Wednesday, December 28, 2011

Paisie, neomul!

De obicei, de morți numai de bine, asta dacă ești un om întreg la cap, ceea ce nu e cazul uzurpatorului.
Dacă ești țigan, atunci numai mizerii!
Oricum, dacă urmărești un pic firul roșu, nimic nu rămâne fără răsplată!
Dar să refacem poza, ca să fie mai clar - există și un comentariu în postul precedent care descrie un pic din eveniment.
Paisie, află cu satisfacție de trecerea la cele veșnice a lu' tata Miki, dar își face probleme că nu vrea să-și strice ziua de Crăciun cu unul din dușmanii săi (degeaba, totuși, pentru că la recepția de Crăciun de la Mitropolie, și-a luat-o original de la invitați), așa că face presiuni asupra familiei să îl înmormânteze sâmbătă, chipurile de Crăciun nu se fac înmormântări (sic!). Asta după legea lui Paisie, nicidecum a Bisericii - parcă omul își programează moartea?!?!
Familia refuză, dar hotărăște ca înmormântarea să fie luni, după Crăciun.
Nu e bine, pentru că Paisie are de mers la Lugoj, ca să-l facă de ocară pe Cerbu, vai de mama lui ce i-au auzit urechile - incompetent, să-și dea demisia, nesimțit, etc. stilul clasic paisiac, asta pentru că nu vrea să lucreze cu NGF!!!!.
Așa că face înmormântarea sâmbătă în ajunul Crăciunului, cu toate cele ale înmormântării, însoțit de Ionel Popescu, care are nesimțirea să mai țină și predica cu iertăciuni, cu toate, deși apropiații familiei nu erau acolo.
Și după aia îl depozitează ca pe un cadavru abandonat, nu în groapă așa cum ar fi fost normal, ci sub nasul Mitropolitului, așa ca o avertizare pentru ce ar putea urma!
Luni, familia își ridică preotul și îl îngroapă ca pe un sinucigaș, cu o sumară panihidă la calea Lipovei. La îngropăciune asistând, ... catolicii!?!?
Rușine!
Și în plus, avertizare pentru cei ce se încumetă să colaboreze cu nemernicul:
Asta o să vă aștepte pe toți!
Bătaie de joc, chiar și la îngropăciune!

Acum din partea noastră:
Chiar dacă Tata Miki a fost o figură controversată în istoria Mitropolitului Nicolae, a servit Biserica, și nu a făcut rău la nimeni atât timp cât a fost consilierul Mitropolitului. Cu acest lucru nu se pot lăuda niciunul din consilierii nemernicului, la rândul lor niște nevertebrate!

Merita, totuși, un pic mai mult din partea bisericii!

http://www.debanat.ro/2011/12/o-noua-sfidare-marca-paisie-la-moartea-fostului-vicar-administrativ-al-arhiepiscopiei/

http://www.ziuadevest.ro/actualitate/26272-umilin-dincolo-de-moarte-.html

3 comments:

  1. meritzi premiul PULITZER al BOR!
    si poate chiar ceva "malai",adaos la el!
    dulce-amar este acest pamflet RAR.
    so pe ei...pe NEOAMENII din preajma ips Nicolae!

    ReplyDelete
  2. Sunt un lugojean care cerceteaza Biserica cu doua turnuri in fiecare duminica.Ma surprind cuvintele jignitoare adresate Protopopului nostru, de catre un episcop, fie el si Paisie Lugojanul. Nu vreau sa comentez mult, doar sa ii amintesc "Paisiacului" ca intre el si Protopopul Lugojului e o mare diferenta!!!
    Protopopului Cerbu nu i-au cerut lugojenii, niciodata de cand ii pastoreste, sa plece din Lugoj sau sa-si dea demisia, in schimb "Paisiacului" i-o cer timisorenii de mai bine de jumatate de an.
    Daca nu ii respecti functia in care l-a pus Mitropolitul Nicolae Corneanu, respecta-i varsta si anii de preotie.
    Esti un episcop nesimtit si ar trebui sa-ti fie rusine sa mai vii la Lugoj si sa te cocotezi in altar, langa Protopopul Cerbu!

    ReplyDelete
  3. Dan Udrea - Inmormantare pr. MiculescuJanuary 3, 2012 at 5:22 PM

    Putin exagerat articolul, dar adevarat!
    Pr. Miculescu a fost depus in biserica din curtea Mitropoliei, unde a stat singur, inchis, ma refer aici incuiat, de parca cineva vroia sa il fure, fara lumanare sau candela aprinsa la capataiul lui, fara ca cineva, vreun preot sau chiar maicuta sa ii citeasca rugaciuni sau din Psaltire, asa cum se obisnuieste, mai ales ca este vorba de un slujitor al lui Dumnezeu. Si asa cum ati scris, adevarat, nu a facut rau nimanui si merita mult mai mult. Familia lui este formata din d-na preoteasa, foarte bolnava acum, de abia tinuta pe picioare de cei apropiati, incapabila sa faca ceva, caci totul era deja organizat. Frumos imbracat in straie preotesti, cu chipul senin, cu Evanghelia pe piept si cruce, pr. ic. stravr. Aurel Miculescu a fost inmormantat luni, 26 decembrie 2011. La Mitropolie, o slujba scurta, cu o rugaciune de dezlegare. Cei de la Catedrala au organizat totul, destul de bine, transport, coliva, colaci, lumanari cu batiste si prosoape. La cimitir este adusa cu greu si preoteasa sa asiste la ultimele rugaciuni. Un sobor de 16 preoti - Pr. Micu, pr. Gherga, pr. Taru, pr. protopop Bude, pr. Vana si altii si pe margine altii - pr. protopop Silaghi, pr. Peres si altii. La inmormantare mai sunt si altii care l-au apreciat ca om pe pr. Miculescu, angajati ai Mitropoliei, Florin Mihalcea, de la Societatea Timisoara si acei catolici de care se pomenea, care sunt anuntati ca vin sa asiste pentru ca au fost prieteni cu raposatul, nu iau parte la slujba, ci stau pe margine cu respect pentru cel decedat - era vorba de un episcop si un insotitor al acestuia. Cel care ii tine locul episcopului conduce slujba si o termina relativ repede, cu o predica de 2 minute, in care spune generalitati, nimic concret la persoana celui raposat, nu se citeste nimic, cand s-a nascut, ce a facut, de cine se desparte, nimic, nimic. La sarutul de pe urma, saruta crucea sotia si preotii si atat.Si cu asta gata, s-a terminat, repede de tot. Ramane... vesnica lui pomenire!

    ReplyDelete