Wednesday, March 14, 2012

IPS Nicolae a pierdut trenu'

Anchetă oficială de la Patriarhie la Arhiepiscopia Timişoara!

Patriahia Română a cerut în mod expres IPS Nicolae să facă în cel mai scurt timp un referat care să-l înainteze Sfântului Sinod cu privire la activitatea misionară şi culturală a PS vicar Paisie Lugojanul, în care să evidenţieze aspecte de ordin administrativ din eparhie. Se cer referiri precise cu privire la legalitatea încadrării consilierilor şi protopopilor având în vedere legislaţia civilă în vigoare cu privire la cumulul de funcţii dar şi prevederile statutare în acest sens. Se mai cer detalii cu privire la modul şi procedura de lucru a Centrului Eparhial cu privire la efectuarea lucrărilor de reparaţii efectuate la imobilele bisericeşti din cuprinsul eparhiei şi respectiv la procedurile de atribuire a lucrărilor. Prin faptul că PF Daniel cere explicit IPS Nicolae aceste lucruri se recunoaşte din nou calitatea oficială a Mitropolitului Nicolae de Întâistătător al Banatului.
Însă...
pentru că există şi un dacă!
Această situaţie a fost generată ca răspuns la o sesizare a d-nei dr. Lia Lucia Epure cu privire la situaţia dezastruoasă în care se află BOR în Arhiepiscopia Timişoarei, în baza art. 114 lit. i a statutului bisericii.
Şi aici IPS Nicolae a pierdut trenul!!!
Mitropolitul însă nu a vrut să întocmească referatul îndatorat şi a trimis un alt mesaj Patriarhiei, cum că Biserica Bănăţeană este sub control!
Ce putea scrie altceva. Dacă nega problemele evidente se nega pe el însuşi şi activitatea sa, care probabil avea o altă agendă. Aşa că a dat-o la întors, confirmând unele zvonuri care spun că de fapt IPS Nicolae e în aceeaşi barcă cu Paisie.
Ne întrebăm şi noi oripilaţi: când a fost sincer mitropolitul? Atunci când, în urmă cu ani, a scris că nu există Dumnezeu, aşa cum în câteva comentarii critice au observat şi cititorii noştri, sau în prezent când dădea declaraţia de presă şi lăuda oamenii mitropoliei?
Oare IPS Nicolae, prin Paisie şi oamenii lui îşi duce la îndeplinire agenda ascunsă de a distruge religiozitatea bănăţenilor şi ultima speranţă de a crede în ceva?
Oricum, e dezastru în Arhiepiscopie Timişoarei!

34 comments:

  1. ...adevarat. Patriarhul nu are nicio vina. Mitropolitul nu e nebun dar si-a dus pana la capat crezul de a distruge Biserica

    ReplyDelete
  2. Singura solutie este caterisirea de urgenta a lui Corneanu. Altfel. Sfantul Sinod devine Sinodul talharesc, solidar cu ereticii...(asa cum a mai fost un caz in perioada iconoclasta)

    ReplyDelete
  3. Un gest de bun simt pe care-l asteapta toata PREOTIMEA din Banat: SA VA RETRAGETI, inaltpreasfintia Voastra!

    ReplyDelete
  4. Nu toti au o parere buna despre anumite actiuni ale IPS Nicolae Corneanu, unele mai cunoscute cat si mai putin cunoscute.

    In ceea ce priveste anumite afirmatii publice ale dumnealui, nu prea sunt in concordanta cu invatatura si interesele Bisericii.

    Dar asta nu inseamna ca cineva ar trebui sa se bucure de, sau sa faca vreo afirmatie rautacioasa asupra starii de sanatate a dumnealui.

    Nici macar schimbarea din functie nu poate fi considerata una pozitiva atat timp cat nu se stie cine va veni in loc..

    ReplyDelete
  5. La 18 decembrie 1961, era forţat să se retragă din funcţie mitropolitul Banatului, Vasile Lăzărescu, pentru "vina" de a fi apărat pe preoţii din eparhie de noul val de arestări. În cazul lui s-a recurs la vechea metodă de a fi acuzat de gestiune defectuoasă a averii eparhiale, construindu-se un dosar bazat pe denunţuri calomnioase.

    Acesta este ultimul caz de amestec al puterii politice comuniste în scoaterea din scaun a unui ierarh. Timpurile se schimbaseră, la fel şi metodele. Comunismul era bine consolidat, se intrase în perioada de destindere relativă, când toată societatea românească a putut să respire, foştii "duşmani ai poporului" fie muriseră în închisori, fie nu mai aveau curajul sau puterea să se opună. Asupra celor rămaşi urma să se exercite o presiune mult mai subtilă, dar la fel de constrângătoare şi periculoasă.

    ReplyDelete
  6. ...din pacate, cele mai crunte metode de persecutare a oamenilor si famiilor lor, s-au pastrat tot in Biserica. Credeti ca ar fi rau sa se faca publice dosarele celor care au colaborat cu securitatea? De model, tare am fi curiosi sa vedem ce contine dosarul preotului Ionel Popescu. unii zic ca preotul profesor Nicolae achimescu a fost dat afara de la Seminarul teologic din caransebes prin grija celui ce se recomanda bun prieten cu profesorul de teologie iesean...

    ReplyDelete
  7. Nu a pierdut niciun tren...Mitopolitul Nicolae este un OM ADEVARAT. Trenul il pierdeti voi pentru ca nu aveti credinta si nici educatie.

    ReplyDelete
  8. Prea sfintia Sa parintele nostu paisie a vorbit Cu PS Ciprian si parintele Popescu s-a informat de la parintele Motoc de la Bucuresti. asa ca, PA!

    ReplyDelete
  9. Reacţia oficială a BOR a fost(si este) rezervată, evident marcată de dorinţa de a câştiga timp. Miza nemărturisită ...(este)că o dată cu trecerea zilelor scade şi interesul, atenţia publică fiind îndreptată spre ştirile de ultimă oră. Este o metodă cultivată intens în mai toate structurile decizionale profane, mai ales când sunt nevoite să dea explicaţii la eşecuri, dar care se aplică, aşa cum s-a văzut în ultimii ani, şi atunci când este vorba ca Biserica să răspundă unor chestiuni concrete precum poziţia faţă de CNSAS........

    Dacă aceste teme sunt formulate oarecum din afara spaţiului eclesial, amânarea unui răspuns la o problemă de disciplină canonică, adică internă, nu mai poate fi justificată. (vezi cazul Paisie)
    Radu PREDA

    ReplyDelete
  10. motoc fiind,cine?
    inspector general patriarhal si paroh de biserica in bucuresti!
    INSPECTIA PATRIARHULUI singura SOLUTIE !
    ori poate ca este nevoie ca sa vina corpul de control al primului ministru pt a verifica atribuirea si cheltuirea fd, publice primite generos la mitropolia banatului, prin obedientul lemeni,sef la culte, al carui frate l-a instalat paisie profesor la teologhia timisoreana...

    ReplyDelete
  11. http://mitropolia-banatului.ro/?p=5843
    ce-i mai lipseste chelului(paisie) tichie de margaritare...
    auzi, ni ma la ei:aparat de pastrat in azot celule stem!
    Doamne feri si apara !

    ReplyDelete
  12. http://www.ziare.com/europa/bulgaria/un-episcop-bulgar-a-lovit-o-jurnalista-1156053
    tare poza cu capeteniile bulgare...
    ps.tare ma tem ca avem si noi ghenarari in bor!

    ReplyDelete
  13. Garnitura paisiaca s-a inteles cu garnitura patriarhiei. Ionel a facut foaia, Corneanu a semnat-o (probabil ca nu isi aduce aminte) si Bucurestiul are o acoperire in acte. Abureala! Mediocritate, ignoranta si mai presus IMPOSTURA: pai sa nu faci tu control pt ca primesti din partea hotilor "totul e ok"?
    Si-au batutu joc de doamna Lia, cu alte cuvinte. Institutiile statului sunt paralizate! Cand o sa pricepeti?!

    ReplyDelete
  14. bine, bine dar,pt ca mai este un dar...!
    coana-UE,sta cu mainile in sold?
    ca parte din banii de la ue se duc si la culte,mare parte la bor!
    cat priveste camarilla paisiaca, stie bine cum sa iasa din situatii nedorite:DECARTAND" fara de numar" LA HARAP ALB!

