei-din-1989/

    ReplyDelete
    Replies
    1. dacă se confirmă cele scrise,aflăm că în lipsa ips nicolae aflat la constantinopol,popa-sârbu a ştiut, informat şi acţionat în consecinţă,la ordinele superiorilor săi în zilele fierbinţi ale revoluţiei 17+20 XII 1989.
      enigma cu închiderea uşilor catedralei mitropolitane din seara zilei de 17 dec.se apropie de final...!

      Delete
  31. E evident ca, dupa ultima alegere de ierarh la Valcea, ca Paisie nu va avea nicio sansa, favoriti vor fi Lucian si Sofronie, iar scorul va fi foarte strans...cred ca mu mult mai strans ca si la aceasta...ce va fi? vom trai si vom vedea!

    ReplyDelete
  32. Ne place, nu ne place, Sofronie e favoritul; n-am spus castigatorul, ci favoritul. Are sprijinul Sibiului pentru readucerea Episcopiei de Oradea la Mitropolia Ardealului, iar Laurentiu e in bune relatii cu PF-ul.

    In schimb, cam stim cu totii cat de "iubit" e Lucian la mitropolia ardeleneasca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai tineti gura cu priostiile astea cu Sofronie , lasa-ne cu paranoia asta legata de alegerea noului mitropolit ,LUCIAN se stie clar ca va fi urmasul inaltului Nicolae !!!!!

      Delete
  33. Ma bucura ca stii mai bine decat toti. Parca in Evanghelii sta scris, desigur, intr-un alt context: "asta n-o stie nici Fiul Omului, nici ingerii din ceruri".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Va avea Dumnezeu grija de toti , Paisie si cohorta :Gabriela Radu, V. Itineantu,...,.....,.....,etc...lista poate continua,lui vor plati !!!!!!!!!

      Delete
    2. In sesiune sa simte cel mai bine Gabriela R. , e partea ei preferata din an ,atunci are ocazia sa pice pe toata lumea ,fie ca nu ii impartasesc convingerile ei invechite , ori din placerea ei personala de a pica cat mai multi studenti .

      Delete
    3. Gabriela are asa un talent de a face ori ce ar preda sa para neinteresant !! este cea mai aiurea profesoara .

      Delete
  34. Se aude ca pe la Oradea aproape toti consilierii lui Sofronie primesc parohii, e o adevarata miscare de trupe acolo, sa fie oare vreun semn (apocaliptic) al plecarii sale?

    ReplyDelete
  35. Am trait sa o... citesc si pe asta; e pe bune, chiar daca-i veche de 2-3 anisori. Se plang regatzenii ca-i invadeaza moldovenii!!!
    http://www.indiscret.ro/286/dezvaluiri/9163/noul-dictator-al-arhiepiscopiei-ramnicului-.html

    ReplyDelete
  36. Episcop in masina de lux, atacat de credinciosi - a fost scapat de politisti.
    paisie, PĂZEA !
    CA SI TIE ITI PLACE LUXUL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nimeni altul decat ps ioachim bacauanul-bogatanul!
      vezi presa de azi.ex ziare.com

      Delete
  37. http://adevarul.ro/locale/bacau/foto-video-huiduieli-imbranceli-politie-capul-unui-mort-preasfintitul-ioachim-bacauanul-sfidatun-sat-crestini-dintr-un-bolid-geamuri-fumurii-1_53877f390d133766a81e5e4e/index.html

    ReplyDelete
  38. Dupa alegerea noului ierarh de la Ramnic (in persoana unui arhiereu-calugar axat pe latura duhovniceasca, promovat de vrednicul de pomenire patriarh Teoctist si nu prea agreat de actualul patriarh) se pare ca PF Daniel a cam pierdut controlul in Sfantul Sinod, iar ierarhii considerati ”traditionalisti” in frunte cu IPS Teofan al Moldovei iau deciziile. La fel va fi si in Banat la momentul potrivit. S-ar putea insa ca patriarhul sa insiste ca PS Emilian Lovisteanul, care trebuie sa-si gaseasca urgent o noua eparhie, sa fie transferat in Banat...

    ReplyDelete
  39. papa benedict a ...abdicat, acum 1 an!
    regele juan carlos I a abdicat...azi!
    pe cand abdicarea definitiva si irevocabila a mai marilor de la mbt:ips,ps,vicar,protopopi, aserviti lui mamona?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitropolitul Nicolae nu trebuie sa abdice , este singurul cu capul pe umeri din Arhiepiscopie ,singurul care a condus cu adevarat mitropolia si chiar sa descurcat foarte bine ,[ nu mia vorbiti daca nu stiti ] sa plece PS Paisie ,el e singurl care a facut numai rau tuturor !!!

