Thursday, June 28, 2012

Torențiale cu penale

Situația de la Arhiepiscopia Timișoarei devine de neimaginat!
Potriveala cu anotimpul este de-a-dreptul hilară!
Plouă torențial peste tot! Chiar și peste Ion Gheorghe! Chiar și cu plângeri penale!





















Ud leoarcă, PS Paisie, înfrigurat și inundat, a început să-și care covoarele de la sediul de muncă, acas, la Argeș. Restul comorilor agonisite stă adunat în cutii de carton, frumos împachetate, așteptând și ele TRANSFERUL.
Mutarea este marcată chiar și pe ordinea de zi a SS al BOR la punctul 5 de pe ordinea de zi: ”Administrarea fondurilor europene”!
AMR câteva zile!

35 comments:

  1. poate cineva sa-i solicite o "declaratie de avere"cetateanului ion gheorghe?
    cred ca s-ar cruci de ce sume ar gasi in conturi!
    parerea mea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa intelegem, ca aratand cea ce crezi, te consideri un credincios?

      Delete
    2. de buna seama ca DA !
      daca m-ai cunoaste cu adevarat, ai sti ca indraznesc pentru ca am credinta puternica si infaptuiesc fapte BUNE !
      restul sunt doar vorbe,ori scrieri nefolositoare...

      Delete
    3. Credinta in sumele mari ce s-ar afla in conturile Preasfintitului si fapte bune barfa si vorbirea de rau despre oameni pe care nu ii cunosti.

      Delete
    4. si daca-i cunosc bine?!
      suma de 10.000 lei incasata in fiecare luna pe card, de PS Paisie,din solda de aricleric si ce-a de lector ,nu am aflat sa se cuantificat in vre-o fapta buna facuta(chiar si in ascuns!) ci in propriul interes.
      stii oare, ca sunt preoti care il asteapta infrigurati in "vizite canonice" si care pregatesc daruri scumpe?
      o camilafca,o mitra,un compleu episocopesc, un engolpion-made in grecia, ori ucraina...cu sume curinse intre 100 euro -2000 euro.etc
      ori ca trebuie "unsa bine osia" la numirea in parohie?
      intre 5000 euro( cazul fiului postaritei din ianova) si 30.000 euro(cazul toie).

      Delete
    5. woau!!!....va sa zica,domnilor,un post costa intre 5000 si 30.000 euro. depinde de locatie. vai,ce naivitate si iluzie..

      Delete
    6. Stiu ca unu are chiar o inregistrare a acestor intelegeri, pe care o tine in caz de probleme. Deocamdata e bine-mersi la o parohie buna in Timisoara

      Delete
  2. Din pacate nu cred ca poate nimeni, doctorul de marve isi aloca statut demnitar numai cand vrea sa impuna legea pumnului in gura si cheama militia pentru a face ordine, nu si atunci cand trebuie sa dea socoteala.Atunci pozeaza in fata bisericeasca....calugar neagonisitor de averi...
    Sa plece de aici , sa plece din Biserica, are dubla calificare, deci nu ramane pe drumuri, a furat destul si a nenorocit destul de multe suflete ..........PIEI SATANO!PIEI LUPULE IN PIELE DE OAIE SAU DE CAPRA!(Prietenii stiu de ce!!!!!!!)

    ReplyDelete
  3. Regret fratilor, eu nu-l vad pe paisie sa plece dupa sinodul din iulie; regret nespus ca nu-l vad plecat, dar asta-i alta branza.

    ReplyDelete
  4. Parintele Cricovean spunea ca PS Paisie nu trebuie judecat ca episcop pentru ca nu episcopatul lui reprezinta o boala, ci faptul ca omul Ion Gheorghe este un om BOLNAV PSIHIC si asta este o greutate si pentru Sf.Sinod si pentru Biserica in ansamblul ei. Nefericitul Paisie, aterizat, din VINA EXCLUSIVA A Inaltpreasfintitului Nicoale in postul de episcop -vicar este o mare Cruce pentru intreaga Biserica a Banatului. Nenorocirea, spunea parintele Cricovean, se materializeaza in faptul ca un om josnic ca preotul vicar ionel Popescu si alti de teapa lui au consiliat prost pe neexperimentatul calugar din Gyula si asta a adus decaderea Bisericii din Banat decenii bune de acum inainte…

    ReplyDelete
    Replies
    1. de acord cu cele scrise, posibil sa fie din gandirea Parintelui Cricovean!
      nu cu omul ion gheorghe alias episcopos paiesie, avem noi trebuinta, ci cu faptele sale cele Rele!
      plecarea posibila a acestui uzurpator, ar fi de bun augur pentru biserica stramoseasca banateana!
      si maica Mihaela,ex staretza,are o mare parte de vina...la promovarea pseudocalugarului paiesie!
      numai prietenii apropiati stiu de ce !