    ReplyDelete
  15. http://www.academiacatavencu.info/politic/traian-basescu-se-calugareste.html

    ReplyDelete
  16. Doamna Szilagyi mergand pe strada da nas in nas cu episcopul vicar al orasului.
    -Buna ziua! Nu sunteti dvs. cea care v-am casatorit eu acum 2 ani?
    -Ba da parinte, eu sunt...
    -Ce mai spuneti, cum o mai duceti? Aveti copii?
    -Suntem bine parinte,avem masina noua, dar copii nu avem momentan...
    - Ce pacat , zice episcopul. Dar uite cum facem...Saptamana viitoare eu trebuie sa merg la Roma la intalnirea cu Papa si asa profit de ocazia asta si aprind o lumanare pentru voi doi.
    Zis si facut.Dupa cativa ani buni se intalnesc iar:
    -Ooooo, doamna, ce mai faceti???... Ia spuneti-mi, aveti copii??
    -Da, parinte, raspunde femeia, avem 3 perechi de gemeni si inca 4 copii, in total avem 10...
    -Slava Domnului, zice inaltul prelat, ce minunatie, ce miracol !... Si ia spuneti-mi doamna, ce mai face sotul dvs.?
    -Pai ce sa faca....acum este in drum spre Roma sa vada daca poate sa stinga nenorocita aia de lumanare...

    ReplyDelete
  17. Pstriaria ar trebui, fara tagada, sa trimita corpul de control ,impreuna cu parintele Motoc, cel ce conduce Consistoriul patriarhal, sa faca un control minutios al tuturor sectoarelor de activitate din Arhiepiscopia Timi;oarei, un control financiar riguros, venituri/cheltuieli, salarii/cumulul de functii, al consilierilor, al pr.Popescu Ionel, cel de fara pacat, contractele de prestari servicii, de renovari al bisericilor, de refecare al picturilor sau picturi noi/vezi Protopopiatul Faget/unde se tot refac devizele pt.picturi.Asta se cheama economia subterana,adica la negru, adica evaziune fiscala, care se pedepse de legea penala cu inchisoare.si dupa umila mea parere, PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE.Nu ii iertati fratilor, ca noi credinciosi ne/am saturat de ei.

    ReplyDelete
  18. Pacat ca nu sunt constienti cei din Sintul Sinod de ce se implina in Banat, ca cei cu frica de Dumnezeu, preoti adevarati, sunt exclusi, marginalizati, umiliti, /MAI RAU CA INCHIZIATIA/ lasati si fara un trai umil.Multi sunt intelectuali veritabili, adevarati crestini. IPS NIcolae oare de ce nu te gindesti la parintele Cherciu Dorel, care este cu adevarat un om, un credincios, un preot veritabil, un intelectul, chiar daca este fiu de tarani, nu s/a lasat corupt, mituit, a luptat pentru adevar si credinta. Dumnezeu va fi cu el, nu cu cei din preajma IPS Voastre, care mint, fura, corut, pacatosi .DOAMNE, MI-E FRICA SA MA GINDESC LA CE FIINTE SUNT IN MITROPOLIE IN PREAJMA IPS NICOLAE! OARE SUNT FIINTE? IPS VOASTRA MA ROG BUNULUI DUMNEZEU SA VA AIBA IN GRIJA , CA SA PUTETI SA AVETI GRIJA DE NOI PACATOSII.

    ReplyDelete
  19. Daca Cherciu s-a luat de Paisie, iaca unde a ajuns. L-a acuzat pe Paisie ca nu isi face orele? L-a dat afara pe Cherciu si a demonstrat Paisie ca tot el face ce vrea: nu a calcat la o singura ora. Pe orar este prezent ca dascal, dar el e de negasit.

    ReplyDelete
  20. http://www.opiniatimisoarei.ro/horia-roman-patapievici-primit-la-universitatea-de-vest-din-timisoara-cu-mesajul-%E2%80%9Ejos-mafia-culturala-si-politica/17/03/2012
    -------------------------------------------!
    UZURPATORUL DE MITROPOLIT paiSIE, LA DECERNAREA TITLLULUI ABUZIV OBTINUT DE hrp !
    IN PREZIUDU PRETINII LUI:COANA ZITZA-OTILIA,SEFA DE LA FACULTA DE ISTORIE-LITERE SI TEOLOGHIE, SI CONU ALECU-TALPOS,AJUNS SEF DE SENAT, GROPARUL PR CHERCIU...
    PRIETENII NOSTRII STIU DE CE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. anonymous care are treaba cu aparatul de tinut celule stem,baaaa cretinule dati-ar Dumnezeu un copil cu leucemie sa-i ti celulele stem salvatoare in punga cu gheata ce o ai in loc de creier,jigodie care esti jigodie fara inima si mila de copii.

      Delete
  21. hopa...ne apuca mila de copii...ha ha. mitropolia se indreapta pe drumul cel bun. sau mai "spala" niste fonduri ue...tare as vrea sa stiu de la cine a plecat initiativa!! a venit vreun "doftoras" sa cerseasca pe la poarta miropoliei? sau d-ul popa din poza a visat noaptea ca trebuie sa mai faca si ceva bun pt. oameni!! in fine, sa fim cuminti si sa nu ne certem. acum mitropolia e la loc de cinste. rog presa locala sa consemneze si acest aspect. alta e insa intrebarea mea. avand in vedere ca acest aparat costa 14 mii euro(cum a scris pe undeva, pe aici), unui parlamentar sau mare sef de conducere de prin vreo institutie, din Romania,bineinteles, i-ar veni usor daca ar renunta si el 2-3 luni la jumatate din salariul lui. inmultit cu cati parlamentari, directori de companii, primari,mitropoliti, episcopi, doctori sunt, in 2- 3 luni , acest aparat ar fi putut fi usor achizitionat mult mai demult...bine insa si asa.dar mai trebuie ceva, ceva ce nu stiu daca acum exista in Romania:un registru national, cu o evidenta a persoanelor care doneaza, pentru a se gasi mai usor si mai repede un donator. si o banca, bineinteles...si acum intreb si eu: unde va fi "stocat" aparatul respectiv si cat costa/luna sau an pastrarea celulelor stem?..din curiozitate.

    ReplyDelete
  22. sa ma contactati cand aveti toate datele..as vrea sa fac si eu ceva donatii. de dragul banilor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nu meriti sa-ti raspund dar treaca de la mine.....Pana un parlamentar,director sau mitropolit isi va dona salariul,multi copii ar muri si multe mame ar ramane intr-o suferinta pe care jigodii ca tine nu o inteleg,deci in concluzie aparatul e mai mult decat folositor.In privinta donatorilor nu-ti fa tu probleme ca ti-se topeste gheata ce o ai in loc de creier,si ar fi fatal pt. tine.Rudele sunt donatori pentru 70% din cazuri pentru restul avem acces la listele europene,mai citeste si tu,sa-ti mai creasca punga cu un cub .Cat despre "doftorasi"ei nu cersesc,ei isi calca pe mandrie si pe statul social castigat prin multi ani de studiu si din dragoste de aproapele,in cazul lor copii,incearca sa rezolve problemele unui sistem condus de jigodii fara suflet asa ca tine.Tot pentru linistea , pardon, racoarea pungii tale cu gheata te rog nu te chinui sa intelegi nu ai cum ,zilele tale de scoala sunt mult mai putine decat zilele de vacanta ale "doftorasilor".Cat despre initiativa, are oare rost sa-ti spun ca un OM din mitropolie cand are o clipa libera vine si cerceteaza acesti copii,nu are rost sa-ti detaliez cu cata dragoste ii priveste, depaseste puterea ta de intelegee,esti prea robit de ura si barfa ca sa intelegi.Cat despre bani pe care ai vrea sa-i donezi"DE DRAGUL BANILOR" nu de dragul copiilor te sfatuiesc sa-i donezi chelnerului ce-ti aduce halba,asa poate nu-ti va scuipa in ea.Asta-i tot ce am avut sa-ti spun, si prea mult tu meriti doar ignorat,JIGODIE FARA SUFLET SI DRAGOSTE DE SEMENI............Cu mare dazamagire ca faci umbra pamantului degeaba,Laura.