      Delete
  40. IPS Nicolae ar trebui sa aiba taria sa se retraga pt. ca de prea mult timp nu mai participa la Sf. Liturghie la catedrala si sa aleaga o manastire din Banat unde sigur va fi respectat. Sa lase locul unui om vrednic si apt. Prea si-au luat-o in cap unii prin MBT.

    ReplyDelete
  41. greu de crezut ca va face acest gest de onoare. camarila paisiaca nu doarme!
    il doreste asa cum este"prizonierul" propriei alegeri...in camaruta trista si pustie de la biata mitropolie a banatului. ajunsa pe mainile talharilor!

    ReplyDelete
  42. Daca Mitropolitul ar demisiona , s-ar duce de rapa si cea mai ramas din Arhiepiscopie !! IPS Nicolae este sigurul care mai are respect pentru Biserica banateana ,pentru credinciosi , este mai limpede la minte decat Paisie cu toti consilieri lui .
    Sper ca succesorul sau sa fie un BANATEAN adevarat pentru ca de vinituri de prin toate cotloanele tari ne-am saturat !!!!!! trebuie sa vien cineva care si iubeasca traditiile si obiceiurile specifice biserici din Banat .

    ReplyDelete
  43. bor a batut palma cu men!
    protocolul care vizeaza printre altele si "binecuvantarea" oficializeaza in fapt domnia bunul plac in in cvtamantul teologic romanesc.
    disciplina "cultul ortodox" va avea mult de suferit...cat de curand!
    in special dascalii-invatatori-profesori.
    mai marii bor poat intra la ore"oficial", lua notite si...pune pe liber !

    ReplyDelete
  44. 1. Sf. Apostol Pavel: "In ele sunt unele lucruri anevoie de inteles, pe care cei neinvatati si neintariti le rastalmacesc, ca si pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare" (II Petru III, 16).

    2. " ...În conformitate cu Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, aprobată de Sfântul Sinod prin hotărârea nr. 1199/2008, se menţionează că obţinerea gradului definitiv este obligatorie pentru personalul clerical şi se obţine prin cursuri şi examene speciale de definitivare la minim 2 ani şi cel mult 5 ani de la titularizarea pe post, prin hirotonie. DE ASEMENEA, POTRIVIT ART. 125, ALIN 1 DIN STATUTUL PENTRU ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA BISERICII ORTODOXE ROMANE, SE ARATA CA OBTINEREA GRADELOR PROFESIONALE (DEFINITIV, II şi I) SUNT O B L I G A T O R I I ca formă continuă de perfecţionare a pregătirii clerului". (http://mitropolia-banatului.ro/o-noua-sesiune-pentru-obtinerea-gradelor-profesionale-in-preotie-3/).

    3. "Art. 125 - (1) Promovarea examenelor pentru obtinerea gradelor
    profesionale: definitiv, II si I dã dreptul preotilor si diaconilor
    de a concura sau a solicita transferul pentru ocuparea de posturi
    în parohii de categorii superioare". (http://patriarhia.ro/images/documente/statutul_bor.pdf).

    4. Şi se împlineşte cu ei proorocia lui Isaia, care zice: "Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea". Matei XIII, 14.

    ReplyDelete
  45. Erata. Sf. Apostol PETRU scrie astfel despre Epistolele Sf. Apostol Pavel: "In ele sunt unele lucruri anevoie de inteles, pe care cei neinvatati si neintariti le rastalmacesc, ca si pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare" (II Petru III, 16).

    ReplyDelete
  46. http://www.ziare.com/muzica/concerte/maicuta-cristina-scuccia-a-castigat-vocea-italiei-video-1303017
    sa intamplat in Italia zilelor noastre !
    ps>poate ca ar fi bine ca si in BOR sa existe o anumita deschidere spre lume...
    numai cu slujbe facute de ochi lumii( fara prea multa tragere de inima din partea multora) si fara TRAIRE in Duh si Adevar, SLABE SPERANTE SPRE CELE INALTE!

    ReplyDelete
  47. Acea "maica"expune batjocoritor hainele monahismului catolic pe o scena rock,chiar daca nu-i hard.Tot la fel de grosolan este si purtatul (cu mandrie sau fara) al reverendelor prin supermarket.Probabil unii fac misiune cu cosul plin.Ce mai, a innebunit lumea.Din pacate ,aceasta lume a intrat si in BOR.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...atunci sa punem BOR sub un clopot de sticla etans.
      sa ramanem asa o mie de ani.
      in nemiscare,in asteptare, inghetati in sine insine.
      noi de noi, fara nevoie de alte incercari in plus, de alte"ISPITE" ! .

      Delete
    2. Degeaba ,n-ai priceput nimic.

      Delete
    3. un taliban ortodox, asta ne mai lipsea pe forum.

      Delete
  48. http://mitropolia-banatului.ro/sedinta-de-constituire-a-noii-adunari-eparhiale-in-arhiepiscopia-timisoarei/
    S-A CONSTITUIT ADUNAREA POLITRUCILOR SI CLERICILOR !
    UN ARTICOL DE FOND AR FI BINEVENIT, INAINTE DE VACANTA CEA MARE !

    ReplyDelete
  49. Ce cauta Titu Bojin langa imaculatul si apoliticul nostru episcop vicar?!

    ReplyDelete
  50. Se aude ca PS Sofronie si-a manifestat oficial dorinta in cadrul sinodului de a candida pentru mitropolie, dar a fost apostrofat de IPS Irineu ca 'alegerile au lo sub asistenta Duhului Sfant"....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sofornie sa isi ea gandul , nare el fata de mitropolit !!!! sasi vada de treaba lui de grasan ! Si nici Paisie nare fata de banat !

      Delete
    2. Care IPS IRINEU? De la Craiova sau de la Alba Iulia?

      Delete
    3. Nu se stie , nu fata conteaza ci tupeul , nici Gabriela Radu nare fata de profesoara si totusi este spaima facultatii !

      Delete
  51. sa vedem despre ce stategie vorbim... paisie sta cuminte acum, toti cei ce aveau acces la vre-o informatie au fost inlatuarati asa ca blogul nu mai e la curent cu ce se intampla ...lupul isi schimba parul....ideea e ca nu va trece mult pana sa-si arate din nou fata hidoasa de parvenit...deocamdata este sfatuit sa fie cuminte sa nu faca valuri pt ca contexctul politic e mai mult decat favorabil sustinere are din partea politica ....ceea ce nu crede , ce nu a luat in calcul ce nu mai pune nimeni valoare e ca s-ar putea sa nu mai aiba "sprijin" DE SUS dar daca e cazul mai bagam cateva liturghii la Cebza si cateva acatiste la Sf. Iosif si se rezolva totul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa speram ca Sf Iosif va avea grija de noi ~
      Dar e buna observatia ,dc nu mai apar informatii noi pe blog ???

      Delete
  52. Papa Francisc refuză să folosească vehicule cu geamuri blindate în care se simte ca într-o "cutie de conserve", explicând că la vârsta lui nu mai are multe de pierdut, conform unui interviu acordat cotidianului spaniol La Vanguardia.
    IN REPLICA A SE VEDE SITUATIA DE LA MBT?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sfantu Iosif, are grija de noi si Bunul Dumnezeu.......dar intrebare este cat din Sfantul Iosif se mai afla in Racla?????ca de cand a venit d-nul P.......s-a cam impartit din Sfintele Moaste ale Sfantului Iosif, bine ar fii sa se verifice, dar cine are oare acces inafara de ligionul asta?Oricum rusine.....

      Delete
  53. Un articol scris de un monah carturar cu mult curaj despre ierarhie.

    http://www.teologie.net/2014/06/13/sf-grigorie-teologul-despre-episcopii-din-timpul-sau/

    ReplyDelete
  54. http://adevarul.ro/news/societate/breaking-news-1_539e9c930d133766a89de8ec/index.html

    ReplyDelete
  55. Nenea Paisie? Nenea Morar? Nu-i asa ce grotesc e imbracat nenea Liviu?
    https://www.youtube.com/watch?v=2KD42nD5OrM

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))))sunteti unpic ironic !

      Delete
    2. Facultatea de teologie din timisoara nu are nicio sansa sa se compare cu cea de la Sibiu sau din alte parti , cu profesori ca R. Feraru , Gabriela Radu ,Itinantu, Enea,.....etc. nicio data nu va putea fi o scoala buna , studenti interesati ar fi dar daca nu are cine sa-i invete degeaba , acesti profesori habar nau sa predea ,dar au pretenti de la studenti . Parinte Morar sfintia voastra ce paziti ???? de ce nu luati masuri ??? de ce ???

