Thursday, March 7, 2013

Ca nişte retori fără de glas...

„Mitropolia Banatului nu are un punct de vedere oficial în această problemă“ şi nu se pricep să spună cum s-a putut descoperi minunea aceasta!


Cu stupoare aflăm că şi "Bucătarii, cu un venit de 1.325 de lei, „donau“ câte 325 de lei. " Incredibil! Iar pentru a păstra o aparentă legalitate acestei activităţi, angajaţilor li s-a cerut să facă donaţia pe un alt nume, fapt confirmat şi prin documentele contabile ridicate de anchetatori, pe 11 februarie 2013, de la Arhiepiscopia Ortodoxă Română din Timişoara.

DNA-ul i-a făcut scăpaţi de deturnare de fonduri europene, oare cine a intrat pe filiera asta?, dar au rămas cu şantajul, asta pentru că se va preconiza o condamnare cu suspendare. Pe fonduri CE acest lucru ar fi fost imposibil:


32 comments:

  1. Nu inteleg de ce atita fervoare contra PS Paisie, se pare ca a deranjat pe cineva important sau ca incearca sa opreasca coruptia de la Mitropolie. Aceasta mitropolie a fost si este una dintre cele mai corupte administratii bisericesti din Romania. Sau ati uitat " realizarile" lui Maier, " tatuca" si Ionel Popescu mult inainte de venirea lui Paisie? Atunci nu ati protestat cu atita patos contra lui IPS Nicolae care a binecuvintat tot timpul coruptia banateana.

    ReplyDelete
  2. paissie este intruchiparea coruptiei,din toate punctele de vedere!

    ReplyDelete
  3. http://ziuadevest.ro/actualitate/37680-paisie-lugojanul-pus-la-col-de-patriarhul-romaniei.html

    Domnule Ovidiu, astia sunt niste jeguri, mincionosi pana Dumnezeu si inapoi. Cine poate sa creada un asemenea om ca si Daniel? Deznumirea lui Emanoil (asa e corect!!) fratele staretului Climent (asta e prenumele corect) este praf in ochi la prostime. Faza asta cu popii e ca la Schengen. Nu intrati acum, dar discutam in decembrie. Dincoace la fel, nu-l dam acum pe Paise la vreo episcopie, ci de Pati. Remarcati ce show e in Romania? La noi hotii si impostorii sunt la putere de la vladica la opinca. Cum naiba sa intram in Schengen cu tiganii nostrii? Bd-ul C.D. Loga e plina stup de tigani, impropretariti de Ciuhandu, iar la mitropolie e alt tigan impropietarit de Daniel. E lumea lor, a tiganilor!

    ReplyDelete
  4. e evident ca se incearca distrugerea mediatica a lui paisie trebuie umplut cu noroi cu orice pret sa nu cumva sa candideze cu sanse la scaunul mitropolitan pt ca locul e pregatit pt altul

    ReplyDelete
    Replies
    1. sa ne fereasca Bunul Dumnezeu,sa ajunga PSpaiSSie mitropolit.
      NOI NE RUGAM SA NE AJUTE DUMNEZEU SA AVEM UN MITROPOLIT AL BANATULUI BUN SI MILOSTIV.
      RESTUL SUNT DOAR VORBE!

      Delete
    2. Voi vreti de fapt sa nu aveti mitropolit, sau sa fie unu care doarme. Sa va faceti voi de cap. PS Paisie e SANSA MANTUIRII BANATULUI. Voi pe care nu va preocupa mantuirea lasati-ne in pace, faceti ordine in alte domenii daca sunteti in stare de ceva.

      Delete
    3. http://adevarul.ro/news/eveniment/o-sfanta-saorma-domnul-paisie-1_5139975300f5182b85e1a012/index.html
      ia de la tata...o saorma si taci!

      Delete
    4. Va intoxicati cu propriile prostii. Numai aberatii si murdarii stiti sa scrieti, sa ganditi si sa cititi.

      Delete
    5. uscheala de pe blog !
      pa!

      Delete
    6. PRESA BANATEANA = RUSINEA LUMII. Va innecati in propria voma.

      Delete
    7. Presa! Lasati-ne sa furam in liniste la Mitropolie!

      Delete
    8. Sunteti o shleahta de psihopati, obsedati, care faceti de ras Banatul. Nu furturile va preocupa pe voi ci va arde diavolul cu patimile voastre condamnate de biserica. De aceea cautati sa stricati bunul nume al ierathilor, preotilor si intelectualitatii timisorene. Ar trebui sa exista legi pentru asemenea calomnii insolente. Imi e rusine ca am asemenea concitadini. Imi cer iertare, ca timisorean, tuturor care citesc prostiile ce le scrieti voi. Nu asa este Timisoara.

      Delete
    9. unii dintre noi, din "sleahta de psihopati" am participat activ la revolutia din decembrie 1989, ca tu sa poti sa scrii azi liber pe acest forum si sa te exprimi...asa cum o faci!
      sa iti fie rusine obrazului...

      Delete
    10. Oh, sarmanilor!!! Va credeti eroi pentru mizeriile ce le scrieti "liber"? Intinati cu asta si memoria revolutionarilor din Timisoara. Libertatea de a scrie pe bloguri nu s-a castigat prin revolutie. O au toti netotii. Valoarea se vede doar din ceea ce se scrie. Si in cazul vostru, oricata bunavointa as avea, nu pot gasi decat rusine si promiscuitate. Stiti si voi ca tot ce scrieti sunt minciuni, exagerari , interpretari rautacioase. Dar va mintiti singuri. Nici nu mai stiti de ce o faceti, dar nu mai stiti sa va opriti. Ca doar nimic din ce sustineti voi nu aduce folos comunitatii, doat rusine. Sunt multi oameni cu venituri mici, cu copii in Timisoara. Dar nu sunt reprezentati de cei pe care ii carati voi, platiti, pe la manifestatii improvizate. Cu asemenea procedee sunteti demni de metodele comunistilor de denigrare a oamenilor, nu a unei societati civilizate, democratice.

      Delete
    11. Rusine sa-ti fie!!! Habar nu ai pe ce lume traiesti. Esti total pe langa! Acuma ca se dovedeste si de catre justitie, nu e chiar toata corupta cum ar vrea unii (!), cat de marsavi sunt anumiti indivizi din conducerea clericala a Banatului, veniti sa sariti la jugulara celor care nu s-au facut frate cu dracu'!
      Rusine sa-ti fie! Iti vorbeste gura in necunostinta de cauza si fara de tine! Du-te si fa ordine la mata in casa, nu pe domenuiul public, ca nu te-a ales nimeni sef!

      Delete
    12. Paisie! Iti tai wirelessu !

      Delete
    13. Asta e obsesia ta, ca cineva te-ar baga in seama. Nu stau arhiereii si preotii pe blogul tau. Nu se coboara pana acolo. Si pe mine, daca m-ar cunoaste, m-ar certa ca scriu aici. Dar nu pentru arhiereu scriu eu, ca el nu are nevoie de aparare, ci pentru oamenii care v-ar putea crede, necercetand adevarul.

      Delete
    14. Ei, vedeti, asta-i buba, ca nu se mai coboara "imortalii" si "nepangaritii" de arhierei din turnul lor de fildes, asa mai printre oameni ca noi, cu pacate multe si cu bucurii mici dar de Dumnezeu daruite. Las' ca s-a coborat fraieru' de Hristos. Doar n-o sa se intineze domniile lor cu pauperii pe seama carora isi construiesc catedrala mantuirii.

      Daca fraieru' de Hristos s-a nascut la pestera, doar n-o sa fim toti la fel de primitivi, nu? Lasa, frate, El cu ale Lui, noi cu ale noastre, cine ce treaba are?

      Cand o fi inainte de moarte, o sa ne cerem iertare - doar n-o sa se dezica de milostivirea Sa - si gata, si cu slanina-n pod si cu sufletu-n rai, ce atata scandal! Las' ca-i explicam noi cum ne-am zbatut noi pt ortodoxie cu paganii sarantoci care ne asupreau si nu ne lasau sa accedem la functii, marire, avere si putere, si-o sa-nteleaga ca-i baiat bun!

      Rusine sa fie cui se stie astfel!

      Delete
    15. "Nu stau arhiereii si preotii pe blogul tau. Nu se coboara pana acolo."
      De unde naiba sa mai aibe timp si de bolg? Toata ziua e la pulaleala cu gagici, apoi beleste o gramada de timp numarand bani si o alta bucata de timp o pierde frecandu-si mintea cum sa mai jupoaie pe popi. I vin idei nastrusnice, sa mai infiinteze tot felul de scoli pe care sa le sustina parohiile. Sa dea Dumnezeu sa-i jupoaie pana la maduva pe fraierii de popi cu taxe peste taxe: gradinita+scoala Troita; catedrala dezmantuirii sufletului; Media (Trinitas, luminile etc). Sa vedem ce vrea sa mai faca pe banii popilor.... iar popii l-a randul lor pe spinarea cretinilor de enoriasi.
      De aceea, iubire, Paisie nu are timp de bolg ori poate intre doua numere (enuntate) mai sus se pogoara pe tableta sa vada ce se mai scrie. In rest scriu streptococii, prostanacu Pieres traficantu de sireturi, papuci si alte produse ramse de la nevasta-sa pe cand vindea ghete la Libelula. Apoi, scrie Ionelus, care a fost vazut de ceva vreme cu compu in fata butonand pe site si alte specii din fauna Arhiepiscopala. Asta e diferenta intre ortodobitoci si alte denomenatiuni crestine! Noi sustinem pe Ionelus mitropolit. Sa o bage pe Rodi la manastire si sa-si faca implant de barba, ca doar bani are, fara numar!

