Thursday, June 9, 2011

Picasso de Timișoara

Am primit astăzi un email de la un prieten al meu din Timișoara, care îmi relata o întâmplare interesantă. Merită povestită chiar și de aici de la Miami, la ceasul în care stau ascuns de soare, din cauza erupțiilor solare.
Prietenul meu îmi spune că azi de dimineață, când somnoros și buimac încă, își ducea copiii la școală cu mașina, la un semafor atenția i-a fost atrasă de un popă, îl știa de la Catedrală, în stația de tramvai, care citea împreună cu altcineva, bănuiesc vreun prieten, ziarul Ziua de Vest.
Cum mașina se oprise chiar lângă lectori, prietenul meu a observat febrilul căutat al paginii cu vizita lui Irinel la Timișoara. Cu mâini tremurânde de emoții, popa și-a găsit articolul și a început a contempla minunea.
Ce a fost distractiv, nu era prima întâmplare, ci coincidența care a urmat!
După ce și-a debarcat plodeții în fața școlii, a pornit spre servici, însă, la alt semafor, ce să vezi, istoria se repetă, dar protagoniștii erau alții.
Concluzia se prezintă de la sine sub formă de întrebare?
Câți dintre slujitorii Domnului nu au urmărit cu emoție să-și procure râvnitul ziar?
Cred eu că nu este vreunul să fi rămas fără!
I-am răspuns prietenului meu ca mâine dimineață să refacă traseul, întocmai, și să păstreze în sufletul său tabloul pe care pronia divină îl va zugrăvi pentru el, în anul Domnului 2011.
Eu cred că și mâine va fi așteptat ziarul Ziua de Vest cu aceiași nerăbdare și emoție de cei dintre slujitorii bisericii care speră ca Dumnezeu să-i scape de dracu, pentru că ei în micimeala lor au abandonat lupta!

Ce conține ziarul?
Conține cel puțin o jertfă!
La restul popilor, să le fie rușine!
Vă meritați soarta!

http://www.ziuadevest.ro/actualitate/20658-inaltpreasfinitul-nicoale-susinut-din-nou-in-faa-catedralei-din-timioara.html

3 comments:

  1. Domnule radactor, sa fie rusine si ultimilor clasici?

    ReplyDelete
  2. Fiecare are partea lui în luptă!
    Generalul e general, caută să câștige războiu cu pierderi minime.
    Soldatul e soldat și trebuie să ai bă încredere în general că a luat decizia cea mai bună în situația dată și să lupte până la capăt.
    Deci cum spuneam fiecare pe treaba lui!
    Eu mă refeream la chibiți care stau numai și se vaită dar nu fac nimic! La ăia să le fie rușine!

    ReplyDelete
  3. Fiind ultimii ar fi pacat sa-i pierdem, nu?

    ReplyDelete