Wednesday, June 13, 2012

Factura politică

Astăzi, în permanență, când IPS Nicolae a rămas fără susținători, Ionelaș fiind internat în spital, operat de hernie, PS Paisie i-a dat încă o lovitură de grație!
Boancheș a fost schimbat din funcția de Consilier Economic. La fel și administratorul Catedralei Mitropolitane, Murgu.
În locul lor, au fost recomandați dinspre Consiliul Județean nou ales și apoi numiți, diaconul Constantin - Consilier Economic, și diaconul Goanță - administratorul Catedralei.
Facturile electorale încep să fie plătite! Din nefericire, marfa cumpărată este chinezărie!
IPS Nicolae a încercat o blocare a acestor acțiuni, însă PS Paisie l-a busculat cu obrăznicie, spunându-i că nu mai are dreptul să blocheze nimic, și că de acum episcopul vicar e șeful!
Urmează și alte debarcări!
Iată-i pe cucernicii diaconi, suavi și smeriți, postitori și aproape sfinți și galbeni de grași și la trup și la suflet!


Cu aștia sigur va face treabă! Dar nu pentru biserică, ci pentru ei înșiși.

13 comments:

  1. http://www.debanat.ro/2012/06/paisie-lugojanul-tuna-si-fulgera-inainte-de-sfantul-sinod/

    ReplyDelete
  2. Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Timişoarei, încearcă să muşamalizeze una dintre cele mai mârşave afaceri pe care le-a gestionat vreodată. Frauda este anchetată acum de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, dar şi de reprezentanţii POSDRU. Paisie vrea să fie curat ca lacrima înainte de ședința Sfântului Sinod.

    Angajatele a cinci centre educaţionale care funcţionează în cadrul unui proiect european în care partener este Arhiepiscopia Timişoarei erau forţate să doneze lunar câte 500 de lei din propriul salariu către arhiepiscopie. Povestea a răsuflat, astfel că este anchetată de reprezentanții POSDRU și nici Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara nu e departe.

    Pentru a distrage atenția de la ilegalitatea pe care l-a gestionat-o direct, Paisie Lugojanul a făcut scandal în Consiliul Eparhial de miercuri. El a cerut înlăturarea din funcţii a consilierului economic al Arhiepiscopiei Timişoarei, Valentin Boancheş, dar şi a administratorului Catedraleie Mitropolitane, preotul Eugen Murgu.

    Motivele sunt puerile. Lui Murgu i s-a imputat că a fost găsit în plus pe stoc cu 90 de pachete de lumânări, iar lui Boancheş că nu l-a controlat cum trebuie. De fapt, totul este o mizerie „marca” Paisie, care se vrea curat înainte de Sfântul Sinod extraordinar programat pe 18 iunie. Atunci, episcopul-vicar al Timişoarei va fi tras la răspundere pentru mai multe capete de acuzare.

    Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţitul Nicolae, a vrut să amâne luarea unei decizii miercuri, dar Paisie a ridicat tonul, ca de fiecare dată, şi a insistat până când mitropolitul a cedat. În locul celor doi au fost propuşi pentru funcţia de consilier economic Cristian Constantin, iar pentru cea de administrator al Catedralei Mitropolitane, Eugen Goanţă.
    PAISIE=NERO al Bisericii

    ReplyDelete
  3. A ajuns si Goanta administrator. Poti merge sa te spanzuri! Goanta nu stie sa scrie si sa citeasca! Voi intelegeti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faptul ca a fost schimbat Murgu si Boanches nu inseamna prea mult, se merge din rau in mai rau.Goanta nu este in stare nici sa mearga pana acasa drept (in conditiile in care sta in centru langa opera), este tot timpul beat, rosu ca un rac, merge la restaurantul din centru Lloyd si bea ca o sugativa, vorba celui care a scris mai sus, nu stie nici sa scrie.....Nu este un om potrivit pentru acest post, ciudat este si ca nu mai este nici unul bun sa ocupe acest post din Catedrala.Daca la Murgu i-au iesit lumanari pe plus, veti vedea ca de acum in colo Goanta o sa iasa pe minus :))

      Delete
    2. Pai tocmai asta era ideea ..., cu cat mai prost cu atat mai bine....pentru ptosti!

      Delete
  4. a inceput si diktatura diaconilor(servitorilor!)!
    cand ajung si servitorii stapani sa te fereasca DUMNEZEU!
    PS:ORICUM BOANGHEN NU SE ASTEPTA LA SCHIMBARE!
    RECENT LA RUSALII, L-A PUPAT PRE STAPANU PE TOATE FETELE,ERA IN STARE SI CU-CU-RU SA IL PUPE, DOAR SA RAMANE PRIETENI!
    UN SFAT BOANGHENULUI:SA VANDA TOT SI SA SE CARE IN CANADA!
    CAT MAI ESTE VREME, CA DE SE SCHIMBA STAPANU CEL MARE, IL ASTEAPTA O DEBARCARE SI DE LA CATEDRALA!
    APROPO, BOANGHEN MAI RAMANE PROSTOS AL CATEDRALEI MITROPOLITANE?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boanches are post la Sinaia, el nu este angajat pentru Catedrala, vine numai asa cand ii vine stapanul ca sa se pupe un pic in ......unul pe altul

