Friday, June 22, 2012

Scandal la investirea primarului Timișoarei

Noul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, a fost investit in functie, iar la ceremonie au fost prezente o seamăde personalități ale urbei! 


Printre acestea s-a strecurat și .... PS Paisie, târcolind pe acolo. 
Când să se bage și el în seamă, adică să "binecuvânte" adunarea, dintre personalități, cineva, a ridicat întrebarea dacă e moral să se participe la slujba făcut de un infractor!!!
În acel moment mai mult de două treimi dintre participanți au părăsit sala de consiliu, lăsându-i pe ceilalți într-o derută totală! 
Credem că, dacă nu ar fi trebuit să fie la ceremonie, chiar și domnii Robu și Ciuhandu ar fi părăsit sala!

Mare, Mare, Mare Rușine!

36 comments:

  1. se confirma stirea cu detalii:http://www.debanat.ro/2012/06/paisie-boicotat-la-primarie/

    ReplyDelete
  2. http://www.debanat.ro/2012/06/nicolae-robu-aclamat-ca-pe-stadion/
    PAISIE, PLEACA DE BUNAVOIE! Altfel, mutam la timisoara FOC S (ani)

    ReplyDelete
  3. Slujba de după învestirea ca primar a lui Nicolae Robu, ţinută de episcopul vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul, alături de un sobor de preoţi, a primit un vot de blam.

    Sala arhiplină până atunci a început să se golească. Tonul l-a dat jurnalista Lia Lucia Epure. Aceasta a spus, îndeajuns de tare încât să fie auzită de o parte a sălii: „Nu stau la slujba ţinută de hoţi de bani europeni”.

    Epure s-a ridicat şi a părăsit imediat sala. Mai mulţi revoluţionari şi membri a unor partide politice au urmat-o şi au ieşit şi ei din sală.
    Mihai oancea-Debanat

    ReplyDelete
  4. La învestirea lui Nicolae Robu au fost prezente nenumărate personalităţi locale şi ministrul Educaţiei, Liviu Pop. Şedinţa de constituire a consiliului local a fost condusă de decanul de vârstă Traian Stoia. În lumina reflectoarelor a ţinut neapărat să fie şi probabil cea mai controversată faţă bisericească din ţară, episcopul vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul, care a ţinut o slujbă la final.
    PREAFERICITE PARINTE< SA PLECE DE AICI TZIGANUL DIN ARGES

    ReplyDelete
  5. PS Paisie, nu „târcoleşte”! La manifestări publice, PS este invitat! Deci, nu se bagă în seamă. Dacă un scelerat (doi, ar fi fost normal să fie pentru a proclama adevărul... a statuat Domnul!) a ridicat o întrebare („sună” prost, nefericit pentru un „jurnalist”...)
    Un adagiu...
    Lupta cu răul începe în suflet. Răul nu doreşte spiritul în sfera Fiinţei. Răul nu e „ieşire”, nu e evadare; e contestatarul „gravitaţiei”... Răul se vrea cosmic şi, dacă s-ar putea, transcendet! Nu are „centru”, dar aspiră la centralitate... E, adevărat, e o deplasare... spre nicăieri! Răul e neaşezare, chiar răsturnarea firescului. E opusul oricărei ierarhi! În schimb, răul face, din „principiul material”, un aristocrat, în lumea plăpândelor expresii supraceleste ale spiritului...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA VA INTRE BINE IN CAP: PAISIE NU ESTE INVITAT NICIUNDE....ESTE INVITAT MITROPOLITUL !!!!!!CLAR SE BAGA IN SEAMA!!!!!!NU STRICA NIMENI HARTIA SI CERNEALA PE EL!!EL NU MERITA NICI MACAR O INVITATIE PE O BUCATA DE HARTIE ...DE BUDA!

      Delete
  6. ...adanc...abisal!
    din rodul gandirii paiesiace moderne!

    ReplyDelete
  7. unui rastamacitor al Cuvantului,sosit pe forum de la o vreme si care ne da lectii :
    in loc de cuvinte mestesugite si cam indracite mai bine sa ascultam de Cuvantul DOMNULUI si sa implinim porunca iubirii si:
    sa imbracam pe cel gol, sa-l cercetam pe cel bolnav si intemnitat pentru Dreptate,sa daruim un pahar de apa celui insetat ori sa daruim o bucata de pita celui flamand.
    in rest sunt doar vorbe!
    si scris este :Credinta voastra fara de fapte moarta este.
    ...unui anonimus care in toiul noptii(pe intuneric foarte)cugeta si judeca!
    piei satanael...

