Saturday, April 2, 2011

Oare cum este primit la doctorat un astfel de episcop?

Având în vedere ca iubitul nostru părinte episcop vicar Paisie Ion Lugojanu este înscris la doctorat la IPS Laurențiu Streza, și știind cum a trecut prin școala de teologie din Timișoara (apropo, pentru acest lucru trebuie să mulțumescă cu vârf și îndesat profesorilor, din păcate individul nu are cei șapte ani de acasă - sic!), ne întrebăm cum de a trecut de filtrul examenului de admitere?
Precizăm că, sub nici o formă nu suspectăm pe venerabilii profesori sibieni de vreun favoritism, ci mai degrabă pe cetățean de fraudă - lucru de altfel regăsit în caracterul individului încă din facultate, și astă declarație fără "bășcălie"!
Iată o mostră de înțelepciune neinspirată:


QED!
pentru cunoscători

2 comments:

  1. Delimiteaza Biserica de oameni! de aceea si macelareste turma lui Hristos. Oricine poate iubi Biserica ideala.
    Proba de incercare insa este daca o putem iubi pe cea reala(oamenii care o alcatuiesc.Magarul(PAISIE) nu poate si da cu copita si trage la caruta in acelasi timp.
    Acestea sunt valabile si pentru oricare membru al Bisericii.

    ReplyDelete
  2. CITAT DIN PS PAISIE LA STAMORA GERMANA (PROTOPOPIAT DETA): "Preasfinţitul Părinte [Paisie], în cuvântul său de învăţătură, a evidenţiat faptul că enoriaşii din parohia Stamora Germană au bucuria de a avea un preot „care să slujească mai întâi Biserica, adică pe Hristos, apoi pe credincioşi şi apoi să săvârşească ceva pentru casa lui”".
    COMENTARIUL MEU.
    Din scrierile Sf. Apostol Pavel si ale Sfintilor Parinti, Soma Theou sau Corpus Christi sau trupul/Biserica lui Hristos este formata din mai multe madulare, care suntem noi, oamenii, in vreme ce capul este Hristos insusi.
    Afirmatiile PS Paisie duc catre erezie. In Antichitate, ereticul Marcion, intors acasa, in Sinope, de la Roma, il intreaba pe batranul sau tata, preot crestin autentic: "ei, tata, stii cine sunt eu?". la care, venerabilul parinte ii raspunde afirmativ: "da, stiu, esti primul nascut al Satanei". PS Ta, cu afirmatiile de la Stamora germana "nu esti departe" de primul nascut al Satanei.
    UN SFAT: nu candida la demnitatea de Mitropolit al Banatului, ca nu esti demn.

    ReplyDelete