Tuesday, June 12, 2012

Triunghiul Bermudelor

Avem bucuria de a vă anunța că misterul Triunghiului Bermudelor a fost elucidat la Timișoara, la Catedrala Mitropolitană.
În spatele disparițiilor actelor financiare de la Catedrala Mitropolitană, toate registrele începând cu anul 2006, este PS Paisie, care în așteptarea unui amplu control a practicat un act de magie "hocus pocus preparatus" și gata! No evidence! Basta! Finito!

Să fie chiar așa?

5 comments:

  1. o sa dea de bucluc si PS Paisie si gasca lui...!
    ps.scriem PS Paisie, ca sa ramana de poveste numilii lui...si orice cautare pi net sa conduca la faptele lui !

    ReplyDelete
  2. E (ne)interesant textul „editorialului”! „Avem bucuria de a vă anunța…” E, cumva, o invitatie la un solemn banchet domestic? Nu! Cu siguranta, nu! Inscrisul ziaristului de investigatie, e transparent: vrea „…spatele disparițiilor actelor financiare de la Catedrala Mitropolitană, toate registrele începând cu anul 2006”…dupa care (neprofesionist!) isi protapeste propria-i concluzie: „PS Paisie, care în așteptarea unui amplu control a practicat un act de magie "hocus pocus preparatus" și gata!” Misterul Triunghiului Bermudelor a fost elucidat la Timișoara? O! Fantastic! Recomandarea: nu e putin sa te „jertfesti” in Triunghiul Bermudelor. Poti ajunge fie intr-o alta dimensiune, fie, cine stie, chiar in Rai! E un fel de…"hocus pocus preparatus". De cand aceasta sansa? „Incepând cu anul 2006”!

    ReplyDelete
  3. O bancnota de un leu si una de cincisute de lei se intalnesc:
    - Si...ce-ai mai facut?intreaba ce-a de 1 leu
    - Eh, pai prin cazinouri, am fost si intr-o croaziera pe Dunare, m-am plimbat apoi cu o tipa buna prin mall-urile din Bucuresti, am fost si prin provincie la Pietroasele, am fost si pe la munte, de-astea...Tu, care mai e viata ta?
    - Mmm, cele obisnuite...biserica, biserica, biserica....
    Misterul: unde se intalnesc?

    ReplyDelete
  4. se confirma 100% stirea de pe blog de mai deunazi, ca dna georgeta casatorita panduru,a fost obligata de PS Paisie sa isi dea demisia din functia de contabil sef la mitropolia banatului!
    in locul dnei Geta, au fost aduse 2 contabile noi noute...
    care nu mai fac nazuri cand este vb de dorintele PS paiSIE!
    da-i nainte tot asa !

    ReplyDelete
  5. Dupa „articolul ” de ieri, sigur te afuriseam! Astazi? Nu!
    Gasesti cuvinte – chiar si idei – mestesugite, uneori... „cucernicii diaconi, suavi și smeriți, postitori și aproape sfinți și galbeni de grași, și la trup, și la suflet!”
    Din pacate (am intervenit in text, diortosind – evident, erori nu prea grave...), insii din imagine nu sunt, duhovniceste vorbind, supraponderali: sunt, in schimb, exemplare ideale de biologism deviant: unu isi ascunda ignoranta, cu fata neasezata; celalalt, isi proclama superbia, afisandu-si burta si cu radierile oculare nefiresti.
    Nu-i stiu pe cei demisi, sau poate ii stiu, dar nu onomastic. Ce deduc, poate fi mai mult decat o constructie dubitativa; poate fi o cercitudine: neumanizatii din imagine nu sunt straini de evenimentele ai caror eroi sunt! Chipul lor, privirea lor si burtile lor vorbrsc de la sine!
    Sa fi creditat Episcopul zicerile lor, învaluite în nefericitul giulgi al „ascultarii”, al „fidelitatii”? Ar fi un scenariu sinistru! Dar, nimic nu este imposibil...
    Oricum, personajele din imagine nu au caderea sa fie mai mult decat ceea ce au fost pana acum. Repet, raspicat, imaginea din „editorial” cutremura orice constiinta normala!
    Si mai incerc o intrebarea: cum au ajun astfel de non-chipuri sa fie creditate ca proclamatoaree ale chipul lui Dumnezeu?
    Vina s-ar putea sa fie a Episcopului, dar nu numai partial. Un studiu de caz, bine facut, ar lumina toate enigmele. Mai mult decat atat, sigur, ar risipi orice banuieli!
    Preasfintite, pana nu binecuvantati sa apara lamuriri in acest caz, imaginea – din aceasta fituica, Veti spune – nu Va e, nu Va e, nu Va e favorabila. Deci, e grav s-o tolerati!
    Un credincios „nesupus”, in situatii care strivesc smerenia.

    ReplyDelete