      Delete
  23. sa nu uitati sa ma contactati..pana atunci mi se va topi poate ura si veti primi in dar doua aparate de pastrat celule stem.
    incantat de cunostinta, d-ra sau d-na

    ReplyDelete
  24. ai uitat totusi sa-mi spui preturile...punga mea de gheata nu stie unde sa caute

    ReplyDelete
  25. unui paisiac,topit dupa "fapte bune", mai sus scriitor-dojenitor!
    si drumul spre iad este pavat cu bune intentii...
    io unul nu cred ca are milostenie prea stapanu pai, asa de florile marului!
    se pare ca adevarul trebuie cautat in grija sa cea mare fata de spitalul de copii l-turcanu, spre o anume doctoritza!
    cat priveste grija pt copii bolnavi, este de apreciat gestul, dar cred ca nu este cazul ca mbt sa isi faca reclama pe seama lor, ci min.sanatatii sa se implice generalizat in toata tara !
    ca de aceia platim la greu biruri pentru sanatate!
    e simplu, paisicule NU-I asa !?

    ReplyDelete
  26. Scumpa doamna jigodia e mic copil tre numit bestie,iar punga cu gheata inlocuita cu o punga cu cacat,aviz tuturor cavaleri ai dreptatii,epuresti.

    ReplyDelete
  27. De fapt tot tam-tamul cu celulele stem sunt exact pentru imaginea lui Ion Gheorghe la doctorita pomenita pe care o viziteaza constant. Si atunci, la o discutie hai sa ne dam mari si sa facem pe grandomanii, ca doar nuda din buzunarul lui! Pune sclavii sa adune si iasa el la interval! Fapta buna se dovedeste a fi de fapt o meschinarie de a-l duce pe Paisie in patul doctoritei!

    ReplyDelete
  28. sa presupunem ca e adevarat ce spui cu "doctiritza" crezi ca aia se uda cand vede un aparat de celule stem,ce nevasta-ta sau prietena se uda cand vede un raft de cartofi pe care il donezi la aprozarul unde lucra ea,ca la cum gandesti doar asa o pereche poti avea,in cel mai fericit caz.Vezi ca esti prost.....

    ReplyDelete
  29. Prost esti tu si cu ma-ta si fii-tu si cu tot neamul tau de belingher ce esti tu, care esti belingher! Popa prost si talhar si capusa carele sugi sangele poporului fara sa muncesti ci numa sa belesti!

    ReplyDelete
  30. no hi si la ciobanu asta......

    ReplyDelete
  31. Va sa zica "scumpa d-na doctiritza" (sau doftoras) aveti in mitropolie un OM care priveste copiii cu o dragoste mai presus de intelegera "pungii mele de gheata". d-ta care iubesti atat de mult aproapele, rogu-te, fa-mi si mie cunostinta.dragostea topeste totul..parca asa se spune,nu? vorbesti de liste europene.dar Romania nu poate avea liste?..asteapta pe cele europene? vorbesti de un OM.ohooo..daca voi ajunge papa voi fi si eu cel mai tare OM.nu stiu cat va fi in stare punga mea de gheata sa proceseze, da stiu ca pe langa mine vor fi mereu si persoane cu multe idei nobile..urechile-mi inca mai functioneaza. de altfel, daca vei avea o idee care sa-mi placa te rog sa vii sa mi-o spui. daca-mi convine, voi da ordine sa se implineasca...nu-ti fie teama,in cazul de fata se prea poate ca OM-ul d-voastra sa fii procesat totul. asa ca fi in continuare alaturi de el. da de doftorasii dumitale,pe care ii aperi asa de mult, nu zici nimic?.."ooo,mi-am zis uite ce lucru frumos se face.si mai mai sa mi se topeasca gheata ". cand am vazut cat costa,mi-am revenit. ce le-a trebuit doftorasilor sa astepte pana acum pt. a cumpara acel aparat?...sefi de clinica nu aveti? au obosit sefii sa mearga in "cersit" pe la minister si pe la alti sponsori? odata unii din sefi au facut-o...nu-ti face griji, ura mea nu e impotriva omului dumitale, ci impotriva orbilor..fie ca nu-si dau seama, fie ca se prefac...sa nu uiti sa ma cauti. imi lasi um mesaj pe aici, pe undeva, si eu te voi astepta..vezi, ai grija sa nu dispara faimosul blog.

    ReplyDelete