Monday, May 23, 2011

Temeiul, unde este Temeiul???

Opinia publică Timișoreană este indignată de prosteala pe care ne-o servește purtătorul de cuvânt al Patriarhiei!
Chiar așa? Voi chiar ne credeți proști?
O astfel de decizie, EXCEPȚIONALĂ!!! (sic!), trebuie motivată mult mai serios.
Și când spun serios, mă refer la faptul că trebuie neapărat arătat referatul asumat de semnatari în urma căruia s-a luat o astfel de decizie.
NE INTERESEAZĂ REFERATUL ÎN MOD SPECIAL!
Trebuie arătate publicului dezbaterile pe raport, și trebuie motivată statutar decizia Sinodului, pentru că este o decizie care are consecințe juridice nedrepte asupra unei persoane, un om, nu un lucru!
Altfel se numește vot în necunoștință de cauză și atunci este NUL, sau abuz împotriva intereselor persoanei, sau cum le place paisiacilor să se joace cu termenii, management defectuos, sau cum vreți dvs.!
Asta dacă nu există subtext!
Dacă există, atunci, da, o dai la întors, pentru că poate cele scrise în raport nu sunt sustenabile și vor conduce la câteva dosare penale pentru abuz în serviciu împotriva intereselor peroanei, pe civil la ceva calomnie, după aia se lasă cu ceva controale de la ITM, norme duble, chestii la legislația muncii și iar penale, etc.! Da! Așa se poate înțelege de ce nu prezentăm toate cele, cum ar fi normal, ci secretizăm toate, spre binele bisericii! Frumos, nu!
Parcă am mai trăit dintr-astea în vremea aceea!
http://www.ziuadevest.ro/eveniment/20075-ultimele-zile-de-semntur-pentru-inalt-prea-sfinitul-nicolae-.html

http://www.debanat.ro/2011/05/patriarhia-romana-clarifica-situatia-mitropolitului-banatului/

http://www.oradetimis.ro/patriarhia-lini%C8%99te%C8%99te-enoria%C8%99ii-decizia-privind-retragerea-dreptului-de-semnatura-a-mitropolitului-corneanu-este-temporara/actualitate/2011/05/23/

http://www.opiniatimisoarei.ro/patriarhia-explica-decizia-prin-care-fost-decazut-din-drepturi-mitropolitul-banatului-ips-nicolae-corneanu-si-cere-enoriasilor-sa-se-calmeze/23/05/2011

 http://www.renasterea.ro/stiri-timisoara/actualitate/patriarhia-indeamna-la-calm.html

2 comments:

  1. In sfarsit, s-a ajuns la punctul culminant: REFERATUL INTOCMIT DE IONEL POPESCU(sef al cancelariei mitropolitane), sustinut de pr. Sebastian Ardelean, ec. Ioan Savu(membri in Adunarea National-Bisericeasca si in Consiliul National Bisericesc) si vizat de prof. univ. dr. Dumitru Popovici, sef la Fisc, membru in Consiliul Eparhial si in Adunarea Eparhiala. Bineinteles, actul este o ADEZIUNE fata de paisie si INALTA TRADARE A MITROPOLITULUI BANATULUI SI A MOSTENIRII SPIRITUALE ACUMULATA DE URBEA TIMISOAREI IN ULTIMA JUMATATE DE VEAC!

    ReplyDelete
  2. cuvant catre PF DANIEL
    IN 1989, AM IESIT CU PIEPTURILE GOALE SA NE CASTIGAM LIBERTATEA! ACUM, SUNTEM INDEMNATI SA STAM CUMINTI IN BANCA NOASTRA. DACA SI ATUNCI NU IESEAM PE STRAZI, SI ASTAZI POATE CA MAI ERAM IN COMUNISM SI FARA LIBERTATEA DE CARE NE BUCURAM ACUM. ASADAR, SA STAM SA NE RUGAM! NOI VA SPUNEM ASA: ESTE VREMEA SA LUPTAM PENTRU LIBERTATEA NOASTRA. ACEST COMUNICAT DAT ESTE UNUL DEOSEBIT DE IMPACIUITORIST, DAR ARE O METEAHNA:SUFERA DE NEADEVAR! NU VOM SPUNE DEOCAMDATA: AZI IN TIMISOARA...

    ReplyDelete