Tuesday, April 12, 2011

Legea nr. 489/2006 - sau cum să-ți dai singur picioare în fund

Legea de mai sus este cunoscută și sub numele de Legea Cultelor. Aici am găsit un articol interesant pe care aș vrea să-l supunem atenției, mai ales că au sosit la redacție o serie de documente care arată o serie de ilegalități comise, sub formă continuată, de către autoproclamații de la MBT.
Citez:
Art.5. - (4) În activitatea lor, cultele, asociațiile și grupările religioase au obligația să respecte Constituția și legile țării și să nu aducă atingere securității publice, ordinii, sănătății și moralei publice, precum și drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
încheiem citatul.

Și acum să prezentăm problema:
În biserica timișeană, există slujitori care sunt încadrați pe mai multe funcții, acest lucru se știe foarte bine, prin cumul de funcții. Nimic anormal dacă s-ar respecta legislația muncii, însă chiar aici este problema, ea nu se respectă. Așa încât avem personal angajat cu norme de muncă întregi în mai multe locuri, suma orelor lucrate depășind de multe ori capacitatea umană de a acoperi un astfel de orar, ca să nu mai aducem vorbire despre respectarea legii. Și ca să nu credeți că vorbim prostii, exemplificăm:

pr. vicar administrativ Ionel Popescu:
         vicar administrativ Arhiepiscopia Timișoarei, normă întreagă
         consilier bisericesc Arhiepiscopia Timișoarei, normă întreagă - suplinește postul vacant de ceva vreme
         paroh Iosefin, normă întreagă
         ghid turistic în Țara Sfântă, etc
pr. Țârnea Ion:
         director tipografia diecezană, normă întreagă
         preot Freidorf, normă întreagă
pr. Itineanțu Gheorghe:
         preot catedrală - responsabil studenți, normă întreagă
         preot Mehala, normă întreagă

Exemplele pot continua la nesfârșit, majoritatea celor de la centrul eparhial au norme duble sau triple (Boancheș, Sfercoci, Lungoci, Vasiescu, Pavel, Carebia, Florescu, ETC)
Buuuun! Iată că totuși aceste lucruri au fost sesizate prin curajul unor preoți la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, dar ce să vezi, inspectorul care a fost desemnat să meargă în control era..., ați ghicit, fiică de preot. Asfel că, sub oblăduirea doamnei Corescu totul, sau aproape totul a fost mușamalizat.
Dar pentru că răspunsurile nu au fost satisfăcătoare, s-a mers mai departe, la Ministerul Muncii, Ispecția Muncii. Cei de acolo au cerut un alt control, însă, tot datorită "relațiilor", ITM-ul nu s-a mai sinchisit să facă lumină în această chestiune.
Așa încât, ne întrebăm, retoric firește, având în vedere în ce țară trăim, dacă nu cumva merităm să ne dăm singuri picioare în fund, ca să ne vină mintea la cap și să o lăsăm mai moale cu dreptmăritoria românească.
Documente:
Sesizare ITM

Răspuns ITM - control Arhiepiscopie
Răspuns ITM - control Protopopiat

Sesizare Minister

Răspuns Minister

Epopeea s-a sfârșit aici, deocamdată.
Însă e important a fi cunoscută pentru a vedea, cu documente, de fapt cine sunt cei care prădează biserica de bănuțul pe care văduvă îl pune în cutia milei și pe care parohiile îl varsă la deosebiții manageri ai Arhiepiscopiei Timișoarei. Iar totul se face cu bunăștiință, cu premeditare și în formă continuată.
Ce la vie!

3 comments:

  1. Daca se adevereste ca sunt incadrati asa dupa cum se semnaleaza aici atunci in TARA ROMANEASCA TALHARIA SE FACE CU BINECUVANTAREA BISERICII! I N C R E D I B I L!

    ReplyDelete
  2. Si ce e nou la asta? Biserica fura ca in codru, te jefuieste fie ca ai sau nu bani (nunta, pomana, inmormantare, botez, etc.). Ba chiar popii cer bani "fiindca te-ai ajuns" si acum e "datoria" ta sa dai hotilor. Evident, fara chitanta si/sau factura.

    Iar de aici pana la a le da un sfat amical mosilor si babelor cum sa puna stampila pe buletinul de vot a fost doar un pas. Si s-a intamplat si asta, tot pe meleaguri banatene.

    Astept momentul cand punem primul lacat pe un "monument" de arhitectura bisericeasca (aka biserica). Am credinta ca nu prea mult.

    ReplyDelete
  3. ăștia ne bagă în sclavie și foamete : BISERICA, credeți în ei și ajungeți ce sunteți

    ReplyDelete