Thursday, June 9, 2011

Hop zurück

Sau, istoria se repetă

De curând am răsfoit o cărticică ce mi-a răscolit sufletul, mai ales prin sinceritățile cuprinse în ea, dar și pentru faptul că cele prezentate sunt parcă o poză a zilelor noastre, însă printr-un filtru sepia.
Reproduc o notă, e adevărat un pic extinsă dar sugestivă.
Să ziceți dacă nu seamănă cu ce știm astăzi!

Iată o scurtă și demonică biografie a acestui "lup îngrozitor" al Bisericii, notată în documentele vremii: Antim Nica, zis "Nimica", a fost în anii de început al comunismului în România, împreună cu alții, agent al NKVD, supraveghind atât pe Nicodim, în ultimii ani de viață, cât și pe Justinian. A fost considerat "teolog marxist" în epoca stalinistă. A fost directorul Școlii teologice din 1935; preot la Catedrală și la Mănăstirea Antim, profesor de teologie la facultățile din Iași și București, iar în 1972 episcop la Dunărea de Jos. A fost implicat în desființarea mănăstirii Vladimirești (1955), când preotul Ioan Iovan împreună cu câteva maici au fost duși la închisoare. Antim N. a planificat și aprobat planurile diavolești de a transforma biserica în sală de sport, iar chiliile și celelalte anexe în ateliere mecanice, grajduri pentru vacile și porcii unui orfelinat. A făcut parte din cei 75 de preoți instruiți de KGB prin anii 1940, preoți despre care se povestea că Ana Pauker i-a adus în lagăr pentru a spovedi Divizia Tudor Vladimirescu.

Din "Roman de dragoste cu Dumnezeu și securitatea" - pr. prof Ion Buga

Vi se pare cunoscut modelul?
Mie da! Parca e identic!

8 comments:

  1. Ca o manusa, model clasic ptr episcopul veterinar

    ReplyDelete
  2. Nota 10 cu felicitari distinsei doamne Lia Lucia Epure, pentru articolul "Uzurpatorul".

    ReplyDelete
  3. Si astia de azi cred ca sunt si mai si decat comunistii, mult mai rai!!! Dar sunt si ridicoli prin tot ce fac! Rade si dracu' de ei si astia nu vad! Sunt multi care vor sa calatoreasca inapoi in timp, in periada Inchizitiei sau aiurea. Iaca isi vad visul cu ochii. Din pacate, ne-au implicat si pe noi in cosmarul lor!
    Ganditi-va, oameni buni, astia s-au luat sa faca skandenberg cu Hristos! Asa ceva!
    N-au evoluat cu nimic de-a lungul istoriei de ticalosi, n-au invatat nimic, da' nimic. Jegu' si putoarea scarnaviilor sunt mai groase in rest... Se invart in acelasi cerc, ca si nutriile cand se apuca una de coada alteia.
    Dar nu-i nimic. Hristos tine si a tinut dintotdeauna cu cei umiliti si obiditi, c-asa a fost si El si stie cum si cat de greu e!

    ReplyDelete
  4. ATENTIE VOR SA SCAPE DE INALTU CU ORICE PRET, PREOTI NU VIN LA MITIN DE FRICA, SA STIE TOATA LUMEA NU VA LEGATI DE INALTU CE O SA IASA URAT DE TOT VA AVERTIZAM,

    ReplyDelete
  5. paisie iscariotul
    "Iuda e tot atât de zelos printre ai săi, de vreme ce
    instinctul dezbinării îl mobilizează peste tot, oriunde s-ar afla".

    ReplyDelete
  6. toti protopopii NUMITI DE IPS NICOLAE sa faca bine sa si incurajeze preotii din subordine sa INDRAZNEASCA !
    "daca prota al nost ar fi la catedrala de buna seama ca am fi cu totii acolo, indiferent de consecinte!" asa graita un preot de tara!
    mai este vb si de o decizie a sf sinod al BOR, care conduce automat la ASCULTARE !
    frica de CATERISIRE A PREOTILOR ESTE REALA!

    ReplyDelete
  7. din ascultare de sf sinod insusi Vladica Nicolae se teme!
    poate ca de aceia nici nu indrazneste mai mult nici chiar Mitropolitul Nicolae, sa adreseze un MESAJ ENORIASILOR MITROPOLIEI BANATULUI!
    ORI SA SE ARATE LA FATA!

    ReplyDelete
  8. care protopopi sa-i sara in ajutor IPS-ului?ca-s aproape toti pe mana cu paisie, impart spagile de la numiri de preoti, cotizatiile periodice, etc. si majoritatea preotilor tineri stau si ling mana si fundul protelor si al nevestelo lor, obligatoriu si merg la prota lor cu peschecsul pt. a sta linistiti in parohie si a nu veni sfercoci trimis de paisie peste ei. astia/s protele si preotii care ar trebui sa/l apere pe Inaltul. si n/or s/o faca niciodata! pt ca asa le e bine lor si asa le place, ca daca ar fi dreptate ei ar zbura primii.

    ReplyDelete