      Delete
  5. Un rateu editorialesc: „plouă”, evident, neplouând! Fantasmele imaginarului se simt bine! Se scaldă, în lumina soarelui... Nălucirile „văd” cum umezeala stăpânesc totul, absolut tot, chiar şi părţile intime ale... Episcopului vicar al Timişoarei!
    Trepanaţii, văd prin „gaura” minţii... „Văd” covoare împachetate, „văd” cutii frumos ambalate, „văd” chiar şi traseul lui „tans cargo” până la destinaţie! – surprinzător, destinaţia recentă (Patriarhia), nu mai e hulită; în schimb e patria lui Manole meşterul!
    O zi, două, trei vor fi fericiţi – s-au scăldat, au oraculat; pe deasupra, au biruit (imaginar, evident) „adversarul”! E grav, însă, altceva. Nefericiţii nu se vor vindeca, felicitându-se... Vor epureiza, mărăscuiza, popiniza, cricoveaniza etc. Nu vor face „saltul” – sănătatea, aceasta ar presupune. Cecitatea spiritului va rămâne.
    Preafericirea voastră! Cert, doi dintre ei – „ai noştri” –, se vor îmbăia, satisfăcuţi şi „împliniţi”, în „torente”, în imagini publice de succes; despre ceilalţi, Dumnezeu cu mila!

    ReplyDelete
  6. oare responsabilul asta de la centru de lumanari o fi absolvent de teologie? ,daca da atunci si-a ratat cariera.

    ReplyDelete
  7. „oare responsabilul asta de la centru de lumanari o fi absolvent de teologie? ,daca da atunci si-a ratat cariera”
    O variantă alternativă:
    „oare, responsabilul asta, de la centru, de lumanari, o fi absolvent de teologie? ,daca da, atunci si-a ratat cariera!” Mulți, dragul meu, și-au ratat cariera... Trăiesc, trădând... Ți s-a spus, nu o dată, ci de mai multe ori...

    ReplyDelete
  8. mai ieri citeam aici undeva la comentarii ca ce mare control a fost la catedrala si i-a gasit pe cei de acolo cu 90 de pachete de lumanari pe plus,si ca ce mare lucru ,bine ca nu au fost pe minus,pai acum imi dau seama de increngatura pe plus adica orice contabil stie,fara acte,la negru,la smen,sau cum vreti voi.Pai daca e asa era o mica afacere cu centru de lumanari ,administrat de sus plangaciosul la procuratura,nu degeaba se spune"CEA MAI BUNA APARARE E ATACUL".Trageti voi concluzia.

    ReplyDelete
  9. chestia cu atelierul de lumanari e veche,tot timpul parohiile au putut lua lumanari la mica intelegere,mai ales pe timpul cand popa draganescu, gestiona atelierul de lumanari,el chiar se lauda ca face mici intelegeri, cu binecuvantare,fara pic de teama.

