Sunday, March 18, 2012

Iuda reincarnat

Astăzi s-a reîncarnat Iuda Iscarioteanul pentru a .?. oară, odată cu hirotonirea într-u consilier economic 2 a lui Marius Kovaks, fostul diacon paisicianist, la Catedrală.
Boancheş a fost tras pe linie moartă, pentru că a muşcat mâna stăpânului, deoarece îl ţinea flămând şi lua şi pielea de pe el!

 

Acum că avem doi iuzi vom vedea ce distracţie maximă va fi la Arhiepiscopia Timişoarei. Ar fi bun să ne luăm nişte scaune şi nişte seminţe şi să ne postăm în faţa mitropoliei pentru chibiţări. Însă o să ne taie ţiganii de lângă şi dinlăuntru!
Iar cine mai crede zvonuri cum că Ion Gheorghe vrea să plece de la Timişoara, este un naiv, ca să nu zic altfel. Toate zvonurile de acest gen sunt aruncate pe piaţă chiar de ţigan, ca să se mai degajeze atmosfera şi să mai ia un time-out!
Ighemonul vrea cu disperare postul de Mitropolit al Banatului! Să vedeţi ce flit vor lua atunci IPS Timotei şi PS Lucian! Din nefericire, datorită faptului că preoţii din Timiş sunt dezbinaţi şi fricoşi, iar la nivelul sinodului nu există vreo nădejde de bună-credinţă, s-ar putea ca dracu să-l ajute să se cocoţeze pe scaun, iar atunci s-a terminat. Până atunci însă Ighemonu dă lupte puternice să scurcircuiteze şi ultimii oameni care mai sunt cât de cât independenţi.
PS Paisie, sunt uimit de forţa demonică pe care o posedaţi! Nimeni nu ar putea fi atât de perseverent în răutate, cum sunteţi dvs. Meritaţi consideraţiunea mea! Însă nu şi părtăşia cu mine!
Din acest moment, eu am părăsit BOR!
La revedere!
PS. Nu vă bucuraţi, că nu aţi scăpat de critici! Doar de un credincios, împreună cu familia şi neamurile lui!

26 comments:

  1. domnu boanhen,nu a invatat in scoala si
    TABLA IMPARTIRII!
    ori impartea ca si trandafir lui patraulea,in filmul cu toma caragiu cam asa:una tie doua mie;trei mie una tie...
    imparteala o facea cu domnu paiSIE!
    ps:cum vine asta, cons ec 2?!
    sa fie oare o iluzie optica?
    este in schema mitropoliei un asemenea post?
    rugam mai multe detalii despre diac.kovacs !
    si o concluzie de final:intarata-i drace!

    ReplyDelete
  2. Nu ajunge paiSIE MITROPOLIT LA mbt, aici vine PS Sofronie Drincec de la Oradea.

    ReplyDelete
  3. ba Doamne fereste...!
    mult mai bine PS LUCIAN MIC .

    ReplyDelete
  4. Sigur LUCIAN MIC. Toti il vor...!

    ReplyDelete
  5. Base zice si el> Da... haaaa ha ha! Un MIC pentru toti si toti pt un mic :) Hai ca va doriti ceva intr-adevar simpatic! Bai ce-mi plac gumele voastre... :)

    ReplyDelete
  6. Bă, se duce dracu Biserica. Cu așa slujitori...

    ReplyDelete
  7. "Din acest moment eu am parasit BOR"

    IN SFARSIT! Iti recomand sa incerci la pocaiti. Esti genul potrivit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avand in vedere dezvaluirile de pe acest site consider mi-l doresc pe arhiziarist tot in BOR ca face bine si le zice (scrie) bine!

      Delete
  8. Dacă vine PS Lucian Mic, tot aia este.Nu plească nimeni din MBT, nici Popescu, nici Sfercoci, Lungoci, rămân aceeaşi protopopi.Faptele vor fi aceeaşi, iar micuţii preoţi vor avea de suferit în continuare.

    ReplyDelete
  9. Sigur nu ai dreptate cel de la ANONIM 19 martie 2012 2:19 AM...ce ora de stat pe net. Asta sigur ca sa ai si tu un ultim cuvant....

    ReplyDelete
  10. dupa cum observi frate Fakiru', orele sunt puse anapoda.dorinta administratorului..deh, are si ele problemele si ascunzisurile lui

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-am de mers la slujba maine de dimineata, chiar mai si ratez vreo cateva (slujbe)!

