Wednesday, May 18, 2011

Dacă durerea mea s-ar cântări!

Un gând pentru Vlădica Nicolae!

Doamne, cât s-au înmulțit cei ce mă necăjesc! Mulți se scoală asupra mea;
Mulți zic sufletului meu: "Nu este mântuire lui, întru Dumnezeul lui! "
Iar Tu, Doamne, sprijinitorul meu ești, mărirea mea și Cel ce înalți capul meu. 
Cu glasul meu către Domnul am strigat și m-a auzit din muntele cel sfânt al Lui. 
Eu m-am culcat și am adormit; sculatu-m-am, că Domnul mă va sprijini. 
Nu mă voi teme de mii de popoare, care împrejur mă împresoară. 
Scoală, Doamne, mântuiește-mă, Dumnezeul meu, că Tu ai bătut pe toți cei ce mă vrăjmășesc în deșert; dinții păcătoșilor ai zdrobit. 
A Domnului este mântuirea și peste poporul Tău, binecuvantarea Ta

De ce acestea? Pentru că mâine este cumpăna trădării!
Mâine, "Înțelepciunea este mai de preț decât armele de luptă, dar o singură greșeală nimicește mult bine"!
Mâine, "puțină nebunie strică prețul la multă înțelepciune"!
Și pentru că mâine s-ar putea să vedem că "Nebunul este ridicat la dregătorii înalte, iar cei vrednici stau în locuri de rușine"!
"Am mai văzut robi călări pe cai și căpetenii mergând ca robii pe jos".
Însă, să luăm aminte!
Întotdeauna "O muscă moartă strică amestecul de untdelemn al celui ce pregătește miresme"!

Nicolae este Mitropolitul Banatului din 1962!
Este unul dintre cei mai longevivi mitropoliți din Istoria Bisericii Ortodoxe!
A lasat în urmă și bune și rele, dar cel mai IMPORTANT, a lăsat în urmă o moștenire culturală, pe care doar oamenii de avangardă o generează!
A depășit cu eleganța-i caracteristică timpul nostru!
A fost și este un vizionar, ceea ce se întâlnește din ce în ce mai puțin în rândul clericilor contemporani!
Chiar dacă a greșit, a făcut-o de dragul lui Dumnezeu și a oamenilor, adică a Bisericii!
A înțeles cine este Dumnezeu și ce este Biserica mai bine decât noi toți care suntem contemporani cu el!
A fost și este părintele nostru!
ȘI PENTRU ASTA TREBUIE SĂ-I ȚINEM PARTEA, INDIFERENT CE!

13 comments:

  1. Doamne ajuta, Inaltpreasfintitului nostru Parinte Mitropolit Nicolae sa scape de rautatea propriului Consiliu eparhial si Sfantul Sinod sa cantareasca drept si sa-l lase pe Vladica nostru cu pace si in pace a-si incheia activitatea harazita lui de Domnul! Curaj, Parinte Mitropolit! TIMISOARA si BANATUL te iubeste si te respecta

    ReplyDelete
  2. Nu maine va fi judecat cazul mitropolitului Nicolae, ci poimaine, 20 Mai 2011! cata rusine sa se ridice impotriva sa chiar Paisie cu mirenii din Centrul Eparhial! Calaii Timisoarei!

    ReplyDelete
  3. Hai mai terminati! Il plangeti pe comunistul asta si pe cel care a pus doar lichele in biserica. A stat indeajuns, ibatranind in rauati. Sa mai vina si altii, si asa nu mai e in stare sa faca nimic. Si ce cultura a lasat in urma? Scrierile de la securitate? Ar fi ajuns poate un reputat patrolog daca si-ar fi vazut de vocatia pe care de multe ori a tradat-o.Ii respecati cumva acestui diplomatia cu care v-a prostit de atatia ani ? Dumnezeu sa se milostiveasca de el si sa randuiasca un ierarh ORTODOX in banat care sa paseasca pe cultura duhului lasat ca zestre spirituala de catre ocrotitorul nostru Iosif dumnezeiescul ierarh.

    ReplyDelete
  4. Cred ca mai sus a scris Jupanul Paisiac...il manca-n cur acum si nu stie cum sa se "scarpine" de Inaltul nostru...sau a scris Spanul-Jupanul Popescu?!?Sa le fie RUSINE si OSANDA VESNICA IN VECII VECILOR...AMIN!Sper(desi e pacat!) sa le cant Sleahtei din MBT in sens metaforic:"Cu duhurile dreptilor..."P.S.:IPS Nicolae fi tare si nu te lasa!Poate trupul te-a lasat dar mintea IPS Tale nu...

    ReplyDelete
  5. Propun ca "VAnzarotul pe Arginti Paisie Barba-Sura(prindeamar de p..a) sa se duca EP(eligibil-pupincurist) mitropolit pe Paneta Pluto!Cred ca nici acolo E.T.-extraterestrul(celebrul personaj de film) nu-l primeste ptr ca pute a Hoit si Fecale lasate la macerat in hazna!dovada?!!?:culoare lui cea CACANIE!Afara GUNOIULEEE DIN MBT!!!

