Monday, July 4, 2011

Un referat pierdut?

Toată perioada asta a fost caracterizată de o forfotă incredibilă pricinuită de o ... un referat pierdut, care a făcut "deliciul" (citiți mai degrabă: părul măciucă) multora din viețuitorii urbei noastre dar și a "provinciei"! Am vrut să scriu scrisoare, dar mi-am dat seama că nu sunt original! Lucruri dintr-astea s-au mai întâmplat!
S-au scris sute de pagini și s-au consumat zeci de cutii de distonocalm, xanax sau pentru anumite persoane benzodiazepine, depinde de prescripții. Totul din cauza scrisorii ăleia blestemate, de fapt un afurisit de referat, pierdut de altfel prin sertarele patriarhiei, precum un anumit dosar penal al unui personaj celebru al Arhiepiscopiei Timișoarei, nu spui încă cine, așa, de dragul stilului și a suspansului.
Sunt sigur că referatul va apărea la timpul potrivit pentru pieirea (șantajarea) multora, dar până atunci iată că locul referatului pierdut este luat de un altul. Asemănarea dintre cele două stă numai în efectele pe care le va produce! Iarăși o grămadă de cutii din medicamentele pomenite vor fi epuizate de prin farmacii, încât, pe dreptate se vor întreba șpițerii ce se întâmplă cu țara asta!
În ziarul libertății noastre de conștiință creștină, și nu zic asta de loc ironic, apare informația că Mitropolitul Olteniei a înaintat pentru SS al BOR un raport cu privire la starea de fapt din Arhiepiscopia Timișoarei! Acum așteptăm să se ia în drept cele trebuincioase pentru a spăla rușinea!
Dacă lucrurile stau cu adevărat așa, voi fi primul care va recunoaște că a greșit cu privire la Mitropolitul Olteniei. Chiar voi vrea să-mi cer iertare în acel viitor apropiat!

http://www.ziuadevest.ro/eveniment/21314-referatul-inaltpreasfinitului-irineu-pe-ordinea-de-zi-a-sfantului-sinod.html

update

http://www.debanat.ro/2011/07/sfantul-sinod-gata-sa-l-repuna-in-drepturi-pe-ips-nicolae/

15 comments:

  1. e pour si muove...
    viata irumpe iar ca o ploaie de vara,PRIMENITA-CURATA,IN STRAIE NOI,cum ar grai parintele mitropolit Nicolae, intr o pastorala de ...VARA, de sf ILIE
    IN MOD CU TOTUL EXCEPTIONAL !
    innoitoare,datatoare de Nadejde!
    si pentru ca noi credem ca "la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta de infaptuit" de buna seama in cele BUNE SI CU FOLOS NOUA OAMENILOR CREDINCIOSI, IATA CREDEM CA ESTE APROAPE SI IZBAVIREA IPSS NICOLAE SI A NOASTRA...
    "DOMNUL A DAT, DOMNUL A LUAT,FIE NUMELE DOMNULUI BINECUVANTAT"!
    "CA TU ESTI CEL CE BINECUVANTEZI PE CEI CE TE BINECUVANTEAZA DOAMNE SI SFINTESTI PE CEI CE NADAJDUIESC INTR U TINE ".
    DOAMNE AJUTA NE !

    ReplyDelete
  2. Doamne ajuta!
    Aveti grija ca Paisie sa nu il lichideze fizic pe mitropolitul Nicolae pana in 21 iulie, cum spunea prof. Voicu. Nu se stie ce ii trece prin cap acum ticalosului si celor din gasca sa. Dupa obtinerea dreptului de semnatura, ce facem in continuare, luptam impotriva clicii paisiace? Ce facem cu ei, ii suportam in continuare?

    ReplyDelete
  3. LEGAMANT
    NU VOM AVEA TIHNA PANA CE CLICA PAISIACA STAPANESTE ARHIEPISCOPIA TIMISOAREI !
    PE TOATE FRONTURILE, LUPTA DESCHISA CU MAFIA PAISIACA UZURPATOARE.