      Delete
    2. punct ochit, punct lovit...asta e.merg altii si pt tine

      Delete
  11. Fratilor aici ar trebui sa vina unul dinafara, pe bune. Nu PS Lucian Mic, n-am nimic cu el, unul precum (stiu ca nu va ajunge si nici nu va candida)IPS Serafim al Germaniei. Chiar ca nu i-ar pasa de popesti, popescei si popescuti cu cate 2-3 norme. Ar face randuiala, asa cum a vazut ca-i randuiala in Germania, deopotriva la protestanti ori la catolici. Eu vorbesc de randuiala, de ordine, nu de scandalurile cu tenta sexuala.

    De deschis, ar fi deschis, in sensul ca nu e taliban ca Radu Popa de la Cluj, ori ca tatal sau spiritual, Anania; povestea, intr-o predica din germania - vorbesc acum de IPS Serafim - ca, dupa ce a slujit intr-unul dintre orasele respectivei tari, a venit la el o tanara, o romanca, ce i-a spus ca e casatorita cu un musulman: "parinte, el se roaga lui Dumnezeu in felul lui, eu ma rog in felul meu". IPSeul a dat.o ca exemplu pozitiv de intelegere si, remarcati, nu s-a sifonat ca i s-a adresat cu "parinte".

    Chiar daca ar candida, ar avea putine sanse de a castiga, fiind ardelean de undeva de pe langa fagaras.

    ReplyDelete
  12. Ei, oameni buni, nu va faceti iluzii pentru ca viitorul mitropolit va fi IPS Ioan de la Harghita sau Gherasim de la Galati. Asa ca nu mai visati la Sofronie sau Mic sau mai stiu eu cine. Se vede ca sinteti partizaniai unuia sau a altuia.

    ReplyDelete
  13. Ba da, ai dreptate!!!!!

    Eu pur si simplu l-am uitat pe IPS Ioan de Covasna. El a fost singurul dintre ierarhii din Ardeal - m-am spus ierahii ardeleni, ca anania era regatean - care in sinodul talharesc din 2005 s-a opus sfasierii Mitropoliei Ardealului, spunand ca el are ierah ales canonic.

    Stiu ca atunci cand s-a vacantat tronul arhieresc de la Alba, IPS Ioan nici macar nu a intrat in discutie, iar cand am incercat sa ma informez de ce nu, mi s-a raspuns ca pestru el e rezervat [un tron] "ceva mai mare".

    ReplyDelete
  14. Nici varianat IPS galati nu e de aruncat la coj, dar fiind in drum spre Episcopia Tulcii, am aflat de la cei din Galati ca s-ar ridica si galatiul la rand de Mitropolie. Sincer, mie imi vine greu sa cred, mai dregraba sunt inclinat sa dau credit zvonurilor patriarhcesti - adica, de la patriarhie, nu de la patriarh - cum ca IPS galati e, pe bune, pe lista scurta, chiar foarte scurta, extrem de scurta a candidatilor pentru MBT.

    daca informatiile mele sunt corecte, patriarhul l-ar fi dorit pe IPS Galati sa-i urmeze in tronul iesean. fara sa fiu malitios, indraznesc sa formulez: "succesor la tronul lui"; conform unei astfel de logici, care-mi apartine in exclusvitate, poate sa-l vrea pe IPSul in "mitropolia lui" de bastina, banateana.

    ReplyDelete
  15. Bă,roakerilor... la Galați e I.P.S. Casian și nu Gherasim...
    I.P.S. Ioan ... despre care se vede că nu prea știți multe lucruri nu își dorește plecarea de la Ciuc, nicidecum scaun de mitropolit. Sunt mulți care își doresc Timișoara....
    Buunn....să-i luăm pe rând:
    Candidat. nr.1 Sofronie( Oradea)-schimbul ar fi avantajos și pentru P.S. Paisie, care ar prelua Oradea
    Candidat. nr. 2 Lucian ( Caransebeș) dorit de suflarea timișoreană
    Candidat nr. 3 Ciprian( Vicar Patriarhal) - pregătit omul, școlit prin străinătățuri
    Candidat nr. 4 - poate Casian( Galați) nu știu dacă mai dorește să treacă prin experiența de la Iași.
    Cert e că fără acordul Patriarhului și a lui I.P.S. Streza oricare dintre cei mai sus nu are nici o șansă.

    ReplyDelete
  16. Din serialul "Cacaturile lui Ionel"

    Urmare hotărârii Sf. Sinod 10133/ 15.12. 2011, Centrul nostru eparhial a întocmit regulamentul intern al Arhiepiscopiei Timişoarei, care a fost aprobat în cadrul şedinţei Permanenţei Consiliului Eparhial din 8 februarie 2012. “După aprobarea textului regulamentului, acesta a fost trimis oficiilor protopopeşti spre a fi prelucrat cu personalul clerical şi neclerical din eparhie, precum şi a tuturor mănăstirilor. De asemenea, astăzi 19 martie, prelucrarea regulamentului intern al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a făcut la sediul Centrului eparhial şi cu personalul clerical şi neclerical, care activează aici dar şi la atelierul de lumânări, tipografia eparhială şi la catedrala mitropolitană. Cu acest prilej a avut loc nu numai prezentarea textului, a articolelor acestui regulament, ci şi un dialog cu angajaţii noştri, clerici şi neclerici, pe marginea articolelor regulamentului, răspunzându-se întrebărilor-nelămuririlor exprimate de preoţi şi de angajaţii mireni. Fiecare angajat a semnat apoi de luare la cunoştinţă, regulamentul fiind pus la dispoziţia fiecarui conducator de sector, asa încât persoanele ce vor fi angajate ce vor fi angajate în viitor sa fie familiarizate cu drepturile şi obligaţiile ce le revin în cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei.

    Textul acestui regulament de funcţionare internă a fost elaborat în conformitate cu Statutul pentru Organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române şi cu noul Cod al Muncii şi a fost comunicat oficiului canonico-juridic al Patriarhiei Române”, ne-a declarat pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei.

    http://mitropolia-banatului.ro/?p=5874

    ReplyDelete
  17. pentru AnonymousMar 20, 2012 08:07 AM
    creec a ai dreptate atat cu ordinea de pe lista, cat si cu aprobarea sau neaprobarea celor doi.

    ReplyDelete
  18. SI TOTUSI,AVEM UN PRECEDENT LA CLUJ, DUPA TRECEREA LA CELE VESNICE A IPS BARTOLOMEU!
    ATUNCI, PF DANIEL, A TREBUIT SA TINA CONT ATAT DE DIATA(TESTAMENT) LASATA DE BARTOLOMEU, CAT SI DE HOTARAREA SINODULUI MITROPOLITAN!
    INTREBAREA ESTE:CARE AR FI ORDINEA STABILITA DE SINODUL MITROPOLITAN A MBT?
    1.IPS TIMOTEI?
    SAU PS LUCIAN !

    ReplyDelete
  19. totusi la cluj s-a respectat decizia sinodului mitropolitan!
    de ce nu ar fi asa si la timisoara, intr-o buna zi?

    ReplyDelete
  20. n-are nici o sansa!si in al doilea rand sa isi vada toti episcopii de treaba lor nu sa fie numai vanatori de functii si carieristi arhiecleziali.... toti traiesc boiereste.. adevarati printi ai bisericii , in timp ce prostimea de rand ai divinizeaza... pai, , ce, de unde pana unde il reprezinta ei pe Hristos? Opulenta pe care o afiseasza dar si atitudinea ierarhilor cu preotii lasa de dorit... subordonare, ascultare, umilire... nimic n-are de aface cu crestinismul adevarat.

    ReplyDelete
  21. Ultimul comentariu....real si justificat. Au uitat că ei, episcopii, ar trebui să fie primii dintre slujitori și nu prinți...
    Referitor la Cluj...lucrurile au fost aranjate dinainte..IPS Andrei nu vedea Cluju daca nu dădea Alba la Ardeal. Aşa că lucrurile erau stabilite dinainte de propuneri. Andreicut nu putea fi sub Streza aşa că s-a făcut un troc...
    Referitor la sansele lui Lucian.... Este de notorietate ca nu se are cu Streza...iar cu Patriarhul nu ştiu....

    ReplyDelete
  22. se scrie cu i din a doar in interiorul cuvantului; la inceputul si sfarsitul cuvantului se foloseste i din i; am aflat si eu de la un profesor intamplator....

    ReplyDelete