Monday, October 1, 2012

Tupeu maxim

La deschiderea anului universitar, ”Alături de zeci de studenţi, în special boboci, profesori universitari şi oficialităţi, a fost prezent şi un sobor de şase preoţi, în frunte cu Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Timişoarei. Paisie a stat ţanţoş între preşedintele Senatului de la UVT, Ioan Talpoş şi prefectul Eugen Dogariu.”


Ne întrebăm cum au răbdat rectorul Talpoș, membru în Adunarea Eparhială, să stea lângă episcopul penal, mai ales că domnul profesor Talpoș este la curent cu scandalul fraudării fondurilor europene generat de episcopul pușcăriabil. 
Probabil, s-a rușinat de nerușinarea lui, dar nu a avut ce să facă!? La fel și prefectul? La fel și președintele Consiliului Județean Timiș? La fel și Primarul Timișoarei?

Oricum, se demonstrează din nou că există oameni care nu cunosc rușinea, și care au tupeu maxim!

23 comments:

  1. Sunt toti o apa si-un pamant! Stie cineva unde merg duminica la liturghie astia de pretind ca ne conduc orasul, majoritatea prezenti la eventul sus amintit??? Sa fim seriosi! Cei mai multi traiesc in lumea lor marunta a mandriei, masinilor scumpe, haine de firma, parfumuri si toace pt amante si neveste, pile si relatii, favoruri si concedii in strainataturi de doua ori pe an minim!
    Pirtea a fost in adunarea de la Sf Ilie, venea din cand in cand duminica la liturghie, insa cand Cricovean a avut mai mare nevoie de sustinere in adevar, si el si prof Stefea si-au tras coada. Oportunisti ordinari si cautatori de mangaieri intre coarne, atat e de capul lor; daca e sa ai nevoie de ei nu sunt buni de nimic, si-si mai spun formatori de caractere, halal! Fara coloana vertebrala, ca trestia, se apleaca dincotro bate vantul.
    Asa ca despre ce oameni vorbim??? Obisnuiti-va sa nu mai asteptati de la de-alde ca ei sa aiba pic de bun simt. Ce caracter crestinesc? Vise, tata, vise! Ceea ce prevede fisa postului pt functiile astora e una si ceea ce ei sunt de fapt, este cu totul altceva.
    Intunericul e intotdeuna cel mai adanc inainte de ivirea luminii! Asta e. Macar de s-ar termina mai repede cu bezna asta hidoasa, putrefacta si proliferanda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. subscriu in totalitate la cele scrise!
      PS.daca ar fi sa protestam pasnic pe treptele catedralei mitropolitane a timisoarei,pentru indepartarea vicarului paiSIE,parca vad ca dau toti popii din colt in colt desi suporta din ce in ce mai greu oprimarea paisiacilor...
      un forumist cu state vechi( pt. prieteni"stejarul-din carpati")!

      Delete
    2. Nu cumva Cricovean i-a asezat in demnitatea de consilieri la biserica? (Stefea, Pirtea) Este o invatatura de minte pt toti parohii! Nu introduceti in structurile bisericesti toti stabii orasului pt ca oricum nu va ajuta cu nimic si in plus va acoperiti de rusine pt ca ei nu vin la biserica, iar credinciosii vor avea un gust amar! E bine sa nu mai auzim pe aici de Stefea, Pirtea sau Talpos, ei nu exista!

      Delete
  2. http://www.ziuadevest.ro/actualitate/33713-mana-lung-a-preasfinitului-paisie-a-trecut-surducul-.html

    ReplyDelete
  3. Titlul "Tupeu maxim" este discutabil. Paisie oricum este un om de cea mai joasa speta. Uman vorbind. FARA FRICA DE DUMNEZEU SI RUSINE DE OAMENI! "Tupeu maxim" au Sinodalii Sfantului Sinod care compromit (ei, da, sinodalii) Biserica Ortodoxa din Banat prin membrul ei, nelegiuitul si infractorul Paisie.
    N.B. Asteptam acceptarea OFICIALA in Sfatul Sinod un: Fane Spoitorul, Mihai Valutistu, Sile Camataru etc.

    ReplyDelete
  4. Oricum,orice s-ar zice din BANAT a fost cel mai INEDIT DAR-cu 3 zile inainte,la ora de maxima audienta,VIRTUAL,mai intai,iar apoi IN CARNE SI OASE la BUCURESTI !

    ReplyDelete
  5. BURTILA-TALPOS, ESTE CEL CARE SI-A DAT TOT CONCURSUL IN A-L INDEPARTA PE PR. LECT.CHERCIU VASILE FACAND JOCUL dlui paiSIE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paisie a luat mancarea de la gura copiilor, asa fiind, mancarea de la gura unui preot o ia fara discutie. Cum a fost si cu Cherciu. Acum ma tot intreb: "Paisie are discernamant?". Cam asa se pune problema!

      Delete
  6. Lasand visele si discutiile interminabile la o parte, totusi de la sinod a venit vreo pozitie legata de pensionare sau se mai taraganeaza ca sa devina nisre persoane eligibile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. s-a hotarat in sinod ca trebuie mai intai construite "asezaminte arhieresti", dotate nu interenet de mare viteza,aer conditionat,gradini prietenoase, etc.
      pentru ca nu cumva arhiereii pensionati sa sufere de disconfort!
      asa ca mai asteptam, oleaca...

      Delete
    2. Ca veni vorba de calugarii metrosexuali. Da sa mearga naibii la manastire ca de aia sunt calugari si arhiereii se aleg dintre calugari nu din preotii casatoriti. Ce calugari nesimtiti!

