Tuesday, July 17, 2012

Decizie şoc a PS Paisie

Ieri, PS Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, în calitate de administrator al acesteia, a semnat actele pentru desfiinţarea Facultăţii de Teologie din Timişoara.


 Actele au fost înaintate către SS al BOR şi către Ministerul Educaţiei. Motivaţia acestuia a fost aceea că nu mai sunt studenţi care să merite să urmeze această facultate, şi că nivelul profesorilor de la această facultate nu se ridică la aşteptările bisericii!!!

Aşadar, modelul după care se ghidează PS Paisie este DEMOLAREA!

21 comments:

  1. Oare, de ce ma mai srprind deciziile "soc" marca paisie logofeteanu?
    si totusi pe saitul mbt, figureaza admiterea la faculta de teologie.
    este drept ca de cateva zile postat anuntul.
    chiar ma miram:uite o noua posibila generatie de teologi, care nu va primi prea curand...parohie!
    si totusi, chiar dl paiesie, este rezultatul acestei scoli de teologie ortodoxa din timisoara!
    sa fie doar o RAZBUNARE paisiaca!?
    vom trai(din mila Domnului) si vom afla...

    ReplyDelete
  2. INCREDIBIL! si o lume intreaga priveste de pe margine! INCREDIBIL!

    ReplyDelete
  3. Vorbiti prostii! Este vorba de sectia didactica, unde erau prea putin doritori. Anul trecut s-au inscris sub 10. Conducerea UVT a decis sa inchida specialitatile nerentabile. Paisie a trimis, probabil situatia cu inchiderea Teologiei Didactice. Daca vorbiti prostii va discreditati. Mai intrebati si voi pana aruncati porumbelul!
    Deci, la sectia Teologie Pastorala se fac inscrieri si merge mai departe.

    ReplyDelete
  4. Ma intreb de ce s-a intarziat asa de mult cu desfiintarea facultatii. La ce profesori are, ma mir ca mai supravietuieste.
    Felicitari Preasfintitului ca a avut curajul sa ia taurul de coarne. Oricum aceasta facultate nu facea decat sa genereze farisei cu acte/diplome in regula, dupa chipul majoritatii onoratilor dascali (Covan, Scridon si vrednicul de pomenire Cricovean).
    Din pacate tocmai sectia didactica avea sansa unor profesori adevarati, dinspre filologia UVT. Acum s-a pierdut si asta. Vor ramane la covanistica si scridologie...

    ReplyDelete
  5. Mai bine de s-ar fi desfiintat ambele sectii ale facultatii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ar fi trebuit desfiintata sectia de teologie de la liceul pedagogic urgent ,nivelul este foarte scazut si ce este cel mai grav ie ca directorul ionut cristescu incurajeaza aceasta stare prin admitere la aceasta sectie doar acelor ce spun lA INSCRIERE CA NU VOR SA SE FACA PREOTI !!! ORI CUM ACST OM ARE TOT INTERESUL SA DISTRUGA GENERATIILE DE PREOTI el fiind pastor la organizatia MARTORILOR LUI IEHOVA !!!!!

      Delete
  6. S-a desfiintat Facultatea... sau doar o sectie...oare ce mai urmeaza?
    Cumva Transilvania saguniana?unde Paisie va fi episcop??????
    Maine-poimaine ne trezim si fara Mitropolia Banatului.

    ReplyDelete
  7. Ceva nemaipomenit!
    http://www.youtube.com/watch?v=DDn58xnmmUg

    ReplyDelete
  8. http://www.debanat.ro/2012/07/jocul-de-a-retragerea-continua-la-mitropolia-banatului/

