Tuesday, May 31, 2011

Consiliul Parohial vs. Consiliul Eparhial

Deși riscăm să devenim plictisitori cu vs-ul ăsta repetat obsesiv, este totuși, după cum ați observat în ultima vreme, în duhul promovat de noul sfetnic luminat al Arhiepiscopiei Timișoarei, paiSIE (aici a fost făcută o aroganță paisiacilor, pentru cei ce nu s-au prins din prima!).
Ne întrebăm, în lumina evenimentelor petrecute în Fabric, ce se va întâmpla mâine acolo?
Cine se va izbăvi? Consiliul Parohial sau Consiliul Eparhial.
Ca să fiu și mai explicit: Biserica Ortodoxă sau Biserica Catolică Ortodoxă?!?!
De ce diferența asta?
Pentru că, în lumina învățăturii noastre ortodoxe, la iconomia bisericii lucrează și credincioșii, nu numai clericii. Adică enoriașii ar trebui să aibă un cuvânt de spus în gestionarea parohiei, și nu să se supună orbește "bulelor infailibile" venite de la centru!
Degeaba se propune paiSIE ca mare pravoslavnic, după ce dai jos barba de pe fața lui, el rămâne un spirit mai catolic decât Papa de la Roma!

http://www.ziuadevest.ro/actualitate/20324-noul-paroh-din-fabric-este-un-pop-de-la-ar.html

În plus, dacă veți avea răbdarea să lecturați materialul, veți remarca faptul că Fabricul este un caz SPECIAL!
Acolo singurii care mai pot să-și apere "nevoile și neamul" sunt doar enoriașii! Deoarece se pare că din punct de vedere moral preotul paroh Cozma a fost anulat de nehotărârea (a se citi de fapt oportunismul) lui de a-și îndeplini misiunea de păstor al fabricanților!  
Săracu' s-a compromis într-atât prin totala lipsă de personalitate/acțiune/hotărâre, pierzându-și astfel legitimitatea, încât Fabricul a devenit într-adevăr un caz pentru BOR!
Nu aș vrea să fiu în pielea lui! Și nici în pielea celor care au provocat scandalul!
Sunt la fel de vinovați!

2 comments:

  1. Asta e politica clicii ticaloaso-fanariota popescu-paisie (cu litere mici ca mai mult nu merita) de a promova un sclav samavolnic in demnitati mai inalte.
    Asta i-au promis lu' cozma si pt functia de protopop, nelegiuitu' a vandut o comunitate intreaga! Si daca accepta si daca nu, e mai mult decat evident ca de cand e paroh N-A MISCAT UN DEGET pt parohie, ci dimpotriva a pus cat mai multe bete in roate a putut!
    Ceea ce e mai grav e ca pozeaza in sfant si incearca sa ne prosteasca pe noi enoriasii - pervers caracter!!!
    Ma mir cum nu-i e jena si rusine de sa-i crape obrazul cand predica in biserica, sa dea lectii de virtute altora cand el insusi e un fariseu de prima mana! A ajuns la batranete in fruntea bucatelor dar i-a si luat Dumnezeu discernamantul!
    Mi-e scarba si lehamite de un asemenea om, Dumnezeu sa ma ierte! Ce face e cu atat mai grav, cu cat e preot.
    Dreptate avea ala din ziar, ar trebui sa se uite ca are o familie si pot plati oameni nevinovati pt magariile lui!
    RUSINE!!!

    ReplyDelete
  2. Domnule redactor, felicitari!

    ReplyDelete