Saturday, July 28, 2012

O nouă debarcare?

<<Cu binecuvântarea Înalt Preasfinşitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, vineri, 27 iulie la Centrul eparhial din Timişoara au fost lansate lucrările “Iosefinul ortodox. Contribuţii monografice” a pr. dr. Ionel Popescu şi “Biserici şi temple”, semnată de Matei Barbu....>>
aici una

Și aici alta:


Dar nici urmă de PS Paisie Lugojeanul!!! 
Și nici slugile lui?
 
Curios lucru, pentru că ... a fost domnul Bojin, a fost domnul Crăciunescu, a fost domnul etc.
Cum putem interpreta această gafă?
 
Păi simplu: Ionel Popescu a plecat în concediu atunci când PS Paisie avea nevoie de el ca să-i facă actele în ceea ce privește porcăria de la POSDRU. Iar acum, după ce PS Paisie s-a scos, doar pe el, cu armata de juriști și avocați plătiți din banii bisericii pentru interesul lui personal, i-a arătat că nu mai are nevoie de el!
Oricum sacrificiul a fost mare din partea lui PS Paisie, pentru că altfel nu se explică faptul că a ratat o șansă de a se gudura pe lângă mai marii zilei! 
Sau poate știe PS Paisie de la servicii ca referendumul nu va fi validat?

Concluzia e că PS Paisie i-a făcut o aroganță lui Ionel, chiar de ziua lui! 
Asta înseamnă că foarte curând va veni ziua pentru vicarul administrativ, pentru că i s-a găsit înlocuitor și nu mai este indispensabil!

9 comments:

  1. Şi supoziţia e o maladie: egalează semidoctismul!
    „...a fost domnul Bojin, a fost domnul Crăciunescu...” (...) „...Ionel Popescu a plecat în concediu (, n.n.) atunci când PS Paisie avea nevoie (, n.n.) de el (, n.n.) ca să-i facă actele (, n,n.) în ceea ce priveşte porcăria de la POSDRU.” „...sacrificiul a fost mare din partea lui PS Paisie, pentru că (, n.n.) altfel (, n.n.) nu se explică faptul că a ratat o şansă de a se gudura pe lângă mai marii zilei! Sau (, n.n.) poate ştie PS Paisie (, n.n.) de la servicii (, n.n.) ca referendumul nu va fi validat?” (...) „înseamnă că (, n.n.) foarte curând (, n.n) va veni ziua pentru vicarul administrativ, pentru că i s-a găsit înlocuitor şi nu mai este indispensabil!”
    Supoziţia desfide simpatia şi empatia. Non-personalizează lumea din jur. Anulează aproapele. Pulverizează canonul educaţional. Desfide actul creator secund: teurgismul uman. Supoziţia e un flagel, o boală gravă!
    Hipocrates

    ReplyDelete
  2. Hiposuctie, esti foarte destept! Pacat ca nu esti si cautat!

    ReplyDelete
  3. PS Paisie este ocupat cu vizitele externe (in afara Eparhiei). Miercuri, de Adormirea Sfintei Ana, a slujit la Orsova, la manastirea Sfanta Ana, impreuna cu PS Lucian al Caransebesului si PS Nicodim al Severinului
    http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/hramul-manastirii-sfanta-ana-din-or%C8%99ova-950.html
    Deci acum intelegeti de ce nimeni nu doreste deocamdata pensionarea mitropolitului Nicolae: fiindca nu sunt unii ierarhi eligibili sa candideze. In plus cred ca s-a ajuns la concluzia ca e buna o rocada: PS Lucian sa fie ales mitropolit, iar PS Paisie sa primeasca Episcopia Caransebesului, amandoi fiind astfel avansati in rang. Pana nu demult PS Paisie il sustinea pe PS Sofronie pentru scaunul de mitropolit. Numai ca dupa trecerea la Mitropolia Ardealului, multi ierarhi il privesc cu suspiciune si nu ar avea sanse in fata PS Lucian. Asa ca PS Paisie s-a reorientat si a inteles ca vor nu vor, el si cu PS Lucian trebuie sa colaboreze(sigur, fiecare avand eparhia sa). In plus, PS Paisie, in calitate de Episcop al Caransebesului, l-ar putea oricand ameninta pe PS Lucian cu desfiintarea Mitropoliei Banatului, prin trecerea Episcopiei Caransebesului la Mitropolia Ardealului