      Delete
  56. Paisie ar avea o sansa, daca se tine cont de faptul ca a existat un precedent, cu IPS Irineu de la Craiova, care din episcop vicar la Ramnic a ajuns mitropolit...insa cine este IPS prof. univ. dr. acad. Irineu si cine este Paisie Ion???
    Oricum, lupta va fi stransa si fiecare vot va conta...

    ReplyDelete
  57. Sofronie grasanu tace si face...oare cu gandul la mitropolie?>>>>http://basilica.ro/stiri/inaugurarea-biroului-de-pelerinaj-sfantul-mare-mucenic-mina-al-ibasilica-traveli-la-oradea_18012.html

    ReplyDelete
  58. Basilica si Băşcălia publica. Patriarhul a trecut de la sfintirea cu bidineaua, la sfintirea cu trafaletul. Pe cand sfintirile prin stropire electronica?
    http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/foto-patriarhul-daniel-deschide-noua-cale-sfintirea-trafaletul-1_539ed0930d133766a89f48b8/index.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vopsiți cu spor ! Vopsiți cu BOR !

      Delete
    2. http://www.gandul.info/puterea-gandului/sfestocul-miruitorul-si-banalul-trafalet-12777814
      ps.dupa umila mea parere, mai bine popa stoica isi cerea iertare pentru gafa impardonabila cu trafaletul pe post de miruitor...era mult mai cinstit!
      cititi si pe basilica.ro luarea de atitudine grobiana a prea inaltilor din BOR, fata de sfintirea studiourilor trinitas,si mai ales faptul ca BBC a "prins din zbor" subiectul si face haz de necaz!

      Delete
  59. A ajuns BOR de rasul curcilor. Sa urmariti filmuletul cu patriarhul luat la intrebari de jurnalist. Daniel e vizibil iritat. Ce a ajuns Biserica, Doamne! Care patriarh a mai fost luat la bascalie de reporteri in halul asta?
    http://adevarul.ro/news/societate/patriarhuldaniel-uitat-sfintirea-trafaletul-nu-stiu-despre-e-vorba-caretrafaletl-nu-intereseaza-criticile-1_53a193b70d133766a8afcc13/index.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jurnalistul respectiv a fost foarte impertinent , si Patriarhul are dreptul sa nu ii raspunda , chiar nu vad rostul discutiilor pe seama acelei sfintiri . Jurnalist idioti .

      Delete
    2. jurnalist vs pupincurist
      prefer sa fiu jurnalist.

      Delete
  60. Alea acta est! In toamna o sa avem un nou mitropolit, in persoana PS SOFRONIE! Veti trai si veti vedea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dumnezeu sa-i dea sanatate inaltului Nicolae sa mai pastoreasca inca 50 de ani ,pentru ca a fost un ierarh care a adus stabilitate si buna intelegere in mitropolie, cat despre urmasul sau acesta va fi Lucian fara indoiala !!!!

      Delete
  61. Ca raspuns la un comentariu de mai sus .
    Gabriela Radu are pile sus de tot si nu o va da mineni la oparte , chiar daca nimeni nu o mai suporta in facultate [profesori ,studenti],toti incearca sa scape de ea dar distinsa cucoana e infipta bine .Pr Morar ar fi primul care s-ar bucura sa scape de infumurata doamna ,care se crede arendasa pe mosia tacsu'.
    Dar cum se spune in domeniu ''Doamne ajuta '' minuni se pot intampla ori cand ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gabriela este o fiinta care traeste in lumea ei perfecta plima de filosofi greci si latini, problema e ca in acea lumea ea este singura vietuitoare, nimeni nu e interesat de ce preda ea pt ca habar nare sa predea, se comporta in clasa ca un despot .....singura rezolvare este ori concediarea ori un tratament medical serios . Altfel saraca in 2-3 ani ajunge sa faca spume la cursuri :)))))

      Delete
  62. "lupi" imbracati in blana de miel si cu narav de fiare.

    ReplyDelete
  63. http://basilica.ro/stiri/a-inceput-constructia-bisericii-parohiei-ortodoxe-romane-din-johannesburg_18246.html
    A INCEPUT CONSTRUCTIA PRIMEI BISERICI ORTODOXE ROMÂNE DIN AFRICA!
    AR FI NEVOIE DE CEVA VOLUNTARI, PE LANGA NEGRII CARE LUCREAZA LA EA.LA CHECEA ROMÂNĂ AM VAZUT VRE-O CATIVA "BARBOSI" LUCRAND LA GREU SA- I FACA PE PLAC PREASTAPANULUI PAI !
    MITROPOLIA BANATULUI POATE....!