    ReplyDelete
  9. Mărăscu, Mărăscu... Când răutatea şi prostia coalizează, bomba nucleară jubilează!
    Universitatea de Vest din Timişoara şi Arhiepiscopia Timişoarei sunt părţi ale metropolismului timişorean. Sunt parteneri în proiectul numit: Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie. Ştiu, cu alte cuvinte, ce fac astăzi, mâine şi poimâine; în 2012, 2013, până şi în... 2017! Nu apelează la „surse”. Comunică oficial: prin convenţii, adrese şi întâlniri protocolare. Mai mult, se implică, în construcţii culturale definitorii pentru academismul naţional!
    Din nefericire, Mărăscule, Mărăscule, „blogspotul” pe care îl patronezi e doar un aprozar, cu mărfuri perisabile, pestilenţiale, chiar, în zile toride.
    Prin urmare, Teologia Ortodoxă e una dintre specializările Universităţii, care funcţionează la standarde ştiinţifice recunoscute („B”): cu personal didactic competent, cu o logistică adecvată şi cu studenţi, mai mult sau mai puţin performanţi (aşa au fost, aşa sunt şi aşa şi vor fi, continuu, tinerii).
    Tineri, dornici de informare şi formare, Teologia Ortodoxă din Timişoara vă aşteaptă! Nu veţi fi dezamăgiţi. Regretabil, e că „domnul” Mărăscu delirează!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo! gandesti, sigur, prost si incet. un pahar de votca, te-ar ajuta? la colt, e „chioscul”...

      Delete
    2. da,sigur,universitatea se implica in "construcţii culturale definitorii pentru academismul naţional!"..cu academism o sa ramana!! in loc sa formeze oameni, mai marii ei (rectori,decani,sefi de catedra etc..) stau cocotati in scaune de sefie, inchisi in niste birouri,fiind MEREU ocupati, prea ocupati,cu sedinte,amorezari, intalniri importante cu academicieni,in concluzie cu toata lumea "importanta", numai cu cine nu trebuie nu. Uita de cei la dispozitia carora ar trebui sa fie in PRIMUL rand,de cei cu care ar trebui sa stea "la taclale", sa-i asculte si sa-i ajute: studentii. Draga UNIVERSITATE, puneti studentii sa-ti aleaga/realeaga rectorul,decanul,profesorii si poate atunci vei scoate "academicieni" adevarati!..cu cati "d-lui profesor, cu dragoste", cu cati "domni Trandafiri", vei avea mai multi, cu atat vei rezista mai mult..

      Delete
    3. Lucia, ești turmentată? Bălteanca te agită? Liniștește-te! Gândește! Și, mâine, scrie!

      Delete
    4. Ma bucur ca intra si Morar p'aci!

      Delete
  10. Morar este un ticalos si un circar de ultima speta/ va rog intrebati ce nota a avut la licenta in teologie si daca este posibil sa fie admis la doctorat cu partul lui de cunostinte? Se comporta ca un pagan care este CONVINS CA DUMNEZEU NU EXISTA, ci ar fi vorba doar de resimtita nevoie ca un om sa se raporteze la ceva fara sa importe la c se refera

    ReplyDelete
  11. Nu mai dati mai reply la Morar, e ocupat baiatul, scrie "varianta" la "varianta" care a fost varianta tezei lui de doctorat despre Nicolae Steinhardt.
    Mai simplu? Are teza cu Nicolae Steinhardt publicata, apoi publica "varianta", un soi de "remix". Si acum face a III-a varianta. In Cv-ul lui sunt variante si genitalitati. E deschizator de drumuri ca Base! Daca intrebi teologii de la Cluj, Bucuresti de el habar nu au cine e Morar. Dar acum o sa stie ca e "ala cu variantele"!

    ReplyDelete
  12. Cica invatamantul romanesc: Morar cu doctorat in Litere este referent in comisie de doctorat pe Teologie. Mai vorbim cum sfideaza pe cei care cheltuie sute de milioane pe taxe si drumuri ca sa devina doctori in Teologie? E invidios pt ca e impotent (si) stiintific!

    ReplyDelete
  13. un curvar...cedeaza o teza Tamarei si vine cu prostii intr-o teza cu valoare de lucrare de...SEminar

    ReplyDelete
  14. NU sectia de teologie de la facultate trebuie defiintata ,ci asa zisul seminar teologic ortodox de la liceul pedagogic care da anual calamitati nu doar absolventi care nu au nuci o treba cu credinta ci si prosti din toate punctele de vedere ,vinovat pentru asta este conducere dezastruoasa a liceului directorul IONUT CRISTESCU profesori care incurajeaza prostia elevilor pentru a nu le periclitata pe vitor functiile de preoti sau profesori .ACEEA AR FI TREBUIT DESFIINTATA CAT MAI UREGENT !!!!!!!!!

    ReplyDelete