Friday, January 27, 2012

Toată lumea s-a săturat de Paisie!

Conform site-ului oficial al MBT:
Însă, PS Paisie a avut astăzi o surpriză neplăcută!
Nu a venit mai nimeni la Conferință!
Episcopul vicar a avut o ieșire nervoasă în fața puținilor prezenți, și a amenințat cu măsuri punitive pe "nemernicii" de studenți care și-au permis să-l înfrunte astfel.
Se anunță pentru aceștia represalii grozave! Cităm "ne vedem la examene"!
Curios este însă faptul că, dacă până acum, obișnuita conferință de ziua facultăților de teologie era frecventată de spuma intelectualității timișorene, datorită prezenței IPS Nicolae, iată că, oamenii nu mai vor să gireze acțiunile Uzurpatorului prin prezența lor!
Conferința și concertul s-au amânat pentru Luni după-masă, când vor fi aduși cu arcanul studenții și puținii acoliți ai Uzurpatorului.
Rămâne însă de notat acest eșec răsunător, care într-o țară civilizată ar duce la demisia șefului de catedră de la facultatea care ar fi organizat așa ceva, aici e vorba despre P.On. Moraru Nicolae.
Dar cum nu ne aflăm într-o țară normală, ci într-o dictatură generalizată, totul va fi trecut cu vederea într-o mare de indiferență!
Ăsta e profesionalismul MBT, o adevărată ARS POETICA PAISIACĂ!

16 comments:

  1. dragi antiuzurpatori !
    VA ASTEPTAM CU DRAG LA UVT, AMFITEATRU II, LUNI 30 ianuarie 2012, pe inserate!
    NU RATATI O INTALNIRE CU MEFISTOFELICUL !
    ps.agapa frateasca,NU !
    ca nu ie fonduri,vb paisiacilor lacomi foarte!

    ReplyDelete
  2. Mitropolitul Clujului: „M-a mirat graba Arhiepiscopului de Alba Iulia de a trece la Mitropolia Ardealului“!
    care va sa zica domnu mitropolit streza isi croieste o noua mitropolie:mai mare si mai plina de putere!
    nu se stie inca in presa de ciuntirea mitropoliei banatului de eparhia devei si hunedoarei...
    se spune ca la sinodul din 16 feb. nu va fi o "simpla formalitate" votul pt rotunjirea mitropoliei ardealului(sic!)!
    om trai si om vede,cum spune orbul...

    ReplyDelete
  3. Nu poate fi vorba despre "o simpla formalitate" - oh, nici pe departe! - tiand cont ca la Mitropolia Ardealului se vor "inturna" Arhiepiscopia de Alba, Episcopia Devei/Hunedoarei SI Episcopia Oradiei, acesata dun urma, atunci cand a fost infiintata, in 1921, a fost infiintata "ca sufragana a Mitropoliei Ardealului".
    Facand, pentru moment, abstractie de cazul deva/hunedoara, trebuie sa remarcam ca iute, prea iute, s-a pornit la croirea eparhiei mitropolitane a Clujului - într-o noapte, pe neasteptatem nu in sapte zile, ca sa tina - si tot asa de iute se duce pe apa istoriei.
    Ce nume-i ala? Ce titulatura-i asta: a Clujului, Albei, maramuresului şi Oradei? da' ce, suntem in Zair, la Mobutu Sese Seko Koko Ngbendu Wa Za Banga? Unde mai pui ca atunci cand Petroniu n-a putut prinde Oradea - iar Simleul Silvaniei a redevenit vicariat general greco-catolic - Anania i-a croit episcopului vicarului oradean o episcopie, cea de Salaj, care NU se regaseste in titulatura.
    or ras, ungurii si alte natzii din Ardeal de noi, de ortodocsi, si k k-e au putut ei!
    Ziceam ca ma intorc la Ep Devei/Hunedoarei: bun, sa zicem ca se muta de la MBT la MA in buna regula si buna randuiala, dar, dragilor de la imparatie!!!, dati inapoi - ca acu' asta-i sintagma "revine" (= se da inapoi)- la MBT, atat Dacia Felix (Varset), cat si Gyula/Jula, care tineau de Arad. Atunci da, atunci nici preotimea banateana n-ar avea prea multe de comentat.
    Hristos in mijlocul nostru!

    ReplyDelete
  4. Pentru cei nestuitori! Catedra de Teologie s-a restructurat si a ajuns Colectiv. OFICIAL si LEGAL colectivul nu are sef, ci este reprezentata de seful de departament (Departamentul de Studii Romanesti este compus din colectivele: Limba si Lit Romana, Teologie, Istorie etc). Morar se da sef, dar el nu este NIMIC! E muci! Despre ce a fost vineri de Sf. Ierarhi este expresia managementului defectuos a pseudosefului de ocazie, Morar!

    ReplyDelete
  5. Eu de ca sa vin la conferinta? Ca sa-l vad pe Ţâţă (porecla lui Covan de la seminar) ca se leagană ca o pupăză? Apoi noi, sutdentii venim la conferinta cum vine Paisie ca profesor la cursurile noastre. Adica NU!

    ReplyDelete
    Replies
    1. poate ca se vor intampla oaresice evenimente, in prezenta uzurpatorului-pai!
      la asta v ati gandit?
      va asteptam dragi studenti...

      Delete
  6. Stiti ce placeri are Paisie? Inchipuiti-va o sala, plina de studenti care isi dau examenul scris. La supravegheat sta el si mai doi lingai. Toti 3 se plimba prin sala. La un moment dat Paisie primeste un sms. Se uita si in secunda urmatoare se intoarce repede cu spatele si zice ceva de genu: "tu, cel din banca a 7 de la geam, scoate cele 4 fituici". Adica, unul dintre lingaii supraveghetori a vazut pe student cu fituicile si stie ce excitat se simte Paisie cand are mingea la fileu si o serveste!