    ReplyDelete
  64. popii trebuie stransi de cohones ca sa stranga biruri mai multe....!
    sunt cam lenesi si nedarnici cu noua catedrala patriarhala....
    daca nu,la consistoriu protopopesc si apoi....la cel paisiacesc!

    ReplyDelete
  65. Mai mari si-au pus in gand sa starpeasca popimea cinstita si care nu jecmaneste poprul pt ca acestia nu aduc profit !!!!

    ReplyDelete
  66. IN MEMORIAM: PARINTELE IERONIM CEL BLÂND ŞI BUN
    SFANTUL IOAN MAXIMOVICI, PARINTELE UNIC – Marturii olandeze: “Daca se uita la tine, in clipa aceea te stiai cel mai iubit din lume”
    ASA ERA SI PARINTELE IERONIM,DUMNEZEU SĂ ÎL ODIHNEASCĂ ÎN PACE CU DREPŢII SĂI.
    SURSA :RĂZBOI ÎNTRU CUVÂNT

    ReplyDelete
  67. este vremea vacantelor...!
    dar avem noi oare "vacanta" cu hidra paisiaca?
    arhi-jurnalistuleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,TREZIREA !
    nu sunt toate pe fagasul lor bun la arhiepiscopia timisoarei!
    poate a si tacerea este un raspuns.
    ca ne cuprinde o LEHAMITE fara de limite...

    ReplyDelete
  68. cum se mai simte IPS Nicolae, stie cineva cate ceva?

    ReplyDelete
    Replies
    1. din ce in ce mai bine.
      ca la noujdoi de anisori

      Delete
  69. concurs !
    POST VACANT DE PĂSTOR DE SUFLETE PENTRU COMUNITATEA OP vs PL !
    cerinte POST: PREGATIRE DE SPECIALITATE TEOLOGIE ORTODOXA PASTORALA
    1. om-milostiv;
    2.bun la suflet;
    3.neiubitor de arginti;
    4.echilibrat in orice situatie;
    5.bun cunoscator al tainelor si ierurgiilor;
    6.bărbat al unei singure femei sau celib declarat;
    6.băutor moderat de vin;
    7.iubitor al creatiei divine in toata splendoarei ei;
    8.apărător al săracilor şi om drept in fata Domnului;
    9.lucrător cu timp si fara timp;
    10.sa slujeasca un singur Domn.Treimea cea de o fiinta si nedespartita Dumnezeu
    drepturi: după posibilitati !
    locul slujirii:mai intai intr-o bojdeuca.si ca doctor de suflete cu pregatire pastorala acolo unde familia crestina o solicita!

    ReplyDelete
  70. din europa pana la marginile pamantului au ajuns milioane de romani dezradacinati de tara - mama.ne putem considera o mare familie crestin-ortodoxa imprastiata in lumea larga ! o MEGA-PAROHIE ! PASTORUL CEL BUN ESTE HRISTOS !
    SI SLUJITORII SAI ALESI CU GRIJA DIN TURMA CEA MARE SA ISI URMEZE VOCATIA-CALEA SI SA IMPLINEASCA CE AU DE IMPLINIT !
    PS.observam ca zilnic peste 500 de oameni interesati de randuiala de la mbt viziteaza acest sait! multi ne viziteaza putini ne spun ce au pe Inima!

    ReplyDelete
  71. "Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei va sluji la Catedrala Episcopală din Caransebeș, împreună cu Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului și cu Preasfințitul Siluan, Episcopul Românilor ortodocși din Ungaria"

    Ce se intmpla? Se trag sfori, se fac jocurile pentru mostenirea MBT? sa nu-mi spuneti ca, daca pleaca Lucian de la Caransebes, n-ar putea veni Siluan de la Gyula la Cs, opar e nascut langa Lipova, iar "vicariul", care, stie hungarica, sa se intoarca de unde a venit, adica din Gyula?

    ReplyDelete
  72. E o varianta, insa, sa fim realisti, sansele cele mai mari le are Sofronie...nu spun asta ca as fi adeptul lui, chiar imi displace, vorbesc despre `SANSE`, in sensul de `cine da mai mult`...

