Monday, July 4, 2011

Credincioșii în expectativă

Pentru că într-un conflict lucrurile se rezolvă prin negocieri, iată că a venit rândul credincioșilor din Timișoara să acorde credit sinodalilor și să semneze un armistițiu pentru a-și arăta buna credință.
Mingea este acum în terenul SS al BOR. Să sperăm că nu vor produce dezamăgiri.
Ar fi păcat!

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/adevarul_Timisoara-Inaltpreasfintitului_Nicolae-miting-Viorica_Balteanu_0_510549295.html

15 comments:

  1. ...in plecarea Clicii paisiace,
    ca altfel, va fi ca inainte!

    ReplyDelete
  2. Cam asa este, dreptul de semnatura reobtinut, va fi si drept de initiativa recastigat? Cum se vor intelege cei 2 ierarhi mai departe? Ca degeaba are Mitropolitul Nicoale semnatura, daca nu vede actele care le "semneaza", daca nu i se pun in aplicare decizii, daca actele se impotmolesc la mitropolie in biroul lui popescu si nu ajung mai departe, unde trebuie. Ce facem cu clica paisiaca, atat de indarjita si ahtiata? Credeti ca se vor potoli? Le va trece brusc dorinta de pozitie, interesele, banii, nevoia de control si conducere? Cum il va pune la punct blandul mitropolit pe paisie, dornic de tot? Stiu ca sunt multe intrebari, dar cum se va rezolva mizeria si cum vor fi inlaturate gunoaiele ne poate spune cineva?

    ReplyDelete
  3. Erata - mitropolitul NICOLAE!

    ReplyDelete
  4. ...frate, la atatea intrebari nu iti pot raspunde deodata, dar, un lucru este cert: ASA NU SE MAI POATE,CEVA TOT TREBUIE SA SE INTAMPLE BUN IN ARHIEPISCOPIA TIMISOAREI...
    cv zicalei:ori moare magaru ori crapa samsarul!

    ReplyDelete
  5. Am aflat si va spun si voua!

    Citesc acest blog de mult timp si vad ca lucrurile sunt bine gandite si sintetizate si ca se spune adevarul, asta e cel mai important, sursele sunt bune si de incredere. S-au scris de numerosi preoti si de neregulile facute, lucruri stiute si verificate de oameni si credinciosi care frecventeaza biserica.
    Vreau sa va scriu deschis ce am auzit si eu in cazul acestei situatii nedrepte si suparatoare.
    Am vazut ca s-a scris despre preotul Toie Ioan Mircea de la Biserica din Piata de fan in legatura cu postul de preot de la Buzias, cum ca acest preot stie ce si cum despre posturi, ca preotul-candidat nu s-a prins saracu' ca trebuie sa cotizeze si nu a luat examenul. Sa va povestesc ce stiu despre acest preot, intamplator sunt in parohia lui. La infatisare seamana foarte mult cu Paisie, aeeasi barba, aceeasi tunsoare si aceleasi... naravuri. De cand a fost instalat, numai cu episcopul langa el sta. Era chiar dubios, pliante impartite cu poze cu el si cu episcopul, pelerinaje cu episcopul, unde era Paisie la hramuri, era si Toie cu el, Paisie ii spune pe nume lui si sotiei si este foarte deschis si apropiat cu el. Stiu multi preoti ca preotul Toie e cumva si ucenicul episcopului, ca e aproape mana lui dreapta. Mai nou am auzit ca mafia posturilor de preoti in Timisoara depinde de acest preot Toie, care impreuna cu Paisie fac jocurile si regulile. Normal, si Toie trebuie sa-si scoata investitia facuta, ca nu a obtinut postul de preot paroh prin concurs corect, la o biserica nou construita si amplasata foarte bine.

    ReplyDelete
  6. Daca nu se va face curatenie GENERALA in MBT dupa repunerea in drepturi a IPSS Nicolae se cheama ca nu s-a facut nimic!!!
    Paisie trebuie urgentissim dat afara, impreuna cu toti cei care au complotat la mazilirea Mitropolitului, ca de fapt asta a fost, numai ca nu s-a reusit pe deplin. Si in plus, sa suporte niscaiva consecinte de sa-i cocoseze, sa le taie astfel de porniri criminale pe vreo 50 de ani de-acu' inainte. Apoi, impreuna cu tradatorii, sa fie retrasi si spionii-tortionari din banda episcopului-vicar, din toate bisericile timisorene si/sau timisene, cu penalitati pe masura pt complot impotriva oamenilor si a temeliei Bisericii. Nu sunt patetic, asta e adevarul! N-are nici un rost sa ne ascundem dupa deget!
    Tradarea de neam si parinti nu trebuie lasata nepedepsita!
    Sa nu se invoce dragostea fata de aproapele in ceea ce-i priveste pe diavolii astia, ca las' ca are Dumnezeu grija, ca le rasplateste El, ca nu tine! Pt astia, dragostea e o carpa lepadata!!! Singurul lucru care-i poate schimba e suferinta care ingenunchiaza orice orgoliu si porniri damnabile! Nu le doresc nici pe departe asa ceva! In schimb, sa plece de aici pe veci!!!
    Daca nu se face dreptate, si nu se aplica legea bisericeasca si cea laica - pt ca le-au jucat in picioare pe amandoua! - inseamna ca ne jucam de-a viata si de-a moartea, de-a Biserica si de-a Sf Sinod, de-a dreptatea si de-a demnitatea de a fi om.
    Diavolii astia nu-l merita de sef pe Mitropolitul Nicolae. E prea bun pt ei. Au turbat de prea mult bine si-au muscat si pe altii transmitand mai departe morbul. Au lucrat si inca lucreaza la uratirea sufletului lor, improscand cu gunoi si pe altii, si astfel se cred grozavi, unici si trimisii lui Dumnezeu pe pamant spre a-i impila, a-i sfida si a-si bate joc de altii dupa cum le vine, chipurile ca sunt prostime si trebuie crestinati asa cum scrie la sfantul statut.
    Reiterez: daca mafia actuala in frunte cu diavolu' sef nu pleaca, sigur!!! vor incerca un al doilea paricid si le va si reusi iar nimeni n-o sa stie ce s-a intamplat! Impatimiti in vicii ca astia NU SE VOR LASA!!! Sunt in stare sa anihileze TOT ce le-ar putea sta in cale!!! Cine a avut de-a face cu ei, stie despre ce vorbesc.

    ReplyDelete
  7. in cazul toie, se vb de suma de 20.000 coco, in echivalent:pamanturi, termpopane,coco-pesin.
    sursa principala:unchiul sau, bine "aghezmuit" cu 3 coniace mari de un precin de al nostru!

    ReplyDelete
  8. Scandalul legat de luarea semnaturii mitropolitului il are drept erou principal, pe langa episcop, pe acest preot Toie. Va spun si de ce.
    A avut de cand e instalat numeroase reclamatii la mitropolie, ba ca nu face nimic la biserica, a sfintit pictura din altar care era gata facuta doar ca sa faca tam-tam ca vezi cine e el, buricul pamantului. Alte reclamatii tin de comportamentul lui ca preot, face slujbe foarte lungi, cate 3-4 ore, anul trecut a inceput Invierea la 12 si s-a terminat la 6 dimineata, ca e dur, necomunicativat, scandal legat de scaunele din biserica si problema cea mai mare acum urmeaza - legata de spovedanie. Cand spovedeste, tine omul mult peste normal, mai mult de o ora, iscodeste omul cu intrebari, pe femei le intreaba toate prostiile de viata sexuala, nu le pot reproduce aici si ca atare, s-au facut reclamatii la adresa lui. Mitropolitul a luat act de acest caz, si i-a interzis preotului Toie sa mai spovedeasca. Acesta s-a dus cu para la Paisie, care, ofticat ca i s-a atacat favoritul, s-a plans la Sinod ca mitropolitul Nicolae ar fi senil, drept razbunare pentru ce a facut . Si asa s-a hotarat sa se ia masuri impotriva mitropolitului. Interesant e ca in mijlocul scandalului, preotul Toie si-a luat concediu 2 saptamani, sa se relaxeze probabil si sa-si faca planul de bataie si sa-si recapete forte noi pentru lupta de sustinere a mentorului drag si scump. Sunt multe de scris de acest preot care este "geamanul" mai mic al episcopului. Preotul Toie mananca zilnic la Hotel Royal, fiind bun prieten cu patronul de acolo, pe care il pune sa faca donatii la biserica. Si ce se vede facut la biserica, numai el stie. Sincer, l-as fi banuit pe preotul Dumitriu ca fiind mana drepta a episcopului, dar m-am inselat. Preotul Toie intrece orice limita a imaginatiei in materie de rau, malefic, sanatic, ce mai, e bucata rupta din Paisie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. si taxele sunt foarte mari !!!!

      Delete
  9. asa e , la toie e vorba de 25.000 euro chiar, asa cum zici, termopane, mobila, exista actul de transport la Gara de Nord cu livrare de la toie la paisie. e bine infipt micul taliban, se stie, cum a reusit el sa puna mana pe ditamai biserica buna si in buricul targului, saracu' preot de acolo mai batran oare ce indura de la asta, nici nu vreau sa ma gandesc, ca ii plang de mila, cred ca il omoara cu zile, numai sa ramana el acolo sef de sef.

    ReplyDelete
  10. Sunt total de acord cu semnatarul comentariului cu " curatenie GENERALA in MBT ". Sa te auda bunul Dumnezeu si sa iti dea sanatate, foarte bine gandesti si pui problema drept si corect.Tot ce ai scris e adevarat si asa este, cine nu a avut de-a face cu mafia paisiaca, nu stie ce e Iadul. Si nu se rezolva nimic, dar NIMIC daca nu sunt dati la o parte, mustrati si nu iertati, caci naravurile vechi trec peste noapte. Incep incep vor prinde din nou putere si iarasi ne subjuga.

    ReplyDelete
  11. Corectie - naravurile vechi NU trec peste noapte. INCET INCET vor prinde din nou putere....

    ReplyDelete
  12. Doamne ce acuzatii se aduc!!!!ca spovedeste asa si asa ca face slujbele prea lungi!!!astia care ati postat com ar trebui sa va mai documentati in leg cu slujbele si randuielile bisericii si sa va mai cercetati pe voi intai si apoi sa purtati de grija altora!
    se spune ca daca un preot are patima bauturii si azi il ridici din sant, maine sa te duci la el sa te spovedesti nu sa il judeci!!!

    ReplyDelete
  13. Toie? Il stiu foarte bine. Este un excroc! Tot ce se spune este foarte adevarat! Inclusiv legat de spovedanii… si cate si mai cate!

    ReplyDelete