    ReplyDelete
  6. PAISIE TALPA-IUTE CUM TE PRINDE...CUM TE FUTE!
    TE MAI LASA CINCI MINUTE...IAR TE PRINDE...IAR TE FUTE!Aviz PREOTILOR din MBT!daca va place la "dos",lasati-l pe Paisie sa vi-o TRAGA LA PROPRIU!Vrem atitudine din partea preotzilor oropsitzi din MBT; si nu in ultimul rand:ATITUDINE!!!

    ReplyDelete
  7. Ma da prosti mai sunteti. Cum scrie cineva ceva care nu are aceasi opinie cu voi, imediat acuzati ca ar fi omul lui paisie sau chiar paisie. Ba, treziti-va si nu va mai bateti joc de voi. Cie dracu e radacina din aceasta eparhie? Nu Nicoale l-a facut pe paisie episcop? Nu Nicoale a promovat acesti oameni care acum ii fac ceea ce au invatat de la el? Si vasile lazarecu cum a plecat si de ce? Ati uitat astea? Ori pleaca toti securistii astia de la mic la mare ori ramanem de cacat. Si nu va mai speriati degeaba ca Paisie e produsul lui Nicolae.
    Si altceva!
    Ce faceti voi aici nu e atitudine, e prostie. Ce s-a rezolvat de cand scrieti aici. Daca sunteti atat de tari luptati dracului pe fata si spuneti ce aveti de zis, nu latrati ca si cainii ca oricum caravana trece si voi ramaneti cu latratul. Nu cred ca ajuta la nimic modul asata. Fiti eroi si luptati acolo unde trebuie, nu sub anonimat va dovediti viteji, ci doar niste frustrati fara curaj. Imi pare rau dar nu asa ve-ti schimba nimic. Schimbati-va voi si asa o sa aveti si episcopi mai buni. Pana la urma primiti ce meritati.

    ReplyDelete
  8. CINE LUCREAZA CELE ALE CELUI RAU SI CHIAR IL INVOCA IN COMMENTUL SAU NU FACE NICI CAT O CEAPA DEGERATA...
    DACA TE DAI CURAJOS, IA SEMNEAZA MATALUTZA CU NUME, PRENUME SI FONCTIE.
    SI TOTUSI AR MAI FI CEVA DE FACUT:
    PROTEST PASNIC IN FATA MITROPOLIEI CONTRA ABUZURILOR SAVARSITE DE CAMARILLA PAISIACA ESTE DREPT CU ARHI-INGADUINTA BATRANULUI MITROPOLIT NICOLAE, CARUIA DEJA UNII I CANTA PROHODUL !
    MAI ADASTATZI UN PIC !
    NU AM INTELES IN CE CONSTA "CAZUL MITROPOLITULUI NICOLAE" CE SE IA MAINE IN DISCUTIE LA SINOD?

    ReplyDelete
  9. Maine se ia in discutie la sinod daca se poate oficializa OBRAZNICIA MAHALAGIOICULUI PAISIE de a avea dreptul de a face ce vrea el in Banat

    ReplyDelete
  10. Solutii:
    1)Cel mai probabil, IPS NiCOLAE, va iesi biruitor.
    2)Daca va fi luat dreptul de semnatura a Ips Nicolae si nu se va retrage sau se va accepta o girare(LOCOTENENTA) a treburilor Arhiepiscopiei Timisoara de un alt mitropolit va fi prapad pe Banat. Prapadul care va fi provocat de paisie greu va fi indreptat de cel care va deveni apoi MITROPOLIT LEGITIM in Banat

    ReplyDelete
  11. Este indicat daca se marseaza pe boala IPS NICOLAE ca mai bine sa se faca de urgenta alegeri ptr scaunul de mitropolit. O largire a puterii discretionare a lui Paisie echivaleaza cu distrugerea culturala a cetatii timisorene si a intregii provincii! Sper ca sinodalii sa nu se lase prada acuzei grave a istoriei! Dreapta judecata de la sfarsitul lumii nu cred ca-i va putea ierta! plus ca se va crea in sinod un PRECEDENT PERICULOS SI CEEA CE PROVOACA PAISIE ACUM VA FI ARMA DE PIEIRE SI PENTRU ALTI SINODALI CARE VOR AJUNGE PESTE 75 de ani!

    ReplyDelete
  12. premergator sf sinod, ieri la resedinta Patriarhala, a avut loc o ultima dezbatere privitoare la actulalizarea statutului bisericesc!
    consilierul patriarhal, parintele corduneanu, a intocmit documentatia privitoare la ABATERILE DISCIPLINARE!
    oare ce sa insemne aceasta?

    ReplyDelete
  13. ca trebuie sa intocmeasca un cod si cu ABATERILE MORALE ale Centrului Eparhial de la Timisoara! Sigur asta e mai gru. Trebuie sa lucreze cam 10 ani de acum inainte....

    ReplyDelete