Monday, May 23, 2011

Paralelă între Mitropolitul Nicolae și paisie

Vă prezentăm un rezumat al tsunamiului de comentarii generat de actul samavolnic împotriva Vlădicului nostru Nicolae al Banatului! 
Și pentru cei ce ar fi tentați să ne atragă atenția la greșeala din titlu: 
NU E GREȘEALĂ! 
paisie nu merită nici măcar o p capitală! La literă mă refer, nu la altceva!
 
Oricine se trezeşte comentând?
 
Cu îngrijorare am citit răbufnirile de ură şi de rasism ale unor comentatori. Un român este la el acasă oriunde pe pământ dacoroman. Nu pentru că este din altă regiune a României este contestat Paisie Lugojanu de către oamenii de bunăcredinţă, ci pentru că este neleal, cârcotaş, uneltitor, total lipsit de calităţile unui bun creştin din clerul înalt(curăţie sufletească, blândeţe, toleranţă, înţelepciune, bunătate, cunoaştere temeinică a tradiţiilor, capacitate de dialog şi mediere, inclusiv în limbi străine), astfel că predicile sale răstite alungă oamenii din biserică, în loc să-i mângâie sufleteşte, să-i îmbogăţească spiritual, cultural, să-i încurajeze. Un păstor de suflete foarte stimat şi mare om de carte precum Mitropolitul nostru merită cu totul alt tratament din partea credincioşilor, ca şi din partea Patriarhiei Române. Persoana care susţine că Î.P.S.S. Nicolae ar fi neputincios MINTE. Are intacte toate însuşirile unui înalt ierarh: discernământ fără cusur, înţelepciune, cultură enciclopedică, altruism, credinţă tare, toleranţă, cu ajuttorul Domnului a depăşit perioada durerilor fizice insuportabile. Acelaşi comentator - fireşte, sub protecţia anonimatului - îşi permite să arunce acuzaţii infamante, cu consecinţe penale la adresa Mitropolitului Nicolae şi adresează ditirambi fără niciun suport real la adresa vicarului, care a uitat cine l-a ridicat în cin. Minciuna, făţărnicia, nerecunoştinţa sunt atitudini diavoleşti. Halal curaj să-ţi minţi binefăcătorii şi pe superiori, crezând că aceste jocuri vor avea sorţi de izbândă, pe termen mediu şi lung! Halal rectitudine morală şi devotament faţă de credinţa neamului! Chiar nu mai au frică de Dumnezeu unii?
Prof. univ. dr. Viorica Băllteanu

3 comments:

  1. Domnule redactor-general, te iubesc si te stimez nepamantean de mult! ma aplec in fata Domniei Voastre si a echipei DVS!

    ReplyDelete
  2. http://www.debanat.ro/2011/04/preotul-matis-canta-versuri-cu-tenta-erotica/ADICA DE INIMA INFOCATA!
    IAUZI IA !
    dedicatie muzicala de la parintele matis, pentru domnu paisie cel cu vinon coa pintru mandrile din BANAT !

    ReplyDelete
  3. Nu au frica de Dumnezeu si ne mint ca pe niste prosti. Mitropolitul Nicolae este bine, mai ales din punctul de vedere al discernamantului, iar episcopul e Satana pe pamant. Nu am vazut un om mai demonic ca el, plin de ura si rautate. Patriarhia greseste crunt la situatia din Banat, nu cred sa nu sa ii fie cunoscute ticalosiile acestui episcop. Totusi, legile bisericii sunt altele, un episcop este dat jos destul de greu din functie si celor de sus le este frica sa actioneze, vezi doamne ca e prea sfintit. Unde e sfintit ticalosul asta, in focul iadului? Trebuie sa plece cat mai repede, altfel nu se vor linisti lucrurile aici. Cat tupeu sa mai stea, cand atata lume stie ce a facut si cum si-a batut joc de atata oameni, cata durere si suferinta a provocat. Nu are rusine, nu are Dumnezeu ticalosul asta de episcop.

    ReplyDelete