Wednesday, May 25, 2011

Joc diabolic pentru averea Bisericii Bănțene!

Aflăm cu tristețe de faptul că cele ce s-au bănuit despre culisele schimbării de la vârful Arhiepiscopiei Timișoarei sunt întru totul adevărate.

Prin promovarea unei astfel de soluții în Sfântul Sinod, și anume aceea de a-l păstra în scaun pe Mitropolitul Banatului, dar doar cu atribuții de episcop vicar - de a sfinții antimise și a transmite pastorale, s-a urmărit ocolirea intrării într-o vacanță de scaun arhiepiscopal și astfel intrarea într-un viciu procedural! Aveau nevoie de IPS Nicolae în scaun, dar fără semnătură!
Pentru că, în conformitate cu STATUTUL BOR, art. 134, alin. 2 și 3, pe perioada vacanțelor nu pot fi schimbate structurile bisericești și destinația averii bisericești!!!

SECȚIUNEA A III-A
Despre vacanțe
Art. 134 - (1) În caz de vacanțã a scaunului de Patriarh al
României, locotenența patriarhalã îi revine de drept primului ierarh
din ordinea prevãzutã în art. 12, alin. (2) din prezentul statut; în caz
de indisponibilitate sau refuz, urmãtorului, și așa mai departe.
(2) În caz de vacanțe ale scaunelor de mitropolit, arhiepiscop și episcop eparhiot, Patriarhul României, pentru mitropoliți și
mitropoliții, pentru eparhiile sufragane, vor numi locțiitori pânã la
întronizarea noilor titulari.
(3) Pe durata vacanței, locțiitorul de Patriarh, de mitropolit,
de arhiepiscop și de episcop eparhiot rezolvã doar problemele
curente ale eparhiei vacante, respectiv ale Administrației Patriarhale,
în cazul locțiitorului de Patriarh, fãrã dreptul de a face modificãri
în legiuirile și structurile bisericești sau de a schimba destinația
bunurilor bisericești.
(4) În caz de vacanþe la protopopiate, parohii și mânãstiri,
chiriarhii vor lua mãsuri pentru asigurarea suplinirii pânã la numirea
noilor titulari.

Avem informații certe că aceste lucruri erau pe cale să se întâmple, iar IPS Nicolae ar fi fost împotrivă!
Exemple:
- parohia Mehala Timișoara este pe cale să instrăineze câteva zeci de hectare de pământ la insistența mafiei paisiace;
- de asemenea Mitropolia Olteniei are interese de achiziționare a unor parcele de pământ de la MBT pentru construcția unor ferme zootehnice, etc.

S-a urmărit, așadar, evitarea prevederilor statutului de funcționare a BOR, pentru că este evident că oricine ar veni în scaunul mitropolitan al Banatului ar fi interesat să-și mențină capitalul mobil și imobil, și nu să-l înstrăineze!
În schimb, având un episcop vicar dubios la cârma Arhiepiscopiei Timișoarei, fără vreun viitor în Banat și nici vreo filiație sentimentală pentru Arhiepiscopia Timișoarei, s-ar fi putut lovi chiar în inima partidei reformatoare a BOR, știut fiind că IPS Nicolae este mentorul acestei direcții.

Prin urmare, avem căderea de a spune că această decizie nu face decât să arate că pentru unii contează doare interesele financiare și imobiliare, și că nu se dau la o parte de la nimic pentru a și le satisface, chiar dacă acest lucru înseamnă împroșcarea cu noroi a unor personalități marcante din istoria românească.
Chiar dacă în exterior puciștii afișează figuri angelice, ei nu sunt decât niște satane puturoase!

6 comments:

  1. Esti pe aproape...

    ReplyDelete
  2. PS Paisie are mari sanse sa ramana multa vreme in Banat... tinerii il vor sustine, probabil si Sinodul... Atitudinea voastra pentru preasfintitul ierarh nu este una potrivita. Acest blog ar fi bun de inchis.
    Si va linistiti voi.

    ReplyDelete
  3. daca il consideri asa de preasfintit de ce esti curios de acest blog. fa tu unul sa-i aduci osanale, poate iti da o parohie mai buna de muls.

    ReplyDelete
  4. Consider că este vorba de un abuz şi o nedreptate, mai ales când este vorba de personalitatea unică a Înalt Prea Sfinţiei Sale, căci toţi cei ce-i cunosc activitatea şi opera sa nu pot rămâne indiferenți. Sunt şocată şi indignată de această hotărâre.

    ReplyDelete
  5. Pacat, hotii astia vor reusi sa faca ceea ce nu au reusit comunistii,imputitul de Pavel din mitropolie,popescu ioniel,spinu,etc.

    ReplyDelete
  6. nu pot sa cred!!! lumea asta nu e decat un joc de culise!

    ReplyDelete