Monday, July 11, 2011

Se sparge buba!

Anchetă guvernamentală pe tema fondurilor de la SSC la Arhiepiscopia Timișoarei! Sună ca naiba pentru mafia paisiacă. Din nou Fabricul generează descoperirea adevărului până la capăt. De data asta însă nu cred că mai e cale de întors. Vă dați seama că vor pica o grămadă de capete de la Arhiepiscopie, și asta sub semnătura episcopului vicar Paisie Lugojeanul - vicarul administrativ, consilierul economic, protopopul II, parohul actual de la Fabric, revizorul, contabili etc. Asta se numește management defectuos, nu altceva.
Își va asuma oare SS al BOR eșecul de a instala la cârma unei arhiepiscopii un om fără experiența necesară, dar mai ales plin de vanitate, suficient sieși, cu lacune serioase în pregătire, dispus la orice pentru a-și urmării propriile interese?
Vom vedea!
Până atunci însă, urmează o anchetă guvernamentală, care sperăm că va scoate la lumină adevărul despre mafia paisiacă!

http://www.debanat.ro/2011/07/maria-barna-intervine-in-scandalul-de-la-biserica-%E2%80%9Esf-ilie%E2%80%9D/

Opinia Publică vs Paisie Lugojanu sprijină demersul doamnei deputat, iar în numele tuturor care au accesat acest blog de opinie împotriva abuzurilor din BOR, petiționează autoritățile statului să extindă ancheta la toate fondurile acordate de la bugetul de stat către Arhiepiscopia Timișoara, fonduri aflate la discreția episcopului vicar Paisie Lugojeanul prin consilierul economic Boancheș Valentin. Este vorba de banii noștri, ai cetățenilor acestei țări, de care unii au tupeul să-și bată joc.

update

Ziua de Vest, Marți 12.07.2011
http://www.ziuadevest.ro/eveniment/21533-anchet-la-biserica-din-fabric-.html

11 comments:

  1. numai pentru "cosmetizarea" birourilor de la centrul eparhial timisoara, au fost "tocate" fonduri importante, peste 400.000 euro, adica in lei noi peste 1.300.000.000 !
    bani de la bugetul de stat prin secretariatul de stat pentru culte(SSC).
    ar mai fi destule de auditat si la fondul filantropia si alte ajutoare pentru bisericile din banat...imprastiate si deturnate!
    deocamdata atat.
    sa speram ca inspectia guvernamentala isi va face datoria iar cei vinovati vor plati cu functiile lor si cu averile stranse in vreme de criza...

    ReplyDelete
  2. E dureros, scandalos si putin spus, strigator la cer. Doamna Barna avea dreptate, in biserica e mai rau ca si in politica. Nu vreau sa fiu din nou pesimist, insa nu va pica nimeni, o sa vedeti. O spun cu multa durere si dezamagire, nu ma mandresc ca trag astfel de concluzii. Oamenii astia nu au nici un Dumnezeu, nici o morala, pentru ei nu exista nici o lege decat cea a banului si a intereselor. Vor ramane in functiile lor si isi vor vedea mai departe de interese si functii. O sa vedeti ca nu se va ajunge la nici o finalitate, iar concluzia anchetei, daca va fi una, va fi ceva simplu si se va trece cu vederea ceea ce este esential.
    Dintr-o sursa de la Bucuresti am aflat, din nou cu durere, ca Paisie e foarte bine vazut la Patriarhie si ca va fi numit noul mitropolit al Banatului, in locul lui Ips Nicolae. Asa se stie pe acolo. Va dati seama ca suntem terminati, ca au invins ticalosii si nu mai avem ce sa facem daca se intampla asta. Ne consolam cu gandul ca "viata bate filmul", ca biserica nu mai este ce a fost si asta e. E prea multa durere si prea multa ticalosie sa mai putem indura.

    ReplyDelete
  3. Chiar daca i se va da inapoi semnatura mitropolitului, se aude ca autoritatea episcopului pe plan local va creste, in sensul ca orice act semnat de mitropolit va trebui obligatoriu contrasemnat si de episcop. Deci Ips Nicolae va ramane obligatoriu la mana lui Paisie, ceea ce nu rezolva nimic, din contra, agraveaza mult lucrurile si da putere deplina episcopului. Pe site-ul Patriarhiei am vazut un comentariu ca, desi i se va restitui semnatura, mitropolitul are deja pregatita cererea de retragere la manastire, dar din interviurile sale reiese altceva. Oricum va fi, nu va iesi bine, e prea murdara situatie, sa se faca curatenie trebui enorm de mult si nimeni nu e dispus sa isi asume nici riscul, nici sa piarda timpul cu astfel de chestii, cei de la Bucuresti au alte treburi mai importante pentru buzunarele lor, nu ii intereseaza asa mult ce e la Timisoara.

