Sunday, July 3, 2011

De data asta e groasă de tot!

În Ziua de Vest a apărut un articol demolator la adresa episcopului vicar
Paisie Lugojeanul.
Îl găsiți mâine în chioșcuri. Important de achiziționat pentru arhiva personală.
Vă asigur că valorează cel puțin greutatea ziarului în aur.
Primul dintre stâlpii BOR contemporane care ia atitudine împotriva deciziei SS al BOR.
Sincer, chiar nu mă așteptam la o asemenea întorsătură. Din această cauză, pe nerăsuflate, vă pun la dispoziție ediția pdf a ziarului fără comentarii din partea redacției blogului, pentru că am rămas perplecși. În sfârșit lucrurile încep să se limpezească. Dacă BOR va reacționa conform semnalului, mai este totuși o speranță. Imi cer iertare pentru lipsa de inspirație, dar vă las să savurați interviul și să vă faceți singuri o opinie, pe care vă invit să ne-o împărtășiți!
Domnilor părinți, acum e rândul dumneavoastră! Semnalul a fost inițiat!
Vă așteptăm reacția!

 

5 comments:

  1. Doamne ajuta!
    Dragi crestini ortodocsi, CU NOI ESTE DUMNEZEU! Si noi suntem cu Dumnezeu, Dumnezeul nostru cel bun si drept, care nu ne lasa. Ne da ispite cat sa putem duce, il lasa pe Diavol sa ne incerce si tot Dumnezeu stabileste masura cand sa se opreasca raul. Sa il sarutam dreapta parintelui Voicu si inima plina de curaj care bate intru adevar si dreptate. Dumnezeu sa-i umple viata cu harul sau si sa il ocroteasca cate zile va avea pentru gestul sau. Asta e iubirea de adevar, iubirea de aproape, iubirea de Dumnezeu. Sa fie bine si sa reusim sa avem liniste si pace!

    ReplyDelete
  2. jos paisie, jos popescu, jos mafia din mitropolie, jos popii corupti, jos popii tineri sfidatori si batjocoritori, jos popa floca, jos popa toie, jos toti miseii si ticalosii, jos silagy, sa se faca curat in mizeria asta odata pentru totdeauna.

    ReplyDelete
  3. AMIN!
    ca bine graita ti !

    ReplyDelete
  4. extras din interviul acesta EXCEPTIONAL
    Oficial se spune că de la Timişoara nu a venit nimic...
    Este o afirmaţie complet falsă, indiferent cine o face. Este o chestie logică, nu putea veni cancelaria Sfântului Sinod să dea hodoronc-tronc această hotărâre dacă nu avea ceva în spate. Nimeni nu hotărăşte aşa. E clar că de la Timişoara a venit un referat, dar nimeni nu-l recunoaşte.

    Cine credeţi că este vinovat de decizia luată de Sfântul Sinod?
    Hm... Ştiţi, Paisie (Preasfinţitul Paisie Lugojanul, epicopul vicar al Timişoarei) mi-a fost student, am fost foarte apropiaţi, nu ştiu însă ce s-a întâmplat cu el. I-am scris o scrisoare lui Paisie imediat după ce am aflat ce s-a întâmplat cu Înaltpreasfinţitul Nicolae. I-am scris-o pe hârtie cu pătrăţele, pentru a-i atrage atenţia...

    I-aţi reproşat ceva?
    Staţi să vă citesc. I-am scris aşa. „Preasfinţite doctorand Paisie Lugojanul, vă scriu pentru binefacerile pe care le-aţi aruncat asupra Înaltpreasfinţitului mitropolit Nicolae Corneanu, cel care v-a făcut atâta rău...! Poate vă gândiţi să-l lichidaţi şi fizic. Mai ştii? Dumnezeu să vă... ajute”. În loc de post scriptum i-am scris: „păcat de frumoasele noastre amintiri!”. I-am trimis-o la câteva zile după ce mitropolitului i-a fost retras dreptul de semnătură.
    Prietenia care îl leagă pe părintele rector Constantin Voicu de Înaltpreasfinţitul Nicolae este relatată chiar de către mitropolitul Banatului. „La Teologia sibiană unul din primii pe care i-am întâlnit şi care m-a ajutat a fost secretarul institutului, Părintele Voicu. Nu eram obişnuit în mediul de aici, n-aveam locuinţă, nu cunoaşteam oamenii dimprejur. M-am izbit, cum era inevitabil, de greutăţile începutului. Părintele Voicu mi-a stat alături, m-a ajutat şi m-a încurajat. Acesta a fost începutul relatiilor noastre care, ulterior, au evoluat şi s-au dezvoltat pe măsură ce şi eu am intrat in ierarhia bisericească, iniţial la Arad şi apoi la Timişoara”.
    ps: sa mai spuna cineva ca avem ceva"personal" cu paisie!
    ADEVARUL VA IESI LA LUMINA DE BUNA SEAMA !

    ReplyDelete
  5. fratilor,veste BOMBA
    NU SE MAI CENZUREAZA-decupeaza- COMENTARIILE PE ZIARUL LUMINA DE BANAT.
    INDRAZNITI !
    o fi de bine!?

    ReplyDelete