      Delete
  5. paisie nu poate candida la mitropolie pt k nu e episcop eparhiot. deci circul mediatic se face din doua motive: 1. a furat painea de la gura copiilor 2. patriarhul il tine in brate pt are nevoie de manevrele lui financiare pt catedrala maintuirii.

    ReplyDelete
  6. in atentia viitorilor teologi !
    in cf cu hotatarea sf sinod, din acest an se da examen din invatatura ortodoxa, pt admitere la specializarea teologie ortodoxa pastorala!
    vezi stirea pe basilica azi.
    prima facultate de teologie care anunta schimbarea este cea de la iasi.
    asa ca distinsi seminaristi si alti doritori, luati in serios problema si va apucati sa invavati, atat pt BAC(va conta 50% din medie) dar si distinct la proba anuntata, care va fi scrisa.

    ReplyDelete
  7. domnu paissie, in sobor cu pf daniel, maine la buzau!
    http://www.basilica.ro/stiri/programul-slujirii-ierarhilor-bisericii-ortodoxe-romane-la-duminica-nfricosatoarei-judecati_4611.html
    ps.poate, ca intre patru ochi,pf daniel nu va rata ocazia sa-l mustre pe domnu paissie de cele ce face prin arhiepiscopia timisoarei... !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Normal ca-l va mustra ca sa scoata mai mult. Iar tziganul ii va da 100 000 de ieuro si se vor impaca. Pacea de la Buzau! Cand a avut ceva de spus enoriasii si preotii? Niciodata!

      Delete
  8. Exista zvonul ca nu se vor plati salariile nici in data de 11 martie. Este adevarat? Daca da, banuiesc ca asta a pretul Pacii de la Buzau! Sa le fie rusine! Avem rate, facturi si nevoi. Sunt semnale ca va izbucni o revolta a preotilor! Sa scapam de nesimtitul asta!

    ReplyDelete
  9. Nu e niciun zvon, il lansasi tu acum ca sa risipesti neghina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa crezi tu...Marian? Eu zic sa te mai gandesti, oltene!
      Crezi ca daca Paisie te-a bagat in seama esti si de folos? Sunteti niste instrumente de scos jarul...veti vedea. Ai ajuns si tu mare diacon, ce sa zic!

      Delete
    2. Astazi este 11 Martie, n-am primit banii care trebuia sa-i primim in 5 sau 10. Mai e un zvon? Spre sfarsitul saptamanii astept telefon de la banca, ca si alti colegi. Cat trebuia sa donam din salar ca sa-l luam la timp?!?

      Delete
    3. Ce bani vrei, ma? Tu pt bani slujesti in Biserica? Lasa ca are grija Dumnezeu de tine, chiar daca nu iti iei deloc salarul. Eu nu v-as mai da niciun ban, la toti popii. Rugaciune si post, necredinciosilor! Acum sa va rog si eu ceva. Mi s-a stricat tzecherul la ceasul meu Ulysse nardin. Am dat pe el 64 000 euro. Am sunat la firma si zic ca trimit maine din Germania elicopter sa mi-l ia la reparatii. Cunoasteti un ceasornicar bun in Tm? Ca mor fara bijuteria mea!

      Delete
    4. Prietene, un ceasornicar pt. cap ti-ar trebui. Da las ca daca tot suntem pusi numai la post si rugaciune ma rog si pentru tine, desi...

      Delete
    5. Data de 5 ale fiecarei luni este demult incalcata.Asa ca nu maia steptati salariile sa intre ca nu are paisie bani.Ia carat la BUCURESTI.

      Delete
  10. de la intronizarea arhipastorului ciprian!
    - multime de popime in catedrala(portocalie)arhiepiscopala buzau,
    pe 3/4 golita de credinciosi,aflati afara dupa garduri paziti de jandarmi...
    -osanale cat cuprinde la final...
    - am aflat ca ciprian a fost mereu in atentia pf daniel, "ocrotit" de acesta,pt a ajunge cat mai sus...
    ba intr-o vreme era dat ca favorit pt mitropolia banatului !
    l-am zarit si pe mamvra al nost'pe cand a iesit sa cerseasca mila popimii,intre alti doi arhierei,cum s-ar spune"mucea fratele miresii"!
    in rest pace.
    si pentru ca intram in sf si marele post al pastilor se cuvine un silenzio stampa, pe care il voi respecta.

    ReplyDelete
  11. Maestrul Dumitru Rucareanu s-a incinerat. Ionele ce faci tata? Hai baga articole cu prostii astia, oligofreni, S. Nicolaescu si D. Rucareanu ca-i papa focurile ghenei. Iata ca au iesit foarte prost din viata. Pai nu le este lor rusine? Sa se intuneasca Permanenta Eparhiala din Cimisoara sa propuna bucurestilor sa excomunice nulitatile astea.
    P.S. Azi am primit 100 de ieuro la bis. sa-l pomenesc pe Sergiu Nicolaescu si i-am facut si parastat. Ca sa nu ma bagi in consistoriu vin maine cu juma la tine sa stingem litigiu.
    Un popa de tzara.

    ReplyDelete