    ReplyDelete
  8. Într-adevăr, gândiţi abisal, nu adânc!
    Lupta cu răul, fraţilor, începe în suflet, nu cu răul din alţii. Orice altfel de abordare nu diminuează acţiunile spiritului malefic, ci le amplifică. Şi aceasta întrucât preocuparea faţă de răul din alţii fură conştiinţei atenţia, o face să uite de sine. Or, o atare situaţie sporeşte iraţionalul din noi, îl face să devină, realmente, monstruos. Cu gândul la ceilalţi, uităm de noi, de menirea propriului gând. Antonie cel Mare recomanda ucenicilor: „Înfrânaţi-vă gândul! Ţineţi-l lângă chipul Domnului şi veţi ajunge la asemănarea cu El!

    ReplyDelete
  9. ZISE UN PAIESIAC!
    APROPO,SA FACI BINE SI SA NE DEZVALUI SI NOUA TEZA DE DOCTORAT IN TE-OLOGIE DIN CARE NE SCRII...
    POATE ESTE...PLAGIATA!

    ReplyDelete
  10. cea care a vociferat este sociopata epure,si de iesit, a iesit ea si vreo patru indivizi,probabil adusi de ea,am fost acolo,si spui numai minciuni.

    ReplyDelete
  11. Deosebirea dintre voi şi oamenii fireşti e îngrijorător de simplă: voi clamaţi adevărul şi dreptatea, în timp ce, cei mulţi, trăiesc în dreptate şi adevăr! Cazul celor din urmă, e tipologia unui suflet necomplicat. E o reală teologie: trăită, nu blufată! Viind responsabil, oameni de acest fel gândesc. Şi, ce-i, realmente, important, prelungesc „facerea” în creaţie!
    Plagiatul e atipic pentru spiritele iconodule. Iconoclaştii au nevoie de „prize” argumentative, în special, doctorale. Drept exemplu, o ideea dintr-un text anterior. Răul din alţii. Când răul exterior ajunge să decoreze casa spiritului, genezele amurg. Ce urmează? Lucrările „ştiinţifice”, cu aparat critic!
    În lumea ideilor, se trăieşte altfel. Se invocă (nu se evocă, atenţie!) numele lui Dumnezeu şi harul Său mântuitor. Se ambientează totul ca pentru o ospeţie regală! Iar pregătirile necesită timp şi jertfe. Nu-i mai rămân clipe nevremuirea. E alteritate deplină: eu şi Domnul şi, prin Domnul, părtăşia cu ceilalţi. Deci, diada: eu şi ei, se deschide şi, bineînţeles, se închide în Triadă.
    Construcţiile de acest fel sunt de succes. Dorind să fii cu Domnul, nu-i mai pizmuieşti pe ceilalţi. Nu mai ai timp să „luneci”. Eşti continuu ocupat. Cel mult, te poţi bucura, fulgurant, de scânteierile panoramice ale tainei. Doar atât! În rest, atenţia cade pe traseu. Urmăreşti indicatoarele... E periculos să rătăceşti. Pierzi timp. Şi, ce-i cu adevărat grav, îţi ucizi sufletul!
    Aşa au gândit eclesialii părinţi de odinioară; aşa s-ar cădea să gândească şi omul nefiresc de astăzi...

    ReplyDelete
  12. Cand ajungi pe mana lui paisie "realitatile teologice" te izbesc in fata.
    Sfat: daca va fi cazul, pastreaza-ti o portita de scapare pentru ca citatele din Sf. Vasile ce Mare nu te vor consola prea mult.

    Stan Patitul.

    ReplyDelete
  13. E interesantă retorica Sfântului Vasile. De altfel, face parte din istoria maiestuoasă a spiritului. În ce mă priveşte, nu o totemizez. În schimb, o respect din respectul pentru alţii – monahii o preţuiesc, de-a dreptul! Cheia scrisului meu se potriveşte la postava Sfântului? Mă flatează remarca. Însă, e prea mult...
    Ceea ce evoc eu, e norma paulină: faceţi-le toate ca pentru Dumnezeu! E un canon. Fără pogorăminte, fără libertăţi subiective. Îl preţuieşti pe Domnul? Fii cu El! Îl iubeşti? Iubeşte-I plăsmuirile! Îl respecţi? Nu-I contesta alegerile! De aici încep şi tot aici sfârşesc toate.
    În lumea spiritului, „realităţile teologice” nu-şi au locul. Lumea spiritului e afenomenală – de aici şi sublimitatea ei! E o eroare gravă să confunzi fenomenul cu non-fenomenul. Nu doar de logică, ci de credinţă. „Credinţa este (să ne amintim) adeverirea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute” .
    Şi încă ceva: dualismul talionic e apropriu pentru un creştin!

