Monday, March 11, 2013

Bate vântul...

Unde? La vreo uşiţă secretă de prin calea Lipovei? Sau mai degrabă pe la vreo portiţă...nenea Clementiţă?
Umblă vorba prin târg că "boarea" aşteaptă debarcarea inculpatului ca să-şi ia tălpăşiţa definitiv din BOR, suflându-ne, acu' cam pentru ultima dată, tot ce prinde prin sertarele mănăstirii şi buzunarele fraierilor!
Acu' e momentul: fiecare pentru el cât poate de mult, pentru că mai un pic şi se termină!
Şi când se va termina, se va retrage de la mănăstire în lume, burduşit şi galben de gras - ce caraghios, galben de la aur, nu de la grasime!!! - şi tot caraghios pentru că totul este întors cu curu' în sus!
Dacă înainte vreme se retrăgeau din lume la pustie şi îmbrăţişau sărăcia şi lipsa de grijă pentru trup, acu' se retrag de la mănăstire în lume plini de gologani, ca să-şi îngrijească trupul cu cele mai scumpe porfire şi vizoane! (sic!)
Şi cu toate astea, caraghiostâcul maxim constă în faptul că mai există şi fraieri care pun botul la poveştile lor!
Dar, vorba lui Eminescu: toate's vechi şi noi sunt toate(!), şi de ce nu ar exista, chiar şi în ziua de astăzi, un Casanova, care să ne arate că perfectul axiologic este fraiereala prostului şi profitul de pe urma lui! Cel mai curat câştig!!!
Aşa că: Bate Vântule, bate...

19 comments:

  1. Abia asteptam sa plece acest nemernic care a adus teroarea si dezbinarea in Banat atat in randul preotilor cat si a credinciosilor. Pe langa dezbinare a adus si multa smintire. Credeti ca parintii copiilor de la centrele educationale, vor mai avea incredere in clerul ortodox? eu zic ca nu! Acei copii cand vor creste mari si vor afla adevarul, cum li s-a furat painea de la gura de catre preotii ortodocsi, vor mai putea sa se apropie de biserica? La aceste lucruri trebuie sa meditam si sa nu fim usuratici in a-i lua apararea acestui uzurpator si aducator de razboi. Este urat de majoritatea preotilor (exceptandu-i pe lingaii de care se va debarasa atunci cand nu mai are nevoie de ei). Du-te Paisie cu Vantul si spulberat sa fii in veacul de acum si in cel ce va sa vina!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fruncea prostiei - asta a ajuns presa banateana. Mi-e rusine si ma ingrijoreaza viitorul ziaristilor pragatiti astfel.

      Delete
  2. Le-a dat o farama de speranta acestor copiii si tot ei le-au spulberato.Ce sa zic?Oare asa numitii preoti sau gandit in tot acest timp ca bietii copiii nu au nici ce manca ,nici ce purta si mai cu seama, o parte dintre ei sau lasat de scoala.Copiii care cauta o bucata de paine in ghena de gunoi pt. Pavel ,Cuza,care pretind ca iubesc copiii ,chiar nu inseamna nimic???
    A,pardon !Poate ei iubesc copiii celor cu situatie si nu amaratii de pe spatele carora sau facut cu bani.Dezgustator si tot odata strigator la cer este faptul ca aceeasi echipa (Pavel,Cuza,Zarie.....si sa nu uitam de Paisie)lucreaza de zor la implementarea altui proiect si culmea tot pe spatele amaratilor.
    Sa va ganditi oameni buni ca D-zeu .stie cel mai bine sa socoteasca si ca nu va lasa sa mergeti intratat de departe profitand de amaraciunea si suferinta altora,fara sa platiti.
    Dna.Zarie este bine de stiut ca cel mai bun contabil este DUMNEZEU .La EL,nici o factura nu ramane ne achitata.Toate la timpul lor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ia mai terminati cu prostiile astea ca ne faceti de rasul lumii. Ce banatul e tara cersetorilor? Pana sa fie programe UE nu mai mancau copiii, sau nu mai mergeau la scoala? Trebuie sa muncesti si sa te gospodaresti ca sa-ti cresti copii si sa-i dai la scoala. Nu sa astepti pomana.
      La cata lume, cati tineri smintiti voi cu prostiile ce le scrieti nu va ganditi.

      Delete
    2. Ai dreptate cand spui ca fiecare trebuie sa-si creasca copiii,insa ceva ti-a scapat.Au fost bani de la UE pt saraci si trebuia sa -i ajute pe ei ,nu sa se imbogateasca popi.
      Adica sa-i fure ei ,mai corect spus.

      Delete
  3. Femeia asta chiar e penibila, tot PS Paisie o sa fie mitropolit

    ReplyDelete
  4. pentru popescu: paisie n-are cum sa ajunga mitropolit fiindca pentru demnitatea asta se alege dintre episcopii eparhieti, or el nu.i eparhiot (n-are eparhie), ci-i vicar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. esti in mare eroare, IPS IRINEU era vicar la Vilcea cind a fost ales mitropolit al Olteniei. Mai cerceteaza.

      Delete
    2. Mai desteptule!!!atunci era in vigoare alt statut,nu cel actual!si tu il compari pe paisie cu Irineu???!!!nu -i ajunge nici la degetul mic de la picior lui Irineu!Ala e un teolog de valoare cu o vasta cultura teologica,nu paisie care habar nu are de nimic in ale teologiei si culturii!Nu va ajunge mitropolit Sigur v-o spun tuturor lingailor ca scrieti aici!!!

      Delete
    3. Mai, ignorantule!!! IPS Teofan a fost ales la Moldova dupa noul regulament si tu zici ca IPS Irineu a fost ales apoi la Oltenia dupa vechiul regulament. Pune mina si citeste.

      Delete
  5. Ce bine ar fi sa ajunga Ps Paisie mitropolit.S-ar pune totul la punct. Ce daca este vicar? S-a mai intamplat si alta data sa fie ales vicarul, asa ca se poate si acum. Ar fi mai bine sa vina un Sofronie sau un Petroniu sau un Ioachim ?De va veni unul din acestia o sa il regretati pe Ps Paisie.

    ReplyDelete
  6. In afara de magariile ce le face in ascuns mai face si lucruri cel putin de prost gust care nu-i fac cinste, ca sa nu mai vorbim de statutul de episcop. Dar poate asta sa fie misiunea data de cei care l-au pus, de distrugere... Pentru ce il mai sustineti?

    ReplyDelete
  7. OARE AVEM NOI DREPTUL SA CRITICAM PREOTII? SI MAI ALES EPISCOPII? NU VIN CU CITATE DESPRE JUDECATA>.....<.ASA L-AU CRITICAT SI PE CEAUSESCU INAINTE DE REVOLUTIE SI ACUM MAJORITATEA IL PLANG LA FEL II CRITICATI SI PE PF DANIEL SI PS PAISIE.AM VAZUT PE FACEBOOK CA S-A DISTRIBUIT UN LIKE IN CARE SE SPUNE CA S-AU CONSTRUIT FFF MULTE BISERICI SI NU SUNT SPITALE.OARE CINE SLUJESTE IN ELE? NU VOI CEI CARE INCURAJATI FIIND DE 2 SAU 3 PERSOANE II CRITICATI PE MAI MARII NOSTRI ?OARE CEI CARE AU DISTRIBUIT LIKE-UL SUNT CRESTINI ORTODOCSI? VA VENI SI ZIUA CAND VOM DA SOCOTEALA PENTRU CEEA CE FACEM SI CE SPUNEM.....

    ReplyDelete
  8. popescule eu nu am spus nimic despre irineu. nu uita ca irineu are 5 ani facuti la zi la seminar ,4 ani facultate la zi,doctorat plus viata de manastire.intreaba-i pe cei care au fost colegi cu el-era cel mai destept din clasa.a intrat in manastire la frasinei am vazut ca l-au criticat multi cand a fost conducator de doctorat la lucian.probabil ca cei care l-au criticat nu il cunosc si vor sa scrie si ei ceva. sa mergeti la o conferinta a lui sa vedeti cum trateaza diferite teme pe loc sa il vedeti cate limbi vorbeste la perfectie.spunea cineva ca in timpul seminarului era sef de meditatie si statea cu colegii ore in sir si le vorbea.asa ca te rog .ai grija ce spui ca nu-i vazut bine in banat ca e oltean asta e altceva

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu ziceam doar ca se poate alege un vicar mitropolit, nu pun la indoiala cultura IPSS Irineu, ma ales ca-l cunosc personal

      Delete
    2. se poate alege dar excepie facand Paisie, caruia Patriarhul i-a spus in vara "nu vei ajunge mitropolit!" si despre care s-a lamurit PF destul de bine ca a facut numai rau in Banat! asa ca el nu va fi!

      Delete
  9. Asa de destepti sunteti si nu sunteti si voi in stare sa gasiti un psiholog bun sa va vindece.
    Voi nu va dati seama ca vorbiti singuri crezand ca va adresati unor persoane ce vi le imaginati voi?
    Va dati drept preoti ca sa denigrati preotii. Dar se vede dupa cum vorbiti ca nu aveti habar de preotie. Preotii sunt in biserica, fac rugaciuni frumoase acum la inceput de post.

    ReplyDelete
  10. B. Alegerea Mitropolitului
    Art.129 – (1) Eligibil pentru slujirea, vrednicia si raspunderea de Mitropolit este oricare
    ierarh membru al Sfântului Sinod, începând de la eparhia vacanta, care este doctor sau licentiat
    în Teologie si s-a distins prin viata curata, cultura teologica, demnitate eclesiala, zel misionar si
    simt gospodaresc. Lista ierarhilor eligibili se întocmeste în ordinea dipticelor, descrescator,
    începând de la eparhia vacanta.
    (2) Pentru alegerea de Mitropolit, Sinodul Mitropolitan, prezidat de Patriarhul României
    sau de loctiitorul desemnat canonic si statutar, stabileste, prin consultare deschisa urmata de vot
    secret consultativ, o lista de doi candidati dintre ierarhii eligibili, cu motivarea fiecarei propuneri.
    (3) Dupa consultarea prevazuta la alineatul precedent, Sinodul Mitropolitan se consulta,
    într-o sedinta speciala, cu membrii Adunarii Eparhiale ai eparhiei vacante la care se adauga
    membrii clerici si mireni din celelalte eparhii ale Mitropoliei respective, delegati în Adunarea
    Nationala Bisericeasca. La sedinta participa, de asemenea, un decan al unei facultati de teologie
    si un director de seminar teologic din Mitropolie, desemnati de Patriarhul României sau
    Loctiitorul de Mitropolit în consultare cu ierarhii sufragani. Consultarea are loc la sediul
    Mitropoliei vacante, la data stabilita de Patriarhul României, în acord cu membrii Sinodului
    Mitropolitan.

    ReplyDelete
  11. DOAMNE AJUTA daca imi permiteti voi spune si eu doua vorbe
    1 la inceput cand a venit ps paisie , din auzite am crezut ca este un om rau. ma-m inselat .
    2 am ajuns sa il cunosc personal, la-m ascultat si am vazut ca de fapt ce spune el nu este rau
    3 uitativa cat de mult sau schimbat slujbele de la catedrala. nui asa ca parca se tin in intregime? fara taieturi si alte acareturi.
    4a fost cam singurul episcop care a luat atitudine atunci cand madalin voicu la facut magar pe pf daniel
    din partea mea tot respectul si consideratia
    legat de subiectul de mai sus , daca va fi sau nu mitropolit paisie
    DUMNEZEU STIE
    RUGATIVA DEOCAMDATA PENTRU SANATATEA IPS MITROPOLIT NICOLAIE
    RESTUL ARE GRIJA DUMNEZEU
    VA MULTUMESC SI DUMNEZEU SA NE AJUTE TUTUROR

    ReplyDelete