      Delete
  5. Dupa „articolul ” de ieri, sigur te afuriseam! Astazi? Nu!
    Gasesti cuvinte – chiar si idei – mestesugite, uneori... „cucernicii diaconi, suavi și smeriți, postitori și aproape sfinți și galbeni de grași, și la trup, și la suflet!”
    Din pacate (am intervenit in text, diortosind – evident, erori nu prea grave...), insii din imagine nu sunt, duhovniceste vorbind, supraponderali: sunt, in schimb, exemplare ideale de biologism deviant: unu isi ascunda ignoranta, cu fata neasezata; celalalt, isi proclama superbia, afisandu-si burta si cu radierile oculare nefiresti.
    Nu-i stiu pe cei demisi, sau poate ii stiu, dar nu onomastic. Ce deduc, poate fi mai mult decat o constructie dubitativa; poate fi o cercitudine: neumanizatii din imagine nu sunt straini de evenimentele ai caror eroi sunt! Chipul lor, privirea lor si burtile lor vorbrsc de la sine!
    Sa fi creditat Episcopul zicerile lor, învaluite în nefericitul giulgi al „ascultarii”, al „fidelitatii”? Ar fi un scenariu sinistru! Dar, nimic nu este imposibil...
    Oricum, personajele din imagine nu au caderea sa fie mai mult decat ceea ce au fost pana acum. Repet, raspicat, imaginea din „editorial” cutremura orice constiinta normala!
    Si mai incerc o intrebarea: cum au ajun astfel de non-chipuri sa fie creditate ca proclamatoaree ale chipul lui Dumnezeu?
    Vina s-ar putea sa fie a Episcopului, dar nu numai partial. Un studiu de caz, bine facut, ar lumina toate enigmele. Mai mult decat atat, sigur, ar risipi orice banuieli!
    Preasfintite, pana nu binecuvantati sa apara lamuriri in acest caz, imaginea – din aceasta fituica, Veti spune – nu Va e, nu Va e, nu Va e favorabila. Deci, e grav s-o tolerati!
    Un credincios „nesupus”, in situatii care strivesc smerenia.

    ReplyDelete
  6. Toti sunteti atotstiutori, voi vreti ca acesti diaconi sa arate ca si manechinii, asa de mult judecati, ba ca ala are fata palida, ba ca celalalt e nu stiu cum....... Voi sunteti perfecti sau sunteti frustrati, ati trecut de o anumita varsta si nici acum nu sunteti mai intelepti, o luati in jos in loc sa o luati in sus

    ReplyDelete
  7. Prin decizia Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, în urma ședinței permanenței Consiliului eparhial din 13 iunie 2012, în structura administrativă a Centrului eparhial au intevenit următoarele modificări:

    - în funcția de consilier economic a fost numit arhid. Cristian Constantin,
    - Administrator al catedralei a fost numit arhid. Eugen Goanță,
    - Eccleziarh al Catedralei mitropolitane a fost numit pr. Daniel Trăilă.
    ....parca IPS Nicolae,nu mai avea drept de semnatura!
    in fata e vopsit gardul inauntru...PS Paisie!
    il cappo di tutti capii!

    ReplyDelete
  8. Nu vrem ca „aceşti diaconi să arate ca manechinii”! Vrem, în schimb, ca „diaconi” împricinaţi să fie slujitori dezinteresaţi ai semenilor, aşa cum au fost Ştefan, Prohor, Nicanor... Până acum, n-au făcut-o!
    Ce au făcut în schimb berbanţii din imagine? Au solicitat taxe credincioşilor în numele colegilor de slujire – diaconi şi preoţi catedrali. Au trăit şi trăiesc din minciuni, bârfe şi delaţiuni – fie că în discuţie e persoana unui biet creştin, fie că e vorba de... Episcop sau Mitropolit. Şi cer, compătimitor, susţinerea şi elogiile credincioaselor de bună credinţă.
    Într-adevăr, chipurile lor sunt scurtcircuitate de ignoranţă şi trufie. Iar trupurile lor arată că trăiesc la limita subzistenţei... Mâncă, bieţii de ei, doar... faguri de miere şi lăcuste...

    ReplyDelete
  9. Iar mosu' Lae e bagat in fata. Cred ca si cand moare Lae al nost tot el e de vina:
    "Prin decizia Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, în urma ședinței permanenței Consiliului eparhial din 13 iunie 2012, în structura administrativă a Centrului eparhial au intevenit următoarele modificări:

    - în funcția de consilier economic a fost numit arhid. Cristian Constantin,
    - Administrator al catedralei a fost numit arhid. Eugen Goanță,
    - Eccleziarh al Catedralei mitropolitane a fost numit pr. Daniel Trăilă."
    Sursa: http://mitropolia-banatului.ro/hotarari-ale-permanentei-consiliului-eparhial/

    ReplyDelete
  10. grasi si frumosi acesti berbanti diakoni!
    se sparg de atatea osanzi...!
    de pregatiti pentru aceste functii nu am ce spune:au scoli inalte in domeniu managementului.adica scoala vietii si a ciordelii, ivatata de la prestapanu lor paiSIE!
    cat il priveste pe "marele preot", "mic la stat" popa ecclesiah,functie noua la catedrala mitropolitana, acesta va fi un supervaizer peste cei doi diakoni!
    ori fura cu ei deopotriva,ori le va strica afacerile,"ciripind" prea stapanului care l-a asezat in aceasta demnitate, tot ce se intampla si mai mult decat atata...
    vai lorusi!

    ReplyDelete