Saturday, October 29, 2011

NUPutea să fie altfel!

Din fericire, încă trăim într-un stat aproape modern. Că altfel, de trăiam în Evul Mediu, ne-am fi trezit că aleile ce duceau la biserică ar fi fost decorate cu trupurile crucificate ale acelor care ar fi îndrăznit să critice în orice fel grațiile episcopale ale paisiacului si ale CUR(iei) LUI.
Zic aproape modern, pentru că mai există scăpări, mai ales atunci când cineva, dintre autorități, ar trebui să ia la întrebări, un pic, și biserica, pentru că în ultima vreme i s-a cam suit la cap.
Dacă cineva ar fi curios să studieze, o leacă, statutul BOR, mă refer la cineva serios, și-ar da seama că BOR se situează în afara statului de drept. Dincolo de asta, BOR se îndreaptă cu pași mici, dar siguri, spre extincție. Și asta datorită șefilor ei, a unor dintre ei, capsomani rău di tăt!
Toată lumea știe că biserica e un pic milităroasă, însă de aici până la demolarea celor care slujesc pe ogoarele creștinești este distanță ca de la cer la pământ. Iată că totuși se găsesc câțiva temerari episcopi, plini de zel și grație, care se gândesc să spargă până și barierele cerului, uitând pare-se că lucrează cu suflete și nu cu bolovani.
Noroc că astfel de abordări duc de fiecare dată la "eșece". Răsunătoare, răsunătoare.
Păcat de timpul pierdut și de suferința produsă celor implicați!
Dar,..., tot răul spre bine, pentru că cei înțelepți vor crește, iar proștii... oricum ăia nu mai contează!http://www.ziuadevest.ro/eveniment/24616-adio-preasfinite-paisie-.html

http://www.debanat.ro/2011/10/preasfintitul-paisie-lugojanul-pe-picior-de-plecare-din-mitropolitul-banatului/

5 comments:

 1. ar trebui discutata, alaturi de situatia preotului munteanu, cea a parintelui cherciu, victima unor abuzuri si masinatiuni de in fata carora si cosa nostra s-ar simtii umilita.
  au fost initiate de preotul sfertodoct vasile munteanu de la lugoj, sub obladuirea protopopului cerbu si alui paisie.
  s-a contruit un scenariu al razbunarilor impotriva culturii si cinstei unui om care nu a facut decat bine in viata lui, hranit de incultura si rautatea initiatorilor sai.
  rusine!
  si sila!
  asta e biserica la care se inchina multimile!

  ReplyDelete
 2. da' de parintele cricovean ce ziceti. nu merita paiSIE iscariotul sa plece si din motivul asta. nu pun problema ca parintele profesor a ajuns bine in arhiepiscopia aradului, pun problema haituirii lui si a intalarii lui floca cu gealatii

  ReplyDelete
 3. Gealatii erau doar ca sa nu-l ia la bataie coana Eleonora Cosma pe Floca!

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 5. gresit coana eleonora cosma nul lua la bataie ptr ca era fericita.Cu putin timp inainte nu tot coana a sunat pe la enoriasi sa-i roage sa-l sune pe iubitul ei sot ca sa-l felicite ptr noua lui functie aceia de protopop pe care ia promiso ion gheorghe teapa a durut rau in fam cosma .Acuma matura curte ptr ca floca asta-i cere

  ReplyDelete