Thursday, June 7, 2012

De la POSDRU la Dosar Penal cu pași mărunți dar siguri

Pângerile depuse la IPS Timiș de către angajatele centrului Filantropia, legate de deturnarea fondurilor POSDRU au ajuns la Parchet! Pe această speță s-a deschis un dosar penal și s-a început urmărirea penală.
Confruntați cu această problemă gravă, cei vizați din centrul eparhial au reușit să-l prostească pe IPS Nicolae să semneze un act prin care mitropolitul informează organele de urmărire penală că este de acord cu donațiile pe care centrul eparhial le-a cerut angajaților. Actul a fost înaintat Parchetului în speranța că "va fi de folos anchetei" în desfășurare.
Suntem nedumeriți de această soluție, având în vedere faptul că, totuși, Parchetul nu este nici Ziua de Vest (vezi scrisorile deschise trimise de Arhiepiscopie ziarului) și nici vreun consiliu parohial de la vreo biserică sufragană!!!
Ne punem, astfel întrebarea, dacă nu cumva PS Paisie a avut dreptate în legătură cu capacitatea IPS Nicolae de a discerne actele care le semnează!
Conform pozei de mai jos,...

??? (IPS Nicolae se uită cam ... pustiu!!!)

Să fie oare convocarea la București, înainte de Sinodul Mare, a Sinoadelor Mitropoliei Banatului și a Mitropoliei Ardealului vreun semn?
Poate că cea mai bună soluție, în lumina acestor evenimente nefericite, ar fi retragerea la pensie a Mitropolitului Banatului, pentru a se tranșa definitiv această neagră perioadă din viața bisericii ortodoxe române din Banat!?
Vom vedea!
Rămân însă mari semne de întrebare, susținute și de dezorientarea clară a consilierilor arhiepiscopiei, care au ajuns să recunoască deja public faptul că între PS Paisie și IPS Nicolae nu mai există comuniune, și recomandă pe la întâlmirile popești ca preoții să-i pomenească obligatoriu pe amândoi în speranța reconcilierii!!! (asta spre binele lor în primul rând, pentru că din acest război ei sunt primii care au de pierdut! și au de pierdut la greu!)

12 comments:

  1. Nu vă lăsați prostiți!!!
    IPS Nicolae nu poate fi nici păcălit, nici prostit, ci pur și simplu este mânat de conduita de o viață. Să nu supărăm autoritățile, îndiferent de culoarea lor politică, să nu se afle, să rămână între noi.... Totdeauna a permis celor de la Centru să fure. Acesta este tristul adevăr. Nici pe departe nu sunt paisiac, Doamne ferește, dar ce se întâmplă acum în Mitropolie este opera Înaltului Nicolae, nu tot el l-a adus pe Paisie, nu tot el l-a alus, cu ani în urmă, pe izgonitul din eparhie Emilian Birdaș, nu el a adus consilierii, protopopii, parohii care fac de rușine Biserica?
    Fiți înțelepți și pricepeți!

    ReplyDelete
  2. JAVRELE de PS Paisie si Preacucernicul Preot Dr. Ionel Popescu, dupa ce l-au contestat, se sterg la FUND cu semnatura IPS Nicolae, spre ''binele Bisericii""! O dreapta rasplatire mai nimerita nici ca se putea pentru contestatul Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului!

    ReplyDelete
  3. Binele dracului, pe romaneste! Cine semneaza, trebui sa raspunda penal. Mitropolit sau muncitor, ministru sau taran. O tzara de cacat cu justitie pe masura! Iar astia (Ionel, Paisie) se joaca cu mitropolitul, orice se spune, E O BATAIE DE JOC LA ADRESA UNUI OCTOGENAR! Jalnici!

    ReplyDelete
  4. Ionel Popescu si Paisie stiu ca avem o justie de cacat, pe asta mizeaza. Ca doar nu o sa-l inchida pe ditamai mitropolitul, zic ei. Si au dreptate, mizeaza bine, din pacate! Sunt curios la ce-l mai folosesc pe zapacitul de mitropolit sau pana unde pot merge mizeriile astea de oameni. Daca Daniel permite astea, Biserica chiar merita sa se faca de cacat in presa!

    ReplyDelete
  5. mult adevar graita-u antescriitorii mei...
    drept urmare, subscriu 100% la cele scrise de ei !
    ps.asta seara bateau clopotele de la catedrala indelung, minute in sir,pe la ora 8 pm,si ma intrebam ce ar fi daca....

