Monday, May 9, 2011

Excepția care confirmă regula

De obicei, când un candidat la un post de preot în oraș vrea să se înscrie la concurs, i se dă în cap cu statutul BOR, care prevede o vechime de 5 ani în cler pentru astfel de situații.
Tot așa, atunci când un candidat reușește să obțină un post de preot în rural, i se pune în vedere că în conformitate cu statul BOR nu are voie să ceară transfer la altă parohie mai devreme de 5 ani.
Totuși, acest lucru nu este respectat, ci numirile, transferurile și concursurile se fac pe baza pilelor, cumetriilor și relațiilor.
Exemplificăm:
La Bencec - transfer de la Comeat, însă preotul Vasile Mânea e preot acolo de aproape doi ani, dar este protejatul episcopului vicar și a preotului Bolbos - va spune ceva numele? - unchiul lui Bolbos de la Rutiera - cumetrii și influențe,
La Mehala - diaconul Andrei Lehaci concurează la post de preot, deși vechimea în cler nu depășește nici 4 ani, totuși este pila prietenului episcopului vicar, parohul de la Mehala, pentru a închide cercul ezoteric mehalagist, (la Mehala această stare e generalizată, deja, nici preotul Marius Șonea când a concurat nu a avut 4 ani de preoție, dar a avut cu ce)
Numirile de diaconi la parohiile de oraș se fac fără concurs, doar pe baza cumetriilor pentru a genera viitoare posibile infracțiuni de dare de mită sau trafic de influență pentru posturile de preoți,
La alții însă pogoromintelor nu se aplică, nu dăm nume ca să nu generăm repercursiuni,
ETC. - informațiile se găsesc chiar pe site-ul Mitropoliei Banatului.
În concluzie, atunci când cetățenii integrați în aparatul administrativ și de represiune al Arhiepiscopiei au nevoie să dea în cap unora cu statutul, îl folosesc atât de acribicesc, dar când e vorba de propria lor etică profesională fac apel la toate pogorămintele posibile în modul cel mai discreționar și rușinos cu putință, pe principiul că:
Legea este un gard pentru a opri javrele, dar pe care dulăii îl sar, iar cățelușii trec pe sub el!

4 comments:

  1. scris este in sf.si dumnezeiasca scriptura:in vremea cea de pe urma vor sluji lupi imbracati in blana de miel.
    recentele numiri de preoti fara concurs nu mai mira pe nimeni, sunt rezultatul conducerii despotice a cuplului ionelas-paisie

    ReplyDelete
  2. da asta e problema ei se acopera cu statutul cand gresesc,si pe tine te omoara cu el cand gresesti ,deci il interpreteaza dupa bunul lor plac

    ReplyDelete
  3. PARINTELE COSMA E OMUL LUI PAISIE in parohia Fabric!!! Nu face nimic pt parohie!!! Pune bete in roate, sa nu se poata face nimic, ca mafiotii lu' Pai sa inchida si cantina si poate si biserica! De asta nu a acceptat ca nici unul din ceilalti preoti sa fie de fata la controlul de joi, pentu ca SUNT MANA IN MANA!!!!!!!!!!!!!!
    Minte toata comunitatea si ne vinde pe toti pt bani!!! Atat valoram pt dumnealui!!! Niste plasticuri cu numere pe ele.
    Minte si vinde pe toti si toate din razbunare. E un individ marunt si plin de invidie care se vede acum la batranete ajuns in fruntea bucatelor!!!!!!!!!! Nu-i pasa deloc de oameni!!!!!!!!!!!!! E un ticalos, o jigodie!!! Mi-e greu sa cred ca nu stie ce face, pt ca ar insemna ca nu e in deplinatatea facultatilor mintale. Isi bate joc de noi toti!!!!!!!!!!!!!!!
    TREBUIE SCHIMBAT CAT MAI CURAND POSIBIL, altfel FABRICUL NU O SA MAI FIE PAROHIE CI REST ALIPIT UNEI ALTE PAROHII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TREZITI-VA OAMENI BUNI!!! NE VINDEEEEE!!!!!

    ReplyDelete
  4. PARINTELE Cosma este o victima COLATERALA a domnului paiSIE

    ReplyDelete