    ReplyDelete
  14. Frumos spus, insa in ceea ce priveste personajul in discutie (Ion) foarte greu de aplicat.

    Concret, ce justificare spirituala sau teologica gasesti unui om ca-ti cere sa-ti calci pe suflet si sa incalci voia lui Dumnezeu.

    Concret. Esti le dinsu' in birou si iti cere grosolan sa furi de la saraci pentru a-i da lui bani. Ti se adreseaza cu apelative de genul "ba" si daca-l refuzi te ameninta si incheie prin "marsi de aici".

    Fiind patit, gasesc extrem de grosolan, deplasat si necuvincios acest personaj.

    Nu este anormal ca si crestin sa primesti pietre din partea necredinciosilor. Le rabzi pentru Hristos.
    Anormal insa este sa-l vezi pe cel ce pretinde a fi Hristos ca-ti lanseaza pietre.

    "Paisie din interior" nu este acelasi cu "Paisie din exterior". Pana nu-i simti bolovanii cum iti lovesc trupul, al tau, al familiei tale, al fratilor tai, nu-l cunosti pe "Paisie din interior".

    Parerea mea ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puteam alege,d-le... nu D-zeu alege, ci omul. dar rezultatul ar fi fost acelasi:de platit tot trebuia platit; aceasta se cheama, probabil, destin.. justificari,poate exista poate nu..pana cand vom afla, poate D-zeu va crea un episcop Myriel pentru Banat iar IPS Paisie va invata cum trebuie sa se comporte

      Delete
  15. Cat vor unii sa-l apare pe Paisie, ce s-a intamplat ramane o pata pe obrazul Bisericii si o rusine. Unde s-a mai pomenit asa ceva?! Faceti apel la memorie, Nicolae cu toate problemele lui, nu a patit asa ceva toata viata. Cu comunistii cu tot! Apoi se vorbeste ca Lia Epure cu 2 ciocoflenderi ar fi iesit afara. O fi, nu sitiu, nu am fost de fata. Dar toata sala ce a gandit?! Ca doar toti stiau din media de scandalul "fonduri europene de la popi". Paisie iar a sarit calul! Ca de fiecare data! Stia bine vladica, ca Lia l-a sprijinit pe Robu, doar site-ul "ziuadevest" era impanzit cu poza lui. Paisie apare la si face pe sfintitorul. Cel mult trebuia sa mearga sa asiste, atat! S-a riscat? A muscat! Un cacanar!

    ReplyDelete
  16. dorim normalitate in Biserica din Banat....multe nu sunt la locul lor dar avem increderea ca DUMNEZEU nu e....TIGAN....si toate vor reveni la normal...sa nu uitam ca ....toate se platesc in viata....

    ReplyDelete
  17. Un scurt remember...
    Spiritul malefic le-a propus protopărinţilor un troc: să devină, grabnic, dumnezei! Adam şi Eva au consimţit tacit: dorim, şi-au spus, îndumnezeirea! Nu au gândit la condiţia lor! Erau... făpturi create. Au tânjit după sublimitate. Mai mult, au râvnit demnitatea Creatorului. Ceea ce s-a dorit a fi un festin, s-a transformat într-o jale. Au ajuns dumnezei fără Dumnezeu...
    În esenţă, acesta e poveste omului şi a umanităţii. Consfinţim păcatul, cu preţul eşecului total. Neglijăm actele spirituale, în detrimentul himerelor intelectuale. Ne cosmetizăm gândurile şi le adorăm. Sacralizăm tot ce-i al nostru şi demonizăm aspru vecinătăţile. Idolatrizăm iraţionalul şi facem din instinct (gândit de Domnul ca „scară de serviciu” a fiinţei) un promotor existenţial. Sfidăm imperialul din noi, în detrimentul imperialismelor satanice şi sadice.
    Se poate trăi şi altfel. Se poate trăi demascat, cu leonianismul interior dat în vileag: atât sunt om, atât sunt... monstru. Nu e facil un fapt de acest fel, dar e absolut necesar. Suprimând dedublarea, „intra” şi „extra” muros, se fac paşi reali spre „homo sancti”. Reiterez, totul trebuie să înceapă cu noi înşine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frate, vad ca te pricepi. Ce-ar fi sa iti oferi serviciile de tutorat in morala teologica la dom' paisie la Mitropolie? Are serioase si mari lacune. Tare bine i-ar prinde. Ca noi astialalti, cam stim ce spui mata, de-aia de mai bine de un an de zile suntem ca vocea aluia de striga-n pustie. Deci, pe-aici, musterii nu prea iti gasesti, insa la Mitropolie, ai avea de lucru cacalau.