    ReplyDelete
  4. referatul-buclucas, va iesi la iveala la momentul T zero,cand domnu paisie va dori sa aspire la o functie mai importanta-doamne feri-si atunci pac!
    la razboiu!
    iese de la naftalina-din arhiva cancelariei sf sinod al bor "docomentul"!
    i se va spune: stai jos paisie, il recunosti-referatul-te lingi pe buze de...mariri!
    la rromanii papuasi cu tine !

    ReplyDelete
  5. exact la sta m/am gandit si eu, Cand vrea sa urce, cand o sa vrea sa acceada, pac referatul care/l tine la pamant.
    Nu stiu daca IPSS va mai avea taria sa/i schimbe pe consilierii iscarioti, da' cel care va veni dupa, musai, tre' sa stearga podelele cu ei.
    Apropo, are cumva Floca ot Fabric binecuvantare de iesire din eparhia aradului ori ba?

    ReplyDelete
  6. Nu stiu daca e motiv de bucurie ca diavolului astuia ii vor fi inchise usile sau va fi santajat pt ceea ce a facut.
    Pe mine nu ma incalzeste cu nimic asta, pt ca inseamna ca ni-l lasa aici pe capu' nostru sa ne chinuie mai departe, contribuind la saparea temeliei bisericii, DIN INTERIOR!!!
    Nu stiu care sunt randuielile bisericii in astfel de cazuri dar un lucru e clar: jigodia asta trebuie sa plece de aici!!!
    Cine ne obliga pe noi, preoti si mireni, sa suportam un dement??? Din cate am inteles, promovarea e solutia mutarii nevroticului astuia.
    Pai daca avansarea e exclusa, asta inseamna ca ramane aici sa ne extermine, mai ales turbat la maxim cum e acum?
    Ce-a facut nu il propune cu surle si trambite la caterisire??? Ce mai trebuie sa faca, sa omoare un preot cu mana lui in sedinta eparhiala ca sa se trezeasca cineva??? Asta se asteapta?
    Iertarea cu dragoste frateasca in ceea ce-l priveste pe paisie nu tine!!! Daca se va uzita de aceasta, va fi doar spre multumirea si triumful personal al netrebnicului astuia ca i-a prostit pe prosti.
    Cu diavolu' nu se face nici un fel de compromis!!! Absolut nici unul!!! Cine stie, stie.

    ReplyDelete
  7. Nu, nu la asta m/am referit cand am spus ca nu e de avansare. Se poate "sa-si ceara singur" retragerea la o manastire. Singur, adica impins de Patriarh fiindca nu vad o alta fata bisericeasca, din sinod ori din afara, sa aiba atata putere (n-am spus autoritate, am spus putere). E drept ca nu-mi aduc aminte sa se fi intamplat prea des in BOR; dupa Revolutie unul dintre ierarhii BOr din Franta (citez din memoria) "s-a speriat si a cerut retragerea, desi nimeni nu i-a cerut-o".

    mai plauzibil insa, ar putea fi ridicat la rangul de episcop in strainatate iar acolo, VA GARANTEZ, din propria-mi experienta, ierarhii nu au puterea asta discretionara asupra preotilor si enoriasilor asa cum o au cei din tzara.

    NU insa Viena sau asa ceva fiindca nu-l primeste, nici cu slujbe, IPS Serafim. Poate in Africa de Sud - nu stiu, dar nici nu glumesc - unde sunt cam 2-3000 de romani (nu stiu daca toti acestia sunt ortodocsi: Consulatul nostru de acolo nu-i da pe culte/biserici)- si unde, pana mai acu' un an, era un singur preot, venit de putin timp, precedentul fiind, in acest moment, protopop in Noua Zeelanda.

    Ei, asa ar mai merge.

    ReplyDelete
  8. Cum o fi dar sa ni-l ia de aici cat mai repede cu putinta!!!
    Personal, cred ca afurisenia i s-ar potrivi cel mai bine. Cum l-am vazut, atat cat am avut neplacerea, a-l pune altundeva inseamna a nenoroci alti oameni.
    Exmatricularea din clerul BOR i-ar da de gandit pe tot restul vietii.

    ReplyDelete
  9. Propunere:
    rog redactia blogului sa posteze pe frontispiciu un SONDAJ de opinie la care sa se voteze democratic,cu tiltul:
    DORITI "AVANSAREA "dlui paisie la manastire?
    ori ceva asemanator!
    multam de intelegere

    ReplyDelete
  10. Nu, nu ironic sau cu subinteles. ClaR si concis>
    SONDAJ:
    DORITI RETRAGEREA LUI PAISIE LUGOJANUL LA MANASTIRE?

    Bineinteles ca nu el va cere retragerea, va fi cineva sa-l determine sa afirme ca cere retragerea.

    Ei, acu' e acu'!
    Cu anania n-a mers, cand a sfasiat mostenirea lui Andrei Baron de Saguna, ca era - ne place, nu ne place - o persobalitate.

    Dar cu nimeni asta in drum s-ar putea.

    ReplyDelete
  11. LA MANASTIRE, DAR NU,NU,NU, IN BANAT !!!

    ReplyDelete
  12. ba da, in banat si iata de ce> Plinius Secundus s/a lovit de o dilema pe cand Senatul roman judeca un caz de coruptie senatoriala, pe cand judeca un fost guvernator de provincie imperiala - totul se petrecea, desigur, pe vremea imparatului Traian. Conform legilor, senatorul 'cela trebuia exclus din Senat. Plinius, jurist, s-a opus pe urmatorul considerent:
    1) coruptul se imbogatise destul ca sa stea linistit si intiferent la una din noile sale mosii - ce zic mosii, latifundii, mai corect spus - si sa nu-i pese nici cat negru sub unghe de Senatul roman si de senatori
    2) coruptul era si EXTREM DE ORGOLIOS, motiv pentru care Plinius Secundus a propus ca respectivul sa fie mentinut in Senat, dar sa nu i se mai dea nicio functie
    3) exact aici l-a "palit" Plinius, eact unde-l durea pe parvenit mai tare, la orgoliu.

    Drept pentru care, prin prezenta propun trimiterea numitului paiSIE Iscariotul la o manastire din Banat, astfel incat TOATA VIATA LUI sa regrete ce a facut si sa fie spre pilda altor parveniti care nu stiu decat sa vanda.

    ReplyDelete
  13. amin !
    bine graita i frate intr-u Hristos Domnul .
    asadar, facem cuvant de intampinare la redactorul sef al blogului, cu cele mai sus hotarate!
    sondaj de opinie in randul blogherilor de pe intreg cuprinsul arhiepiscopiei timisoarei:
    DORITI RETRAGEREA LUI PAISIE LUGOJANUL LA MANASTIRE?
    da......nu.....

    ReplyDelete
  14. Se vorbeste numai de pedeapsa episcopului, dar restul ticalosilor? Cei din mitropolie si preotii acoliti ai lui? Cum vom merge la biserici, cum se vor comporta micii talibani cu credinciosii? Ce se alege de cei care si-au vazut de treaba, fara sa cedeze in fata lui Paisie si au suferit insulte si mizerii?

    ReplyDelete
  15. PE VREMEA LUI PLINIUS CEL TANAR MAI ERA CARACTER,ONOARE,CONSTIINTA,DEMNITATE - CEEA CE NU E CAZUL ACUM. IN PLUS ACESTA NU E OMUL REGRETELOR,CI AL UNELTIRILOR SI RAZBUNARILOR,IAR IN MITROPOLIA BANATULUI NU AR FI LINISTE SI PACE!

    ReplyDelete