    ReplyDelete
  4. Care autoritate??? E un fricos si un las ordinar!!! Se ascunde pe la bisericile pe care le-a talibanizat, ca sa nu-l linseze lumea. Daca dreptatea era de partea lui nu-i era frica sa dea piept cu acuzatiile ce i se aduc! PUNCT!
    Adica vreti sa spuneti ca toti oamenii care au semnat scrisori si petitii via Patriarhie sunt nebuni, vorbesc asa a proasta si trimit epistole asa, in doru' lelii, ca n-au ce face cu timpul si cu viata lor?
    Credeti ca mai e cineva in sinod care in adancul cugetului sa-i mai dea aripi samavolnicului asta de paisie? Ca la intronizarea lui ca mitropolit sa vina cine? Mustele poate, atrase de putoare!
    La ce postati aici comentarii speculative? Faceti parte din tagma uzurpatorilor si aruncati momeli sa vedeti cine musca? Iar dati cu presupusul inainte de a se fi petrecut faptele? Ia mai lasati-ne! Vedem si noi ca lucrurile sunt incalcite, doar asa lucreaza gheorghe dracu, alias paisie, asta-i stilul, asta-i omul!
    Rabdare!
    Iar daca unii din sinod sunt prieteni cu paisie, treaba lor. Demnitatea pe care o ocupa, insa, nu le da voie sa fie surzi la necazurile oamenilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Apoi, faptul ca lucrurile nu au intrat pe fagasul lor normal inseamna ca NU mitropolitul era problema ci episcopul mafiot! Asta e realitatea, si noi astia care stim ce inseamna sa fii om si nu pramatie de joasa speta unsa cu alifii imputite, n-o sa ne lasam!

    ReplyDelete
  5. VA URMA, IMEDIAT DUPA REDOBONDIREA CALITATATILOR DE CHIRIARH-ADMINISTRATOR O CAMPANIE BINE MOTIVATA DE INLOCUIRE A UZURPATORILOR INALTULUI NICOLAE?
    SE PREA POATE...
    CU VOIA ATOTPUTERNICULUI DUMNEZEU !
    PACE TUTUROR.

    ReplyDelete
  6. SINOD MITROPOLITAN CU AMPLE DEZBATERI CARE PRIVESC PATRIARHIA ROMANA IN ANSAMBLUI EI.
    PREZIDAT DE PF DANIEL.
    IA SA VEDETI TEMATICA:- Adoptarea unui modelul unitar de decizie pentru numirea protopopului, starețului, preotului paroh, preotului slujitor, diaconului și angajaților Centrelor eparhiale din Mitropolia Munteniei și Dobrogei;
    ps.domnule administrator de blog, ce spui ne postezi si un articol generic?
    ASTEPTAM VESTI !
    si te rugam sa ne atasezi si ziarul lumina de banat la media locala, ca iata ciocoflenderii de ziaristi paisiaci NU NE MAI CENZUREAZA COMENTARIILE !

    ReplyDelete
  7. nedumerire
    de la o vreme, rand pe rand,protopopii arhiepiscopiei timisoarei,purced la ceas de seara, ori din zi-la sfintele slujbe!-taman in episcopia caransebesului...
    ori fi avand dezlegarea chiriarhului locului, adica a arhiepiscopului timisoarei,IPSS Nicolae?
    mirama-s!
    atunci, care sa fie talcul acestor"spovedanii" la caransebes!?
    ENIGMA.
    poate cineva mai "dastept" sa ne lumineze?

    ReplyDelete
  8. Pentru PAISIACUL NELUMINAT SI ALTII CA EL - putina lumina din intelepciunea milenara a romanilor:

    Nu da ciomagul in mana prostului.
    Cine nu are batrani,sa-i cumpere.
    Banu-i ochiul dracului.
    Nu musca mana care te hraneste.
    Nu sapa groapa altuia,cazi singur in ea.
    Minciuna are picioare scurte.
    Cine seamana vant,culege furtuna.
    Prostul nu-i prost destul daca nu-i si fudul.
    Mare e gradina Domnului,mica poarta Raiului !
    Cand te lupti cu cineva in noroi,fie ca invingi,fie ca esti invins,tot te murdaresti !

    Daca vrei sa prosperi un an,atunci cultiva cereale;daca vrei sa prosperi zece ani,planteaza copaci;daca vrei sa prosperi o viata,CRESTE OAMENI !!!

    PS-parca nu e LUMINA nici in privinta ortografiei,gramaticii...

    ReplyDelete
  9. EEEE PREA CUCERNICII PROTOPOPI : BUJOR PACURAR, CERBU SI BUDE S AU DUS LA LINS PRIN EPI CARANSEBESULUI DOAR DOAR VINE LUCIAN MITROPOLIT SI ISI PASTREAZ SI EI SCAUNELE, AU MORCOVUL.astia nu s oameni, n au demnuitate vai de viata lor,le e frica si de o musca

    ReplyDelete
  10. Tot pentru EI-NEXT LEVEL:

    De la sublim la ridicol nu este decat un pas.(NAPOLEON)

    Clevetirea nu ucide,nici nu face rana;ea pangareste numai pe acela de la care a pornit.(ANTON PANN)

    Para incepe cu invidia si cu ura,ce se alinta in nadejdi si sfarseste cu deznodaminte jalnice,tragice si rodnice ca niste nenorociri.(LUCIAN DIN SAMOSATA)

    Nu vorbi-n gura ce-ti vine
    Pana nu te gandesti bine.(ANTON PANN)

    Cel care vorbeste adesea se caieste;cel care tace,niciodata.(SIMONIDE/PLUTARH)

    Sunt oameni pe care chiar dusmanii nu-i pot dobora.(IORGA)

    Calomniile trebuie primite cu o liniste mai mare ca a pietrelor.(ANTISTENE/DIOGENE LAERTE)

    Certandu-te cu cine are dreptate,poti numai sa pari prost sau misel.(IORGA)

    Minciuna isi pune pe fata o masca,insa nu exista lucru ascuns sub soare.(LEONARDO DA VINCI)

    Muritorii sunt egali:deosebirea dintre dansii n-o face nasterea,ci doar virtutea.(VOLTAIRE)

    Exista oameni pe care este suficient ca sa-i cunosti spre a-i iubi,respecta, onora si admira,precum si altii de care fugim si-i dipretuim de indata ce-i cunoastem.(SMILES)

    PS-parca nu e LUMINA nici in privinta WORD-lui...

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete