Friday, March 9, 2012

Tensiunile continuă

Ați ghicit! Este vorba de Boancheș!


Valentin Bonacheș, a plecat împreună cu PS Lucian la Caransebeș. A avut un traseu fulminant acolo, ca și consilier economic, însă, ceva s-a rupt, și a revenit la Timișoara. A fost reprimit de IPS Nicolae, și, după ce l-a turnat pe PS Lucian la Paisie, a ajuns consilier economic la Timișoara. Turnătoria a fost legată de Construcția Catedralei, însă, pentru că nu prea a avut ce să toarne, a îndrugat mai mult minciuni, sau mai bine zis ce a vrut Paisie să audă. Tot Boancheș, a adus la centru pe foștii săi colegi de facultate, Sfercoci, Lungoci, Silaghi, pentru primii doi cu siguranță făcând trafic de influență la Paisie, și nu numai. Spun asta, pentru că de la plecarea din Caransebeș circula un zvon cum că nenea Vali era mânjit, adică lua mită.
Pe baza că se va "descurca" economic pentru Arhiepiscopia Timișoarei, care este de fapt totuna cu Paisie, doar el se identifică ontologic cu ea, a fost numit CEO la MBT.
Dar, iată că pretențiile paisiacului sunt mult mai mari decât posibilitățile organului și la un moment dat au apărut fricțiunile, că deh, minciuna și hoția au picioare scurte.
Nu-i nimic, există întotdeauna alți trădători care să trădeze pe trădători, cercul închizându-se de fiecare dată, așa încât, ca de obicei în BOR, colegii de clasă se trădează între ei pentru o ciozvârtă mai suculentă! Înjunghierea lui Boancheș se va petrece de mâna celui pe care l-a ajutat să ajungă în Timișoara: Sfercociul!

 (primul din stânga imaginii)

Legat de Sfercoci, el face doar ce a învățat acasă la tac-su, fost activist de partid pe vremea lu' Ceașcă, informator al Securității din Lugoj. Nu s-a remarcat în niciun fel în școală. După ce a ratat primul examen de admitere la Facultatea de Teologie din Timișoara, reușește totuși în anul următor. Așa ajunge coleg de facultate cu Boancheș, și alții (ex. popa Orlando de la Urseni), pe care i-a trădat în taină ca să-i fie lui bine (vezi și Fileș). A ajuns popă la Comloșul Mare, unde cu ajutorul Partidului Social Democrat, prin Radu Țoancă, a reușit să miște un pic, cu banii lui Țoancă, al cărui prieten de familie este. A terminat trei ani de studii economice, frecvență redusă la Lugoj, și tot cu ajutorul politic, secondat de "buna" prietenie cu Boancheș, după mazilirea lui Petcu Constantin, a ajuns revizor contabil la Arhiepiscopie. Cocoțat aici, l-a executat pe Pop Mihai de la Viile Fabric, i-a luat locul de paroh și l-a scos în pensie, în timp ce alți pensionari sunt reîncadrați bine-merci, iar acum a luat potul cel mare! Este mâna dreaptă a lui Paisie.
Nu că ne-ar fi cumva milă de Boancheș! Nu, în niciun caz! Omul s-a realizat, și-a tras o viloacă pe Inochentie Micu Klein din ciordeala de la biserică de totă frumusețea, și va rămâne cu ea, că doar n-o să-l întrebe Fiscul de unde, dintr-un salar de popan! Dar, își merită soarta, pentru că a ajuns să fie judecat pentru ceea ce el a judecat pe alții! Boancheș a fost cel care l-a înebunit pe PS Lucian că toți popii sunt niște hoți, tot el la consiliat greșit atunci când a ajuns Episcop Titular la Caransebeș să i-a distanță de Sibiu, o politică păguboasă, care a lăsat urme.
Și totuși, încă o dată se dovedește faptul că, până la urmă, Dumnezeu nu e Țigan!
Cu măsura cu care măsori, cu aceea ți se va măsura!

PS. Până la urmă, Paisie îl va folosi și pe Sfercoci, iar la momentul oportun se va descotorosi de el.
Toate slugile lui, nu sunt decât niște cârpe lepădate!

2 comments:

  1. la caransebes,domnu boanches,a crezut ca poate sa isi faca de cap!
    adica sa isi faca plinul,din banii pentru catedrala episcopala, aflata in constructie!
    nu i-a mers, pt ca ps lucian, tinea bine socotelile putinilor bani stransi cu mare truda si i-a pus in vedere iconomului lacom sa isi faca bagajele...
    asa s-a incheiat iconomatul boanchesului valentin la episcopia caransebesului .
    l-a recuperat domnu paisie,nu din mila ci pentru ca avea nevoie de un iconom supus si "expert" in a strange bani negrii pentru zile albe, ori invers?!

    ReplyDelete
  2. Din pacate doar astazi am citi articolul, cei doi, adica, Boanches si Sfercoci, sunt Lugojeni,ultinul mai putin, este de origine din satul Visag, iar tatal lui , activist PCR, fost primar tot PCR, sifonar cu norma intreaga la securitate,lucru ce poate fi dovedit fara dubiu, prin mijloace nu tocmai /ortodoxe/ si_a rezolvat odreasla semioligofrena preot, consilier, paroh in Timisoara, mina dreapta a lui Paisie, adica executantul fara de comentariu al ordinelor paisiace ,ale lui Popescu, ca saracul mai mult nu poate, ca mintea lui mica, micuta, nu gandeste, ci executa.Imi pun intrebarea, oare sunt credinciosi? au frica lui Dumnezeu, se gandesc la pruncii lor, ca vor plati puntru faptele lor nelegiuite .Nu se gandesc.cind ajung la miere, totul este al lor.De unde atita avere? Mai Popescu, Sfercoci, Boanches, Bujor , Cerbu impreua cu alt fiu geniu , Cerbu cel Mic, de unde atita belsug, atita putere, aveti de unde imparti la Paisie, ca doar miza/cota/nu este derizotie, aveti de unde da, doar va ramine si voua PACATOSILOR. Dumnezeu este unul, este bun, si va face dreptate. Veti plati cu lacrimi de singe pentru tot raul facut,chiar daca nu sunteti constienti acum, dar nu veti scapa, nu aveti cum. IPS Nicolae este bun, umil, credincios, si mult mai destept decit voi toti la un loc.

    ReplyDelete