    ReplyDelete
  73. Nu e o regula.Credeti oare ca Lovisteanul nu a dat? Si s-a vazut rezultatul...Ceea ce conteaza acum in sinod este popularitatea si felul cum esti vazut. Sofronie nu se poate bucura de niciuna dintre ele. Este un tip inchis si fara perspectiva care nu ofera nimic, doar mandrie cat cuprinde. Iar aceasta atitudine pe care o manifesta este dezagreata de sfintitii colegi sinodali! Sanse minime Sofronie, deci!

    ReplyDelete
  74. PS Sofronie, cu toate eforturile sale, probabil nici nu fi propus printre candidate (poate de Adunarea Eparhiala controlata de PS Paisie) din mai multe motive:
    1)Ierarhii nu vor mai avea nevoie de un titular mult prea tanar, considerat ca fiind lipsit de experienta pentru un scaun atat de important (a trecut vremea anilor 90) si care sa pastoreasca inca 50 de ani ca mitropolitul Corneanu, ci unul cu experienta, care sa revigoreze Eparhia
    2)PS Sofronie si PS Lucian au fiecare contestatari importanti si cu lipsuri, sa recunoastem, destul de evidente (sa nu va amagiti ca episcopii nu stiu ce se intampla in celelalte eparhii si ca problemele nu se discuta in Sinod, dar totul ramane intre peretii Resedintei Patriarhale)
    3)Adesea se spune ca patriarhul il va propune pe PS Sofronie. Ce motive ar avea sa o faca? Oricat ar fi de apropiat de IPS Laurentiu, nu are nicio obligatie fata de episcopul de la Oradea. Cand au fost alegerile pentru Iasi, in 2008, s-a opus sa candideze propriul sa vicar, promovat chiar de el in Sinod, PS Calinic Botosaneanu, fiindca nu se mai intelegeau chiar asa de bine. Nu subestimati rolul patriarhului, care s-a fript rau de tot la Ramnic. Cu atat mai mult se va implica ”acasa” la Timisoara. Nu va risca sa-l sustina pe PS Sofronie, de care nu-l leaga prea multe si care sa piarda in fata PS Lucian (daca vor fi cei 2, e clar ca va iesi PS Lucian fiindca vor fi obligati sa-l voteze si cei care nu-l suporta pe Sofronie) si patriarhul sa fiti sigur ca stie lucrul asta, ca nu mai controleaza Sinodul. In schimb, daca va fi propus IPS Ioan de la Covasna, un apropiat al patriarhului si chiar al mitropolitului Laurentiu (care a declarant public ca l-ar fi dorit la Cluj, exista inregistrarea pe youtube) si care I-a salvat mitropolia in 2006. un ierarh cu mare experienta si apreciat cam de toata lumea, are toate sansele sa fie ales. Mai mult chiar Ips Timotei de la Arad se intelege foarte bine cu IPS Ioan, care a facut cateva vizite pe la manastirea Bodrog, unde a si slujit
    De aceea cred ca vor candida IPS Ioan si PS Lucian, iar rezultatul e usor de anticipat. PS Lucian, eventual I se va propune sa astepte pana ce moare IPS Ioan, fiind mult mai tanar si sa duca la indeplinire ce si-a propus la Caransebes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De ce s-a fript patriarhul la Ramnic ???

      Delete
    2. Favoritul lui, PS Emilian care I-a fost patriarhului consilier cultural la Iasi a pierdut in fata PS Varsanufie, un ierarh implicat in dezvoltarea vietii monahale, dar si autorul slujbelor unor sfinti romani. A fost insa puternic sustinut de mitropolitul Irineu al Olteniei. La sfarsitul sedintei de alegere, patriarhul a incercat sa dreaga busuiocul laudandu-i pe ambii ierarhi-candidati, dar se vedeca nu-I convine rezultatul. Ascultati
      http://www.youtube.com/watch?v=q1RRKsbdYqE

      Delete
  75. O alta varianta ar fi IPS Casian de la Braila, e acolo de 20 de ani, cred ca nu i-ar strica in prezent o promovare intr-un scaun mitropolitan, avand in vedere ca toti mitropolitii sunt relativ tineri...Oare va mai astepta inca 20 de ani sa fie mitropolit? Greu de crezut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Casian in niciun caz , sa fim seriosi ,....Lucian , Lucian ,Lucian !!!

