Sunday, May 29, 2011

Tulburare la Fabric

Pe adresa de mail a redacției ne-a sosit o sesizare de la credincioșii din Fabric. Săracii nu mai știu ce să creadă! Sunt derutați complet!
Pentru a nu fi iarăși criticați (și ce dacă, de fapt asta e și ideea blogului - să trezească conștiințele) că vezi Doamne reproducem orice, o să facem un rezumat!
Se povestește de faptul că Duminica trecută a avut loc Adunarea Parohială, care a hotărât să facă opoziție clară la hotărârea de a mai înființa un post clerical la Fabric, și de asemenea, enoriașii și-au reiterat sprijinul pentru slujitorii de acolo și dezacordul față de presiunile care vin de la episcopul vicar paisie.
S-au întocmit procesele verbale și au plecat spre casele lor, crezând că lucrurile vor intra în normal.
Reamintim că Parohia Fabric mai are după ce a fost înjumătățită circa 1000 de familii și 5 clerici, spre deosebire de Viile Fabric, cu 2000 de familii și 3 clerici spre exemplu, sau Iosefin, sau Mehala, sau Fratelia etc.
Cu toate acestea, Consiliul Tâlhăresc de la Timișoara a hotărât ca la 1 iunie să instaleze un alt preot paroh la Fabric, un post în plus, așa cum am anunțat deja.
Surpriza nu vine de aici pentru Fabricanți, ci din faptul că astăzi nici măcar nu au fost anunțați la biserică de către preotul paroh Iulian Cozma despre acest lucru. Mai mult acest părinte, așa-zis fabricant, nu a înaintat procesul verbal către Arhiepiscopie, nu că ar fi contat, dar măcar ar fi anunțat Arhiepiscopia oficial de hotărârea oamenilor!
În această situație fabricanții nu mai știu ce să creadă, mai ales că doamna preoteasă a părintelui Cozma s-a lăudat peste tot că soțul ei va fi protopop!
Oamenii se întreabă în aceste condiții dacă nu cumva au fost vânduți! Mai mult se întreabă de ce ceilalți preoți în frunte cu Cricoveanu, nu au luat nicio atitudine față de această omisiune suspectă!
În sesizare oamenii se declară dezorientați, însă spun că sunt hotărâți să-și apere în continuare biserica și pe preoții lor!
Noi sperăm totuși că nu s-a ajuns la un asemenea grad de imoralitate în rândul clerului ortodox încât aceștia să fie toți asemenea paisiacilor și să fie în stare să-și vândă sufletele pentru niște arginți!

8 comments:

  1. Cosma este princpalul vinovat! nesocoteste oamenii din fabric! dar nu-l inteleg pe cricooveanu care sta cu limba in gura si se multumea astazi sa ne miruie si sa binecuvinteze! Care dintre preoti mai aredemnitate acolo? de ce-l lasa pe cozma sa juganeasca fabricu? chiar no trimis cosma ceam hotarat noi? isi bat joc de noi daca vine popa floci nu mai dau un ban la biserica

    ReplyDelete
  2. lui cosma ca preot iar trebui sa i fie frica de dumnezeu ,na trimis procesul ,nu a inceput demersurile ptr autorizarea cantinei sau ptr a incepe lucrari ptr a cheltui cei 50000lei de la minister. Doamne daca cosma este asa ce sa mai asteptam de la Lugojan sau is pe o mina

    ReplyDelete
  3. poate luni 30 05 2011 orele 17,30 vom invinge pe paisie si reusim sai dam puterea inapoi atunci ce mai face pai si cosma

    ReplyDelete
  4. puterea so dam IPS CORNEANU am vrut sa scriu

    ReplyDelete
  5. Cand i-a adresat profesoara intrebarile in biserica si Cosma i-a intors spatele trebuia sa-si dea seama TOTI ca pr Cosma are de ascuns lucruri - penal de serioase!!! Iaca n-a durat mult si poate se conving ca I-A VANDUT PE TOTI, CA JOACA DUBLU, CA E UN TICALOS! TINE OAMENII IN DEZINFOEMARE CA SA NU POATA FI TRAS LA RASPUNDERE DE ENORIASI, FUGE DE RESPONSABILITATE SI MINTE DE ICI PANA COLO!

    ESTE SLUGA DE STAPAN RAU SI E LA FEL CA STAPANUL, ORICAT DE MARUNTE I-AR FI ATRIBUTIILE!!! ASTA E COSMA! FOFTITI DE GUSTATI, DACA VA TINE STOMACUL!

    ReplyDelete
  6. Cosma este un kamikaze social...

    ReplyDelete
  7. Sustin preotii Fabricului, MINUS Cosma si Morar. Morar se aude ca ar fi fost unul din examinatorii concursului samavolnic. Epurare generala in BOR din Banat! Sa plece paisie cu tot cu prasilele lui! Banda infecta de ticalosi!

    AM ZIS SI REPET, LA NESFARSIT DACA E NEVOIE, COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC. D'AIA L-A SCHIMBAT PAISIE PE CRICOVEAN !!! CU CRICOVEAN NU-I MERGEA, II STATEA CA UN SPIN IN OCHI!!! COSMA E DE CERCETAT PENAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC
    COSMA E OMUL LU' PAISIE IN FABRIC

    ReplyDelete
  8. enorias din fabricMay 30, 2011 at 2:09 PM

    Prin faptul ca nu a inaintat procesul verbal la Arhiepiscopie, pr Cozma a demonstrat, pt a nu stiu cata oara, sfidarea cu care trateaza oamenii Fabricului!

    E de un cinism greu de imaginat; sa stii ca se va descoperi ceea ce faci, datorita framantarilor existente, si totusi sa-ti bati joc de oameni in halul asta, pe fata, fara nici o jena, te apuca lehamitea!!!

    E trist ca un om al clerului sapa Biserica pe dinauntru!

    RUSINE, DOMNULE COZMA!!! NU MAI AVETI CUVANT IN FATA OAMENILOR!

    ReplyDelete