Monday, May 23, 2011

Ne vedem, miercuri, la orele 18, la Catedrală!

Este foarte important să fim uniţi, acum, când Răutatea încearcă să ne lovească şi în suflet, uitând că acesta e nemuritor, aşadar foarte tare, cu adevărat de neînvins.
Mitropolitul nostru nu-şi pierde NICIO CLIPĂ nădejdea în Cel de Sus. Prin seninătatea şi răbdarea sa fără margini ne îndeamna să fim puternici, uniţi, de neclintit. Acest precedent ignobil ivit în Biserica noastră trebuie răsturnat, prin dreapta decizie a Patriarhiei Române, la cererea noastră scrisă, argumentată onest şi ferm.
NOI, CREDINCIOŞII MIRENI (fiind foarte mulţi, fiind chiar trup şi suflet cu biserica neamului, încep aici cu laicii ortodocşi) ŞI TOT CLERUL DE BUNĂCREDINŢĂ - DEVOTAŢI FIIND BANATULUI, ŢĂRII NOASTRE ŞI RELIGIEI CREŞTINE - AŞA SIMŢIM.
Sunt convinsă că ni se vor alătura şi credincioşi de alte confesiuni, chiar şi liber cugetători, deoarece, atunci când un mare om de cultură şi îndrumător spiritual este umilit, oamenii adevăraţi nu pot rămâne indiferenţi. Spiritul Timişoarei e viu, el nu poate fi nesocotit!
Poimâine, SCRISOAREA DESCHISĂ va fi redactată, va fi citită, apoi, publicată, în Ţară şi peste hotare. Numai solidaritatea poate asigura izbânda cauzelor drepte!
Doamne, ajută!

Prof. univ. dr. Viorica Bălteanu , 23 May 2011

2 comments:

  1. Domnule Paisie, te rugam frumos: PLEACA din BANAT! Ai adus foc strain in SANCTUARUL NOSTRU CULTURAL SI RELIGIOS

    ReplyDelete
  2. Mitropolitul Nicoale al Banatului este un model de sfintenie, de demnitate, de curaj, rabdare si smerenie, de blandete si intelepciune. Are toate calitatile unui bun ierarh, asa cum a fost mereu. Uita-ti numai cum l-a suportat pe episcop, fara sa ii adreseze o acuzatie, stiind bine ca deciziile sale nu sunt puse in aplicare, ca se fac tot felul de ticalosii in numele lui. S-a dus ca mielul la taiere. Il are pe Hristos in inima si in minte si toata viata sa este un model de credinta si iubire de Dumnezeu.
    Sa il ajute Dumnezeu, pe care l-a slujit cu atata daruire sa treaca cu bine de aceste clipe urate, credinciosii sunt alaturi de el si se roaga. Il iubim, il cinstim, ii suntem alaturi si nu il vom lasa sigur. Nu este singur, Dumnezeu vegheaza asupra lui si merita sa i se faca dreptate.

    ReplyDelete