      Delete
  76. Stiu, se vorbeste in Ardeal ca Sofronie deja si-a cusut cruce pe camilafca, dar varianta cu IPS Ioan de Covasna, care sa fie ales "acum" - fiind nascut, daca nu ma insel, in 1961 sau 1953 - urmat de PS Lucian, mi se pare cea mai decenta. sa vedem daca si merge. Creda ca IPS Laurentiu ar inclina spre IPS Ioan, doar a afirmat - si nu o data - ca Arhiepiscopul onorific de azi i-a salvat mitropolia

    ReplyDelete
  77. Eu cred ca PS Daniil Stoenescu ar fi bun de mitropolit este un om cultivat si bun la suflet !!!!

    ReplyDelete
  78. Este, intr-adevar, dar nu vedeti ca nu a ajuns nici episcop de Hunedoara? nu stiu daca e adevarata ipoteza conform careia daca pleaca PS Daniil din Serbia, sarbii nu ne mai lasa sa trimitem acolo alt episcop.

    ReplyDelete
  79. Oricine ar veni mitropolit, sa vina odata, ca ne-am saturat de starea asta de incertitudine si mai cu seama de Paisie...de ani buni deja IPS Nicolae e la pat si in afara treburilor curente ale arhiepiscopiei, dar nimeni nu face nimic...am impresia ca se astepta ceva/cineva, dar nu imi dau seama ce...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Va inselati !!! IPS NICOLAE este inca in putere si inca reuseste sa faca fata prostiilor si incompetentei paisiacilor .

      Delete
  80. Adica ce banuieli deosebite ai mai clocit ? ce inseama ''pe faras'' ?

    ReplyDelete
  81. Nu mai este in putere, din pacate...!E destul de rau...si nu se stie!

    ReplyDelete
  82. Bunul Dumnezeu sa-i daruiasca sanatate si insanatosire grabnica ,avem nevoie de un ierarh vrednic si bun asa cum este IPS Nicolae !!!!!!!!

    ReplyDelete
  83. Sa vina Sofronie! Amin! Amin! Amin!

    ReplyDelete
  84. Sa vina Serafim Joanta!!!

    ReplyDelete
  85. SA VINA DRACU SA VA DUCA PE TOTI IN IAD!!! AMIN AMIN AMIN

    ReplyDelete
  86. mai stie cineva cum se simte IPS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ,,,suna la cardio la padurea vede si intreaba-l pe medicul curant!

      Delete
  87. hauleo, manca-v-ash))

    ReplyDelete
  88. Noua lege funerară. Înmormântarea fără preot este posibilă.

    ReplyDelete
  89. Legea asta este facuta cu dedicatie pentru inmormantarea mitropolitului Corneanu, care probabil va cere prin testament sa fie incinerat la crematoriu. Asta ca sa dea o noua ”lectie” ierarhilor din Sfantul Sinod, de data aceasta dupa moarte

    ReplyDelete
  90. Nu se mai intampla nimic? A murit Paisie sau s-a facut sfant ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luciane nici nu stii, cat de Mic ai inceput sa fii !!!

      Delete
    2. PreaSfintite Parinte Lucian , pregatiti-va de urcarea in rag, scaunul de mitropolit al Banatului va asteapta !!!!

      Delete
    3. Nu-I mai creati atatea iluzii ca o sa aiba parte dupa aceea de o mare deceptie

      Delete
  91. Regele naiului va concerta în biserica din Belinţ !
    ps.stie cineva daca are si binecuvantarea chiriarhului ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. da' parohul de belint...stie?
      ca evenimentul este organizat de un...preot din franta.
      parca vad ca nici dl.zamfir habar nu are de asa zisul concert!

      Delete
  92. De ce nu ar primi-o? Asta trecand peste faptul ca mitropolitul nu prea mai stie nici pe ce lume traieste, cu atat mai putin sa-l intereseze ce se intampla la Belint :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu daca este adevarata stirea dar abordarea Dv. este amuzanta .

      Delete
  93. Ce s-a intamplat la Mehala? Schimbari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Era si cazul , la mehala e dezastru ! chiar trebuia sa vina cineva care sa puna lucrurile la punct .

      Delete
  94. Preaonoratul parinte consilier Cristian Constantin este noul preot paroh in Mehala !!

    ReplyDelete
  95. miza este terenul pe care il are parohia pe calea torontalului langa coca-cola peste 2 mil. euro, care chipurile va trebui vandut pentru a se reface biserica intentionat lasata in starea dezastruasa in care se afla momentan, sau ...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. BINGO !!! atit ghicit perfect palnurile ......., mult succes in runda urmatoare !:)))

      Delete
  96. 500.000 euro pt Biserica restul pt Bucuresti pt postul de mitropolit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa speram si s ane rugam sa nu ajunga paisie mitropolit ca in banat no mai fi biserica veci !!!!!!

