Friday, December 2, 2011

Pohta ce-am pohtit

Dacă mai crede careva dintre popii timișoreni că scapă de la junghierea paisiacă, atunci înseamnă că sunt proști, și își merită soarta!
Au doar o singură variantă: să plece de pe-acuma!
În acest moment nu mai sunt posibilități de eschivă!
Paisie are nevoie ca de aer de toate parohiile din oraș, pentru că altfel e pierdut, și va încerca să pună peste tot cârpele lui. Însă cei care au fost parhohi de pe vremea Mitropolitului nu sunt de încredere!
Așa că, ascultați la mine: SUNTEȚI PE TUN TOȚI!

http://www.ziuadevest.ro/actualitate/25612-schimbrile-clientelare-de-preoi-continu-la-timioara.html

4 comments:

  1. Nu cred ca Paisie poate sa-l schimbe pe Bude de la Dacia. Bude il face din 2 cuvinte, pentru ca e un om citit. Oricum tot timpul ii rade in nas, cand il vede ce face sau ce zice. Ramane de vazut cine e mai tare in "spate".

    ReplyDelete
  2. Omilia Sf. Luca al Crimeei la Duminica femeii garbove : despre pacatul judecarii aproapelui si a arhiereilor

    "Si preotii Bisericii, dupa invatatura Apostolului Pavel, trebuie sa-i mustre public pe pacatosi. Aceasta intra in obligatia si in datoria noastra.
    Si daca aceasta este datoria noastra, in ce privinta ar trebui sa va mustru pe voi, pastoritii mei?
    In multe ar trebui sa va mustru. Dar acum va voi mustra pentru un grav pacat al nostru, nu spun al vostru, spun al nostru – pacatul judecarii apropiatilor nostri.
    Ma judeca si pe mine, arhiepiscopul vostru: ma judecati nu doar voi, ci ma judeca tare si in Kirsanova, si in Morsansk. Ma judeca cei pe care sunt indreptatit sa-i numesc afurisiti, ma judeca calugarii pribegi, calugaritele pribege insufla poporului ca eu nu sunt un adevarat arhiereu, ca nu trebuie sa mi se supuna, ca sunt lipsit de harul lui Dumnezeu."

    ReplyDelete
  3. “Mustrarea invinge, dar nu convinge. Are si mustrarea rostul si puterea ei, dar ea, ca constringere, doar invinge, insa de convins nu convinge. De la invingere pina la convingere e o cale lunga…” (din cuvintele Pr.Arsenie Boca)

    Asadar, incompetenta si starea grava de amatorism care bantuie Biserica de la "vladica la opinca" naste si aceasta mustrare care nu convinge, ci doar alunga, doar departeaza...
    Si pe cat vor fi mai nesatisfacuti acesti mustratori cu faptul ca nu pot impune in fata lumii respect cu atat devin mai coercitivi.
    De aceea mustrarea facuta de unii nu va convinge niciodata.

    ReplyDelete
  4. Si ca exemplu, ca model al Bisericii, de competenta si profesionalism, va recomand predicile IPS Anania, a unui OM vertical si bine asezat.. Ma intreb daca cultura acestei generatii de preoti si ierarhi mai poate naste astfel modele…
    Despre nesimtire: http://www.youtube.com/watch?v=XP94OffwJK0&feature=endscreen&NR=1
    Despre minciuna:
    http://www.youtube.com/watch?v=6NNLyVP78lo&feature=related
    Lectia iubirii:
    http://www.youtube.com/watch?v=xEy2KGdFSJI

    ReplyDelete