Monday, May 23, 2011

Intelectualii Timișoarei iau atitudine!

Avem semnale importante că mediul universitar și cultural al Timișului, atât de apropiat Vlădicului nostru Nicolae, nu a rămas indiferent la drama pe care părintele nostru, prietenul și camaradul lor o trăiește la vârsta senectuții, vârstă care ar trebui să fie și cea a secerișului! Se vede prea bine faptul că Mântuitorul a vorbit profetic, atunci când a spus că unul este semănătorul și altul secerătorul!
Însă din punct de vedere uman, acest lucru nu poate să nu rănească! În epoca luminii și a deșteptării umanității să asiști la martiriu ca pe vremea Sfântului Ioan Gură de Aur, parcă este destul de greu de acceptat!
Vlădicul nostru, pentru Banat, este ceea ce a fost la vremea respectivă Ioan Gură de Aur pentru Constantinopol, și păstrând proporțiile, nu cred că este vreo exagerare și nici o ligușeală!
A polarizat în jurul său toate forțele generatoare de omenie, lucru rar întâlnit în vremea noastră!
Chiar și celor care ar încerca să critice o astfel de aborbare, le cer cu toată celeritatea să se pună în locul nostru, al Bănățenilor!
Înțelegeți că ne-ați omorât părintele, ne-ați distrus mitul, ne-ați negat eroul! Ne-ați omorât! Ne-ați dat anatemei! 5o de ani din istoria noastră ați aruncat-o la gunoi!
Nu uitați de zicala: ce ție nu-ți place altuia nu-i face!
Ce ar fi dacă cineva, în epoca libertății, ar veni să te anuleze?
Nasol! Nu?
Ei, asta se întâmplă acum în Banat!
Tot ce a construit un OM este aruncat la gunoi!
Chemăm cu cea mai grea chemare, la omenie, la sinceritate, la bună credință, pe cei care au un nume, să nu uite pe cel ce le-a fost camarad pe baricada SOFIEI!

1 comment:

  1. ati citit sper cu atentie comunicatul de la PATRIARHIE, privind motivatia si consecintele ei.
    mai mult, se face un apel la enoriasii si preotii care il sustin pe IPSS Nicolae si pe pese paisie( sic!) sa dea dovada de retinere si ascultare, folosind rugaciunea ca mijloc de netulburare.
    dar cine oare face mai mare tulburare decat aceia care au uneltit si au reusit sa fabrice un document mincinos prin care vladica nicolae sa fie despuiat de toate prerogativele sale legitime.
    se vede o ranchiuna clara, din motivatie, si faptul ca se invoca ASCULTAREA neconditionata fata de hotararile sf sinod, denota lipsa de legitimitate si chiar slaba motivare a hotararii sf sinod.
    cred ca vladica nicolae isi va vedea cu proprii sai ochi urmasul la tronul mitropolitan!
    si avem nadejde ca va un foarte vrednic ierah!

    ReplyDelete