      Delete
    2. de fapt unii vad biserica stramoseasca drept o turma buna doar de muls !
      este drept ca sunt si destui "berbeci"...in ea!
      si chiar" lupi "flamanzi imbracati in straie stralucitoare gata sa infulece si ce nu este cuvenit lor.
      personal, o vad ca o comunitate de oameni liberi in Hristos.

      Delete
  97. Biserica ortodoxa romana S.R.L. Toti niste manageri, iar Dani CEO.

    ReplyDelete
  98. Mahalenii vor fi incantati de-a dreptul de calitatile pastorale si duhivnicesti ale asa numitului Balena ucigasa... Sucees BOR Mehala.. pe culmi tot mai inalte de civilizatie si progres..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...adevarul este ca de zis(predica) le zice bine B.U.
      problema lui este cu...faptele cele rele!
      o speriat bietii preoti parohi de tara cu birurile...!

      Delete
  99. Corneanu e pe duca... de data asta pe bune!

    ReplyDelete
  100. Da, asa e, esti bine informat.Insa eu cred ca in aceste momente ar trebui sa uitam de toate si sa ne rugam lui Dumnezeu sa-i faca suferinta mai usoara si mai scurta.E cumplit prin ceea ce trece parintele mitropolit.Ne pare rau pentru el, este un simbol al pacii in Banat.In toata activitatea lui a semanat pace intre oameni.Acum are nevoie la randul sau de pacea noastra, prin rugaciunile pe care fiecare le putem inalta catre Dumnezeu. Pacat... Se pare ca pierdem o valoare inegalabila a ierarhiei ortodoxe.Haideti cu totii sa uitam de rautati in aceste momente!

    ReplyDelete
  101. http://oradetimis.oradestiri.ro/arhiepiscopul-tomisului-este-urmarit-penal-pentru-fapte-de-coruptie/#.VBLZctNDPFo

    ReplyDelete
  102. ...se apropie sfarsitul camarilei paisiace!
    fii pe faza arhiziaristule!
    urmeaza O BOMBA DE PRESA !
    PE AMERICANESTE UN BREAK NEWS!

    ReplyDelete
  103. Se vede ca s-au intors pacatele turnatoriilor impotriva lui si mai ales faptul ca si-a batut joc de Biserica pe care a primit-o spre pastorire. Sa se roage acum pentru el catolicii si sectarii care il ubesc atat de mult si cei pe care I-a promovat.... Ce-o fi fost in sufletul mitropolitului Vasile dupa ce a fost inlaturat din scaun cu purtarea de grija a aceluiasi Corneanu pe care l-a promovat, numai Dumnezeu stie. Acum I-a venit si lui randul.

    ReplyDelete
  104. La Catedrala se reabiliteaza si renoveaza de zor cripta mitropolitana de la subsol, care a ajuns intre timp groapa de gunoi, prin grija expresa a conducerii Mitropoliei Banatului. Oare de ce???

    ReplyDelete
  105. Sa vedem cine o sa slujeasca maine de hram la Catedrala. Se zice ca ar veni intregul Sinod Mitropolitan (pe langa episcopul Lucian care a fost si anul trecut, se pare ca o sa vina si arhiepiscopul Timotei). Poate vin sa-l consoleze pe mitropolit si sa faca pregatirile necesare pentru intampinarea patriarhului

    ReplyDelete
    Replies
    1. na venit !! asa ca lasati barfele si minciunile .....

      Delete
  106. Bunul Dumnezeu sa-i daruiasca sanatate si viata lunga mitropolitului Corneanu , azi de hram am fost la catedrala si chiar se simte lipsa unui adevarat pastor bun bland si induhovnicit, Paisie desi se chinuie nu reuseste sa fie pe placul oamenilor ,la hram a adus tot felul de indivizi tatuiati si cu muschi ca sa ''pastreze'' ordinea la sf moaste ,......

    ReplyDelete
  107. Cum se simte Inaltul Nicolae?

    ReplyDelete
  108. Inaltul a plecat la Domnul!
    Dumnezeubsa-l odihneasca!

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://mitropolia-banatului.ro/comunicat-5/
      de la camarila paisiaca un COMUNICAT DE DEZMINTIRE !

      Delete