      Delete
  18. Ce ţi cu Biserica şi viaţa asta! Popii aşteaptă să moară Corneanu să se poată schimba ceva. Oare, el, Corneanu ştie?

    ReplyDelete
  19. scris este:si daca am tacea, pietrele ar vorbi in locul nostru.
    asa avem incredintare ca intr-o buna zi, Domnul se a milostivi si de Biserica stramoseasca banateana si ne va izbavi!
    asteptam ziua de sf sinod din 5 iulie d.Hr.cand se va lua o decizie speram INTELEAPTA !
    spre Binele tuturor.
    ps:transmitem pupici dulci fratelui te-olog care ne tine predici!
    dar oare, cum scria un antescriitor pe blog,o bucata de pita ai daruit mneata unui sarman?
    nu intotdeauna si nu toate vorbele tin si de foame...
    pa!

    ReplyDelete
  20. http://www.debanat.ro/2012/06/paisie-boicotat-la-primarie/#comment-20137

    ReplyDelete
  21. http://www.antena3.ro/romania/scandal-monstru-la-o-biserica-din-bacau-vechiul-preot-a-fost-gonit-din-parohie-iar-oamenii-n-au-intrat-la-slujba-tinuta-de-cel-nou-172735.html

    Care vasazica divortul nu e vazut cu ochi buni de Biserica, furtul si tradarea da! Pt caz de divort se prevede inlocuire de preot, pt furt si vanzare de parinte se pune inel pe deget si pecete in mana!?

    ReplyDelete
  22. Un scurt comentariu
    Satana i-a prezentat Evei prin ”vederi” intelectuale. De atunci încoace, diavolul produce, prin alţii... (atentie Marascu, Pop, Cricovean, Şuşoi, Epure – perversa dolofana... ne indreptateste onomastica, bat-o sa o bata). Ucidem credincioşi (pe cei ce nu cred ca noi); neafiliati (pe cei ce nu sunt cu noi); politicieni discreti (constructori sau demolatori de firesc), dar şi oameni recunoscuti (în conventii si culturi politice, nationale si internationale) – Brateanu, Coposu, Nastase (recent). Şi pentru toate aceste nemernicii, invocăm stiinta... Vrem creditarea „ipotezelor” noastre... Dacă, s-ar putea, în „Monitorul Oficial”.
    Aiureala, intreb, poate fi creditata?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bati campii la greu, omule!

      Delete
    2. Filozofu lu peste prajit, da banii de la amaratele alea cine i-a luat?!?

      Delete
    3. Alooooo! Te-ai lovit la bila? Cum sa-i pui pe aceeasi treapta pe Coposu si Bombonel? Se invarte Seniorul in mormant, frate!

      Delete
    4. V-am provocat! Va măsor, măsura! E un studiu. Un altfel de sondaj... de acuratete sufletească!
      Continui, să dezvalui nefirescul. Place sau nu...
      Filo„z”of? Prea mult! „Lovit la bilă? - expresie grosolană, liceală, creditată, sigur, de Funeriu...
      Fiind orele somnului..., s-ar putea să fim obosiți!
      Însă, deranjant sau nu, scriu despre satan și lucrăriile-i nefericite!
      Deci, nu uitați:„diavolul poduce, prin alţii”... Marăscu, Pop, Cricovean, Şuşoi, Epure!

      Delete
    5. Man, you've got an obsession!

      Delete
  23. banii de la amaratele alea le-au luat oameni tampiti ca pavel Cristian,Mircea Szilagyi, sabou,sau e genu intelectualului afumat de vodca(Sebastian Ardelean) etc. O gasca de derbedei acompaniata de vicarul Ionel Popescu care a facut hernie de disc de la cati bani a ridicat in ultima vreme fara sa i se cuvina...

