Wednesday, June 20, 2012

Paisie judecat de Sinod

Urmare a scandalului "Furt din bani europeni la Arhiepiscopia Timișoarei", semnalat de mass-media națională, Sinodul Permanent a hotărât trimiterea la judecata Comisiei Canonice și Juridice a PS Paisie Lugojanu, la următorul Sinod al BOR, în iulie. Sinodul Permanent l-a considerat vinovat de grave abateri disciplinare pe episcopul vicar al Timișoarei și l-a pus la dispoziția forului superior. Se întrevede o sancțiune administrativă fără precedent.


Sperăm că se va face, în sfârșit, dreptate în Banat! PS. Paisie trebuie să plece!
Altfel nu va mai fi liniște aici!

9 comments:

  1. Acum 10 ani i-au prins la catedrala ca au furat ca porcii. Cazul "lumanarea". Ce s-a intamplat? Goanta a fost trimis disiplinar diacon la Fratelia, nu mai stiu, 6 luni-1 an. In perioada cat a stat disiplinar la Fratelia, Mitropolia, l-a avut in vedere si Goanta a primit Salar de Merit! Acum e seful Catedralei! Cine? Cel prins cu lumanarile acum 10 ani!
    Asa va fi si cu Paisie. Toti sunt niste pulalai, hoti, mincinosi. Probabil ca le va lua 1000 ron elor 22 sa poata sa se prezinte la Consistoriu cu bani. Mi greata de biserica

    ReplyDelete
  2. Sper din suflet sa fie adevarata stirea!!!!!!!Acest Demon aciuit in Biserica trebuie sa plece de aici!Aceasta Ispita a zilelor noastre trebuie sa dispara ! Acest Malefic care bantuie printre noi trebuie indepartat!Acest Uzurpator trebuie sa constientizeze ca politica lui nu trebuie sa fie banul si dorinta de marire!
    E prea frumos ca sa fie adevarat!Nu cred ca este un zvon!Nu mai stiu ce sa spun...
    Poate totusi Dumnezeu nu-si va intoarce fata de la noi si va face o minune pentru noi PACATOSII!Dumnezeu este bun si nu va lasa ca turma Lui sa fie risipita!Sa privim totul ca pe o lectie pe care am primit-o , numai bunul Dumnezeu stie de ce, si sa nu ne pierdem increderea in Biserica!
    Nu Paisie reprezeinta Biserica !

    ReplyDelete
  3. "Se întrevede o sancțiune administrativă fără precedent." = CACAT!
    Slagaru verii lui Paiu!
    http://www.youtube.com/watch?v=JGpCGfBP374

    ReplyDelete
  4. fratilor, ce se intampla cu Ziua de Vest, care nu mai scrie o litera despre cele intamplate???

    ReplyDelete
  5. a intervenit paiul prin oamenii importanti care sustin ziarul....DEGEABA...vor vorbi si pietrele....

    ReplyDelete
  6. Tiranul Banatului,TREBUIE SA PLECE!
    sa se duca unde a dus mutu iapa...la papuasi!

    ReplyDelete
  7. nu fiti rai, se va indrepta
    si ne va iubi ca un arhiereu,
    pana atunci sa luam aminte
    cu totii, glas 6:
    http://www.youtube.com/watch?v=rbLRQZH2Ib4

    ReplyDelete
  8. Editorialul? Steril, ca de obicei...
    Comentariile? Patinate...
    „Acum 10 ani... (...) Toti sunt niste pulălăi, hoţi, mincinosi”. (...) „Sper din suflet sa fie adevarata stirea!!!!!!! (...) Demon aciuit in Biserica trebuie sa plece de aici!” (...) „CACAT!” (...) „fratilor, ce se intampla cu Ziua de Vest...” (a intervenit paiul prin oamenii importanti care sustin ziarul....DEGEABA...vor vorbi si pietrele....” („Tiranul Banatului,TREBUIE SA PLECE!)
    Ştiţi cum e cu cu răul în umanitate?
    Omul există. Răul? Există! A nu-l vedea, sau a-l ignora, e o rebeliune. E o revoluţe împotriva inteligenţei (comune sau sofisticate).
    Pentru „colindătorii” Preasfinţitului Paisie: faceţi yoga „românească”, bivolariană – limbajul vă predispune. Ce va ieşi? O „închidere, ori o niciodată deschidere a spiritului, sau nedeschidere a lui niciodată” spre ceva ce poate însemna ceva...

    ReplyDelete
  9. in legatura cu respectiva Comisie Canonica si juridica vezi:
    http://www.patriarhia.ro/ro/structura_bor/sfantul_sinod_3.html

    ReplyDelete