    ReplyDelete
  4. "In plus, PS Paisie, in calitate de Episcop al Caransebesului, l-ar putea oricand ameninta pe PS Lucian cu desfiintarea Mitropoliei Banatului, prin trecerea Episcopiei Caransebesului la Mitropolia Ardealului"

    Mda, ar fi o varinta, dar nu mi se pare plauzibila. Daca ar trece eparhia Caransebesului la Mitropolia Ardealului - acum, sincer, nu stim daca Streza chiar vrea asa ceva, el fiind suficient de siret sa nu-si puna chiar tot Sinodul in cap - Mitropolia Banatului nu s-ar desfiinta. Variante de pastrare, Arhiepiscopia Timisoarei + Arhiepiscopia Aradului + (eventual)Episcopia Dacia felix - Varset + Episcopia Gyula (tot eventual), mai ales ca astea doua au tinut de Episcopia Aradului.

    In plus, nu-l vad pe Paisie in stare sa faca si sa desfaca jocurile in Sinod, la modul "eu dat asta", "eu desfiintez aia".

    ReplyDelete
  5. Mare dragoste frateasca:
    - Carasul,nu e cumva "BANTUL DE MUNTE" - se vrea poate sa se intample TOT ATATA BINE ca in Timisoara sau Romanesti
    - daca numai UN SFERT din ce s-a scris aici este adevarat,merita sa fie PROMOVAT ?!
    - avem o "eminenta rosie",un RICHELIEU si nu se stie?!-e prea mult totusi

    ReplyDelete
  6. Supoziţia şi semidoctismul, maladiile topicului!
    O mostră: „PS Paisie (...), de Adormirea Sfintei Ana, a slujit la Orşova, la mănăstirea Sfânta Ana, împreună cu PS Lucian al Caransebeşului... Deci (, n.n.) acum înţelegeţi de ce nimeni nu doreşte (, n.n.) deocamdată (, n.n.) pensionarea mitropolitului Nicolae: fiindcă nu sunt unii ierarhi eligibili să candideze. ...s-a ajuns la concluzia că e bună o rocadă... PS Paisie s-a reorientat şi a înţeles că (, n.n.) vor nu vor, el şi cu PS Lucian trebuie să colaboreze (sigur, fiecare având eparhia sa). În plus, PS Paisie, în calitate de Episcop al Caransebeşului, l-ar putea oricând ameninţa pe PS Lucian cu desfiinţarea Mitropoliei Banatului, prin trecerea Episcopiei Caransebeşului la Mitropolia Ardealului”. Sau: „Dacă ar trece eparhia Caransebeşului la Mitropolia Ardealului – acum, sincer, nu ştim dacă Streza (, n.n.) chiar (, n.n.) vrea aşa ceva, el fiind suficient de şiret să nu-şi pună chiar tot Sinodul în cap – Mitropolia Banatului nu s-ar desfiinţa. Variante de păstrare, Arhiepiscopia Timişoarei + Arhiepiscopia Aradului + (eventual) Episcopia Dacia (F, n.n.) felix – Varşet + Episcopia Gyula (tot eventual), mai ales că astea două au ţinut de Episcopia Aradului”.
    Textele date sunt optime pentru un studiu psihanalitic. Ce relevă ele? Lipsă de discernământ, crize de identitate, frustrări profunde, conştiinţe labile, pseudo-personalităţi, entităţi ipocrite şi mendacice (mincinoase). Textele-„operă” pleacă de la... „comuniunea de slujire” şi sfârşeşte cu... „reorganizarea” de Mitropolii! Cu alte cuvinte, delir: gramatical, logic şi, indiscutabil, moral...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu singur ti-ai dat nota:1
      stai jos.

      Delete
  7. http://www.ziuadevest.ro/actualitate/32205-dumnezeul-lor-e-banul.html
    cinste mare pentru slavita arhiepiscopie a timisoarei

    ReplyDelete
  8. megafilozofului care insista sa ne lumineze: nu vrei tu sa iei manualul de filozofie de clasa a XII-a, din care te inspiri, sa mai citesti din el si sa ne lasi pe noi in prostia noastra?

    ReplyDelete