      Delete
  7. "invatacelul" , s-a intors la scoala.
    http://mitropolia-banatului.ro/vizita-la-scoala-sfantul-antim-ivireanul-din-timisoara/
    vezi si imaginea cu copilasul luat la rost de invatacelui pai.
    ps:vazand el cate nevoi sunt de acoperit, a hotarat instituirea unui nou bir,pe seama tuturor parohiilor:
    "contributii la sustinerea scolilor sarace", deloc neglijabila suma
    in medie 2000 lei de parohie.

    ReplyDelete
  8. Paisie, spaima copiilor flamanzi!
    http://www.ziarullumina.ro/articole;2095;1;75820;0;Vizita-la-Scoala-Sfantul-Antim-Ivireanul-din-Timisoara.html

    ReplyDelete
  9. tipografia aridiecezana partos(necuviinta fata de sf iosif cel nou de la Partos!) este pe minus de multi ani!
    prea multi pitzifelnici angajati-mai nou si nevasta "tipograf" a marelui consiliere peres,fosta vanzatoare la "libelula"...
    carevasazica,tipografia partos isi face reclama pe arterele timisoarei,doar-doar s-o gasi cineva sa-i aduca ceva comenzi...
    ca sa o scape de la faliment!
    faliment e doar un fel de a spune, cata vreme cheltuielile ei sunt acoperite din veniturile catedralei si ale parohiilor, puse pe butuci, din cauza birurilor paisiace!
    si daca intr-o buna zi se va publica biografia adevarata si neromantata a ips vasile lazarescu a ips nicolae corneanu-cu notele de colaborator vreme de 40 de ani si cu biografia pese paisie, atunci sa vedeti PROFITABILITATE.

    ReplyDelete
  10. Pierdem timpul pe pronosticuri si petitii. Sa incepem toata popimea si credinciosii sa ne rugam. Acum sau mai tarziu tot se va schimba ceva. Sa ne fereasca Dumnezeu de preoti si arhierei eretici, hoti, necredinciosi, rai. Post si rugaciune!!! Va amintiti de Ninive? Curaj!!! Eu in seara asta incep Psaltirea. Se aude?!!??

    ReplyDelete
    Replies
    1. da...de azi iti voi tine companie, de rezisti toata noaptea. am uitat insa de Ninive.

      Delete
    2. ai rezistat fratioare?
      ai mancat paine si ai baut numai apa?
      negresit,dl paisie va simti rugaciunea ta!
      la o masa copioasa stropita din belsug cu alese delicateturi...
      numai prietenii foarte apropiati stiu de ce!

      Delete
    3. din pacate,draga fratioare,n-am reusit. azi noapte m-a furat mos Ene iar astazi avand un pic mai mult decat paine si apa am cedat. aceasta, si faptul ca dl Paisie n-a reusit aseara sa fie decat un gand fugar, explica pesemne "masa copioasa cu alese delicateturi". dar nadajduiesc ca pana la sfarsitul celor 49 de zile sa reusesc! dar fratia ta? a reusit? haide,un capitol pe zi! Curaj! nu-i mult. eu lupt cu 10! ce zici, fratia ta? te incumeti? dupa 49 de zile vom vedea daca eu am reusit mai mult decat un gand fugar, iar tu fratioare mai mult decat un capitol!! pierdem sau castigam

      Delete
  11. Sa mai ziceti ca PS Paisie nu este un om cult !
    http://www.youtube.com/watch?v=cOema-GVxjI
    Binecuvantarea arhiereasca in cele 3 mari limbi ale Ortodoxiei: romana, greaca si slavona

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt profesor de limbi straine si vad zilnic oameni care cred ca daca stiu "To be, or not to be?" a lui Hamlet, in original, sau "taim iz monei", se cred absolventi de Oxford, masterati la Heidelberg si detinatori de doctorat de la Ecole Normale Superieure.
      Face sa le vezi fata cand le spui ca, de fapt, sunt la nivel A1 (A1 fiind nivelul prim in studierea unei lb straine, adica de la 0)!

      Delete
  12. Voi chiar nu sunteti uniti. Eu ziceam sa postim si sa ne rugam lui Dumnezeu noi astia drepti, si credinciosi care luptam pentru curatirea bisericii de abuzuri, minciuni, hotii. Voi de care parte sunteti? Ca nu mai inteleg.Ori sunteti curati si-i infierati pe cei rai, ori sunteti voi cei rai si sunteti suparati pe cei ce nu va mai lasa sa va satisfaceti rautatea.

    ReplyDelete
  13. Stiti de ce nu ati mai vazut babele barfind pe la scara blocului sau pe ulite? Pentru ca au aparut bloguri si forumuri. Alea macar raspundeau de ce afirmau. Voi inventati ce va taie mintea bolnava la dapostul anonimatului.

    ReplyDelete
  14. VOI,VOI,VOI-in ochii lumii,va bateti joc,va lafaiti,mancati,cheltuiti nejustificat-BANII BABELOR si, mai ales NU RASPUNDETI!!!,deocamdata...pe pamant,dar in CERURI,cu siguranta.

    Oare al cui PACATUL e mai mare?!,al babelor ca "inventeaza"ce le "taie mintea bolnava"sau,sau, sau al VOSTRU ca VA BATETI JOC,LUATI CE NU VA APARTINE si o faceti cu MINTEA SANATOASA dar cu UN SUFLET DE NIMIC.

    ReplyDelete