Friday, November 25, 2011

Cafeaua cu sare!

Astăzi pentru PS Paisie Lugojanu, ziua a început în mod obișnuit.
Adică, a mers smerit la IPS Nicolae să-și prezinte falsele respecte și să spună minciunile zilnice,
la o CAFEA!


L-a așteptat, însă o surpriză!
IPS Nicolae i-a arătat minunea din presă!
Printurile au ajuns pe masă, lângă cafeaua aburindă!
Elegant, IPS Nicolae, l-a mângâiat părintește pe uzurpator, amintindu-i că nu este singurul care nu s-a acomodat în Banat, din cei care au fost arhierei vicari în Biserica de aici.
Spre pildă, i-a povestit de PS Gherasim Hunedoreanul (COCOȘEL), care arhiereu vicar la Arad fiind nu s-a obișnuit cu stilul bănățean de slujire și a trebuit să se întoarcă înspre meleagurile natale, unde a ajuns să fie mulțumit și fericit!
Mai mult, Mitropolitul i-a zugrăvit spre pildă și pățania sa de la Timișoara, când datorită faptului că nu s-a putut armoniza cu IPSS Vasile Lăzărescu a fost nevoit, chiar și el, să plece profesor la Caransebeș.
După, această pildă duhovnicească, IPSS Nicolae l-a asigurat pe PS Paisie că o să-i fie bine în viitor și nu trebuie să se supere, pentru că a fi episcop înseamnă a sluji Biserica oriunde are ea nevoie pe globul ăsta.

Cred că pentru PS Paisie, cafeaua de astăzi a fost sărată!


1 comment:

  1. la 10,30 in fiecare dimineata se obisnuieste cafeluta! bineinteles, cand nu este slujba! este un tipic(chiar daca la inima nimic)! acum, BRUNO, este mai tulburat! nimeni nu zice nimic! Toata lumea se uita pe subsprancene!

    ReplyDelete