    ReplyDelete
  24. n arhiepiscopia asta este nevoie de schimbare totala. Popescu trebuie sa plece primul. Cu ce tine copii la Viena? cum de el este seful cancelariei si paroh la parohia unde propria lui sotie este contabila? Sfercoci nu e de vina . A primit ordin ...Paisie nu poate fara Ionel Popescu...asa se fac banii, prietenii stiu de ce PATRIARHUL NU AUDE< NU VEDE...daca din bani o parte au ajuns la Bucuresti. altfel este de neexplicat cum cel mai corupt vicar din Patriarhia Romana este inghitit cu atta usurinta se colecteaza banii paisie face tot ce trebuie dar cu ajutorul lui Popescu ca Boanches deja nu mai coopereaza..simyt toti pericolul schimba pe Itineantu cu nepotul florentin jura si pe pavel cu ijeconi... Bani, interese. acum pana nu vine noul mitropolit...ca daca vine PS LUCIAN, tu spanule trebuie sa pleci.Toti se tem de el! Popescu este infiltrat in multe congregatii....nici patriarhul nu va dori sa plece ptentru ca dosarele lor sunt un mijloc eficace de a scoate bani pentru catedrala Mantuirii...Popescu este un om compromis adus de mitropolit pentru ca a daramat multi profesori dela Caransebes si in urma spanul lovi crancen chiar pe stapan! Nu paisie este vinovat moral! Daca Paisie nu stia de scandalul de la Urseni e asa ca nu stia. Vioara intAici tine spatele procurorul bac si judecatorul care are grija sa ajunga toate dosarele la el! Membri ai adunarii Eparhiale! ionel Popescu si-a asigurat spatele! MAFIA SICILIANA este mic copil pe laga ceea ce se intampla cu binecuvantarea noii ordini impusa de uzurpator! pacat ca Nicolae e depasit de situatie....cam de vreo 8 ani Nicolae este scos din ecuatii. Totul pregatit cu grija de spân...ai aici e popescu. Pentru BANI, facem orice dupa moartea lui maier consilier bisericesc si apoi vicar! prapadu s-a ales de mitropolie.interesu lui a fost clar: bani din parohii pe examenie contrafacute si atentii. Cand mergeai trebuia sa duci ceva in birou si cand plecai sa lasi...troncaneau sticlele si plasele pe scari in jos...acum pana la masina e distanta mai mica din birou de la usa. Patriarhu nu poate schimba nimic acum fiind prea delicata orice mutare dar nu-si da seama ca poate ar fi bine ca un consilier eparhial sa aiba cel mult doua mandate de patru ani altfel se ajunge la PUTERE DISCRETIONARA. Ce sa intamplat la Urseni ar intra in competenta DNA-ului dar poate si acolo Popescu poate sa intervina IPS Nicolae te urmareste de pe patul de suferinta? Cum asa, ionele?Hm. Asteptam dezmintiri! SUNT PE URMELE TALE< ESCROCULE SI NU VOI INCHIDE OCHII pana cand NU SE VA FACE DREPTATE! om josnic ce esti, trebuie sa fi demascat

    ReplyDelete
  25. Un avion cu 50 de persoane la bord e pe cale sa se prabuseasca. Pilotul striga: "Este cineva care crede in puterea rugaciunii?"
    Un preot ridica mana sus.
    - Pfffff, perfect a spus pilotul. Nu de alta dar avem doar 49 de parasute

    ReplyDelete
  26. azi, la investirea presedintelui CJT Timis,titu bojin,domnu paisie_din incredintarea ips nicolae_a trimis niste streptococi...!
    probabil ca, nu a mai dorit sa mai repete rusinea patita la instalarea noului primar al timisoarei.
    desi serviciile prestate precinului titu in actuala campanie,vor trebui cumva decontate.
    daca nu au si fost deja!

    ReplyDelete
  27. Replica la un text, mai mult decat transparent...
    Cricovean, pe forum (obsesii...): „În arhiepiscopia asta este nevoie de schimbare” (multi i-au recomandat deja o solutie: schimbarea mintii – e, de altfel, un diagnostic ortodox corect).
    (Din nefericire, doctorul în teologie nu stie nici cum e cu teologia, nici cum e cu viata, nici macar cum e cu virgula...)
    În schimb, apasa pe „functii”: „Popescu trebuie sa plece primul. Cu ce tine copii la Viena? cum de el este seful cancelariei si paroh la parohia unde propria lui sotie este contabila? Sfercoci nu e de vina. A primit ordin”. Si continua: „Paisie nu poate fara Ionel Popescu...asa se fac banii, prietenii stiu de ce”
    Invidia – Preafericite – e o nefericire. Creste, mereu, mereu, mereu, pana cand mintea e dusa...
    Asa e, in Biserica, cu „pseudo-doctorii”!
    Ce e important pentru Timisoara si, implicit, pentru Biserica Ortodoxa Roman? Sa cauterizeze raul proxim!
    Nu e un sfat (orice sfat implica responsabilitati morale maxime); e o sugestie!
    Experimentul Timisoara, cred, ar pute fi unul de succes pentru noi, dar si pentru familia ortodoxă!

    ReplyDelete