Thursday, November 3, 2011

Cum se drege busuiocu?

După ce i-a rezolvat pe cei care au îndrăznit să i se opună, nea Ion s-a gândit să sărbătorească!
Cu prietenii(ele), bineînțeles!

http://www.ziuadevest.ro/component/content/article/22-stiri-recomandate/24682-preasfinitul-paisie-regele-sms-urilor-din-altar-.html
Totuși prea devreme, vezi articolele precedente!
A reușit, datorită urii sale să facă de râs o mitropolie întreagă.
Și atunci, ce să vezi! Ne învață cum se drege busuiocul!
Îl pune pe scârba de Popovici, azi la ședința de Consiliu Eparhial, să facă artificii si aroganțe cum că mitropolia nu a avut nimic cu cei loviți și că presa scrie mizerii și că, nu-i așa, masonii sunt implicați în denigrarea bisericii din Banat, și că ei nu au nicio treabă cu chestia asta, și că de fapt cei care au fost de vină au scăpat nepedepsiți, și că păcatul să fie al statului, etc., etc., clasica placă a incompetenților!
Și ca să distragă atenția de la chestia asta, schimbă repede ținta urâciunii, și continuă prin a pune presiune pe alții, ca să dea de lucru la "cozile de topor".
Recapitulăm:
Pierde procesul cu Câmpeanu, nea Ion repede îl rezolvă pe fi-su cu parohie, că doar nu dă de la el!
Pleacă Cricoveanu la Arad, la Catedrală, sare repede să-l asigure că nu are nicio treabă cu el, și că din punctul lui de vedere poate popa să-i zică în continuare săru'mâna!
Pleacă Munteanu la Caransebeș, la Catedrală, nea Ion sare repede să-l asigure că totul e ok și că de fapt parohia Mehala i-a făcut nașpa, și că pe el nu-l interesează și că el i-a trimis cartea canonică curată.
Busuiocul e răsfirat, așa că, e momentul să intre în funcție ceilalți micimani, de-alde Bogdan (de etnie, printre altele), Ardelean (bun de plută, printre altele), etc. cu care să se șteargă de KKT, aruncând pe alții în prăpastie, cum ar fi Savescu, nu că respectivu' ar fi ușă de biserică, cu Vlaicu, că prea o fost cu capul în nori și tre' să-și rezolve Bogdan foamea de bani, sau că prea nu știe Budele ce se întâmplă în protopopiatul lui, cum oare a îndrăznit "mojicu" de Pop Mihai să slujească la 700, că doar nu el s-a chinuit să recupereze capela de la primărie, mai ales că prea îl jignește pe stăpânul Ion Gheorghe veterinaru și așa mai departe.
Probleme, dom'le.
Dar cum zice și articolul din Ziua de Vest, fă ce zice popa nu ce face el, oare nu se uită nea Ion în propria ogradă cum se deturnează fonduri pentru terenurile cumpărate de unii din consilierii săi PREȚioși, din cei care se ocupă cu finanțurile și patrimoanele sau controlurile pe la popanii proști, vorba irenisimului confident măhălean.
Concluzia e de nașpa: SUNTEȚI DE MIRU' LUMII!

3 comments:

  1. ei sigur masonii sunt implicati ion denigrarea bisericii??? de ce nu spune in sinod asta daca e asa de pur???ce ar zice "fratele" streza sau alt "frate" din sinod ca se ar7unca vina pe ei (masoni) pentru porcariile din Banat....pentru toate prostiile facute de acest episcop???
    A....poate fi si viona masonilor....fiindca l-au primit si pe el in randurile lor....sa "incerce marea cu degetul"?

    ReplyDelete
  2. fratilor....aplecati-va spre rascoala celor trei preoti din vaslui impotriva simoniacului,pseudo-episcopului de husi,corneliu barladeanul!

    ReplyDelete
  3. un sfat: cei trei preoti, daca au acte doveditoare, vor reusi. de vor pierde, sa faca recurs, si iar recurs, de cate ori li se da dreptul; sa mearga pana departe, inclusiv la Haga.caci e posibil, ca aici, la judecatoriile din Romania, la cum isi fac munca unii judecatori, si daca ceilalti mai aduc si documente false, sa piarda. cat despre inlaturarea pseudo-episcopul de husi,poate daca s-ar prezenta toti preotii la proces sa-i sustina pe cei trei, sau macar o parte, impreuna cu alti profesorii ce au fost nedreptatiti, poate ar reusi ceva

    ReplyDelete