    ReplyDelete
  10. Plouă, fraților, pouă! Sunt ud... de traspirație!
    Mărăscu=Epure=Cricovean... perveșilor!
    Pentru delectare, ultima „emisie” marca „Cri”:
    „Preaonoratului Parinte Vicar DR. Ionel Popescu:
    u, nemernicule, care ai sporuri prohibite cat are venit un preot dupa 20 de ani de activitate salar, tu, jigodie, care ai bacsis din examene cat castiga un preot intr-o viata, tu, imbecilule care dai drepturi la psihopata aceea de sotie(muncitor cu inalta calificare) mai mari decat are un preot cinstit, tu, care-ti bati joc de mama episcopului Lucian, Tu perversule care ironizezi slujitorii altarelor si mimicesti comunitati, tu, care tradezi episcopi si vinzi si cumperi vietile oameni, tu, Vei plati! va veni vremea! Sa-ti para bine ca unii au mai ramas in preotie dupa atatea necazuri facute lor, pentru ca ar fi posibil sa platesti candva, domnule vicar ionel popescu cu o CONFRUNTARE(fizica, morala, etc)!. Cand omul nu mai are nimic de pierdut in viata sa te feresti de el! nu se manjeste nimeni cu un suflet ordinar ca al tau desi nu ar fi pacat sa fi trimis direct in INFERN! Memento mori, derbedeule!
    Ce ai realizat tu la Caransebes? Ai vandut olegii laIPS Nicolae prin dezinformari si la Securitate la capitanul Popa...Dosarele...lustratia...aminteste-ti... vrei nume? gandeste bine porcule ce profesori au trebuit sa plece de la seminar de cand tu ai fost pe acolo? Gandeste cum vorbeai la scena deschis a pe Laurentiu streza de rau! Mitropolitul ardealului te-a iertat! acum iti dai seama ca ai facut rau si te ascunzi lingand mana Par. Mircea Pacurariu! Dar pe Lucian cum mai poti sa-l impaci! Lucian are 40 de ani nu 88 de ani ca IPS NIcOLAE. Nu ai sansa sa mai inseli pe altii prin INVIDIE, BARFA, NIMICNICIE SUFLETEASCA! ai promovat prin minciuna , dihor imputit! Parintele Petru Pantis spunea despre tine cam asa, IMBECILULE: ,,Popescu tot timpul a fost un pervers, dar nu ne-am dat noi seama pana acum"...Va da preotul Pantis dezmintie, ca nu este asa! Te imbeti cu apa rece! Om de ceara, vorba protopopului Petru Nicola pe care l-ai ucis prin intrigi tesute de tine ca panza uni paianjen, DIABOLICULE!”
    Ce relevă, Preafericite, „doctoratele teologilor”...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu te sfatuiesc sa o iei mai usor. Poate crapa ceva in tine de la atata invidie. Cu toate ca organele iti plutesc in puroi de ceva vreme. Scarbiturile ca tine aveau functii pe vremea raposatului.

      Delete
  11. nu veau sa zic mai multe...si nici sa intru in atatea detalii...dar un singur lucru este clar...dupa plecarea lui Paisie si ceilalti slujitori ai sai trebuie sa plece...nu se poate sa ajunga pe functii oamenii care au facut mai mult rele decat bune,gen Goanta seful catedralei,acest goanta nu merita nici sa intre in randul clericilor,dar sa mai fie si mai marele catedralei,...,iar cu privire la PS.Lucian al Caransebesului,au facut doar lucruri urate la adresa PSSale,chiar nu merita acest om astfel de jigniri...dar am convingerea ca problema din Biserica Banatului se va rezolva....si totul va reveni la normal...

    ReplyDelete
  12. Marele document nu este altceva decat o plangere penala, pe care o poate face oricine la parchet, asta nu inseamna ca se va si instrumenta un dosar care apoi sa se judece la tribunal. Concluzia este ca aburiti cititorii sau ca habar nu aveti cum merg lucrurile in justitie.

    ReplyDelete
  13. Mergi in mata, ma! Ce prostii vorbesti! Mare cunoscator al Justitiei Romane, ce sa-ti povestesc! Problema sta cam asa: e de ajuns sa-l cheme la declaratii pe ditamai Ignonatul Paisie, pricepi mucosule?! Un episcop care face carare la parchet in loc sa faca dracu carare la biserica, ca de aia e calugar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce inflamat esti pentru o simpla constatare. Dupa cum injuri se vede ca esti si un mare credincios. Cam de tepa ta sunt toti calomiatorii Preasfintitului. Ce sa faci atata poti atata scri, cat despre carare la parchet, vise placute.

      Delete
    2. Cine rade la urma, rade mai bine! O fi injurand omu', ca-i satul de atata obida, insa promisiuni facute unor preoti care-i dau oricand clasa preasfintisorului matale, promisiuni dupa modelul stim noi cui, cum ca-i ridica in cele mai inalte functii, pe care nici macar nu le-au visat, daca i se inchina lui, adica preasfintitului dumitale, nu cred ca omul de la 9:21 a facut.
      Si apropos de inflamatie, unde exista puroi, neaparat se inflameaza locul/tesutul dimprejur, ca gunoiul sa nu se extinda si sa strice tot trupul sanatos.
      Mai pune mana pe-o carte, ca esti la fel de sfertodoct ca preasfintisorul pe care-l idolatrizezi. Poate mai inveti sa scrii si mai iesi din fanatismul ortodox in care te afli.