    ReplyDelete
  6. ”Suntem nedumeriți de această soluție, având în vedere faptul că, totuși, Parchetul nu este nici Ziua de Vest (vezi scrisorile deschise trimise de Arhiepiscopie ziarului) și nici vreun consiliu parohial de la vreo biserică sufragană!!!”
    Mai, bidon turtit, parohiile sunt sufragane pentru ca asa a statuat Hristos (”Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea!”), iar Apostolii l-au ascultat (”Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu!”) Vrei informatii post-hristice: ”Unde e Episcopul, acolo este Biserica”. Dumnezeu sa-ti lumineze mintea si sa te ierte! Lia Epure

    ReplyDelete
  7. „asta seara bateau clopotele de la catedrala indelung, minute in sir,pe la ora 8 pm,si ma intrebam ce ar fi daca...”
    Esti usor ignorant! Clopotele bat: pentru „Mitica”, „Ionica”, „Bramburica” si, bineanteles, pentru Cricovca! Ce intelege „OT-veul”? Parintele nostu, drag e, in sfarsit, fericit! Dorel Susoi

    ReplyDelete
  8. ANTIFRAUDA e deviza noastra!. Deviza porcilor paisiaci este:SUNTEM IN BISERICA SI DE ACEEA NE ESTE INGADUITA FRAUDA!

    ReplyDelete
  9. Exact acelasi lucru se intampla si in cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, unde angajatii sunt pusi sa doneze o parte din salariile obtinute in cadrul proiectelor POSDRU. Verificati!!! La Craiova, pe cand un corp de control al Ministerului Justitiei si al Ministerului Muncii??? Oltenia nu il mai suporta pe Irineu!!!

    ReplyDelete
  10. Exact acelasi lucru se intampla si la Arhiepiscopia Craiovei, unde angajatilor Asociatiei Vasiliada li se cere sa doneze o parte din salariile obtinute in cadrul proiectelor POSDRU. Verificati!!! Oltenia nu il mai suporta pe Mitropolitul Irineu!!!

    ReplyDelete
  11. http://expresul.ro/2012/06/07/sarac-cu-duhul/
    Mitropolitul Irineu are o biografie secretă extrem de ridicolă, iar în ceea ce priveşte bibliografia s-ar putea să-i aducă surprize distrugătoare. Nimeni n-ar putea explica cum de l-a trimis Ceauşescu la Grenoble să înveţe franceza între 1986-1987. Şi ce învăţai mitropolite în franceză? Nu ştiu cât de mult ţinea dictatura la Irineu dar l-a mai trimis în 1989-1990 şi la Londra, ca “să înveţe engleză în Londra”. Cu cine ai făcut cursuri popo? Cu M.I.6?N-am văzut în viaţa mea un curriculum vitae mai şmecher-prostesc decât al actualului mitropolit al Olteniei. Se zice că la Râmnicu Vâlcea a fost închis de ierarhul superior într-o chilie vreo şase luni, când nu i s-a dat decât pâine cu apă. Aşa grozăvii şi reclamaţii întruchipa viitorul mitropolit. Despre documentele celebre aduse de marele mitropolit Nestor Vornicescu de la Papa Ioan Paul al II-lea se zice că le-ar fi aruncat în dezordine. Dacă e aşa, înseamnă că Dumnezeu a fost prea ocupat de nu l-a pedepsit pe Irineu.

    Nu Ştim prin ce alchimii (unii spun că pecuniare, iar dacă e aşa este extrem de grav) ar fi ajuns cam nemeritat membru de onoare al Academiei Române. Numai că mitropolitul trebuie să ştie, că nu e aşa de prost, că una este să fii membru de onoare al Academiei Române, şi cu totul alta este să fii academician. Academician însemnă membru plin al Academiei Române, iar Irineu nu este nici membru corespondent. El nu este decât membru de onoare care nu înseamnă academician, aşa cum deja obraznicul a început să se iscălească. Trebuie să-i spunem că un mitropolit nu are voie să fie mincinos, farseur iar cu falsul de la membru de onoare la academician este ca şi cum ai face pe smeritul stând într-un palat acoperit cu aur, mâncând şi bând ca un nesimţit, înconjurat de primele 100 de prostituate ale bordelului din oraş, citind pe întuneric din Apostolul Pavel. Fiind întuneric mult în mintea mitropolitului s-ar putea ca el să nu ştie ce înseamnă panta exestin ci doar dacă nimic nu sunt nici dragoste nu am. M-am prostit şi eu vorbind lucruri grele despre întunericul din mintea lui Irineu, când mai bine i-am aminti cititorului că mitropolitul a ajuns să reclame cârciumile din Craiova şi să mintă la Universitatea din Craiova că are un mare doctorat aprobat în Franţa deşi într-unul din capitolele doctoratului nu ştie să pună nici accentele când e bibliografia în franţuzeşte! Adică, tovarăşul Ceauşescu a cheltuit banii poporului degeaba când l-a trimis pe vlădică la Grenoble ca să înveţe limba franceză însăşi?

    ReplyDelete
  12. ...se pare ca DA !
    si ce va impiedica sa deschideti un sait-blog-pe net cum am procedat noi la Timisoara, ca sa descrieti ce se intampla in Mitropolia Olteniei?
    ca pe saitul oficial slabe sperante de ADEVAR !
    ps:daca nu ma insel, mitropolitos irineu, este inca supervaizer peste MBT,adica peste VLADICA NICOLAE....!
    noi, cei umili si de jos transmitem irineului urmatorul mesaj:
    JOS MAINILE DE PE MITROPOLIA BANATULUI!
    si daca voiesti i-al de aici si pe paisie de la tziganesti arges

    ReplyDelete