    ReplyDelete
  7. pt. Arhiziarist! Aveti un mail? Am un pont!

    ReplyDelete
  8. vezi la profilul Tiranului !
    un precin al blogului

    ReplyDelete
  9. SA INCEAPA BALUL:Lansarea cărţii „Mitropolitul Vasile Lăzărescu al Banatului (1894-1969). Monografie istorică” în Episcopia Caransebeşului
    OARE VA FI TRIMISA CU DEDICATIE SI IPS NICOLAE!

    ReplyDelete
  10. Paisie o tot da cu ignoranta studentilor, ca suntem prosti etc. Rog pe administratorul arhiblogului sa posteze un articol in care sa ceara episcopului notele de la faculta si de la liceu! Apoi sa intrebati fiecare profesor care l-a avut Paisie sa spuna ceva despre el. Apoi la sfarsit vorbim de moralitate! Paisie = Lupu moralist!

    ReplyDelete
  11. ...imbracat in blana de berbec!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha- am fost la conferintiune.....si sa va spun ce am vazut.

      1 O sala ocupata in proportie de max 65% dintre care 40% corul; 30% elevii de la seminar; 20% maxim studentime;..restul care cum adica Covan cel groaznic 6 popani cu veleitati de dascali; 3 studenti inepti si un episcop....nu tre sa zic cine nu.....
      2 Acuma ce am auzit asta e tare.......
      deci:.... Covan cel groaznic a tinut o prelegere ....ca ala nu a fost demers conferential....cel mult o predica de nota 7 la o parohie de tara..Ca doara este dascal de omiletica la anul 4 ....
      ..3 studenti inepti si speriati luati cu japca sa ceteasca oaresce.
      ...Si finalul grandios a cuvintat Vladica..Paisie: si ce credeti ca am aflat:....mare lucru ati pierdut...
      Am aflat ca ;
      - 1 Facultatea de Teologie este a lui Paisie si nu apartine Universitatii de Vest cum am crezut eu si poate alti
      - 2 Studinti nu stie crezul....lucru constatat de Vladica din citez" bogata mea experienta in examinarea studentilor"
      - 3 Studinti nu stie carte comform aceleia-si surse
      - 4 Studinti merg degeaba la scoala ca si asa nu sunt posturi decit in satele "depopulate si unde nu vor putea trai decit din salariile nevestelor plecate la munca in strainatate"
      - 5 "Adica in curind in Biserica se va muri de foame"
      - 6 "Adica sunt prea multi preoti nepregatiti si cei care sunt sunt foarte slabi nefiind in stare sa atraga intelectualii la Biserica,...."
      - 7 "A trecut vremea cind se traia din preotie,..."
      - 8 "am aflat un banc spus de episcop in care unu care nu s-a putut face doctor sau avocat macar popa sa se faca."
      - 9 Am vazut era sa ne auda Dumnezeu si sa-si rupa gitul impiedicindu-se la coborire.
      Acuma...Nu stiu ce are ciumpalacaul dar arata cam rau.... de cind nu l-am vazut i-o albit prin barbita niste floace.
      Este rupt de realitate... sau dispretuieste lumea atit de mult incit isi imagineaza ca ea adica lumea este atit de proasta ca nu-si da seama ca el este cel ce a produs aceste minuni ale altarului.
      El este cel ce a prezidat admiterea la scoala de popani.
      El este cel care coordoneaza programul scolar de la Facultate.
      El este cel care tine in functie pe post de dascali niste impotenti profesionali si morali si intelectuali...Adica Ititneantu dascal de liturgica care de ciuda ca a pierdut casul de la Giroc acuma nu mai trece pe nime da de loc .....Or fi aia prosti dar oare chiar asa de multi...si chiar asa de prosti...in fine.
      Adica Trifa dascal de morala, un plagiator si un impotent crizat si complexat...apropo cum a ajuns asta conferentiar...
      Adica Covan... dar oare mai tre sa zic ceva .....Pentru astia amplul demers didactic consta in invatatul pe de rost .....cam asa era in clasa a 3-a dupa cursuri plagiate ca doar nu credeti ca au fost in stare sa elucubreze un curs
      Adica pe astia toti ii tine in brate Paisie genul pustiu

      Delete
    2. deci cit mai costa un post de popan in Timisoara


      Am bani,
      Da nu am limba

      Delete
  12. oooooooooo pe vremurile astea de criza tre sa fi in bani serios, ionel cu ai lui le ard talpile si cotatia la bursa a crescut

    ReplyDelete
  13. apropos de Trifa si Covan(tzatza);una tare:sunt absolventla Teologie,promotzia 2006; am fost coleg cu "marele Clement Vantu,arhim. staretz de la Saraca;venea la examene la Trifa cu plasele de Whisiky si votka(pentru indulgentza...).noi ii spuneam:"ba Vantule,fi si tu mai pe shustache,k nu tre sa vedem toti cum ei tu examenele!(asa facea cu mai toti profesori)iar el incepea sa rada,duhnind a alcool de la o poshta!sa fim seriosi...cat despre Covan-tzatza, ne bateam joc de el la seminarii cat era de prost si incult!il inchideam tot timpul cu replici referitoare la tema seminarului,si neavand replici ne dadea pauza 10 minute(k sa studieze,si tot se facea de ras in continuare).asta asa sa va faceti o parere despre "unii"din "marii dascali" ai facultatzii.P.S.: Trifa tot timpul duhnea a alcool la cursuri,si venea pe 7 carari(sau autostrazi).pace tuturor!

    ReplyDelete