      Delete
    3. Mai nou credinta este mai mare cu cat ai mai multe citatii la Parchet. Preotii stau in tribunale si se roaga acolo (sa castige). Vedeti cum denaturati legislatia bisericeasca cu privire la binecuvantarea necesara pt a compara in instanta? In umila mea parere aceasta binecuvantare ar trebuie data in SINOD! Episcopii sa ceara Sf Sinod dezlegare sa poata merge in instanta. Asa ar fi corect. Iar preotii sa ceara invoire tuturor preotilor din protopopiatul sau. Ar fi mult mai corect.

      Delete
  14. Da, e mai bine sa fi ipocrit, mincinos, hot etc, asa cum faceti cei din jurul si impreuna cu vladica| Toate astea in numele calugariei si a lui Dumnezeu

    ReplyDelete
  15. Apropo de popa Toie, care cotizeaza la greu, pangarul de la biserica de acolo este a lui Paisie, toata marfa e administrata de el si banii se duc in buzunarele lui direct. Sambata, 7 iulie, la ora 9 este asteptat Paisie la liturghie arhiereasca, sa vedem ce o mai fi, ca se aude ca mai baga un diacon acolo si cine stie, in toamna, mai vreun preot, ca acusi il scot la pensie si pe popa Taru, bine ca a facut si a terminat biserica pentru astia si acum au ei cum sa isi umble buzunarele. Nu se mai termina, fratilor, nu se mai termina nicicand.

    ReplyDelete
  16. A inviat dracu, pardon, Ionel Popescu? Sau e tot prin spitale

    ReplyDelete
  17. Oare ce va fi în ziua de 5 iulie 2012? Ziua răzbunării sau ziua marii trădări al Marelui Alb? Dumnezeu să ajute Biserica Ortodoxă din Banat! Facă-se voia Lui! Adică a lui Dumnezeu.

    ReplyDelete
  18. dar in 21 decembrie?..deci,nu va temeti. daca 5 iulie se termina cu bine,mai exista o sansa!!!

    ReplyDelete
  19. paisiacu,face pe dracu in patru,si la rugamintea strezacului, vine in negresti-oas, in soborul arhiereilor,ca sa fie la si el acolo...
    apoi, da fuguta(ca sa faca pe plac marelui alb?)la dobresti si slujeste cu arhimanditos vantura-prin-lume si cu protoporku cerbu, la hramul sf stefan,primul hram al manastirii...
    nadajduim ca in 5 iulie,dl paiesie, sa fie tranferat la arges-tziganesti...
    ca de nu,bai va fi in banat!

    ReplyDelete
  20. Prostul? Postălmăcește!
    Băsescu? Unul dintre ei... (reclamă „lungimea”...) Epure? O nefericită existență... Iar Mărăscu, împlinirea doamnei. Cât despre „Cri?„Gri” (la propriu)...
    Nicio diferență. Epure? Mărăscu? „Cri? Mizerii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cum iti permiti sa jignesti asa oamenii??..esti o canalie!!!!

      Delete
    2. vb neamtzului:esti un porc de caine!

      Delete
  21. La negresti a fost cam retras (a se vedea pozele de pe basilica).i se pregateste ceva.poate transfer nu dar i se cam taie din elan.Cauta Doamne si vezi si ne cerceteaza pe noi!

    ReplyDelete
  22. un amic cu barba,afland de tulburarile din biserica stramoseasca banateana imi spune:chiar asa este cu paisie?
    l-am lamurit pe data ca lucrurile sunt si mai grave de cum sunt prezentate!
    imi aduga complice:il stiu pe cel care scrie articolele de fond pe blog.mi l-a aratat un prieten...intr-un loc anume!
    avea un laptop la el si in timp ce isi savura cafeaua, scria la greu!
    i-am replicat:esti in eroare!
    putini, foarte putini prieteni il cunosc cu adevarat!
    asteptam vesti de la sf sinod!
    sa auzim de Bine!

    ReplyDelete