Tuesday, May 24, 2011

Ave Cezar, sau Ave Myself!

UPDATE
Săru'mâna părinte


Aflăm deja de nemulțumiri ale ierarhilor care nu au fost de acord cu hotărârea luată în Sfântul Sinod!
Se ridică întrebarea, de ce nu a fost informat și IPS Nicolae de ordinea de zi a Sinodului, mai ales că actele oficiale sosite de la Timișoara, și semnate de Inaltpreasfinția Sa, nu conțin nicio referire la cele ce s-au discutat! De ce nu a fost informat IPS Nicolae de cele ce i se opozează pentru a se putea apăra?
În mod normal, conform statutului BOR și a regulamentelor de funcționare a bisericii, o astfel de problemă trebuia trecută preliminar prin Comisia Juridică, apoi se cerea o poziție oficială Mitropolitului și de abia apoi se lua o hotărâre în Sfântul Sinod! Cine a făcut presiuni pentru a se introduce pe ordinea de zi execuția fără actele prealabile?
Toate aceste lucruri, și în plus faptul că unul din opozanții de marcă, principial vorbind, ai Mitropolitului Banatului, și anume Mitropolitul Ardealului, a votat în favoarea IPS Nicolae, ne face să credem că de fapt tot evenimentul are mult mai multe implicații decât cele ce rezultă imediat. S-ar părea că este de fapt o încercare de izolare chiar a direcției reformatoare a BOR, și încercarea de a intra pe o pantă ultraortodoxă.
Un puci la nivel de Patriarhie!
Din acest punct de vedere atragem atenția opiniei publice în legătură cu încercările de destabilizare a ordinii firești din viața creștin ortodoxă românească prin aceste mișcări centrifuge care nu pot să aibă decât rezultate devastatoare pentru BOR!
De ce trebuie să ne aducem aminte într-una, într-una de Brutus? Chiar nu ne-am deșteptat de loc?
Oare nu ar fi mai bine să ne alegem noi cezarul care merită, decât să ne resemnăm cu un AVE MYSELF al TIRANULUI?

AVE MYSELF

3 comments:

  1. pai paiul asta e ca un floc in calea paiului vis-a- vis de IUBITUL NOSTRU MITROPOLIT NICOLAE

    ReplyDelete
  2. IN 6 IUNIE SE PRECONIZEAZA CA VA FI PAISIE LA LUGOJ LA CONFERINTA PREOTEASCA DE LA PROTOPOPIAT! DIN ANUMITE SURSE SE PRECONIZEAZA UN MACEL IMPOTRIVA SA! SUNT INVITATI TOTI CE VOR SA-I APLICE O PALMA PESTE FATA SI UN SUT IN FUND! ASTEPTAM SI PRESA!

    ReplyDelete
  3. ai!ai! ce-o sa iasa la lugoj. ca-i satula deja lumea din oras de cerbu, ca si-a facut 7 averi din furaciuni, ca numai de asta e bun. numai el se crede mare si tare!

    ReplyDelete