Wednesday, April 27, 2011

Tot Banatu'i fruncea!

Deși ne-am obișnuit de ceva vreme ca cuca bătăii PF-ului Daniel să fie IPS Teodosie Machedon, sau cum s-o fi numind, iată totuși că făloșenia bănățanului și-a încordat grumazul și a pocnit!
Lugojanul Boancheș, dar nu  numai - mai este un Lugojan pe care o să-l anumim mai prâncolo, a vrut să întărească zâsa neaoșă, că Lugojanul trăbuie să le petreacă pră toace!
Prân alce vorbe spusa îi cam așa: (o să mă opresc totuși a încerca să mă exprim în grai bănățean pentru că este peste practica vorbirii mele, deși ar fi fost nostim, având în vedere personajele implicate)
În ziarul de mâine Ziua de Vest va apărea un articol delirant!
La Mitropolia Banatului este în plină desfășurare un puci împotriva IPS Nicolae.
Puciul devine astfel public, și necesită atitudine publică.
IPS Nicolae, Mitropolitul nostru, trebuie sprijinit încă o dată, împotriva uzurpatorilor conduși de PS PaiSIE Ion Gheorghe Lugojanu.
Dar ca să nu fim așa de enigmatici, să vă prezentăm faptele:
FOTO PAPER
http://www.ziuadevest.ro/actualitate/19313-consiliul-eparhial-analizeaz-megaeapa-de-la-biserica-sf-ilie-din-fabric.html
FOTO ONLINE (frustrații)
http://www.debanat.ro/2011/04/banu-i-ochiul-dracului-deviz-fictiv-la-o-parohie-timisoreana/

Totuși ce legătură au cele relatate cu puciul?! Păi..., să vedem!
Tot scandalul legat de Fabric a ajuns să inflameze întreaga Patriarhie, deși inițial IPS Nicolae, apreciind activitatea fostului paroh, a încercat să împiedice în consiliul eparhial debarcarea acestuia. Acest demers a fost sancționat la vremea respectivă ca fiind partizan și interesat, IPS Nicolae fiind acuzat de cetățeanul Savu, "tonomatul paisiaco-popescian", (i)sonat de Popovici, eternul, în sens solipsist bineînțeles, director al finanțelor timișene, de favoritism la adresa Cricovean-ului.
În vremea aceea zis-a IPS Nicolae: "Să vedem ce o să iasă de aici?! Iar la sfârșit dacă greșiți, știți voi, PM!"
Așa că, la presiunea autoproclamaților, Cricoveanul a fost etichetat - expirat - management defectuos!
Însă, șleahta, mânată de duhul pitonicesc, a p....t-o, vorba lu' Bona, care oricum nu are ce căuta aici, dar se potrivește! Adică a arătat că toată orchestra a convers spre interes pecuniar!
Și iată că MINCIUNA, PROSTIA și RĂUTATEA i-au lăsat cu "curu" - fund se zice la oală - în baltă, sau cu alte cuvinte, dracu și-a bătut joc de ei.

De ce mai zic puci?!
Pentru că la un moment dat autoproclamații au vrut să preseze mitropolitul cu retragerea în bloc de la ședințe dacă nu li se va face voia.
BĂTRÂNUL - și asta nu în sens peiorativ, sincer, ci cu o deosebită admirație - LE-A TRAS-O!

Mai apoi, auzi tu priveliște!
Mâine Consiliul Eparhial, care are în componența sa personajele molărite cu "ar urma o cacofonie" - că nu pot fi numite nici persoane, cu atât mai puțin personalități - "judecă" pricini!
LUPUL PAZNIC LA STÂNĂ! (sic!)
Este de-a dreptul hilar!

Sau poate mâine sunt chemați cei de la Fabric ca să fie martori la cererea consilierilor Mitropolitului Nicolae de eliberare din funcție pentru grave disfuncții în managementul prestat și la autodenunțul penal pentru abuzurile grave la adresa subordonaților.
Mă pișc ca să mă trezesc!!!

Lăsând la o parte gluma, totuși într-un registru serios, episcopul vicar și preoții care nu-și pomenesc în biserică Episcopul Titular se numesc schismatici, și sunt depuși din treaptă apriori!
Având în vedere acest lucru, considerăm că toate slujbele săvârșite de către Episcopul Vicar Paisie Lugojanul, care își desconsideră superiorul canonic, prin nepomenirea acestuia la Sfânta Liturghie, dimpreună cu toți cei care îl urmează pe schismatic, sunt sacrilegii, nu sunt valide și sunt pagubă pentru credincioși.
De aceea cerem public - CATERISIREA cetățeanului Ion Gheorghe care își zice EPISCOP VICAR Paisie Lugojanu, și a tuturor care nu se dezic de el!
De asemenea, considerăm că personajele care ocupă funcțiile de consilieri ai arhiepiscopiei Timișoarei și-au pierdut legitimitatea și trebuie să plece prin DEMITERE!
Mai mult, trebuie să sufere rigorile legii pentru faptele lor, pentru binele Bisericii Ortodoxe Române!

3 comments:

  1. Admiram condeiul distinsului redactor al blog-ului! FELICITARI REALIZATORULUI SAU REALIZATORILOR!

    ReplyDelete
  2. de ce nu nu ne mai este frica de camarila din mbt:
    http://www.adevarul.ro/actualitate/Soldatul_care_s-a_sinucis_pentru_libertate_0_470353466.html
    cititi articolul si ve ti INTELEGE!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete